ajutor, nu ia in greutate!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pumba spune:


sfatul meu e sa arunci cantarul ........ daca e copilu sanatos ,vesel ,doarme ,are 5-6 pampersi pe zi..... nu iti mai face atatea probleme ,pt ca e posibil din cauza stresului sa iti scada productia de lapte.
Eu am fost la medic cu fetita mea mai mare care avea pe atunci 2-3 ani si ma vaitam ca e slabuta si nu mananca dstul ,la care med mi-a zis " vrei sa fie grasa? atunci sa vii la mine, lasa copilu in pace"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

morgainennis,
fetita ta doarme bine?
daca se odihneste, chiar nu mai conteaza cat a crescut.
numai 5, 6 supturi imi dau impresia ca e un copil care se odihneste.

intr-adevar, ar trebui sa suga laptele de sfarsit, cel mai hranitor.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

100 de gr in 3 saptamani, la un nou-nascut de 3800gr? Fiind prietena mea, mergeam des la ea, vb cu ea, am vazut cum tragea fetitza aia, ii lasa sanul fara lapte, avea forta..dar de saturat ioc! Si ea cand plangea primea lapte de la mama, 2-3 ore era intervalul pana i se umplea din nou sanul...



2-3 ore la un nou nascut alaptat exclusiv la sin e cam mult...de obicei se alapteaza la fiecare ora...daca ar fi facut asta i s-ar fi sporit si productia de lapte...cu cit suge mai mult bebelusul cu atit productia de lapte creste.daca il lasi 2-3 ore fara sa suga bineinteles ca e flamind si mai scade si secretia lactata a mamei.asta e explicatia.

edit:vad ca am repetat ce a spus sheannamp....sorry...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Off, ce multe s-au schimbat in ultimii 7 ani!!!
Imi amintesc ca in prima luna Ami a mea a luat 600 g si mi-a facut mama un scandal... ca nu dau copilului sa manance, ca tin dieta (pe naiba), ca sugarii tre sa ia 1 kil pe luna... Am plans de-am crezut ca-mi pierd laptele. In luna urmatoare a luat 800g. Si aveam lapte frumos, gras, consistent... Dupa diversificare a inceput sa arate si Ami a "bebe" bun de "botit". Deci n-a luat nici fi-mea dupa carte, iar acum arata foarte bine...
Faza cu "lapte slab" e reala, cred ca ce spuneti voi se refera la calitate, nu la consistenta. Pai la 7 -8 luni vedeam cu ochii mei ca laptele meu e zemos, transparent... adica "slab" ca si consistenta. Iar de la 9 luni am intarcat-o, nu mai aveam ce sa fac. Eu formula nu i-am dat niciodata, ci doar lapte de vaca (sanatoasa) diluat cu apa, miere (facuta de bunicii mei) i-am pus in ceai de la 4 luni (ca pana atunci n-a pus gura pe biberon)... Pai cum naiba putea sa creasca fi-mea daca o alaptam la 3-4 ore doar in timpul zilei, iar 2 mese noaptea nu servea, ca dormea... doar nu eram fraiera s-o scol din somn... Sunt copii si copii.
Daca e musai s-o treci pe biberon, mai incearca alte formule. Dar sa nu renunti la alaptat. Nici Ami n-a pus gura pe biberon pana la 4 luni si ceva. Nici ceai, nimic. Daca ii era sete - tata. Daca ii era foame - tata. Intr-adevar, a luat putin in greutate, dar nu e o catastrofa. Iti trebuie curaj, optimism si vei trece peste astea. Stai linistita, n-ai s-o alaptezi pana la scoala!
Pupici si numai bine!

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ca sa nu mai vorbim din povestiri, vorbim din experiente:

Am nascut-o pe Vivi cu 3.500 kg. Dupa mai bine de 3 saptamani, timp in care am fost maniaca cu alaptatul (partial forumului, pentru ca altfel cedam mai devreme si nu stiu daca n-as fi facut chiar bine), nu recuperase nici macar greutatea de la nastere.
Copilul plangea de foame, iar eu insistam cu alaptatul.

Doctora mi-a zis inca de pe la vreo 2 saptamani sa-i dau completare, insa eu m-am incrancenat in a o "alapta" tocmai pentru ca au fost voci pe forum care mi-au strigat ce se striga de obicei la subiectul asta.

Nu pot sa uit cand i-am dat primii 30ml de lapte praf, dupa vreo ora de stat la san. I-a halit instant si apoi a adormit si ea fericita.
Ulterior, cu lapte praf, totul a fost ok.

Mereu stau sa ma gandesc cat de obsedata am fost de ideea alaptatului, daca am fost in stare 3 saptamani sa las copilul infometat sa planga zi si noapte (ma gandeam ca asa o fi normal).

Cateodata e bine sa accepti ca varianta de baza nu se aplica absolut oriunde.

Si ca sterilizatul biberoanelor nu e nicidecum o operatiune mai facila decat alaptatul. Dimpotriva.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:
Originally posted by Ingrid S

100 de gr in 3 saptamani, la un nou-nascut de 3800gr? Fiind prietena mea, mergeam des la ea, vb cu ea, am vazut cum tragea fetitza aia, ii lasa sanul fara lapte, avea forta..dar de saturat ioc! Si ea cand plangea primea lapte de la mama, 2-3 ore era intervalul pana i se umplea din nou sanul...



2-3 ore la un nou nascut alaptat exclusiv la sin e cam mult...de obicei se alapteaza la fiecare ora...daca ar fi facut asta i s-ar fi sporit si productia de lapte...cu cit suge mai mult bebelusul cu atit productia de lapte creste.daca il lasi 2-3 ore fara sa suga bineinteles ca e flamind si mai scade si secretia lactata a mamei.asta e explicatia.

edit:vad ca am repetat ce a spus sheannamp....sorry...



Pai fetitza mea bea laptele din biberon (muls de mine) la fix 3 ore. Zici ca era ceas. 10 min bea, 5 min o tineam sa dea aerul afara si gata. Peste 3 ore acelasi program, ziua si noaptea. Mie nu mi se pare mult 3 ore...
La fiecare ora?? Eu inca n-am auzit asa ceva, ar insemna sa stai treaza non-stop...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Adina Iulia subscriu .
Eu sunt constienta ca laptele de mama are anticorpi dar daca nu merge,nu merge.
Eu am nascut-o pe fetita mea cu 3800. Din a doua zi am avut lapte, gros galben imi erau umflati sanii de lapte incat dadeam si la copii din incubatoare atata lapte aveam (m-au rugat asistentele). Fetita mea a fost o mancacioasa dar si o puturoasa. Acum 10 ani nu se stia atatea ca acum. Oricum ii dadeam sa manance la 3 ore din care 1 ora sugea(mai tarziu s-a dovedit ca si la sticla sugea tot o ora ca sa isi manance portia). In a patra zi de spitalizare a venit o infirmiera (ele se ocupau atunci de schimbatul copiilor la fiecare masa, de baie etc..) si cum s-a nascut cu nasul plin de secretii trebuia sa ii puna cate o picatura de ser fiziologic in fiecare nara. Am rugat-o sa ii puna si ea....i-a pus dar nu o picatura..ci in fiecare nara cate o siringa de 1 ml (cea de insulina). fetita mea s-a inrosit ca focul, a intors-o pe toate partile si nu putea sufla (copii mici nu folosesc gura in respiratie). Am dus-o repede sa o desfunde si dupa ce i-au eliminat secretiile a fost ok. Ce folos ca eu in noaptea aia nu am avut gram de lapte, a supt de la o colega de salon. Pe atunci noaptea nu se insista sa se alapteze, ci sa se dea ceai. Fetita mea se trezea in fiecare noapte la ora 4 si bea ceai si dormea pana la ora 6 cand manca lapte. Ultima masa seara era la ora 23.
Nu va spun ca fetita mea a mancat in a 3-a zi 80 g lapte, tot in a treia a mancat 140 g dar a dar afara (o cantaream inainte de masa si dupa masa).
Concluzia..dupa intamplarea asta, a doua zi mi-a revenit laptele dar..era alb, cu un firicel galben prin el. Asta era laptele mele dupa sperietura trasa. M-am chinuit timp de 2 sapt cu ea, medicul de familie a spus sa insist cu alptatul dar nu vroiam sa imi chinui fetita si implicit sa ma chinui pe mine. Din fetita pe care o trezeam eu la 3 ore si ii dadeam sa manance (o ora sugea), a ajuns sa se trezeasca dupa 1 ora si sa urle de foame. I-am dat lapte praf Murinaga si a baut pana la 2 ani. Cand am bagat-o pe lapte praf i-am schimbat programul, din 3 ore, a ajuns sa manance la 4 ore (dar v-am zis ca ea sugea 1 ora la sticla)
Va spun cu mana pe inima, ca in afara de boli de copilarie , rosu in gat si cred ca o data sau de doua ori bronsita nu a avut nici o boala.
Si a supt 2 sapt!!!
Pe atunci medicii si asistentele iti recomandau sa alaptezi la 3-4 ore!! iar daca copilul e grasut (ca a mea de ex) sa ii dai ceai noaptea nu lapte. Dupa 2-3 sapt eu nu am stiut ce e aia trezit noaptea pt un copil.
Cu fiul meu am procedat la fel, i-am dat ceai noaptea iar din a treia saptamana nu s-a mai trezit deloc. Fiul meu a supt o sapt pt ca mi s-au infundat canalele, nu puteam sa imi fac sfarc fiind foarte gros si mare si...asta e. Mi-am dorit sa il alaptez dar dupa ce am stat 40 min si m-am chinuit sa ii bag sfarcul in gura pt ca nu reauseam, dupa alte 40 min dupa supt l-am cantarit si mi-a supt 20 g dupa o sapt de viata. Nu mi s-a parut normal!!!. Am incercat si cu sfarcuri false dar..tot asa sugea.
Fiecare e libera sa faca cum considera , eu asa am facut si ma simt cu constiinta impacata.
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si fetitza mea a luat doar 5-600 g pe luna in primele trei luni,nu un kg si era codasa in "trupa" noastra .(la 3 luni avea 4,900 kg ,dar de la 3,200 pornirea)
Aci e tabelul: http://www.geocities.com/dumitru_irina2003/noutabel.html
Probabil nu a luat de la laptele meu "slab" .Slab ne-slab am alaptat-o pana la 9 luni si as zice sa faci la fel daca ai lapte.Si eu am inceput lucrul de cand avea ea 3 luni si i-am dat inca vreo 2 luni ,cat nu eram acasa lapte de-al meu pus din timp la congelator.Nici ei nu i-a placut defel laptele praf,am incercat cand avea vreo 9-10 luni,dar nu mai voia aproape deloc lapte,asa ca am trecut la cel de vaca si de atunci pe ala il bea.Acum are la un an si 8 luni 9,700 ,e tot printre cele mai siluete fetitze din trupa,dar e sanatoasa tun.
Daca n-ai lapte e alta chestie,normal ca treci pe lapte praf,dar daca ai, e cea mai mare tampenie a nu ii dai.Si pe mine m-au inebunit ca poate nu e bun,ca nu e destul de gras etc.Am facut si ce mi-au zis,l-am pus de seara intr-un pahar sa vad cata grasime se aduna,si aveam smantana Deci am trecut si "testul" babelor
Bafta!
Uitam : o alaptam la cca 2-3 orea,apoi tot mai rar,astfel incat pe la 5 luni nu se mai trezea noaptea sa suga.Dar am si inceput in paralel diversificarea pe la 5 luni.Si n-a baut mai deloc ceai,un pic de-alea de colici eventual,ca din astea a avut vreo 3 luni.Si kk facea dupa fiecare supt aproape.

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Moni..fetita ta a luat 500-600 g pe luna, in 3 luni se aduna 1500 in medie minim. Fetita in cauza a pus 950 g in 3 luni. E o diferenta majora zic eu.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

950 g e greutatea fiului meu ce o punea lunar cand a fost mic. Si se stie ca,... copii care s-au nascut cu o greutate mai mica recupereaza mai bine decat cei care au o greutate mare.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput