555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Elena Luiza

Buna
Ma numesc Elena, am 28 de ani si sunt insarcinata in 4 luni si o saptamana. Am nevoie de ajutor intr-o problma mai delicata: la 13 saptamani am avut o infectie urinara care a ajuns la rinichi, Dr.meu mi-a prescris ampicilina la 6 ore timp de citeva zile apoi sa iau pana la nastere Tardyfern. Acum cand sunt in 4 luni si o sapt. infectia a revenit la rinichiul stang. Ce pot face ?? M-am ferit de frig,curent si alte boli, respect tot ce zice doctorul si cu toate acestea m-am imbolnavit iar.Am avut stari devoma insotite de frisoane si temperatura ridicata. Imi este tare teama sa nu pateasca ceva bebelusul meu.Ma puteti ajuta macar cu un sfat?
Multumesc mult de tot, Elena



Elena draga,

Tardyferonul este un preparat ce contine fier si vitamina C (Care ajuta bsorbtia intestinala a fierului), deci nu are legatura cu infectia ta renala sau cu orice alta infectie (ti-a fost prescris mai mult ca sigur fie pt a preveni, fie pt a trata o anemie). Deci faptul ca ai fost ascultatoare si ai luat medicamentul nu avea cum sa te fereasca de o noua infectie urinara.

De ce si cum s-a ajuns din nou in situatia pe care o descrii este greu de stabilit si acum are importanta mai redusa. Improtant e tratamentul, bolile infectioase febrile nu sunt niciodata o binefacere pentru sarcina. Ca sa fii sigura de o terapie eficiente este necesara efectuarea unei uroculturi urmata de antibiograma.

Pentru asta medicul tau trebuie sa-ti dea trimitere (daca nu te interneza in spital - boala febrila la o gravida este motiv de internare) catre un laborator. De la laborator ti se va da un recipient STERIL ermetic inchis. In dimineata urmatoare, recoltezi urina cu ajutorul recipientului respectiv dupa o tehnica ce-ti va fi explicata la laborator (primul jet de urina il lasi sa curga in WC, al doilea jet il colectezi in recipient, iar restul de urina din nou in WC). Atentie la manipularea recipientului, nu-l deschide pana imediat inaintea recoltarii si nu atinge cu mana sau cu altceva interiorul recipientului sau al capacului acestuia!

Duci urina recoltata la laborator ina ceeasi dimineata. Ea va fi utilizata pt insamantarea unui mediu de cultura microbiana (substanta ce favorizeaza cresterea microbilor), ceea ce duce la obtinerea unei culturi din microbii aflati in urina ta. Acestei microbi vor putea fi identificati prin studiu la microscop. Aceasta este urocultura (punerea in evidenta a microbilor din urina).

Pe mediul de cultura cu cultura microbiana se plaseaza apoi niste pastile de antibiotic, care vor determina moartea microbilor pe o arie mai mare sau mai mica, in functie de sensibilitatea lor la antibioticul din fiecare pastila. Cu cat este mai mare zona de cutura ce a fost omorata de unanumit antibiotic, cu atat microbul este mai sensibil la antibioticul respectiv. Aceasta este antibiograma.

Pe baza antibiogramei, medicul tau va putea alege antibiotivul sau combinatia de antibiotice care are eficienta maxima in cazult au particular, bineinteles tinand cont si de interesele fetale (se vor alege antibioticele cele mai eficiente care au o toxicitate fetala minima). Din pacate sunt destuld e putine antibiotice realmente foarte eficiente in unele infectii urinare si care sa nu fie toxice pt fat, ceea ce-l poate pune pe giencologul tau intr-o situatie destul de dificila.

Oricum, nu dispera, infectiile urinare sunt realtiv des intalnite in sarcina, deci nu esti o mare exceptie... Se va gasi o combinatie de antibiotice care sa-ti fie administrata in mod sigur (daca nu s-a gasit deja... data fiind intarzierea acestui raspuns) si totul va fi bine! Nu fi suparata, treburile se vor rezolva in mod sigur. Stiu ca nu este placut sa fii bolnav, daramaite si gravid si bolnav, dar cu putin mai mult curaj si vointa vei iesi la un liman fara discutie!

