555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by andapanda

tzop si eu ...nimeni draghe,da-mi voie sa te salut cu multa admiratie si simpatie...chapeau!!! cum zic frantzujii, in fata temeritatii si perseverentei tale cred ca daca te hotarasti sa candidezi...n-o sa ai prea mari probleme
si, ca sa nu iau spatiul degeaba pe aici, am si eu o micutza intrebare..poate le va folosi si altora... ce specialist in patologia sinului recomanzi (in bucuresti)? in plus, stii unde se fac cele mai performante ecografii de sin pe aici? si daca se face undeva biopsie (de sin) ghidata ecografic?
cu multe multumiri! si mai ai grija si de tine...eu nu sint asa prietena cu ideea de tranchilizante si antidepresante la borcanel...poate poti sa inlocuiesti macar o doza sau doua cu prietenii de aici de pe forum?!?
numai bine! panda



Sincer, nu stiu ce mai este prin Bucuresti dpdv al "noutatilor". Un bun specialist in patologia sanului este Dr. Radu VLADAREANU, cu care tocmai am vorbit la telefon in privinta cazului tau. Cum datele furnizate de tine referitoare la motivele cautarilor tale sunt inexistente, omul mi-a spus sa suni la 0722-172-389 si sa te programezi la o consultatie. Din momentul respectiv eu am "scapat" de tine si stau absolut linistit, stiind ca te-am lasat pe maini mai mult decat bune. Ecografia de san ti-o va face chiar el, iar in problema cu biopsia ghidata a zis ca trebuie intai sa te vada (raspuns mai mult decat normal, dealtfel).

Succes si... spune-mi ce si cum a fost, am nevoie de astfel de informatii.

PS: este foarte posibil ca tu sa nu fii de acord cu terapia psihotropa, dar atunci cand este necesara, opozitia si lipsa de accept este intens detrimentala celui suferind. Eu unul am trecut intr-o noua faza evolutiva se pare asta-noapte si am nevoie de un nenorocit de anxiolitic care nu se gaseste pe la nici o farmacie din Constanta... si te asigur ca nu mi-e bine deloc.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gio

In primul rand vreau sa-ti multumesc pt ceea ce faci, si sa stii ca citesc cam toate raspunsurile tale, asa ca multe intrebari de-ale mele si-au gasit raspunsul fara a mai fi nevoie sa postez un mesaj. Insa un raspuns de-al tau m-a nelinistit (cel in legaura cu radiografia). Am acum 33 sapt de sarcina si la aprox 10 zile de la conceptie (stiu cand am conceput bbul) am facut o radiografie panoramica dentara, cu vesta de protectie, la un aparat nou, cu nivel scazut de radiatie. Am intrebat f multi dr si toti mi-au spus ca riscul asupra sarcini e f mic si ca nu-mi recomanda avortul (oricum nici nu intentionam). Am intrat si pe net si am citit ca doza de radiatii care produce sigur malformatii este echivalentul a 100 radiografii panoramice. La eco (3 D) bb e OK, se dezvl normal. Mie chiar imi iesise ideea din cap cu radiografia, pana am citit raspunsul tau. Ce zici in cazul asta? Eu stiu ca in primele 2 sapt de la conceptie actioneaza legea "totul sau nimic". Daca produsul de conceptie e afectat, sarcina nu evolueaza. Multumesc si astept un raspuns otimist.



Dupa cum ai remarcat, se pare, ai vazut raspunsul referitor la radiografiile in primul trimestru de sarcina. Am vorbit cu doi ultra-specialisti in domeniu. Spre norocul tau, amandoi mi-au spus ca eventual e admisa radiologia dentara sau craniana, numai cu pelerina de protectie si numai cu aparate cu amplificator (cu radiatie joasa). Totusi, la 10 zile dupa conceptie... cam riscant.

In fine, daca nu apar nici un fel de semne de malformatii fetale ecografic, daca fatul are deci morfologie si dimensiuni normale, totul pare a fi OK

Legea "totul sau nimic" are valoare doar in etapele initiale ale dezvoltarii oului, mult mai scurte decat 2 saptamani... asa ca nu baza pe asta.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by anis

Draga nimeni, TEO

Merci frumos pentru raspuns...asa ca o sa stau linistita in privinta celo 2 catelusi ai mei bichon maltese...

