Concediu medical maxim?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Medicul generalist iti poate da concediu ca si urgenta medicala si se plateste 100% dar pe maxim 90 zile, medicul de familie iti poate da un concediu de "risc maternal" care se plateste 75%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Irina, cred ca e vorba de completare pana la 90. Oricum, angajatorul (si ITM-ul) tine in mod clar evidenta acestor medicale, ca si medicul specialist, care, la orice internare, cere o adeverinta de salariat in care sa fie specificat nr. de zile de concediu medical din ultimele 12 luni.
dicirstea, riscul maternal se da la recomandarea medicului de medicina muncii - in fct. de conditiile de munca, toxicitate, lucru in ture etc.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

18+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Olguttza mie mi-au dat tot concediul de odihna (aferent lui 2006), chiar daca am stat si in medical si in post-natal, adik 21 de zile lucratoare cit era prevazut in contractul de munca. Poate ar trebui sa vorbesti la tine la munca, la resurse umane si vezi ce iti zic.
Sarcina usoara in continuare!



si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Decat sa vb la mine la munca, mai bine ma duc in padure!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

18+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

Certificatele de concediu medical ptr risc maternal se elibereaza de medicul de familie sau medicul de specialitate obstretica-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maxim 30 zile calendaristice, pentru o durata totala de maxim 120 zile calendaristice in intregime sau fractionat, asiguratelor gravide.
Liana&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

Buna

Am si eu o intrebare.In ultimele 12 luni ,mai exact in peroada 6 IUN-30 AUG 2006 am avut concediu medical in urma unei interventii chirurgicale(aprox 85 zile).In cazul asta eu mai pot beneficia de concediu medical inainte de prenatal si de cand imi pot lua un max deprenatal.DPN 22 Iulie?
Am intrebat doctorita de familie si nu a stiut sa ma lamureasca.Am dureri mari de spate si nu mai suport sa stau 8 ore pe scaun.

edith16+ si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Poti lua in continuare concediu medical deoarece nu se cumuleaza cu pre si postnatalul.
Īncepānd cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de c#259;tre medicul specialist pān#259; la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigur#259;rilor sociale.(trebuie sa vizezi certificatul cand depasesti 90 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

buna,

eu cand am depasit 90 de zile m-am dus la comisie (care poate prelungi o data cu 30 de zile si apoi te prezinti iarasi). la comisie e super ok si n-am avut cerclaj - ei mi-au dat 60 de zile. stiu pe cineva care chiar a depasit cele 183 de zile si tot i-au prelungit. totul depinde de ce-ti scrie dr in referatul acela pt comisie.

irina, e adevarat ca medicul de familie poate da doar 45 dezile (pt tine).dar cum tu ai un pui mic poti lua inca 45 tot de la dr de familie pt ingrijire copil. la comisie insa te trimite specialistul.

concediul de risc maternal se da numai daca lucrezi in conditii grele de munca si cu acordul dr de medicina muncii. eu am incercat dar degeaba - probabil luam dak lucram in mina.



Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

eu m-am lamurit, nu scap fara comisie, dar macar m-am linistit ca nu e asa de speriat. am gasit un medic specialist care se va "ocupa" de mine (la recomandarea medicului de familie), inclusiv cu internari si dosar pt. respectiva comisie. eu voi depasi cele 90 de zile de medical cu nici o luna, drept pt. care nu e asa mare tambalaul.

taedi, intr-adevar, medicalul nu se cumuleaza cu pre si postnatalul, dar, dat fiind ca tu ai deja 85 zile de medical in ultimele 12 luni, ti se pot da inca 5 zile de concediu medical, dupa care va trebui sa te prezinti la comisie, pt. prelungire. in prenatal intri la 7 luni, asa ca iti calculezi tu cam cand ar trebui sa se intample (sau iti intrebi ginecologul). sfatul meu este sa vb din nou, cat mai curand, cu medicul de familie (chiar mi se pare aiurea sa nu stie cum sta treaba) si il/o rogi sa-ti dea trimitere la un medic specialist (pneumolog, ortoped, cardiolog, ce-o fi) si-i spui clar, in primul rand, ca vrei medical pana intri in prenatal - el va sti sigur cum trebuie sa procedeze cu tine.
eu am fost ieri la specialist, i-am povestit ce vreau si cum sta treaba (deja am si eu 45 zile de medical), m-a luat in evidenta si mi-a mai dat o transa de medical; totodata, m-a trimis si la niste investigatii, care, cu grija, au iesit cat se poate de prost, iar dupa 1 martie o sa-mi faca si-o internare scurta. toate astea sunt necesare, mai ales, pt. comisie, care trebuie sa aiba un "motiv" sa dea prelungire peste cele 90 de zile, dar si pt. un medical din asta a la long.

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">19+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:


Si eu am data probabila tot 19,07,2007. Va rog spuneti si mie daca voi ati anuntat oficial angajatorul (cu adeverinta de la medic) sau ati intrat direct in concediu medical? daca nu anunt oficial imi afecteaza intr-un fel concediul prenatal?

Dana

Mergi la inceput