Succes si fuga la ginecolog, daca n-ai facut-o pana acum!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mama lia

acum doi ani am 'reusit' sa contactez o BTS - papilomatoza vaginala. mi-am luat sotul (evident ca aveam amindoi) si am mers la ginecolog. ne-a recomandat unguent cu podofilina. ne-am tratat cca 6 luni si unele condiloame treceau, dar apareau altele. ne-am dus iar la doctor si ne-a recomandat Condylinne. sotul meu a scapat imediat, dar la mine dispar.....apoi dupa cca o luna reapar.....
precizez ca de la aparitia bolii am facut sex protejat.
am facut chiar si o cauterizare....dar ......in maxim o luna de zile micii monstri au reaparut!!!!
deja sunt disperata......ce sa mai fac, cum sa mai luptcu boala?




Mamico Lia,

Tratamentul care ti-a fost administrat este impecabil... Din pacate se pare ca niciodata nu s-a realizat indepartarea in totalitate a celulelor infectate de papilomavirus, cel putin la tine (inteleg ca sotul s-a vindecat).

Din moment ce vindecarea a intervenit la sot, dar nu si la tine, presupun ca aplicarea Condylin-ului s-a efectuat corect (de 2 ori pe zi, 3-4 zile), dar la tine exista probabil si condiloame intravaginale, nu numai vulvare. De aceea ti-as sugera sa te duci din nou la ginecologul sau dermatologul care te-a tratat si sa ceri o noua examinare, de aceasta data cu atentie deosebita privind depistarea eventualelor condiloame in interiorul vaginului sau chiar pe colul uterin.

Fie ca se depisteaza sau nu condiloame intravaginale, eu as trece la cauterizare chimica cu acid tricloracetic (acidul pe care il caut eu insumi de luni de zile, si nu se gaseste...). Acesta poate fi aplicat cu ceva mai amre larghete, nu numai strict pe condiloame, ci si pe zonele imediat invecinate. Chiar daca se vor produce cauterizari mai intinse, cel putin se asigura distrugerea tuturor celulelor infectate papilomaviral. Daca leziunile sunt in suprafata mai mare decat 4cmp, sau mai numeroase de 6, e necesara electrocauterizarea sau, preferabil, criocauterizarea (cauterizare prin inghetare).

Daca amicii mei de pe forum care mi-au dat o speranta in procurarea de acid tricloracetic din strainatate vor reusi sa faca rost de substanta si sa mi-o aduca, iti sugerez sa iti iei concediu, sa vii frumos la mare si sa ma vizitezi zilnic la policlinica pentru cca 10-15 min, timp de 7-10 zile. Vom face cauterizare extinsa cu tricloracetic (nu doare!!!) si vom vedea daca mai apar "micii monstri" (slabe sperante pt ei...). Chiar daca exista papiloame intravaginale, tricloraceticul poate fi aplicat si acolo, deci o cale de rezolvare vom gasi...

Pana una-alta, continua sa folosesti Condylin-ul pe leziunile vulvare, dar nu intarzia sa te supui unui nou examen pt stabilirea existentei sau absentei condiloamelor vaginale si/sau cervicale.

Sper sa nu fie nevoie sa ne vedem la vara, dar pt orice eventualitate, tine contactul cu mine, pt a te anunta daca am facut rost de acid tricloracetic.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by MadalinaM

Buna nimeni(daca asa vrei sa ti se spuna...),
cite intrebari as avea sa iti pun! dar incerc sa ma rezum la ce e mai important acum:
1.ce metode de verificare a permeabilitatii trompelor exista in afara HSG-ei,a perfuziilor(instilatiilor) si a laparoscopiei. O ecografie intravaginala poate vizualiza ceva in sensul asta? Primele 2 le-am facut. In urma ultimei serii de perfuzii(aprilie 2003) totul era bine, dar intre timp am avut tot felul de dureri ale ovarelor(intepaturi puternice sau junghiuri) la cel mai mic contact cu frigul si cum stiu ca am o anexita de care nu pot scapa de f. mult timp, nu pot sa scap de gindul ca trompele s-ar putea infunda din nou.
2.ce parere ai de CANTASTIM? il pot folosi ca o metoda de a imbunatati rezistenta mea la frig?
Stiu ca anexita poate fi generata de Chlamidia si intentionez sa repet si acest test cu toate ca era negativ acum ~1an si jumatate.
Deocamdata, atit.
Multumesc anticipat,
MadalinaM



In primul rand, draga Madalina Manole, da-mi voie sa am satisfactia a-ti spune ca "melodiile" pe care le "interpretezi" sunt infernale!