Care ar fi problema..pai uite :

Doctorii mi-au zis ca luna asta nu am avut ovulatie..corect pana aici.
Cand m-am dus sa fac CMV.(inca nu am rezultatele) ..la 8 zile dupa ce mi s-a zis ca s-a spart foliculul ( fara ovulatie)asistenta care mi-a recoltat secretie...a vazut ca , glera era ca albusul de ou...si ma intreba daca sunt la ovulatie..explicandu-i ce s-a intamplat cu 8 zile in urma...ea a zis ca nu exclude o noua ovulatie...si sa mai fac o eco..dar nu am facut-o.

Si acum eu sunt in a 32 zi AZI DIMINEATA TEMPERATURA MEA ERA DE 36.9 (este exclu sarcina,nu?).trebuie sa apara rusii..si nu inteleg, daca nu am avut ovulatie , DE CE AM SINDROMUL PREMENSTRUAL, de ce sanii sunt umflati a la Pamela Andreson si simt o tensiune f mare in ei...am de 2-3 zile dureri de cap....stomacul e balonat..sunt nervoasa..(bine asta e de la sindromul premenstrual si se cam intampla in fiecare luna...).si azi si ieri am avut si am inca niste dureri groaznice de stomac (cu intepaturi de ovare)(simptomele astea sunt oricum ...indiferent daca ai sau nu ovulatie???).

Ce sa mai cred? Ca daca nu a fost ovulatie, atunci de ce organismul meu se comporta ca si cand ar fi fost???Sau semnele astea sunt indiferent daca ai sau nu ovulatie???

Din pacate , nu mi-am mai luat temperatura bazala de 10 zile,,,DOAR AZI DIMINEATA .SI ERA 36.9,,,ca sa nu ma mai stresez.....asta dupa ce mi-au zis dr ca bye pe luna trecuta..si asa am stat cuminte ..sa ma calmez si sa ma pregatesc pt luna asta...cand urmeaza sa i-au Clostybegyt si sa fac iar monitorizarea ecografica a ovulatiei..si intre timp astenospermia discreta ( a sotului , sa se fi imbunatatit de la vitamine si plantute. Cam atat!![/blue]

Cicul meu ca durata ...a fost de 33 de zile de-a lungul timpului....sa ma astept la o intarziere majora, daca luna asta a fost fara ovulatie?

Si ce parere aveti ,vizavi de toate starile mele, adica de faptul ca am sindromul premenstrual (PMS) ??

Eu am citit ca nu ai PMS...daca nu ai ovulatie..atunci..eu ce sa mai inteleg ?

Pupici

ANiS





Draga AniS,

Nu stiu unde ai citit ca PMS (PreMenstrual Sindrome) este conditionat de ovulatie. Aceasta este o mare bazaconie. Dimpotriva chiar, PMS apare cu mai mare intensitate in cadrul ciclurilor anovulatorii. Cauza princeps este detereminata de o cantitate prea mica de progesteron in sangele circulant, relativ la cantitatea estrogenilor. Prin urmare, lipsa ovulatiei, urmata de inexistenta corpului galben, presupune lipsa sintezei progesteronului si aparitia unui PMS de intensitate sensibil mai marcata decat in ciclurile ovulatorii.

Ce sa-ti fac, asa se intampla cand iei sfaturile unei asistente drept jaloane ale gandirii mediacale. Intre medic si asistenta este o diferenta de cultura medicala inimaginabila, nu se poate raporta la nici un alt caz al vreunei perechi de persoane in relatie sef-subaltern (adica diferenta de cunostinte ingineresti, de exemplu, dintre inginer si muncitorul calificat este mult mai mica decat cea dintre medic si asistenta). Greseala iti apartine, prin faptul ca nu i-ai taiat-o scurt asistentei respective, sau si mai bine, ca nu i-ai spus doctorului intrebarile ce ti le ridica afirmatiile asistentei lui. Sta dom' doftor ce sa faca cu madam asistenta (cu exceptia conditiei in care asistenta era tanara, frumusica si cu fustita ultra-scurta).

Te poti astepta la o lungime mai mare a ciclului menstrual in absenta dovedita a menstruatiei, dat fiind faptul ca urmatoare menstruatie va fi una "de privatiune estrogenica", adica prin incetarea sintezei de estrogeni la nivelul foliculului mult imbatranit.

