Proiect de Lege: indemnizatia mai mica de 3 mil!!!

Proiect de Lege: indemnizatia mai mica de 3 mil!!! | Autor: ada

Link direct la acest mesaj

Si cat ne bucuram ca au iesit portocalii!Uite ce ne pregatesc:
Proiect de lege referitor la indemnizatia crestere copil care va scadea cu aproape 5 mil lei.
Nu maizic decat atat:

http://www.jurnalul.ro/articol.php?id=1118

Pupici,

Ada si Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jone spune:

fetelor ADUNAREAAAAAAAAAAA!

http://www.jurnalul.ro/articol.php?id=1118

TREBUIE SA LUAM ATITUDINE!

sa intram cu toatele aici si sa ne spunem parerea!(site-ul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF))

http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/240605crestcopil.htm

sa ne spunem parerea pe adresa aceasta dar totul pana pe pană la data de 04.07.2005!

dezbateri@mmssf.ro

impreuna putem face ceva!(sper eu)


jo si alexandra

campania impotriva soferilor care parcheaza aiurea pe trotuar.
******************
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;30/st/20050206/n/alexandra/dt/7/k/18cf/age.png
******************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey spune:

O sa incurajeze tiganii si casnicele sa faca copii. mie nu mi se pare deloc normal, noi nu cotizam la stat doar pentru 4 mil, deci ne iau un pogon de bani si ne dau nimic. cred ca ar trebui sa facem ceva, sa iesim instrada daca trebuie. cred ca si la presedintie ar trebui sa trimitem niste scrisori. spuneti cand sa iesim instrada si vin si eu cu cateva persoane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

astia cred ca vor sa descurajeze categoriile cu venituri medii si mari sa faca copii...
inteligenta masura demografica!
nu stiu ce naiba o fi in capul lor, dar eu le doresc sa isi creasca ei copilul cu 3 milioane pe luna!


"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenca spune:


Asta e o nebunie curata ,cum sa cresti un copil cu 3 mil . pe luna ,cand doar pampers-i fac 1 mil si laptele inca 1 mil , nu mai zic ca ii trebiue servetele umede,sapun de bb,sampon de bb si multe altele.
Daca va hotarati sa iesiti in strada ,da-ti un anunt pe site ca venim si noi ,si suntem multe fete din Pantelimon, din parcul Morarilor.
E o nebunie sa primim aceeasi suma de bani ca cele care nu lucreaza ,unele din ele chiar nu vor sa lucreze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Triss_11 spune:

Scriu pentru ca sunt extrem de indignata de ceeea ce se intampla cu bietele mame si bietii parinti care au CURAJUL sa (mai) aiba un copil in zilele de astazi. Suntem cobaii fiecarei noi "guvernari". Cate experiente de felul acesta se vor mai face pe noi ? vorbesc de mame si copii. Abia, abia, a inceput sa creasca ceva indicele demografic in ultimii 2 ani si acum iar ne dau in cap cu aceasta noua lege care le intrece pe toate in acest domeniu.
De ce nu fac un sondaj de opinie printre femeile, in special mamele, din Romania, inainte de a emana aceste politici non- sens ?!. De ce nu consulta mamele din 2004-2005 despre cat costa/luna ingrijirea unui copil, in conditii normale si decente ?????
Numai scutecele si laptele formula costa ~3-4 milioane lei. RESTUL ?..................... medicamentele pentru bebei care trebuie platite, mai nou, unele vaccinuri care erau gratuite, .....
Intr-adevar, vom ajunge sufocati de rromi si leagane de copii.
Indemnizatia de 8 mil. acoperea o plaja destul de larga de mame, chiar daca cele care aveau venituri mult mai mari erau dezamagite. Oricum, acestea angajau bone pentru a nu isi periclita slujba si cariera. Trebuia adusa o imbunatatire pentru aceste mame, nu pentru cele care nu contribuie deloc la stat.
Au limitat nr. de copii care primesc "alocatie" ?! Este extrem de frustrant.
Sunt o mama care incasez ~8 milioane lei pentru copil dar, cu mana pe inima, toti inseamna cheltuiala cu el, incepand de la scutece, lapte si terminand cu blocul, curentul electric, etc. (cota parte).
Cum este oare in tarile civilizate cu adevarat si situate in secolul xxi ?

Concluzia este ca am votat din nou degeaba, si mai avem rabdarea oare sa asteptam sa treaca cei 4 ani peste noi ca sa ne reinvie speranta ca ne va fi mai bine?!? Ma indoiesc.

Ce mai putem face ???
Sunt alaturi de voi la orice intreprindeti.

