Copii singuri la parinti- sfaturi privind educatia

Copii singuri la parinti- sfaturi privind educatia | Autor: florentza

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza sfaturile voastre privind educatia unui copil care este sigur la parinti : cum sa-l facem sa imparta ce are si cu ceilalti copii,sa prefere joaca in grup si nu de unul singur,cum sa-l determinam sa nu mai planga cand se apropie o pers. straina de el...etc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Aaa.... scuze, dar nu cred ca asta este locul potrivit pentru subiectul asta! Probabil se va ocupa un moderator sa il mute, asa ca daca dispare de aici nu te speria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Ok sunt membru nou si nu prea stiu cum functioneaza ...cum sa-mi dau seama unde anume trebuie deschis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Eu am fost singura la parinti si am impartit intotdeauna tot ce am avut mai bun,plus jucarele cu alti copii.
Cunosc copii cu multi frati care NU impart nimic,fiind foarte posesivi cu tot ce le apartin.
Eu cred ca tine de caracterul fiecarui copil si nu daca e singur sau nu la parinti:-)


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=19" target="_blank">
Concurs Cassian,micutzul marinar :-)


Cine este bogat in Dumnezeu este darnic cu cei din jurul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

parerea mea - daca copilul tau are mai putin de 3, sau chiar 4 ani e absolut normal sa nu vrea sa imparta jucariile cu ceilalti copii, si eu te-as sfatui nici sa nu insisti asupra acestui lucru. el trebuie sa faca asta atunci cand e pregatit, din propria placere si nu din obligatie. daca il "obligi" nu va simti placerea de a darui.Si iarasi daca prefera sa se joace singur, ori poate ca e prea mic, ori poate ca asta tine de firea lui. eu zic sa ai incredere in el si lucrurile se vor rezolva de la sine (eu cel putin asa am facut si nu-mi pare rau)


"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Multumesc,Patou.Baiatul meu are 1,8 luni si cand mergem in curtea unei gradinite ,unde sunt leagane ,nisip si f.f. multi copii ,el prefera leaganul (30min. -chiar si mai mult)sau sa se joace singur cu mingea sau da cu piciorul intr-o sticla de plastic gasita pe jos...La pers. straine (gen vecinii sau pers. pe care le vede mai rar :socrii)plange de zici ca la batut cineva...apoi se imprieteneste cu respectivul...se joaca frumos,si la plecare mai plange o data,asta ca sa fie tacamul complet...hihihi.Imi dau seama de ce plange la plecare:ia placut si ii pare rau ca pleaca persoana...insa, ma simt prost fata de acei oameni si nu stiu cum sa procedez cu el.Il i-au in brate ,incerc sa-l linistesc distragandu-i atentia,ii spun ca nu-i face nimeni nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu cred ca secretul sta in educatie: ok., cand este prea mic (pana la 3-4 ani), sunt de acord ca e greu sa-l faci sa inteleaga de ce anume trebuie sa imarta cu alti copii, dar dupa aceea copii care raman in continuare asa, inseamna ca nu li s-a explicat de ce trebuie , si ce frumos e sa imparta jucariile (si nu numai); pentru ca avantajele sunt de ambele parti: si el va primi jucarii noi, si celalalt copil, iar faptul ca ceilalti se vor bucura, va face sa-si faca noi prieteni!
Eu asa i-am explicat lui Andrei inca de cand era f. mic, si a inteles. Bineinteles, daca are vreo jucarie noua care ii place mult nu o da, dar nici eu nu insist pana nu se satura de ea.


www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cand copilul e singur la parinti si nici nu intra des in contact cu alti copii de aceeasi varsta..e foarte greu pentru parinti sa-l invete sa imparta sau sa piarda elegant.Si daca copilul e infipt si rasfatat si nu are asta "in sange" e si mai greu.Doar n-o sa se certe parintii pe o jucarie si nici n-o sa-l bata la toata jocurile.Nici lasatul sa castige nu e educativ,dar nici nu poti sa-l bati tot timpul.
In familiile cu mai multi copii e relativ automat,dar in cazul copiilor unici sarcina revine educatorilor in cea mai mare masura,pentru ca ei supravegheaza copilul cand este in societate,cand este intre copii si trebuie sa imparta,sa se joace,sa se integreze corect in grup.Bineinteles,parintii trebuie sa sustina si sa continue procesul acasa sau cand se ivesc ocazii.
Cred ca procesul se invata si se intelege cel mai bine pe la 3-4 ani.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Fetitza mea nu merge la gradinitza pentru ca inca nu are loc. Si pentru ca am vazut ca tanjeste mult dupa copii am gasit un partener de joaca pentru ea. Acum mama sta cu ea, care are 2 ani si 2 luni si cu un baitel de 1 an, 4 zile pe saptamana. La inceput a fost tare geloasa, acum intreaba de el in we, eu sunt multumita ca-i mai scade rasfatul, deocamdata ea este sefa dar se vad ceva schimbari.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Aici in parcuri cel mai folosit cuvant de catre parinti este: share(imparte) indifirent de varsta. In RO l am auzit raruuuut ba chiar am auzit du te ia ti lopatica, e a ta!!! nu o da la altul.... Urat!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

noi, cu ai nostri, o data pe an facem inventarul jucariilor si stabilim de care s-au saturat; acestea le adunam si, impreuna cu copii, merem la un orfelinat si le impartzim, mai exact, copii le impart.
gradinitza ajuta de asemenea mult in socializare si capatarea obiceiului de a impatzi jucariile cu altzii.

Mergi la inceput