Nu-mi vine sa cred ca un medic cu 6 ani de facultate, 5 ani de specializare si inca cine stie cati ani de supra-specializari, competente , eventual doctorat (6 ani) si experienta te investigheaza cu unul din cele mai moderne instrumente de urmarire a ovulatiei (ecograful), iar tu apleci urechea la ce spune o asistenta cu un liceu si (eventual!) o prapadita de scoala tehnica postliceala, care se bazeaza in afirmatiile ei pe aspectul glerei cervicale!!! Auzi, a nu exclude o noua ovulatie... de parca femeia este iepuroaica sau oaie!!! Dumenzeule, ce aberatii!!! Te pomenesti ca ai si "omenit-o" corespunzator "cumsecadeniei" ei...

PMS este o stare frecvent intalnita la femei in perioada activitatii sexuale (adica inainte de menopauza). Se trateaza relativ simplu in formele usoare, multe mai complicat (interdisciplinar) in formele grave, cu tulburari serioase de comportament. La tine nu se pune problema tratarii lui, atata vreme cat te straduiesti sa concepi un copil (tratamentul este in esenta hormonal si antalgic-antiinflamator).


"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by danielac

Draga Teo, ti-am scris pe mail aseara, daca ai timp te rog mult sa imi raspunzi si te mai rog sa imi spui si mie cateva analize pe care ar trebui sa le fac!!!
Multumesc ca existi!

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac



Dana,

Am verificat si rasverificat, dar nu am reusit sa gasesc nici un e-mail avndu-te ca expeditor. Te rog posteaza intrebarea pe forum, se pare ca trimiterea de e-mail-uri a fost sistata de administratori.

Intre noi fie vorba, am pus la dispozitia voastra csuta respectiva de e-mail DOAR pt problemele intr-adevar deo intimitate deosebita si pentru persoanele de o pudicitate iesita din comun. In schimb am primit zilnic cca 5-10 mesaje cu probleme ce nu se pot incadra sub nici o forma in categoriile de mai sus. Deci decizaia administratorilor este in buna masura justificata.

Dar ce ma fac eu, caci mai primeam si mail-uri cat de cat personale pe adresa aceea, tirmise fiind direct din forum... s epare ca nici acelea nu vor mai putea ajunge.

Deci pentru mesajele personale nelegate de teme medicale va rog utilizati adresa noone@go.ro din propriul dvs program de mail, nu de pe forum.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by bianca_valentina

draga teo, multumesc din suflet pentru informatiile pe care mi le-ai dat referitor la celioscopie! esti un dragut si jumatate!merci mult...si... stii tu cum suntem noi femeile, sarim pe tine cu din ce in ce mai multe intrebari!bine ca esti tip tare si "bazat" in informatie! asa ca , te rog mult, spune-mi , banuiesc ca ai facut celioscopii - cam cat dureaza astfel de interventii , sunt dureroase pentru pacienta? internarea cat dureaza? sunt restrictii dupa? sper exemplu daca vreau sa merg la mare este bine?
of, Doamne,imi roiesc tot felul de ganduri prin cap...sa nu-ti mai spun de frica...este imensa!!!
dar...vreau mult, mult de tot un ingeras!!!
iti multumesc din suflet pentru timpul acordat!
cu drag, bianca

valentina



Valentina,

Trebuie sa te dezamagesc: nu am participat direct la interventii celioscopice. Legaturile mele cu spitalul din localitate unde se efectueaza astfel de interventii nu imi permit astfel de avantaje.

Dar iti pot raspunde: internarea este minima in cazul unei celioscopii simple (intri, te uiti, si iesi fara a face nimic in abdomen). A doua zi pacientul pleaca acasa. In astfel de cazuri, si explorarea celioscopica este de relativ scurta durata, in functie de ceea ce se observa... in general 30 min, pana la o ora. In cazul in care in cursul explorarii se constata diferite aspecte patologice ce pot fi corectate chirurgical celioscopic (cum ar fi, de exemplu, aderente intraabdominale care cudeaza - adica indoaie in unghi - trompa sau o stranguleaza, determinand obstruarea ei; existenta unei albuginei ovariene groase car enecesita decorticarea ovariana; etc etc etc) se aplica procedeul chirurgical necesar, astfel incat si durata interventiei se prelungeste in mod variabil, in functie de ceea ce trebuie facut.