Triss_11 si bb Alexandru de 1 an si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by honey

O sa incurajeze tiganii si casnicele sa faca copii. mie nu mi se pare deloc normal, noi nu cotizam la stat doar pentru 4 mil, deci ne iau un pogon de bani si ne dau nimic. cred ca ar trebui sa facem ceva, sa iesim instrada daca trebuie. cred ca si la presedintie ar trebui sa trimitem niste scrisori. spuneti cand sa iesim instrada si vin si eu cu cateva persoane


Pai asta e si poanta, vor sa separe fondurile: cotizezi la CAS, esti asigurat pentru pensie; platesti la sanatate, esti asigurat pentru boala. Cresterea unui copil nu e un risc, e o optiune, nu trebuie sa suporte fondul din care se platesc pensiile aceste alocatii.

Asta e poezia lor, pare corect. Stiti cum era inainte cand fetele "ieseau in lume"? Acum copiii vor iesi in lume de pe la 3 luni... printre primele lucruri pe care le vor invata vor fi cum sa nu piarda cheia legata cu sfoara la gat... unii isi amintesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Din punct de vedere uman nu pare corect. Din punct de vedere al bugetului de stat si al unei politici de stat este perfect corect. Nu si cu rezultatele scontate dar .. corect!

Oricum este o idee cretina sa incurajezi nasterile in zona cu risc de abandon maxim. Mai degraba, ca stat, poti sa ai o politica alternativa pentru corectia populatiei, adica "importi" adulti gata pregatitoi si taxabili, gata instruiti indiferent daca sunt negri, galbeni sau rosii. E mai ieftin si eficient.

Este anormal ca statul sa sprijine nasterea copiilor unless are o politica socialista de protectie si bani sa ruleze un astfel de proiect. In putine state exista astfel de proiecte, sunt extrem de scumpe. In plus este aberant ca milioane de contribuabili sa plateasca pentru asta. Vrei copii, ok dar trebuie sa ai cu ce sa-i sustii. Eu, statul, te sustin 6 luni maxim 1 an. In rest pot sa-ti acord reducere de impozite pana copilul face 18 / 21 ani, reduceri de impozite de tot felul dar incurajand munca nu statul acasa pe banii platiti de altii. Asta este o viziune liberala asupra problemei. Statul este responsabil pentru 22 mil nu doar pentru tine, contribuabilul x. Deci statul este DATOR sa caute cea mai eficienta varianta de rezolvare a problemei ... emigrarea este cea mai eficienta si cost effective,vezi SUA, Germania etc !

Faza cu statul plateste 2 ani de stat aca sa trebuie sa ne iasa din cap! Nu este normal! Este posibil in cazul tarilor bogate dar .. culmea .. cele mai bogate tari nu merg pe astfel de politici decat in cazuri extrem de rare. Mentalitatea cu "statul trebuie sa faca" este comunism pur.

Statul are alte chestii de facut, sa rezolve problema copiilor abandonati sa devina adoptabili, sa descurajeze abandonul, sa eficientizeze costurile pentru copii abandonati, sa colecteze taxele, etc etc etc.

Povestea cu statul trebuie sa-mi dea x milioane pentru ca am facut un copil si stau acasa 2 ani e o tampenie crasa din punct de vedere economic.

Paradoxal , toti asteapta intrarea in UE .. pai daca intram ADIO politici de genul stat acasa 2 ani pe banii statului chiar daca ai platit taxe. NU este corect ca cei care nu au platit taxe sa beneficieze de indemnizatii de crestere a copilului si nu este corecta plafonarea acestei indemnizatii, asa cum nu este corect ca perioada sa fie atat de lunga ( 2 ani ) avand in vedere productivitatea muncii in Ro. Daca statul decide ca mamele pot sa stea acasa 1 an atunci sa fie un procent egal din salariul pe o perioada echivalenta ( adica stai acasa 1 an atunci veniturile pe 1 an se calculeaza ca baza pentru indemnizatie ) pentru toata lumea CARE MUNCESTE nu pentru oricine "se inmulteste" si-si propune sa traisca din "inmultire".


Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaC spune:

daca sunt o mama singura, fara bunici etc. si un salariu de 6 milioane ce propui sa fac cu copilul dupa ce se termina concediul de 1 an propus de tine, aquariusrpro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Au anuntat la tv ca PD-ul a retras propunerea de micsorare a indemnizatiei de ingrijire a copilului
In sfarsit o veste buna.

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

si mie mi se pare absolut normal ca alocatia sa fie procentuala cu venitul si cotizatiile platite de fiecare catre stat; deasemenea mi s-ar parea normala o suma minima pentru categoriile defavorizate, nu sunt numai cei pe care-i stim cu totii, mai sunt si studenti sau tinere care n-au apucat sa lucreze, dar ceea ce spun ei nu are nici o logica indiferent din ce parte l-ai apuca.
Si daca ai un salariu decent din care platesti una, doua rate la banca, imcerci sa-ti faci un camin pentru viitorul copil, cand acesta apare pe neasteptate la cine renunti, la el sau la casa, sau alegi sa-l cresti stiind ca nu ai dreptul de a alege felul in care vrei sa-i dai startul in viata?

In alta ordine de idei, pentru ca ma miram ca nu exista reactii, cineva a deschis subiectul mai devreme la Discutii generale.

Pupici,

Ada si Andrei

Mergi la inceput