stomatita aftoasa

stomatita aftoasa | Autor: marittamarina

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor,

Va rog frumos spuneti-mi si mie REPEDE, ce pot sa-i fac, sau sa-i dau copilului meu de 4 ani si jumatate, care are "stomatita aftoasa"?

Il dor f. tare acele bubite, nu poate inghiti, nu poate bea apa, sau ceai,(nici saliva n-o poate inghiti, trebuie s-o scuipe) absolut nimic!
\De ieri se chinuie saracul de el.
Am incercat sa caut si pe net ceva despre acest diagnostic, dar inafara de un produs farmaceutic nu am gasit.

Poate stie cineva de ce apar aceste afte, care sint complicatiile...
Tot ce mi-a spus azi doctorul a fost sa-i fac gargara cu apa cu bicarbonat, alternativ cu badijonari cu glicerina boraxata. Si mi-a mai spus, sub nici o forma sa nu iasa afara din casa 3-4 zile (si n-am inteles de ce)

Va rog frumos!!!!


Marittamarina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Ce pot sa-ti spun este sa nu-i dai produse lactate. Mie cel putin asa mi s-a spus cind m-am dus la dr. cu aceeasi pb. In rest mai exista posibilitatea sa fie tratate cu nitrat de argint, dar numai de catre dr. Poate ar trebui sa pui aceasta intrebare la forumul "Clinica Virtuala Desprecopii.com", din cite stiu exista medici stomatologi pe site.



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

imi pare rau pentru micutz, aftele sunt intr-adevar f dureroase

stiam ceva despre STAMICIN- un medicament tare amar. suna dr si intreaba-l de el. ceai de musetel si glicerina boraxata....si rabdare

despre iesit afara nu stiam...

sanatate multa si insanatosire grabnica

tamara si gemenii

http://community.webshots.com/user/tamarutza

http://community.webshots.com/user/tamarutza2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Nu e foarte mult, dar sper sa te lamureasca putin:
"Aftele sunt niste formatiuni ulcerante, rotunjite, albicioase cenusii, localizate pe mucoasa buzelor si a obrajilor. Au tendinta de a reaparea dupa ce s-au manifestat prima oara, iar cauzele producerii lor nu sunt bine determinate. In cazul in care sunt in numar foarte mare, se pune diagnostiocul de stomatita aftoasa. Copilul refuza sa manance si sa bea, contactul cu alimentele si masticatia fiind dureroase. Pentru a atenua senzatia de durere, alimentele trebuie sa fie cat mai fluide si reci (de exemplu: inghetata). Pentru a se vindeca, aftele trebuiesc atinse usor cu un betigas invelit in vata inmuiat intr-o solutie antiseptica (glicerina boraxata, apa cu bicarbonat)."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

http://www.farmaciata.ro/eKontentFarmaciaTaFiles/home/terapie_naturala/terapie_naturala/Propolisul.html

Glicerina boraxata cu stamicina (Nystatin) de la farmacie.



"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Asa e, nici un pic de lapte. fara suzeta. Noi am facut una rea de tot de am luat medicamente supertari sa scapam de si injectii cu antibiotice.Fugi repede la medic, ca nu-i de gluma,
Snatate puiului!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondel spune:

http://www.chclibrary.org/micromed/00066420.html
la farmacie se gaseste o solutzie facuta din Glicerina boraxata cu stamicina care se aplica local in 3 zile ar trebui sa dispara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusa spune:

Eu am folosit cu succes pentru fetita mea (la 1-2 afte care-i apar simultan) o solutie: Planta Gingival (sper ca este scrisa corect denumirea, oricum la farmacie trebuie sa stie). Este placuta la gust si are o pensulita in interiorul sticlutei cu care o poti aplica usor. Se gaseste la orice farmacie.

Sanatate,
Pusa si Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Si baiatul meu a avut afte la varsta de 1,6 ani. Din pacate, boala dureaza 7 zile, si nu prea poti interveni. Noi l-am uns cu glicerina boraxata (infasori degetul intr-un pansament steril si-l ungi), iar cu seringa i-am dat ceai si supa strecurata, dar supa dupa doua-trei zile. In plus, pentru ca nu putea sa inghita saliva, ii curgea pe barbie in jos, asa ca i-au aparut si niste bubite in jurul gurii. Totul trece intr-o saptamana, dar e tare greu, urla si noaptea, a slabit mult... De atunci verificam periodic gurita, daca ni se pare limba alba, incarcata, il bandijonam preventiv cu glicerina boraxata.
Multa sanatate si rabdare, Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu am avut cind eram mica si m-am vindecat cu spalaturi cu apa calduta si bicarbonat. Altceva nu prea merge. Cind am facut-o aveam 13 ani si mi-au dat toate trataemntele posibile pina la antibiotice si nimic nu a lucrat decit clatit cu apa cu bicarbonat de vreo 5-6 ori pe zi.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am avut cand eram mica. Tin minte ce dureros era cand trebuia sa imi sparga aftele cu betigasul muiat intr-o solutie dulce gretos (glicerina-probabil) care avea si anestezic - dar degeaba. Dupa cateva zile de chin, asistenta de la circa i-a zis mamei sa-mi faca ultraviolete (raze). In doua zile nu am mai avut nimic. Bafta!

Mergi la inceput