Oricum durerea nu exista, celioscopia presupunand o forma de anestezie aplicata pacientei in prealabil. Restrictiile ulterioare sunt extrem de rstranse si ca numar, si ca durata, datorit inciziilor extrem de mici la perete si leziunilor minime provocate in interiorul cavitatii abdominale. Bineinteles ca vei putea merge la mare, nu chiar in aceeasi saptamana cu interventia, evident. Iar de frica... ce sa-ti spun, este normala in anumite limite. Explorarea celioscopica este o interventie cu mult mai simpla decat orice alta operatie (daca nu se completeaza cu proceduri chirurgicale celioscopice, dupa cum ti-am aratat mai sus).

Mult succes... si doar putintel curaj (de mai mult nu ai nevoie...)!!!

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by crangutalil

quote:
Originally posted by nimeni



quote:
Originally posted by crangutalil

Nimeni, oare m-ai uitat?Cred ca sunt multe fete care au avut cumva de-a face cu rubeola asta pacatoasa care" umbla" prin Bucuresti.Citeste te rog intrebarea mea de la pagina 6 si macar un raspuns scuuurt...please...



Incerc (si sper ca reusesc) sa nu uit pe nimeni. Am fost cam "inghesuit" de multitudinea de mesaje de pe forum si mail, de aici intarzierile raspunsurilor. Dealtfel, cred ca ti-am raspuns chiar acum cateva ore... Daca nu tie, atunci altcuiva, dar oricum, exista un mesaj referitor la expunerea la rubeola a unei gravide imunizate natural (prin boala) in copilarie. Sper sa fie destul de lamuritor. Daca nu, evident, astept intrebari suplimentare.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski


Intrebarea mea referitoare la rubeola era alta,am citit ce ai raspuns celeilalte fete, dar problema mea e alta si de fapt ar fi mai multe..Dar o sa incerc pe scurt sa-ti spun.Mi-ai mai raspuns odata in legatura cu un chiuretaj biopsic care l-am facut si mi-ai spus ca este o endocervicita care trebuie tratata.Problema e ca cei de la Fundeni au spus ca trebuie operatie.Eu am spus ca mai vreau neaparat un copil(am un baiat de 4 ani jumate)si atunci nu mi-a mai dat nici un fel de tratament pentru acea rana, dar mi-a dat clostylbegit, prima luna o pastiluta.Si nu m-a chemat la nici un fel de monitorizare, asa cum am vazut ca ai spus la fete ca trebuie.Eu imi iau temperatura bazala si s-a uitat doar pe acel grafic.Acum am luat a doua luna clostylbegit, 2 pastilute, mi-a zis sa iau si utrogestan din ziua a 16-a , dar iar nu m-a chemat la monitorizare....Si daca acolo exista rana, pe endocol si exocol, pot ramane insarcinata?Si spuneai ca intai ar trebui tratata acea rana...Dar ei au spus sa ne grabim sa obtinem o sarcina in 6 luni Au trecut deja doua)ca daca nu, repetam papanicolau(care e III la periuta)si biopsia si probabil ca atunci chiar trebuie operatie.O alta problema ar fi ca am facut saptamana trecuta rubeola.E vreo problema daca printr-o minune as ramne insarcinata luna asta?Dar am vazut ca din cauza ranii spermatozoizii nu pot trece de col...Si atunci nu e inutil tratamentul cu clostylbegit?Sper ca m-am facut inteleasa si astept un nou raspuns.Si inca ceva:utrogestanul se pot lua o pastila inghitita si una introdusa vaginal?Ca parca asa retin ca a zis doctorita..Inca o data multumesc pentru atentie acordata...Si ai grija de tine...



Metodele de stimulare ovariana folosite de cei din Fundeni par a nu urma intocmai protocolul standard... In fine, nu-i un capat de tara sa nu monitorizezi ecografic ovarele stimulate, dar nici normal nu mi se pare.

Eu nu am zis ca o endocervcita determina 100% sterilitate. Am spus ca poate fi o cauza a acesteia. Nu e neaparat sa fie asa. Se poate ramane gravida (mai ales cand nu vrei) si pe un col ultra-inflamat. Deci stimularea ovariana si-a avut rostul ei, dar efectul final (obtinerea sarcinii) s-ar putea sa fie totusi nul.

Operatia de care vorbesti, in contextul celor prezentate de tine, pare a fi o conizatie. Daca s-a ajuns la concluzia ca ea este singura solutie pt cervicita ta, atunci intr-adevar trebuie sa se grabeasca obtinerea sarcinii...

Daca ai fi citit cu atentie celelalte raspunsuri pe care le-am dat despre rubeola in relatie cu sarcina, ai fi inteles ca poti concepe dupa rubeola fara probleme. Rubeola este detrimentala numai in asociere cu sarcina. Explicatiile le gasesti in celelalte mesaje.

Utrogestanul se administreaza in mod normal intravaginal in sustinerea inceputului unei sarcini. Dar vad ca destul de multi prescriu medicamentul in forma unul in vagin - unul pe gura. Ambele sunt cai de administrare posibile ale acestui medicament, deci e OK daca medicul tau curant, conform experientei lui in domeniu, a decis ca e mai bine sa abordezi aceasta cale de administrare (alternativa).



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by sarra

Buna nimeni, iti multumesc mult pt.raspunsul dat.
Pt.ca mi-ai pus si tu o intrebare, imi cer scuze ca inca nu ti-am raspuns,dar abia azi am reusit sa ajung din nou la calculator(probleme tehnice)

Sa stii ca nu sunt armeanca si pt.ca numele meu este unul prea comun, am preferat sa ma logez asa deoarece imi place f.mult sara (fara sa fi avut habar de originile lui). Sper ca nu te-am dezamagit. Sa inteleg ca te leaga experiente placute de armence?

Eu sunt cea care te-a innebunit cu chlamydia si vreau sa te intreb daca este absolut necesar sa fac tratamentul asa cum mi-ai recomandat(in sapt.35-36)si daca are rost sa repet analiza. Sincer, mi-e groaza de antibiotice (am auzit ca sumamedul este destul de puternic)si ma tem de alte efecte secundare. Ce se poate intampla daca las lucrurile asa cum sunt si cat ar fi de mare riscul asumat? (iti marturisesc sincer ca la inceputul sarcinii am fost f.stresata din aceasta cauza dar, dupa repetarea probelor-care au iesit neg- m-am linistit de tot)

Nu as vrea sa abuzez de rabdarea si de timpul tau, dar poate iti dai si tu cu parerea despre ceea ce mi-a recomandat un coleg de-al tau ginecolog in perioada cand incercam sa tratez o leziune de col in ideea de a ramane apoi insarcinata. Deoarece leziunea se trata(numai cu ovule) dar aparea din nou, m-a trimis sa-mi fac analiza pt.anticopri herpes virus al carei rezultat a fost pozitiv(fara a se specifica de care tip este:1 sau 2) Ginecologul meu a tras imediat concluzia ca acea leziune de col este intretinuta de virus si mi-a pus diagnosticul de infectie cu virusul herpetic. Mi-a dat atat mie cat si sotului tratament de 6 luni de zile cu Acyclovir, pe care nu l-am facut decat o luna. M-am dus inapoi si am spus ca nu vreau sa introduc substante chimice in organism pt. o per.asa indelungata (dupa ce in prealabil m-am interesat la alti medici care mi-au spus ca e o prostie acest tratam. si ca daca ne-am apuca sa testam lumea de pe strada am descoperi ca circa 80% au acesti anticorpi in sange fara sa insemne ca sunt infectati). Reactia medicului a fost de-a dreptul violenta, explicandu-mi ca, de obicei in sarcina virusul se manifesta activ in jurul varstei de 6 luni a sarcinii(eu sunt acum in 34 sapt) ceea ce presupune nastere prematura fara sanse de supravietuire pt.copil iar in cazul in care copilul se naste la termen exista riscul f.mare sa faca encefalita si sa traiasca max.1 luna. In concluzie, mi-a dat doar 10% sanse de reusita. Tin sa precizez ca atat eu cat si sotul nu am avut niciodata vreun episod de herpes genital. De atunci, am consultat si alti medici ginecologi si chiar unul neonatolog care mi-au spus ca e o prostie mare si ca nu are rost sa-mi fac griji. Desi incerc sa nu ma gandesc, recunosc ca am perioade cand imi amintesc de afirmatiile medicului respectiv si ma intreb daca erau chiar atat de deplasate si neintemeiate cum mi s-a spus ulterior de ceilalti medici. Tu ce crezi despre toate astea?

mii de multumiri pt.ceea ce faci pt.noi si fii convins ca vei fi rasplatit candva (nu ma refer la partea materiala) desi stiu ca pt.tine nu asta este motivul pt.care stai aici sa ne ajuti pe noi.



sara



Experiente cu armence nu am decat din familie (maica-mea e armeanca get-beget) si din plan profesional. Ambele categorii mi-au furnizat amintiri de tot genul, de la cele mai placute la cele mai neplacute. Pur si simplu am intrebat, avand o afinitate mai mare fata de natiunea armeana, chinuita pe tot parcursul istoriei ei.

Tratamentul anti-chlamydia nu este absolut necesar, daca titrurile anticorpilor au fost constante pe parcursusl sarcinii. Daca au crescut, este bine sa-l urmezi. Oricum, un astfel de tratament aplicat chiar inainte de nastere nu are efecte negative marcate asupra fatului, dar poate avea consecinte pozitive deosebite (evitarea infectarii copilului in momentul nasterii). Cu alte cuvinte, avantajele sunt net superioare dezavantajelor.

In chestiunea cu infectia herpetica, daca nici tu, nici sotul nu ati avut vreun episod de eruptie herpetica genitala, intr-adevar dozarea anticorpilor nu spune mare lucru. Prezenta eroziunii cervicale recurente se poate datora altor 1001 cauze, nu stiu de ce i-a casunat individului tocmai pe infectia herpetica. Oricum, administrarea de Aciclovir (sau Zovirax) timp de 6 luni este ceva nemaiauzit pentru mine! Din ceea ce stiu si aplic eu, Zoviraxul se da in doza mare (5 pilule de 200mg, adica 1g pe zi) timp de 10 zile, maxim 2 saptamani...

Riscul de leziuni severe fetale (rar) si avort (deseori) exista in special in cazul in care infectia cu virus herpetic se produce candva in prima jumatate a sarcinii. In a doua jumatate (adica dupa sapt. 20), riscul e destul de mic si consta in posibilitatea nasterii premature si a infectarii fatului pe parcursul nasterii.

Sincer sa fiu, tind sa intru in tabara celor care ti-au spus sa nu-ti faci griji, dat fiind faptul ca imi confirmi inexistenta vreunei eruptii herpetice genitale in antecedentele tale sau ale sotului.

Mai mult, sunt nelamurit de unde s-a ajuns tocmai la tratarea unei inchipuite infectii genitale herpetice: au iesit la testul Pap celule sugestive pt o astfel de infectie???

Eu zic sa investighezi leziunea cervicala despre care imi vorbesti, in vederea unei terapii corespunzatoare, dar nu pe criterii de banuiala sau false interpretari ale unor rezultate de analiza, ci pe fundamentul unei aprecieri logice a celor reflectate in buletinele de analiza.

Iti doresc mult succes... si un ginecolog mai bun!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by danielac

Draga Teo, era vorba de adresa de mail personala, nu pe cea de pe site/forum.
Mi-ai scris mai intai tu si mi-ai dat detalii despre clinicile unde lucreaza cei 3 doctori recomandati de tine si apoi eu ti-am scris tot pe acea adresa!!!

Azi am retrimis mailul poate il vezi, daca nu poti sa imi scrii si aici, eu citesc acest forum zilnic!


revin cu detaliile mele, pe care le-am mai scris odata pe forum:

precizari:
1. stau aproape de Bucuresti deci voi face tot posibilul sa ajung la unul din doctori cat de curand.
2.problemele de la nastere au fost: copilul depistat imediat cu o problema cardiaca, problema a fost in final foarte grava (trilogia Fallot) si dupa o operatie reusita la Timisoara, cand fetita mea avea 9 zile (probabil ca ati auzit la TV), am ajuns dupa doua luni la Bucuresti la Budimex cu o complicatie (coborare de diafragma) si din cauza unor prize care s-au defectat de doua ori la rand (ea era cuplata la oxigen) a murit cand avea 3 luni.
Deci... asta era problema...
3.eliminarile le-am avut cam la 3-4 saptamani dupa operatie si apoi la 2-3 luni.
uterul dupa 7 -8 luni nu aparea (la ecograf) modificat in vreun fel.

ce ti-am scris in mail si reiau aici:

Totusi dupa precizarile pe care le-am adaugat pe forum, ce credeti ca se intampla cu mine? Nu am nici un fel de dureri sau alte probleme ginecologice, ci ma ingrijoreaza numai menstruatia care practic este inexistenta (cateva picaturi rosu inchis inchis) dar la intervale precise de timp.
Va rog mult sa imi spuneti ce set de analize trebuie sa fac!!!
Daca aveti timp astept un raspuns!
Multumesc!!



Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac



Nu stiu daca ti-am raspuns pe mail sau nu, acum este o intraga nebunie in conturile mele, lumea stie acum si adresa mea de utilizare privata, o stie si pe cea de "rezerva", si evident si pe cea aferenta contului de pe DC. Pe toate am primit mesaje cu continut atat de variat, incat chiar nu mai stiu daca am raspuns tuturor intrebarilor sau am mai si scapat unele.

In fine, pt a clarifica problema ta: nu am de unde unde sti care este cauza hipomenoreei tale. Banuiesc ca eliminarile de care ai amintiti au fost nu mucoasa uterina, ci fragmente de tesut al peretelui uterin care s-au necrozat (asa-numite sfaceluri). In urma vindecarii zonelor necozate si eliminate, peretii uterini par as e fi lipit partial unul de celalalt, ducand la aparitia unei sinchii uterine partiale. Datorita lipirii peretilor, cavitatea uterina s-a micsorat, deci si suprafata mucoasei si implicit cantitatea de sange pierduta la menstruatie.

In mod normal, pe un aparat bun si cu un observator cu experienta, se poate intui prin ecografie existenta unei sinechii uterine (nu se vad ecouri endometriale in anumite sectiuni ecografice ale uterului). Oricum, certitudine din acest punct de vedere se poate obtine numai prin HSG (histerosalpingografie) sau, si mai cert, prin histeroscopie (introducerea in cavitatea uterina, prin canalul cervical, a unui aparat optic numit histeroscop, care permite vizualizarea directa a peretilor cavitatii uterine).

Subliniez ca este doar o parere, nicidecum un rezultat cu certitudine 100%. Altfel spus, ma gandesc ca s-ar putea sa fie asa.

Am inteles intrebarea de prima data, am primit raspunsul de completare necesar, iata ti-am mai spus inca o data parerea mea. Este cazul sa abandonezi politica intrebarilor fara substanta si sa te duci la un ginecolog pt a te vedea, a-si face o parere si a stabili linia de investigatii suplimentare pe care o considera cea mai utila. Eu nu-ti voi putea da NICIODATA un raspuns de certitudine, asa, de la distanta. Mergi la ginecolog IN PERSOANA !!!

Si spune-mi si mie, te rog, care e directia in care se orienteaza invesstigatiile, rezultatele acestora, eventual diagnosticul final... Astept, asa ca GRABESTE-TE!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by cuore

Draga nimeni,

Sunt insarcinata, in luna 7. Probleme nu am, decat una singura, care ma afecteaza destul de rau: constipatia.
Mananc multe fructe si legume, cereale, iaurt. Dimineata mananc miere de albine si am incercat sa beau si apa calda (asta a avut efect doar 1 data). Nu stiu ce sa fac.
Te rog mult da-mi un sfat, ce sa iau sa rezolv aceasta problema.
Multumesc mult.
cuore



In luna a VIIa, exita doua cauze majore ale constipatiei: prima este absorbtia masiva a apei din intestin (urmare a modificarilor functionale intestinale din sarcina), a doua este compresiunea exercitata de uterul deja maricel asupra intestinului, mai ales asupra sigmoidului si rectului.

Din moment ce ai incercat toate modalitatile "clasice", ti-as sugera niste medicamente din plante, care nu influenteaza sarcina cu nimic (nu se absorb din intestin), dar au efect de "subtiere" a continutului intestinal si stimulare a miscarilor intestinului... deci duc la disparitia constipatiei.

Unul ar fi DIOM-FIBRA, romanesc, ieftin si foarte eficient. E un medicament obtinut din tarate. Se iau 1-2 linguri dimineata pe stomacul gol, NEAPARAT cu multa apa!!! Altul ar fi GALCORIN, tot romanesc, ceva mai scump. Se iau cate 2 lingurite cu varf inainte de fiecare masa, din nou, cu mult lichid. In principiu nu e bine sa iei mai mult de 6 lingurite pe zi.