Acum, ca m-am descarcat sufleteste, raspunsurile:
1. dintre metodele mentionate de tine, singura ce realmente evidentiaza permeabilitatea tubara este histerosalpingografia (HSG). Instilatiile pot determina o repermeabilizare a unor tube infundate si aduc doar o informatie relativa privitoare la permeabilitatea lor. Laparoscopia poate evidentia cauzele unei obstructii tubare, dar nu poate preciza daca exista sau nu o obliterare a lumenului (canalului) tubar. In orice caz, ecografia NU poate stabili daca tubele sunt permeabile sau nu, fie ea percutana sau transvaginala.
2. Cantastim-ul poate stimula reactivitatea imuna a organismului, deci te poate ajuta intr-o oarecare masura in ceea ce priveste anexitele repetate de care te plangi. Oricum, atata vreme cat nu te pazesti de factorii care determina reaparitia anexitelor (frig, umezeala, infectii vaginale, etc)degeaba folosesti Cantastim. Vorbesc prin deductie logica, nu prin prisma experientei: nu am folosit si nici nu am avut paciente care sa fi folosit Cantastimul ca adjuvant in tratamentul anexitelor recurente (repetitive), deci nu am nici un fel de date palpabile la influenta acestuia supra "sensibilitatii" la inflamatii anexiale.
Anexita poate fi provocata de o duzina de germeni si mai mult, nu numai de Chlamydia. E drept insa ca infectia chlamydiana netratata conduce la obstructii tubare. Dar la fel se intampla si in tuberculoza genitala, de exemplu...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ralu

Buna ziua nimeni,

Imi cer scuze, de la inceput, pentru ca mesajul meu va fi cam lung, dar te rog din tot sufletul sa-mi raspunzi cand ai timp.
Am 28 de ani si o fetita de 3 ani jumate. Am alaptat un an de zile, dar dupa ce am intarcat-o pe fetita mea lactatia nu s-a oprit. Nu curgea foarte mult lapte, ci doar cateva picaturi fara sa apas sau sa strang mamelonul intre degete. Doctorul mi-a dat Bromocriptina (2 saptamani). Nu am tolerat bine acest medicament si dupa el nu mi s-a oprit lactatia. Dupa 7 luni de la intarcare (in august 2001), imi curgea f.f. putin, doar cand strangeam mameloanele intre degete. In acel moment mi-am facut o mamografie + alte analize ginecologice. Toate au iesit foarte bine. Am facut si analiza de prolactina si mi-a iesit mai mare decat limita superioara normala (dar nu cu mult mai mare). Nu mi s-a dat tratament. In decembrie 2002, am venit in Romania si am fost din nou la doctor pentru ca in contiuare lactatia nu se oprise, iar sanii incepusera sa ma doara f. tare.Mi s-a dat sa fac o ecografie de san si analiza de prolactina + alte analize ginecologice. Prolactina scazuse in limite normale, dar era aproape de limita superioara si analizele ginecologice au iesit f. bine. La ecografia de san au iesit 2 chisturi de 4 mm, unul la fiecare san. Mi s-a explicat ca aceste chisturi s-au format de la lapte. Mi s-a dat sa iau 6 luni Mastodynon (30 picaturi de 2 ori pe zi). Acum dupa 5 luni de de tratament cu acest medicament NU mai am aproape deloc dureri de sani si chiar luna trecuta mi se oprise lactatia. Dar luna asta, spre disperarea mea, au aparut din nou cateva bobite mici de lapte.
In septembrie as vrea sa incerc sa raman insarcinata din nou. Crezi ca ar trebui sa fac un tratament de oprire a lactatiei sau am sanse sa raman insarcinata si in aceste conditii. Mentionez ca ciclul meu este regulat cam la 26,27,28 de zile. Nu mi-am urmarit ovulatia, dar cam la jumatea lunii am acel mucus albicios.
Inca un lucru important (zic eu): la 1.60 am 87 kg. Luna trecuta cand mi s-a oprit lactatia am tinut o cura de slabire. La sfarsitul lunii trecute si inceputul acestei luni am inceput sa mananc din nou foarte mult si multe dulciuri (au fost niste zile mai stresante)-si am observat din nou acele bobite f.,f. mici de lapte cand strangeam sfarcurile intre degete. Crezi ca este vreo legatura?
Iti multumesc anticipat.

