Care-i treaba cu solarul?!?

Care-i treaba cu solarul?!? | Autor: bubulina gospodina

Link direct la acest mesaj

Vine vara! Asta am asteptat, pentru asta ne-am pregatit, multe dintre noi. Eu una incerc un sentint de jena la prima plaja, pentru ca am piele destul de alba si mi se pare ca eu si turistii germani(cand erau) suntem cei mai albinosi de pe plaja. Anul asta m-am gandit sa incerc cateva sedinte pregatitoare la solar, dar nu stiu mare lucru despre asta; am auzit ca ar exista si niste efecte secundare, ca ar putea sa declanseze nush ce for posibile de cancer...Voi stiti ceva despre asta? Daca da, spuneti-mi si mie...ma intereseaza tot, incusiv daca tanti care supravegheaza treaba sta cu tine cat timp esti goala(sau trebuie sa porti ceva?), ca io-s cam rusinoasa..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianas spune:

Eu zic ca daca te duci la plaja la inceputul sezonului cand toata lumea e albinoasa (inclusiv brunetii), nu e nici o jena sa mai apari si tu in plus cu pielea alba. Daca te duci la mare prin iulie, intr-adevar e jenant sa apari asa pe plaja. Din cate am auzit eu soalrele sant cam periculoase -la mall a explodat unul cu o tipa in el, si s-a mai intamplat chestia asta intr-un loc- pentru ca aparatele respective au un numar precis de utilizari, peste care nu mai e sigur. Iti dai seama ca la noi in Romania nici un patron nu-si va arunca la gunoi aparatul dupa ce se epuizeaza numarul respectiv de utilizari si-l va folosi in continuare. Ca sa nu mai vorbim de nocivitatea ultravioletelor, aparitia ridurilor premature...
Asteapta sa se incalzeasca si du-te la un strand de cartier, fara pretentii, bronzeaza-te acolo ca nu-ti ia mai mult de 2-3 zile ca sa capeti o culoare si apoi afiseza-te pe la ce piscina vrei. Mai mult ca sigur ca la sfarsitul verii, undeva la o piscina sau pe un strand, va exista o persoana mai alba decat tine!

dianas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

Draga Bubulina...ce treaba ai tu cu ceilalti care fac plaja?..daca au ceva de comentat lasa-i sa comenteze in treaba lor ..de parca ei nu au fost albi la inceput!
Acum ca sa iti raspund si la subiect...eu am o prietena care vrea sa fie bronzata iarna deci merge la solar de ceva ani buni , cred ca de cand au aparut saloanele cu solar in Romania, tipa e foarte multumita si arata excelent. Din cate stiu eu fiecare sedinta dureaza cam 5 minute, in orice caz peroanele de la solar iti vor spune cat trebuie sa stai, cum, etc. Ea nu folosea sutienul de la costumul de baie pt ca nu il foloseste nici pe plaja...altfel poti sa stai fara probleme in costumul de baie.
In orice caz, din cate stiu eu ,solarul e destul de costisitor, nu cred ca merita sa dai banii doar ca sa astupi gura lumii...
In ce priveste riscurile, nu cred sa fie mai mari decat o expunere la soare in zilele noastre cu poluarea si exploziile solare..
Pupici ...si iti doresc o bronzare minunata (si sanatoasa)!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina gospodina spune:

Aha! Merci de informatii, auzisem si eu ca au bubuit prin Bucuresti si poate de la vestea asta sunt asa de neincrezatoare. Sa fiu sincera nu mi-a contat nini ca-s prea alba, e doar o jena prosteasca de-a a. Intre timp m-am gandit mai bine si nush de ce, dar prefer calea naturala, totusi. Eu sunt de fel din Constanta, mama a inca locuieste acolo si teoretic as putea sa fac plaja la inceput de vacanta pe una din plajele mai putin expuse; intr-adevar eu ajung la plaja doar in weekenduri si bineinteles ca-s cea mai alba de pe plaja. Dar nu's chiar un caz disperat, doar ca ma oftic ca in nici o vara nu reusesc sa capat si eu look-ul ala estival pe care-l admir atat. Ideea cu strandul mi se pare foarte buna, inca nu am incercat vreunul de cand stau in Bucuresti, dar chiar o sa incerc(nush de ce nu m-am gandit pana acu').
Inca o data rci de sfaturi si incurajari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

mey, solarul e tare periculos...dc tot vrei sa fi bronzata un pic incearca totusi cremele autobronzante!

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Si eu ti-as recomanda tot cremele autobronzante, eu asta folosesc vara, mai ales ca n-am mai fost la mare de doi ani. Solarul e destul de periculos, cremele, daca le aplici corect, iti dau un bronz de toata frumusetea. Si eu sunt foarte alba si cunosc sentiemntul de jena.Da' eu il rezolv cu Nivea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Bubulina, atata timp cat nu faci din mersul la solar un sport de performanta, nu dauneaza.Oricum, daca vrei sa mergi la mare, sa faci plaja la razele solare, nu ai nevoie de mai mult de 5 sedinte de solar.Important e sa nu mergi zilnic si sa cresti treptat timpul de expunere la raze.Eu iti recomand sa faci solar goala, daca tot faci de ce sa ai "urme" de la bikini si sutien...(stai linistita, intimitatea iti va fi asigurata)
Foarte important: nu te epila inainte de a merge la solar si nu fa dus cel putin trei ore dupa solar.
Eu abia astept sa nasc, sa dau si eu navala la solar pana merg la piscina.
Mult succes si distractie placuta!

Oana si Letitia Medeea(sapt 39)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, eu am mers la asa ceva pt. ca aveau la gymul la care ma duceam eu (pe vremea cind mergeam la gym). Dar nu mi-a placut pt. ca ma simteam ca la raze, la doctor. Aici poti sa cumperi cite sedinte vrei si sa stai cit vrei, in sensul ca nimeni nu-ti spune ca azi trebuie sa stai 5 minute etc. Cred ca maxim poti sta 30 min dar nu mai stiu. Acum vreo sapatamina am vazut la tv. un documentar despre faptul ca o expunere prelungita la asa ceva ar fi cancerigen. In acelasi timp se spune ca si expunerea prelungita la soare cauzeaza cancer al pielii. Era in emisiunea cu pricina un interviu cu o pustoaica de liceu care mergea in fiecare zi sau aproape in fiecare zi la tanning si cind reportera a intrebat-o daca stie ca risca cancer al pielii fata a raspuns timp, ca da. De cind cu astea eu personal nu mai stau la plaja decit sub umbrela si vara ma ung cu lotiuni protectoare. Putin imi pasa de populatia bronzata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verzica spune:

Bubulina, tu spui ca esti alba? Nu te cunosc si nu stiu cum arati, dar sunt convinsa ca daca ma vezi pe mine o sa spui ca esti neagra. Eu, am pielea suuper alba iar vara cand ma intorc de la mare nimeni nu-si da seama ca am fost la mare. Atunci arat si eu normal ca o persoana care ar urma sa mearga la mare nu ca una care tocmai s-a intors. E adevarat ca o piele bronzata arata super comparativ cu una alba. Si eu mi-am dorit intotdeauna sa am o piele bronzata dar asta e. Ma inrosesc si pana sa ma inegresc ma cojesc, asta in conditiile in care stau pe plaja doua ore dimineata devreme si ma dau cu tot felul de creme. Dar cred, ca mai important este sa fii alba si sanatoasa decat negra si pe moarte. E, am exagerat un pic. Si in fond, nu trebuie sa te intereseze ce or sa spuna ceilalti de pe plaja. Daca e sa comenteze oricum comenteaza.
Solarul, mie mi se pare ca nu e deloc sanatos. Normal ca cei care au salon de bronzare nu or sa-ti spuna asa ceva. Zilele trecute am vazut emisiunea Loredanei in care erau invitati Diana tipa super bronzata de la MTV si un medic dermatolog. Tipul spunea cat de nocive sunt razele astea artificiale si ca, in timp ai mari "sanse" sa faci cancer de piele. Asa ca, sfatul meu e sa mergi la plaja din timp, eventual dimineata cand razele nu sunt asa de puternice sau dupa-amiaza, dupa 16,00 si nu te mai stresa ca esti alba.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Ciao Bubulina,
Daca ar fi sa ne luam strict dupa recomandarile specialistilor, ar insemna sa ramanem albe. Am auzit ca acum asta e la moda in Amercia. Toate razele (UVA si UVB) care coloreaza pigmentii sunt periculosi si pot cauza cancer, daca esti predispusa genetic, indiferent ca vin de la soare sau de la solar. Am auzit ca sunt niste modele noi si performante de solar care totusi reduc acest risc si sunt mai sanatoase decat soarele, dar banuiesc ca inca nu exista in Romania. Daca te decizi sa mergi la solar, iti recomand sa alegi unul al carei usi nu se blocheaza, ci poti sa il deschizi si in timp ce functioneaza... am auzit ca a fost un caz si la Oradea, unde o tipa s-a ars rau de tot pentru ca era intr-un solar orizontal cu usi automate, si nu a mai putut iesi cand au explodat niste lampi.
Si eu am un ten mai alb, si am si cearcane, de aceea iarna o data la doua-trei saptamani fac cate o sedinta de 8 minute. Neaparat sa folosesti crema/gel special pentru solar (nu pt plaja) si ochelarii speciali.
Am vazut o reclama la tv la maghiari recent cu o lotiune de corp de la Johnson & Johnson care contine o cantitate mica de autobronzant, si cu aplicari repetate se poate obtine o culoare mai inchisa a pielii. Nu stiu daca a aparut deja pe piata la noi. Daca da, sa imi spuneti ca ma intereseaza.

Gabici
'I tried to sniff coke once...the ice cubes got stuck up my nose!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina-alina spune:

o sa ma bag si eu in discutia asta:
-mi-am dorit de cind ma stiu sa merg la solar, sa fiu bronzata...
si acum, am facut-o!adica am fost la un salon care mie imi place tare mult.
am inceput cu sedinte de 9 minute(se stabilesc in functie de tipul de ten)si am continuat pina la 15 minute.
in total am facut cred ca 7-8 sedinte!
sint bronzata TOATA uniform fara urme...INCINTATA!!!!!!!
sint si reactii naspa dar eu am inteles ca daca abuzezi...
de exemplu dupa ce ai prins o culoare(de mine vorbesc acum)nu mai mergi decit cam la 10 zile.
nu am patit nimic sint sanatoasa tun si imi place tare cum am pielea.
sigur ca trebuie hidratata mai mult decit de obicei,si poate tratata cu mai multa atentie.
despre cum e? :super.exista si o varianta zisa PAT unde stai efectiv ca pe un pat cu aromoterapie ,picuri de apa ...RELAXARE!
desigur tot ce scriu e parera mea personala!
nu imi pare rau nici o secunda ca am incercat si pina cind va veni vremea de plaja o sa merg cam de doua ori pe luna!
va pupacesc pe toate
giani


Mergi la inceput