dependent de san

dependent de san | Autor: PatrickAngel

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema mai aparte cu baietelul meu , poate ma ajutati cu un sfat: ingerasul meu de 4 saptamani e dependent de san , suge la cel mult 2 ore cate 25-35minute si adoarme la san iar cand il ridic sa eructeze (inghite mult aer la supt) se trezeste si plange din nou dupa san. Cand are colici, plange si dupa ce acestea i-au trecut, pana cand il pun din nou sa suga si astfel ciclul reincepe. Cred ca se linisteste atunci cand suge, dar suzeta nu o acepta de loc. V-ati mai confruntat careva cu aceste probleme?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk_psk spune:

e normal sa suga foarte mult si des la varsta asta frageda...nu-ti fa griji ca nu accepta suzeta..e mai bine sa nu se obisnuiasca cu ea...al meu are 9 luni si plange cand ii iau sanul desi ii dau doar dimineata se seara...te vei obisnui la un moment dat...sau poate ca: nu se satura si de aceea plange..depinde cat de consistent e laptele..am auzit si eu ca daca e lipicios si putin galbui e foarte bun..nu stiu daca e asa..dar poti sa te orientezi cumva dupa asta..si incearca sa-i dai biberon...nu i-l da tu pentru prima oara si e de preferat sa nu fii acasa pentru ca te simte..asa am facut cu sotul meu si dupa aia l-a acceptat bine..
ce sa mai? e foarte bine ca bea san si ca ii place..sunt altii care la un moment dat il refuza desi tu vrei sa-i dai cat mai mult...succes..
p.s.asta e parerea mea dar poti cere si parerea unui specialist..n-ar fi rau..

http://tanaramamica.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Este normal sa fie dependent de san la doar 4 saptamani. A mea are zile cand este dependenta si are peste un an. E mult prea devreme sa aiba un program de masa si oricum se alapteaza la cerere nu la ore fixe. In timp isi va forma si un program dar deocamdata lasa-l sa stea la san cat vrea. Daca nu vrea suzeta nu cred ca il poti forta.
Oricum laptele tau este cel mai bun pentru bebe asa ca relaxeaza-te si da-i sa suga de cate ori vrea.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

E firesc sa vrea sa stea mult la san, in primul rand pentru ca e foarte mic si oboseste sugand, in al doilea rand pentru ca toti copiii care au colici au tendinta de a se "supraalimenta", pentru ca sanul nu e doar o sursa de hrana, ci si una de confort pentru ei. Copilul meu a supt aproape continuu pana spre 3 luni, abia apoi a mai rarit mesele. Eu una nu ti-as recomanda sa incerci sa ii faci un program de masa acum, pentru ca e frustrant si ineficient. Abia dupa 6 luni, cand veti incepe diversificarea, se poate vorbi oarecum de un program. In concluzie, stai linistita, ai un copil sanatos care stie ce e bine pentru el
LE Nici al meu nu a acceptat suzeta si nici nu am insistat. Pana la urma, de ce vrei sa ii dai suzeta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Citeste aici:
http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/2009/04/puseul-de-crestere.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Conchi nu fii rea :)) asa-i la inceput. E de apreciat ca nu a trecut pe biberon imediat ce s-a simtit asaltata de dorinta puiului de a sta agatat de mami.

Da mey are un stomacel cat o portocala si creste numai din ce asimileaza... Si atunci e normal sa vrea sa pape des. A dat si putina caldura si atunci e si mai si. Puii mei s-au nascut vara si erau taaare dependenti.
Cu timpul vor papa mai rarut si vor fi mai activi. Nu sta sa te necajesti. Du-l pe afara, pentru ca aerul proaspat ii adoarme mai mult si-i face si noaptea sa doarma mai profund. Da-i san seara, apoi lasa-l putin spala-l si apoi lasa-l sa mai rontaie putin si ar trebui sa doarma mai mult.
De asemenea cand il alaptezi noaptea fa-l sa priceapa ca-i noapte. Pune o veioza mica si nu-l gadila. Ziua in schimb dupa masa nu-l lasa sa adoarma imediat, chiar daca el inchide ochisorii. Ca-i somn superficial. Joaca-te cu el. Plimba o jucarica colorata pe la nasucul lui, fa zgomote, ia-l in brate si arata-i geamul, oalele... ce vrei tu... lasa-l sa-si faca cate ceva in scutecel. Si cand e bine obosit si se freaca la ochisori, atunci lasa-l sa adoarma dulce: adica pe pat langa tine lasa-l sa se invarta de pe o parte pe alta pana inchide ochii. Nu-l legana, dar nici nu-l pune in patut. Cand vezi ca i s-au destins manutele... dezlipeste-te de langa el si pune-l in patut.

Nu incerca sa scapi de dependenta [-;)] Dureaza tare putin. Trebuie sa-ti adui aminte de ceva fain cand la adolescenta te vor intreba sfidator ce nevoie au avut ei de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

cinchi, eu aveam 23 d ani la primu copil, devfapt la 22 am dus sarcina. eram studenta cu examene in timpul gravideniei si cat a fost fata bebe pana la 2 ani cu licenta si master.
nu stiam de unde sa ma informez plus aveam alta viziune despre viata :D
Asa ca sa fim blanzi :)

in concluzie: locul unui bebelus de 4 saptamani e in bratele mamei ;la san, non stop.
Dureaza ceva....dar asa e firesc sa fie.
Cheia in cresterea unui copil e sa fii f ascultator.
Sa asculti de bebelus:)
Eu eram in situatia voastra cand s-a nascut fata si numai subordonarea mea fata de bebe m-a salvat.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Pana la 8 saptamani nu tre' sa-i dai suzeta ... bebele are nevoie de timpul asta ca sa invete bine sa suga la san. Iar dupa 8 saptamani nici n-o sa ti-o mai accepte

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Conchita, ti-a zis AB ca esti rautacioasa cu fata...Nici-o carte nu te pregateste pe deplin pentru primele luni... La mine a fost cumplita privarea de somn. (Pentru ca n-am putut si inca nu pot sa dorm daca e lumina...si sunt horor daca dorm...Adormean noaptea cu copilul la san sau in brate, in fund pe canapea... bine ca n-am scapat copilul...)

PatrickAngel, copilul e normal. Tu incearca sa ai rabdare, sa-i fii disponibila cat de mult poti. Timpul trece si mai tarziu iti vei aminti cu drag momentele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e normal sa vrea la sin cit de mult.
pune-l sa suga atunci cind vrea si cit vrea.

se poate sa fi primit alte informatii si indicatii (din spital sau de la rude - pe vremuri se purta alaptatul la program).
nu-i asculta, asculta-ti mai bine copilul.

si eu am avut vreo 3 sapt de deriva, cind mi se spusese de la spital ca nu tb sa manince mai des de 3 ore.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

La tine e bine, crede-ma. Baietelul meu sugea maxim la 2 ore, cate o ora, apoi il tineam sa eructeze cate o ora...deci nu-mi permiteam sa merg nici la wc. A avut reflux si nici nu 'respiram' cat il alaptam si pana scotea gazele ca sa nu-i provoc varsaturi. Am urmarit intr-o zi si l-am 'alaptat' (cu tot cu pauzele de eructat) 16 ore fara pauza pt mine. Nu ma dau eroina, dar sunt mandra ca nu i-am indesat suzeta doar pt ca poseda instinctul de a suge si chiar daca imi intepenea coloana sau imi plesnea vezica, aveam mai mare grija sa nu cumva sa vomite daca ma misc.
Rabdare iti doresc si te asigur ca, desi pare acum imposibil, vei ajunge sa faci si altceva la un moment dat inafara de alaptat...

Bucurie!

Mergi la inceput