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei



Domnita Ralu,

In primul rand nu inteleg ce inseamna ca nu ai suportat Bromocriptina... Probabil nu ai procedat corect la intalarea lent progresiva a tratamentului. Am postat pe tema asta deja, dar oricum pt tine aspectul este depasit.

Din moment ce ecografiile de sani demonstreaza o arhitectonica normala a acestora, totul pare a fi OK la acest nivel in momentul de fata. Problema reala este determinata de valorile crescute ale prolactinei (PRL). O valoare putin sub maximul aratat de analizotul de laborator nu inseamna neparat ca nu exista consecinte secretorii asupra sanului, intr-un caz anume. Valorile maxime si minime ale tuturor constantelor din organism au fost determinate statistic, deci trebuie luate drept orientative, nu absolute.

Problema se pune sub forma posibilitatii existentei unui prolactinom, o mica tumoreta hipofizara ce secreta PRL in mod continuu. In sarcina o asemenea tumoreta creste, cu posibile consecinte negative asupra celorlalte functii hipofizare.

In fine, excesul de PRL poate determina amenoree (nu este cazul tau) sau cicluri anovulatorii. Nu ar fi o idee rea sa incerci a-ti urmari temperatura bazala macar o luna de zile, pt a vedea daca intr-adevar ovulezi. Daca da, evident poti ramane gravida, in cazul in care nu exista alte cauze de infertilitatea a cuplului. Daca nu, trebuie investigata axul hipotalamo-hipofizo-ovarian prin dozari hormonale repetate (zilele 7, 14 si 21 ale ciclului menstrual), si neaparat dozarea PRL. Daca PRL e mare, o radiografie de sa turceasca trebuie facuta de urgenta.

Se cunoaste faptul ca stressul influenteaza secretia lacatata a femeii; ce-i drept, eu stiam doar de emotiile puternice ce pot induce oprirea lactatiei (macar temporar), dar mai mult ca sigur poate exista si o legatura cu efect invers.

Eu unul insa as investiga hormonii cu pricina, as bloca secretia lactata cu Bromocriptina si as incerca sa obtin o noua sarcina doar la cca 2-3 luni dupa aceste masuri. Evident, in paralel m-as adresa unui endocrinolog pt a stabili si cauzele obezitatii si a depista un eventual diabet zaharat (boala detrimentala pentru fat).De asemenea, endocrinologul poate stabili un regim alimentar de reducere a greutatii corporale.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ina_nz

Dagul meu m-ai facut sa zambesc cu expresia asta: "Romanii-neozeelandezi nu sunt emigranti, sunt deja extraterestri!!! " crede-ma ca de multe ori asa ma si simt.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid si sa-ti dea Dumnezeu sanatate!
As mai avea o intrebare....nu e de viata si de moarte....asa ca nu ma supar daca nu raspunzi la ea....din motive de timp,desigur, ca bunavointa vad ca ai prea multa!!
Care e parerea ta ca medic in legatura cu participarea sotilor la nastere (in sensul de stat in sala de nasteri si eventual taiat cordonul ombilical....ca sa nasca din pacate nu e posibil )?
Inca odata multzumiri si toate cele bune,


Ina



Personal consider ca IN ROMANIA nu se poate admite accesul tatilor in salile de nastere. Nu ma refer la prevederile legale, ci raspund la intrebarea ta. Cu alte cuvinte, neadmiterea sotilor ca participanti sau pseudo-ajutoare la nastere este binevenita in RO datorita conditiilor extrem de dificile de mentinere a asepsiei pe de o parte si lipsei de educatie (nu numai sanitara) pe de alta parte.

Referindu-ma la asa-zisele "tari civilizate", cred ca accesul barbatilor la actul nasterii ar trebui permis in conditiile cererii exprese a mamicilor in devenire. Daca ele considera ca se simt mai in largul lor pe parcursul nasterii alaturi de partener, mi se pare o chestiune de bun simt sa satisfaci aceasta minima doleanta (pe care eu, sincer, nu o inteleg - daca as fi femeie, nu mi-as dori nici in ruptul capului ca sotul meu sa fie prezent in unele din momentele oarecum penibile ale nasterii).

Sa nu ma intrebi acuma daca NZ intra in randul tarilor civilizate!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Draga nimeni, sunt cam suparata. Mi-a venit menstruatia la 30 de zile, asta e ok, dar este a doua luna cand este mar redusa cantitativ. Primele 2 zile sunt ok, dar de obicei si a 3-a era destul de " plina", iar la mine a 3-a a fost modesta comparativ cu alte dati. Am avut ovulatie luna asta conform graficului de temperatura( te-ai uitat peste el? ) dar nu inteleg de ce s-a schimbat mensturatia. Nu pot spune ca in fiecare luna era la fel 100 %, dar cu aproximatie era cam pe acolo, dar acum sunt chiar speriata.
Si inca ceva. Eu de obicei nu am dureri la ciclu, foarte rar se intampla, insa luna asta am avut dureri destul de puternice in prima zi. In fine, sper sa ma ajuti sa imi ridic moralul ca tare sunt speriata.
Multumesc
Crinuta



Crinuta,

Fluxul menstrual poate varia semnificativ de la o luna la alta fara a fi vorba de o patologie anume. In principiu, aparitia durerilor la menstra la o femeie care nu avea astfel de simptome, pe un ciclu ovulator si in afara oricarei medicatii ar duce cu gandul la o endometrita (inflamatie a mucoasei uterine) sau la o mica dereglare hormonala ce a dus la cresterea nivelului estrogenilor in cursul ciclului precedent.

Un examen ginecologic insotit de o ecografie genitala (sau uneori chiar si fara) pune cu relativa usurinta diagnosticul in prima eventualitate; tratamentul este in general simplu si consta in antibiotice si antiinflamatoare.

In problema hiperestrogenismului relativ (adica nu este nevoie neaparata ca estrogenii sa fi fost realmente sintetizati in cantitate mai mare, poate corpul galben a fost mai "lenes" si a produs mai putin progesteron, ceea ce duce la un "hiperestrogenism relativ" in raport cu nivelurile progesteronului) diagnosticul este mult mai dificil si presupune dozari hormonale repetate. Metoda termometrica nu spune mare lucru aici, datorita relativitatii foarte mari in relatia nivel progesteron - crestere temperatura.

Eu cred ca atata vreme cat ciclurile tale sunt ovulatorii, iar examenul ginecologic exclude orice forma de sindrom inflamator pelvin (endometrita, metroanexita, anexita), nu ai de ce sa-ti faci probleme, probabil modificarile caracterelor menstrei mentionate de tine sunt incidentale si tranzitorii... Este laudabila gija cu care te observi, dar exagerarile, indiferent de sensul lor (prea multa nepasare sau prea multa grija) nu sunt benefice in primul rand psihicului tau. Oricum, mergi la ginecolog sa vada ce si cum cu uterul si ovarele; cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Sunt sigur ca totul va fi OK si-ti vei racapata linistea pierduta, zic eu, fara vreun motiv real... Curaj, o zi mai putin in lungimea menstrei si ceva dureri in prima zi nu sunt un lucru nemaivazut sau nemaiauzit!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by sarra

Buna nimeni,de data asta nu vreau sa ma intind prea mult sa devin obositoare si prin urmare iti voi pune doar 2 intrebari scurte:

1.chlamydia poate da complicatii la copil numai in cazul nasterii naturale sau si cezariana presupune acelasi risc?

2.sunt periculoase pt. copil ecografiile numeroase facute mai ales in trim.1? (avand 2 iminente de avort am facut circa 12-15 ecografii pana la 15 sapt)

Multumesc mult de tot pt. atentia acordata,

sara



Sara,

Daca nu te intinzi, o sa ramai scunda!!!

1. in infectia cu Chlamydia exista risc de infectie a fatului si in nasterea prin cezariana, dat fiind faptul ca si acolo este necesara ruperea membranelor la un moment dat. Cum contactul fatului cu epiteliile materne (pe care sunt fixate Chlamydiile) este insa foarte mult scurtat, si riscul de infectie neonatala este foarte mult redus.

2. desi au existat numeroase discutii pe tema efectelor negative ale ultrasunetelor asupra produsului de conceptie, pana in momentul de fata nu exista (sau nu stiu eu sa existe) vreo dovada ca ecografiile repetate, chiar in numar asa mare ca la tine, ar avea consecinte nocive. In prezent se considera ca explorarea ecografica este una dintre cele mai sigure investigatii paraclinice in sarcina, indiferent de varsta acesteia.


"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mmi

Domnule doctor,
Am nascut in octombrie 2000 un copil de 2500 gr dupa o sarcina cu probleme (hemoragie din sapt.7 pina in sapt.17, contractii permanente nedureroase, Gravibinon, No Spa, Alilestrenol si repaus total pina in sapt.36 cind am nascut normal). Copilul meu este un copil sanatos.
Problema mea: eu Rh-, sotul meu Rh+, copilul Rh+
Dupa nastere am intrebat doctorul despre vaccin si mi s-a spus ca nu este nevoie fiind prima sarcina si ca la a doua vom mai vedea.
Ce riscuri sint in cazul unei a doua sarcini sau mai bine zis daca merita sa mi le asum?
-------------------------------
Din cauza emitiei am uitat de multumesc.
Respecte.



MMI,

Nu ai de ce sa fii "emitionata" cand scrii pe forum

"Vaccinul" trebuia facut in primele 72 ore post-partum (adica dupa nastere), intr-o doza ce trebuia stabilita printr-un test simplu ce evidentiaza cantitatea de sange transferat de la fat la mama in cursul nasterii.

Intr-adevar, ramane de vazut ce va fi al urmatoarea sarcina. Exista multiple variante:
1. daca sotul tau este Rh+ heterozigot, exista 25% sanse ca noul fat sa fie Rh-, si atunci nimic nu se va intampla din cauza incompatibilitatii de Rh (care practic nu va exista);
2. daca noul fat va fi Rh+ (sanse 75-100%), exista doua posibilitati:
2a. daca tu ai fost izoimunizata de sarcina/nasterea anterioara, exista posibilitatea unei afectari fetale, de la minima la foarte grava;
2b. daca nu ai fost izoimunizata anterior, nu se va intampla nimic rau sarcinii viitoare din cauza incompatibilitatii de Rh (chiar daca aceasta exista de aceasta data).

Deci "cheia" problemei consta in existenta sau nu a unei stari de izoimunizare a organismului tau fata de sistemul antigenic Rh. Asta este simplu de aflat, prin efectuarea unui test Coombs ce evidentiaza prezenta anticorpilor anti-Rh in sangele tau. Daca testul iese pozitiv, esti izoimunizata si deja prezinta interes intensitatea raspunsului tau imun la antigenul Rh. Prin urmare, va fi necesara dozarea titrurilor anticorpilor anti-Rh (concentratia lor in sagele tau) inaintea sarcinii si apoi in mod repetat pe tot parcursul viitoarei sarcini. Atitudinea medicala este dictata in primul rand de valoarea acestor titruri, precum si de gradul de afectare fetala ce se apreciaza pe parcursul sarcinii prin urmarirea fatului si a lichidului amniotic.

Citeste post-ul meu lung legat de izoimunizarea in sistemul Rh, vei intelege mai bine ratiunea celor scrise de mine in acest raspuns.

Cu "emitie", nimeni




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by georgetaim

Draga" nimeni" te deranjez si eu cu o intrebare. Am ramas insarcinata dupa vreo doi ani de tratament pentru insuficienta ovariana. Uterul era bun si restul organelor ,cred dar din analize a reesit ca nu am suficient progesteron. Acum sunt in saptamina a 25-a. Analizele mi-au iesit aparent bune, la echograf mi-a zis ca bebelul este bine dezvoltat pentru perioada aceea (20 de saptamini atunci), dar eu ma intreb eXISTA CUMVA RISCUL CA BEBELUL SA SE NASCA dOAMNE FERESTE CU CEVA MALFORMATII DIN CAUZA CA AM FOST INFERTILA O PERIOADA? iAR LA INCEPUTUL SARCINII EXACT IN PRIMELE ZILE (ATUNCI NU STIAM CA SUNT) MA CAM DUREA CAPUL SI AM LUAT VREO DOUA SAU TREI PASTILE NUROFEN. vA ROG MULT SA-MI DATI UN RASPUNS PENTRU A MA LINISTI. sI MAI E CEVA. MEDICUL GINECOLOG MI-A PRESCRIS VITAMINE PRENATAL PE TOT PARCURSUL SARCINII. NU E PREA MULT?

Geo



Geo,

Nici nu stii cu cata incantare privesc semnatura ta! De "furii" ai auzit? Nu, nu de "furia laptelui", nici de "furia naturii", ci de furiile din mitologia antica... Vezi ca le trezesti!!!

Insuficienta de corp galben (cred ca la ea te referi) care te-a impiedicat a obtine o sarcina atata vreme nu influenteaza calitatea produsului de conceptie (a copilului, adica). Bineinteles, sarcina trebuie sustinuta hormonal macar pe parcursul primului trimestru.

Sunt enorm de multi factori care pot contribui la aparitia unor malformatii fetale, asa ca este absolut imposibil de spus care este in cazul tau riscul unui asemenea incident... macar varsta ta si a sotului sau alte elemente de patologie din antecedentele voastre (adica boli pe care le-ati avut) daca mi-ai fi spus, as fi putut arunca o parere extrem de superficiala... Oricum, nu cred ca ai vreun motiv de ingrijorare... Ca a existat o infertilitate a cuplului ce a necesitat tratament e una, ca apar uneori malformatii fetale e (aproape) cu totul alta. Deci stai linistita din punctul asta de vedere, mai ales daca fatul pare normal ecografic la 20 saptamani.

Doua-trei Nurofenuri nu pot determina efecte nocive asupra unei sarcini altfel normale. Deci asta este o grija absolut inutila.

Administrarea vitaminelor si a unor suplimente minerale (fier, calciu) este recomandabila pe tot parcursul sarcinii, datorita necesitatilor crescute ale organismului matern, necesitati ce pot fi cu greu satisfacute numai prin alimentatie (este posibil sa nu iei "prenatale2, dar atunci alimentatia ta trebuie sa fie deosebit de bine echilibrata dpdv al continutului in substantele mentionate anterior, ceea ce este destul de dificil). Deci raspunsul este: nu, nu e prea mult sa iei suplimentele respective pe parcursul intregii sarcini; oricum eventualul surplus se elimina singur din organism, deci nu ai sanse sa te "intoxici" cu ceva...

Lasa grijile deoparte si asculta sfaturile medicului tau. Evident, daca mai alte intrebari, sunt binevenite, dar TE ROG schimba si tu macar o litera in semnatura aia!!!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dienuca

Draga nimeni,
imi pare rau ca nu te-am mai bataut la cap (desi stiu ca tie ti-a prins bine:)), dar nu am mai avut cu ce. Mi-ai raspuns pana acum la toate intrebarile (pana acum). Asa ca ... mai am unele :D.
Te+am intrebat daca era normal sa-mi fi facut un control ginecologic doctorul, mi-ai spus ca da. EH, eu ma duc din nou sambata la el. daca nici acum nu vrea sa-mi faca control, ce-mi recomanzi?
Iar acum sa te lamuresc: m-ai intrebat de ce mi-am facut analizele chiar cand am ramas insarcinata. Pentru ca nu stiam ca sunt si pentru ca tocmai imi terminasem tratamentul cu gluconolactat de Ca si Mg intramuscular si vroiam sa stiu cum stau. Plus ca era primavara si trebuiau facute. Oricum le-am repetat cand mi le-a dat medicul de fam. si vreau sa-ti spun ca mi-au iesit toate bune. Referitor la acidul folic, hemoglobina mi-a iesit 12.8. Mi-au iesit si rezultatele analizelor pentru rubeola (stii ca ma panicasem si imbatraneam pe ora ce trecea) si IgG-ul este pozitiv iar IgM-ul este negativ. Dupa ce mi-ai raspuns la intrebarea asta, chiar ca am incetat sa-mi mai fac griji iar de imbatranit nici nu s-a ma pus problema. Merci pentru incurajari.
Mi-ai zis sa te tin la curent si asta fac.

Inca o data merci si pupicei

Diana



Diana,

Ca sa nu te certi degeaba cu ginecologul tau: examenele ginecologice intravaginale repetate sunt contraindicate le o gravida normala. In principiu, doua astfel de examene in primele doua trimestre sunt suficiente: primul la constatarea sarcinii, al doilea pe la 20 sapt, mai ales pt a vedea starea colului.

Bineinteles, situatia se schimba daca gravida acuza dureri abdominale, scurgeri din vagin, sau a avut antecedente de incompetenta cervicala.

In afara acestor cazuri, un examen ecografic asociat unuia obstetrical abdominal (iti pipaie burtica in diferite moduri, e asa-numita tehnica palpatorie a lui Leopold) sunt suficiente.

Hemoglobina e buna, chiar foarte buna pentru RO. Cu rubeola vad ca te-ai lamurit, deci ai scapat de "piticeii" de la "mansarda".

Nu te certa cu doctorul, ca mai ai nevoie de el!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput