Nu stiu unde sa ma adresez!

Nu stiu unde sa ma adresez! | Autor: doinabita

Link direct la acest mesaj

Am primit de la Romtelecom si de la Elecrica instiintare ca s-a modificat legea pentru persoane cu handicap!Telefonul este pe numele fiului meu, la fel si contractul cu elecrica.Prin vechea lege, beneficia de abonament gratuit la telefon si scutire taxe radio-tv.Acum ne-au instiintat ca s-a modificat legea si vom primi acsti bani din alta parte.Nu stiu de unde?stie cineva unde trebuie sa ma adresez?unde se depun aceste acte?

Redati-mi viata!

Putin cu putin se aduna marea...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruscka spune:

Doina si noi suntem la fel.Aseara cand am ajuns acasa am gasit factura de la Romtelecom in cutie si cand colo supriza.! Nu mai apare scutirea pentru abonamnet.
Sotul meu a fost saptamana trecuta sa ridice banii si i-au spus ca nu mai beneficiem de "marile" avantaje care le ofereau pentru persoanele cu handicap.Si ca o sa primi acesti bani, numerar de la
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Sociala unde ai depus dosarul.Mergi acolo si intreaba.

Conform legii 448/2006:
Astfel, incepand de la 01 ianuarie 2007, persoanele cu handicap vor beneficia de plata drepturilor ce li se cuvin, dupa cum urmeza:

Persoanele adulte cu handicap GRAV
indemnizatie lunara indiferent de venituri in cuantum de 179 RON;
Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 80 RON;
Dreptul de optiune intre asistent personal si indemnizatia de insotitor;
Gratuitate pe toate liniile de transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul;
Gratuitatea transportului interurban in limita a 12 calatorii/an;
Scutire de impozit pe veniturile din salariu;
Scutire la plata impozitului pe cladire si teren;
Persoanele adulte cu handicap ACCENTUAT
indemnizatie lunara indiferent de venituri in cuantum de 147 RON;
Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 60 RON;
Gratuitate pe toate liniile de transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul;
Gratuitatea transportului interurban in limita a 6 calatorii/an;
Persoanele adulte cu handicap MEDIU
Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 30 RON;
Copiii cu handicap GRAV
alocatie de stat majorata cu 100%;
Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 80 RON;
Dreptul de optiune intre asistent personal si indemnizatia de insotitor;
Gratuitatea transportului interurban in limita a 12 calatorii/an;
Copiii cu handicap ACCENTUAT
Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 60 RON;
Gratuitatea transportului interurban in limita a 6 calatorii/an;
Copiii cu handicap MEDIU
buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 30 RON;
Copiii cu handicap de tip HIV/SIDA beneficiaza de o alocatie lunara de hrana calculata pe baza alocatiei zilnice de hrana stabilite pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice.

O alta noutate se refera la adultul cu handicap GRAV sau ACCENTUAT care nu dispune de spatiu de locuit, nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri de pana la nivelul salariului mediu pe economie beneficiaza de asistent personal profesionist.

Asistentul personal profesionist este persoana fizica atestata care asigura la domiciliul sau ingrijirea si protectia adultului cu handicap grav sau accentuat aflat in situatia expusa mai sus.

Andruscka

http://photos.yahoo.com/ph/pompipetre/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Andruska, iar drumuri, acte, bani cheltuiti, timp pierdut, caci eu trebuie sa merg la Alexandria, acolo au sediul...o zi in care sa stea sotul acasa, sau mama mea cu Dan...o sa le dau luni un telefon sa intreb , cand au zi de lucru cu publicul...caci am fost o data si nu lucrau cu publicul...pentru altceva!Iti multumesc mult!

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Doina nu ai pentru ce.
Si ca fapt divers sa stii ca si eu sunt teleormaneanca la origine dar acum sunt in Bucuresti.
Si e foarte greu cu deplasarile astea dintr-o localitate in alta.
Dar acolo la Alexandria nu au decat intr-o zi program de lucru cu publicul?

Andruscka

Mergi la inceput

Ba au, dar au si zile fara relatii cu publicul, nu stiu in care din ele...

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Am citit legea, modificata, am intrebat si la noi la primarie, la inspectoratul pentru persoane cu handicap...asteapta normele...si noi intre timp?

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Doina tot e bine ca ai primit instiintare si de la Romtelecom si de la Electrica.
Noi nu am primit nimic, iar pe factura de la Romtelecom deja nu se mai regaseste scutirea cf.legii.Asteptam factura de la Electrica.
Daca nu sunt aparute normele ma intreb cum cei de la Romtelecom au aplicat-o?
Ce ne mai miram?
Sunt multe cu susul in jos in tara asta.Trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare, iar plimbatul de la ghiseu la altul va deveni un sport national.
Ca sa nu mai spun ca in cazul nostru incepand cu luna decembrie indemnizatia ar fi trebuit sa fie pe numele sotului cf.deciziei primite.
Cand s-a dus sotul sa ridice banii pe stat eram tot eu, si nu au vrut sa-i dea banii, de parca era vina mea ca nu s-a operat in baza de date.
In Bucuresti in sectorul 3 unde locuim, trebuie sa te duci personal la casierie sa ridici indemnizatia pentru insotitor pentru nevazatori.Daca nu te duci in zilele cand sunt programate platile, astepti apoi pana luna viitoare sau pana cand te vor suna ei (daca se intampla asta).Si nu se pot ridica orisicum ci pe baza unei cereri pe care o depui la registratura si apoi stai si asteapta pana te vor contacta ei.
Dar ce sa-i faci?
Asta e... Cum putem schimba noi birocratia din tara asta.
Speram si noi ca va fi mai bine.
Trebuie sa avem multa rabdare si nervi de otel.

Andruscka

Mergi la inceput

In scurt timp o sa ne lamureasca unde sa ne adresam, eu am multa rabdare si de multe ori insist pe la ghisee...ma mai reped ei dar nu ii las pana nu aflu.Cum aflu ceva va spun si voua!

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Fetelor, scuze, dar eu nu inteleg ceva: cum adica pt Copiii cu handicap MEDIU buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 30 RON? Stiti ce ar insemna asta?

Mergi la inceput

Eu nu stiu ce inseamna asta...e o zapaceala, sau nu intelegem noi?

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Eu va spun ce mi s-a explicat mie.
Cei 80 ron pe care urmeaza sa-i primim sunt ca o compensare in bani in locul facilitatilor de la Romtelecom si electrica.

Andruscka

Mergi la inceput