Romanii din UK iau atitudine

Romanii din UK iau atitudine | Autor: motanik

Link direct la acest mesaj

Presa britanica vuieste de zile bune, romanii sunt oaia neagra a Europei si ar trebui sa le fie limitat accesul in Marea Britanie si refuzat dreptul de munca.

Pe forumul romanilor din UK am decis sa luam atitudine. Daca nu ne facem auziti, maine si alte tari europene ar putea veni cu restrictii pt cetatenii romani.

In ideea de a ne face auzita vocea, va invit sa va alaturati discutiilor. Un mail deja circula printre autoritati si speram sa strangem cat mai multi romani dispusi sa lupte pt egalitatea in drepturi.
De vreme ce este o treaba serioasa, care solicita cat mai multe semnaturi pt o scrisoare oficiala catre guvernul britanic intr-un final, am sa rog moderatorii sa faca acest subiect sticky pt cateva zile cel putin. Multumesc!


Mailul trimis


Din discursul de la ceremonia de depunere a jurământului în fata Camerelor Reunite ale Parlamentului României a domnului Traian Băsescu, Presedintele României:

…“Trebuie să tinem cont de faptul că sunt peste 6 milioane de români deveniti cetăteni ai altor state precum Canada, Australia, Statele Unite, Germania, Franta, Spania, Italia si în multe alte tări ale lumii. Avem obligatia să restabilim relatiile cu diaspora românească. Avem obligatia să facem ca acesti oameni care la un moment dat si-au părăsit tara dintr-un motiv sau altul să simtă că tara mamă îi regreta, că tara lor de origine îi tratează cu respect, că România este un stat modern, un stat puternic, un stat care respectă cetătenii străini de origine romană, făcând din acestia să simtă ca sunt parte a poporului roman"…

E dezamăgitor să asistăm la întregul circ mediatic ce are loc în presa occidentală în aceste zile, să privim neputinciosi cum suntem arătati lumii cu degetul ca o natie ce trebuie izolată chiar acasă la ea. Bolnavi de care Europa nu are nevoie sau suferinzi care trebuiesc stampilati de fiecare dată când doresc să iasă din casă, purtând cu ei povara umilintelor. Am sperat atâtia ani si am asteptat tot acest timp, simtind în sufletul nostru, fără să ne mirăm, că apartinem acestei lumi, insa Europei îi e teamă de noi.

E trist că în aceste momente România si românii, rămasi fără ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii, sunt tăvăliti în noroi fără a se putea apăra, că nici o voce să nu se ridice în favoarea noastră, a românilor de oriunde am fi. Suntem numiti indezirabili si suntem acuzati de păcate pe care nu le avem. Fără o voce care să ne facă auziti suntem doar o pradă mult prea usoară, manipulată din interese electorale si economice. Prejudiciile ce se aduc României si românilor în aceste momente sunt incomensurabile si cu sigurantă pe termen lung. Până acum o zi eram considerati indezirabili în Regatul Unit al Marii Britanii, însă de o zi, parte din oficialii maghiari par să împărtăsească aceeasi opinie si dacă vom alege să nu avem opinie, mâine va fi probabil rândul unei alte tări europene să ne umilească. Europei nu trebuie să-i fie frică de noi, ci trebuie doar să privească obiectiv si constructiv, să compare statistici la care tot felul de comisii lucrează demult si să accepte ceea ce demult era evident.

Este în puterea ta să alegi să nu se întâmple toate aceste lucruri. Scrie si vorbeste. Sunt doar două din lucrurile pe care românii le-au făcut întotdeauna bine. Ia atitudine acum si spune celor ce trebuie să audă toate aceste lucruri până nu e prea târziu.

Daca România ar fi avut o altă istorie, acum am fi fost în România lângă cei pe care îi iubim. Suntem Români în UK si te invităm în locul unde ne poţi găsi oricând. Ca să afli de ce protestăm. Ca să te alături si tu protestului nostru. Ca să nu mai fim doar Români din UK, ci Românii de Pretutindeni! Vino la:

http://www.romani-online.co.uk/component/option,com_smf/Itemid,217/topic,355.0/

…You may say that I'm a dreamer/ But I'm not the only one/ I hope someday you'll join us/ And the world will live as one…( John Lennon – Imagine)

Acest e-mail a fost trimis unui număr de peste 700 adrese: Presedintelui României, Primului Ministru, tuturor deputatilor si senatorilor în exercitiu, directorilor, redactorilor sefi si echipelor redactiilor cotidienelor centrale si majoritătii presei locale, agentiilor de stiri si posturilor de radio cu acoperire nationala.

--------------------

Andra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

FELICITARI! E foarte trist ca romanii sunt considerati second hand people in tarile in care au emigrat.
Si e imbucurator totodata ca mamaliga face explozie macar in al 12-lea ceas, adica atunci cand e stransa cu usa.
sa fie cu succes!



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Andra succes mult! suntem alaturi de voi....sa nu se mai intample asa ceva.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Multumim, fetelor!
Primul raspuns a venit din partea Evenimentului Zilei si speram sa fie doar primul din multele.



--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

Mie mult mai trist mi se pare cand romanii emigrati care incotro sunt tratati mai rau de catre cei care ar trebui sa le apere drepturile si interesele (ambasade, consulate romanesti), decat cei care i-au primit in tara lor (sau s-au trezit cu ei pe cap :D )

Pe-aici circula o vorba "daca ti-e dor de Romania, fa o vizita la ambasada, ca-ti trece"

Sper oricum sa foloseasca la ceva, Andra

- - - - - -
www.datendienst.at" target="_blank">my work

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Bravo Motanik tie si celor de pe acel forum!

Poate ar fi de folos sa incercati aceesi campanie si cu ziarele engleze. Lumea se teme de ce nu cunoaste: incercati sa puneti cit mai multa informatie adevarata despre romani in media engleza, cu date statistice citi romani fura sau lucreaza la negru si citi isi platesc cinstit taxele, fac doctorate, ajuta Anglia. Impartiti flyere, postere despre Romania la oamenii de pe strada, faceti seri romanesti pt straini,etc. Cred ca ar ajuta mult. Cit de activa e ambasada RO la partea de prezentare a culturii?

---------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Aschiutza iti multumim tie si celor care se vor implica in discutii pe mai departe, caci pana la urma e o problema ce ii priveste pe toti romanii, nu numai pe cei din UK.
Este vorba despre a avea aceleasi drepturi cu celelalte tari europene. In mai 2004 cand UE si-a deschis portile, cetatenii tarilor ce au aderat atunci au primit drept de munca; noi de ce nu am fi tratati egal?

Urmeaza o conferinta pe messenger luni seara intre 6 si 8 pm ora UK pt a stabili ce urmeaza sa facem, desigur ne vom adresa si publicatiilor britanice si chiar europene precum si autoritatilor. Intentionam un miting de protest cat de curand, detaliile careia vor fi discutate la o intalnire in 17 septembrie.


Ideile voastre sunt binevenite. Ce sa facem si ce sa scriem, cui sa ne adresam, tot ce considerati ca poate fi important in aceasta actiune vine in ajutorul nostru.



--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Motanik, va doresc multa bafta sa reusiti in actiunile voastre de acolo, dar am o nelamurire in acel mesaj se spune ca romanii au ramas fara ambasador la Londra, este spus la propriu, adica chiar nu exista ambasador al Ro in Anglia sau cum??

Oana , mami de Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Da, la propriu, nu este ambasador roman la Londra, ci doar consul in persoana d-lui Delcea.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca mesajul ar fi mai convingator daca ai aduce acele statistici in care Romania face mai bine decit spun ei, daca ai aduce dovezi despre aportul romanilor imigranti la bunastarea tarilor de adoptie...etc. Si eventual dupa o documentare buna datele respective trimise la ziare din UK, Franta..etc
Gindeste ca un englez si pune in balanta neajunsurile pe care le comit romanii in tarile vestice si imaginea de parinti care isi abandoneaza copiii pe care o avem de 20 de ani incoa, si un protest ca al tau. Care crezi ca "hit home" mai mult?
Daca vrem sa stringem dovezi ca nu sintem chiar asa cum ne prezinta strainii la BBC si CNN, trebuie sa aducem dovezi clare, parerea mea,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Motanik,felicitari pentru demersul vostru!Sper sa fiti auziti de cat mai multe urechi,caci o stim noi,romanii,ca nu meritam sa fim "bau-baul"Europei.


Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput