un suvenir.....spart

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

referitor la NU ca asta era ideea, eu cred cu tarie ca prea multi de NU ingradesc personalitatea copilului. un copil care din zece in zece minute aude NU la un anumit moment dat se va resemna si va inceta sa aiba initiativa. si nu vorbesc de un copil de un an care umbla la priza, ci de ala de trei care vrea neaparat sa mearga pe bordura, sau sa urce in cel mai inalt topogan(urc si eu)

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Elise nu i dresaj. Eu NU am crescut o pe Uca cu NU! De! sa nu i stirbesc personalitatea si sa vezi ce calareala mi a tras ea mie. Inca mai avem de recuperat la capitolul asta.
La scoala, in magazine, in parc vad copii care stiu ce inseamna NU si vad copii smuciti cu care ai lor parinti nu se pot intelege nicicum. Sunt depasiti de situatie de multe ori. Fac doar ce i taie capul din cauza peronalitatii lor puternice.

Acum ai o bebelusa esti o fericita, stai un pic sa si manifeste personalitatea!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eliza nu era vorba clar ca cineva nu ii spune copilului ei niciodata nu. Insa spun acel cuvant cand copilul este destul de matur sa-l inteleaga, nu? Cum adica sa ii spun copilului de la sase luni nu? Si la ce? Ma intreb ce face un copil la sase luni sa-i spun nu? Sa il invat negatia din frageta pruncie iar cand am nevoie cu adevarat de acest cuvant sa nu mai functioneze caci l-am uzat la sase luni cand printre gangureli si gadileli i-am explicat sensul lui NU si l-am mai si pedepsit? Cand? In ce situatie, dati-mi si mie exemple va rog ca deja sunt socata. Mama imi spunea ca sunt drastica cu fiu-miu ca il pun sa manance la masa de la 4 ani si alte lucruri pai daca ar citi aici s-ar crucii. Pe bune, cum invatati voi un copil de 6 luni pana in doi ani cand totul e joaca si descoperire cuvantul NU? Hai ce de pe la un an jumate il iei de unde e (si nu are voie) si ii repeti usor NU, nu ai voie, hai sa zicem ca atunci cand merge e nevoie sa-i spui NU si sa-l iei sa nu-si bage degetele in priza sau mai stiu eu ce dar de aici pana a il pedepsi mi se pare socant. Cum sa pedepsesc frate un copil de un an care se duce repetitiv la priza? Si care e pedeapsa? Normal ca ii repet NU, il iau de acolo (pe langa faptul ca am protectie la priza) dar sa-l pedepsesc?

In vizita ma duc unde sunt binevenita cu copilul meu si am fost mereu, stau cu ochii pe el (am stat mai mult pana acum ca acum e deja mare si intelege) daca merge prin camera il iau langa mine sau ma tin dupa el insa accidente sau incidente SE INTAMPLA.

Va asigur ca fiul meu a stiut de NU de cand are capacitatea de intelegere, stie chiar si de o privire care se traduce prin NU si nu l-am pedepsit la 6 luni, nici la un an, nici la doi. Mai exact a fost pedepsit doar o data fiindca nu a mancat cand avea 4 ani. Fiul meu are o personalitate frumoasa nu de catel dresat, face nazbatii ca orice copil (asta mi-am dorit mereu sa poata face nazbatii cum am facut si noi parintii lor) in limita normalului si nu tremura de frica cand ma vede. Iar daca sparge sau face o prostie (chiar la scoala unde e fara mine) are curajul sa-mi spuna. Nu sunt stapanul lui iar intre noi nu e o lupta cine pe cine dreseaza (cum spuneai tu Eliza parca, ca ii lasam sa ne dreseze pe noi, cu alte cuvinte mai bine ii dresam noi pe ei) ci comunicare. Asa vad eu lucrurile.

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

corinadana,
foarte bine ca n-ai crescut-o cu NU - si sint convinsa ca ai o fetitza foarte reushita din toate punctele de vedere.
Bineinteles ca ti-a fost tie mai greu.... e mult mai simplu sa interzici decit sa explici. Dar cred ca strategia explicatului da roade pe termen mai lung.

Altfel, corect, a mea e inca bebelusha. Dar n-am nici o intentie sa o invatz disciplina in loc sa o invatz sa gindeasca cu mintea ei. La urma urmei, e un omuletz mic, dar tot om e.

Nu spun ca am dreptate 100% - poate am, poate n-am. Dar eu asa am de gind sa procedez, cu convingerea ca nu mi se va urca in cap din cauza asta. Si chiar daca mi se va urca - daca acest lucru face sa fie un adult mai reushit, accept...

Elise & www.youtube.com/watch?v=xUveIVrEHxo" target="_blank">BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai eu ma gandeam interzicere urmata de explicatie.
Eu nu i am interzis muuuuuulte lucruri si i au crescut cornite rau de tot.

Eu am fost cu explicatul si acum explicam numa' cu practica stam mai rau

Am facut bine, am facut rau?! O sa vad.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Corina ce varsta are fetita ta? (Si pe bebele meu il va chema Raluca daca e fetita).

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Luna are 7 ani impliniti in oct. 2006. Si crede ma imi pune nervii la incercare de muuuulte ori. Si incerc sa mi revin repetand ca i multumesc la Doamne Doamne ca este sanatoasa dar cateodata cedez nervos. Nu mai pot. Si cand vad copii la scoala cum isi asculta frumos parintii atunci ma gandesc "aoleu unde sunt cu personalitatea lu' Raluca".

Intrebare: ce ma fac cand ea o sa aibe 14 15 ani?! Ca ma gandesc ca personalitatea creste direct proportional cu varsta, nu?

Luna iti doresc in continuare o sarcina usoara si o Raluca sanatoasa si cuminte!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

quote:
Insa spun acel cuvant cand copilul este destul de matur sa-l inteleaga, nu? Cum adica sa ii spun copilului de la sase luni nu?


Luna, dupa teria asta cred ca ar fi bine nici sa nu vorbim copilului cata vreme nu ne poate intelege si nici nu ne poate raspunde.
Sau de citit povesti, sa-i citim doar cand vom avea siguranta ca le va intelege perfect; deci cam de pe la ce varsta putem incepe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Corinadana - citeste cartile: "How to talk So kids will Listen & Listen So Kids Will Talk" de Adele Faber si Elaine Mazlish, "Parents Do Make a Difference" de Michele Borba. Sunt super-faine!
Fratele meu a fost exact ca Elise - pt el NU insemna "aha - deci acum hai sa fac exact asta sa vedem ce se intampla!" Tot timpul i-a repetat mamei ca el trebuie sa aiba EXPERIENTELE LUI de viata ca sa inteleaga ce este rau si ce este bine...
Educatia trebuie "croita" dupa personalitatea copilului... Fiecare parinte trebuie sa se straduie sa-si inteleaga copilul si personalitatea acestuia si sa incerce sa adapteze explicatiile si interdictiile in functie de copil si de situatie. NU exista RETETE.
Sunt de acord cu Siminaf care spunea ca o personalitate timida poate fii realmente inhibata pe viata de o educatie mult pre severa si mult prea restrictiva.
Copilului trebuie sa i se dea posibilitatea sa experimenteze si sa cerceteze.
Educatia este o ARTA... Trebuie facuta cu dragoste, pasiune si daruire.

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

quote:
Ma intreb ce face un copil la sase luni sa-i spun nu?

Ce poate face un copil la 6 luni? Te trage de par, de haine, te ciupeste, isi duce la gura lanticul tau, urla ca vrea sa-i dai un obiect pe care-l vede la tine in mana, gen cutit, arunca jucariile pe jos ca sa i le ridici, musca din partea metalica sau de lemn a patutului, etc...
Daca-l lasi pe jos, pe covor, cam tot ce gaseste duce la gura, inclusiv lucruri murdare, taioase, prea mici, cabluri electrice, prize si altele. Doar nu ai sa stai sa te uiti la copil cum "exploreaza" lumea inconjuratoare fara sa-ti pese, nu?

Mergi la inceput