Succes si... cumpara muuuuulta hartie igienica



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by MONAI

Draga Teo,
Indraznesc sa-ti spun si eu problema mea dupa ce am citit toate intrebarile, respectiv raspunsurile postate la acest subiect si am realizat(inca o data) ce dureroase pot fi problemele fetelor, iar rabdarea si interesul tau real mi se par extraordinare. Eu cred din tot sufletul meu ca cine isi ajuta din inima si dezinteresat semenii va fi rasplatit pe pamantul acesta si sper sa ajungi sa-ti gasesti linistea sufleteasca cat mai repede.
Eu am dereglari menstruale a caror cauza se presupune a fi un necaz pe care l-am avut destul de recent. Aceasta explicatie nu ma multumeste, insa, deoarece eu consider ca viata trebuie traita cu bune si rele si trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o petrecem alaturi de oamenii din jurul nostru pe care ii iubim.
Dar sa revin. Absenta menstruatiei timp de doua luni de zile (mai exact din 24.02.2002) m-a facut sa-mi consult ginecologul. La ecograf nu parea nimic in neregula, mi-a dat sa iau 10 pastile de Medroxiprogesteron si dupa alte cateva zile am avut menstruatie, incepand cu 25.04.2003. De atunci...nimic.
Sunt tare ingrijorata, mai ales ca anul acesta planuiam conceperea unui bebe.
Poate e de folos sa-ti spun ca am folosit pana acum un an de zile contraceptive Femoden(recomandate din cauza unui chist ovarian care a disparut intre timp) si am facut de-a lungul timpului numeroase cistite, se pare cauzate de Escherichia Coli, care au cedat in cele din urma dupa un tratament cu antibiotice injectabile (nu-mi amintesc acum numele, dar stiu ca de vreo trei luni nu am mai avut nici un fel de probleme).
Mi-e teama ca daca merg la un nou control, medicul meu -care face parte din familie si cunoaste si problemele mele personale- imi va spune iar ca de vina este consumul nervos.
Crezi ca situatia mea este foarte ingrijoratoare?
Multumesc inca o data pentru prezenta ta alaturi de noi si...Sa auzim numai de bine.



Mona,

Nu inteleg foarte clar: amenoreea de care vorbesti a aparut din senin, sau a urmat tratamentului de lunga durata cu contraceptive? Din ce scrii tu, reiese ca de fapt dupa incetarea terapiei de blocare a ovarelor (cu Femoden) ai avut menstre normale pt aproximativ un an. Dupa care acestea au disparut. E corect sau nu?

Trebuie reincercata stimularea declansarii ciclului ovarian, daca zici ca la ecografie nu se vede nimic anormal. Deci Medroxiprogesteron 2cp/zi, timp de 10 zile. La 3-4-5 zile dupa tratament trebuie sa vina menstruatia. Daca dupa 3 incercari (una deja ai facut-o) menstruatiile nu se succed de la sine, trebuie investigat axul hipotalamo-hipofizo-ovarian. Adica dozari hormonale (estradiol, progesteron, FSH, LH). Dupa examen de specialitate, evident.

O intrebare: ai cumva senzatie de tensiune in sani? Se pateaza sutienul sau bluza cu o secretie venita prin mameloane? Daca da, este vorba de o secretie prea mare de prolactina, un alt hormon hipofizar. Oricum, ar fi bine de dozat nivelul prolactinei (PRL) in sange (prolactinemia).

Desigur, stressul psihic poate constitui (rareori, dar totusi posibil) cauza de amenoree secundara. Daca urmezi cumva tratamente psihotrope cu sedative sau tranchilizante, este posibil ca acestea sa constituie cauza amenoreei. Mai ales daca iti autoadministrezi astfel de tratamente fara indicatie medicala.

Te rog tine-ma la curent cu mersul evenimentelor, chiar sunt foarte interesat de cauza amenoreei tale. In rest, nu-ti fa griji majore, pana la concluzia ca n-ai putea face un bebe e drum foarte lung!!! Infectiile urinare repetate cu E. coli nu sunt cauza de amenoree secundara, dar o anexita cu acelasi germen poate fi... Cu mult curaj, dar si cu rabdare, la drum!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput