Muncesti in afara tarii. Poti beneficia de cic?

Muncesti in afara tarii. Poti beneficia de cic? | Autor: Yannia

Link direct la acest mesaj

La un moment dat s-a propus ca persoanele care muncesc in afara tarii, sa poata beneficia de cic, aici, in Romania. Ce stiti despre acest lucru? Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

OUG 148/2005- Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele īn care persoanele s-au aflat īn una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:....

j) au lucrat cu contract individual de munca īn strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale īncheiate de Romānia cu alte state;

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

adica daca eu sunt rezident in Spnaia, si am lucrat ultimele 12 luni la o agentie imobiliara, deci am cotizat aici , as putea beneficia de CIC.Precizez ca nu am venit cu contract de munca in Spania, ci am fost ilegal, dupa care m-a legalizat cu ajutorul legii de sedere de acum 5.5 ani.
Multumesc anticipat.
yannia, sper ca nu te-ai suparat ca am dat buzna in subiectul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Cristina , cele 12 luni lucrate trebuie sa fie incontinuu , sau nu . ( de ex in Spania trebuie sa ai lucrate-cotizate la asigurare 6 luni in ultimii 5 ani ) . Mersi

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Cristina, multumesc mult pentru raspuns! Ai idee daca acest acord a fost semnat si cu SUA, sau numai cu anumite tari din Europa? Unde ma pot interesa mai exact? Multumesc inca o data.
Olim, de ce m-as supara? Ne ajutam si noi cum putem.

Mergi la inceput

dar cu Spania au semnat contractul, stie cineva?Ca nu ar fii rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

cu privire la acorduri, prgramul meu legislativ e sarac in informatii!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Olim, trebuie sa ai domiciliul sau rezidenta in romania in timpul cic-ului.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

pai pot sa nasc aici, si sa ma duc apoi acasa cu bebele de cateva saptamani?Ca noi vrem sa facem un bebe si cand are o luna, sa mergem pt un an in Romania.In aceste conditii as putea sa beneficiez de CIC?
mULTUMESC PENTRU ORICE RASPUNS

Mergi la inceput

nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebare
poate marius
multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_mar spune:

Eu am nascut in Italia. La o luna am plecat cu copilul in Romania, am obtinut transcrierea certificatului de nastere si asa am intrat in CIC. Dar eu nu am lucrat in Italia si am incheiat anterior plecarii un contract de asigurari sociale. Daca ai intrebari, iti stau la dispozitie...

Mergi la inceput