Fetele din America (80)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Ramona dar de ce te-ar costa $300 mai mult utilitatile daca cumperi?
Tu ce utilitati platesti acu' si de ce trebuie sa platesti pentru tunsul ierbii?

inteleg ca la tax return te duci cu o hartie de la banca ca atata ai platitit dobanda si pe baza asta iei niste bani inapoi...


Sanca
la 150k poti cumpara o casa mai veche (constructii dintre '50-'70) dar in conditie buna (adica cu updates) in unul dintre districtele scolare de top din Pennsylvania, cu o suprafata in jur de 1500-1800sq.ft-3 dormitoare, 2 bai samd. Rata variaza intre 7-800 la dobanzile de pa aici si la asta mai adauga cam 250-300 in taxe+asigurare(am spus ca taxele sun mari)...deci cam la 1000-1100 pe luna. Ca sa inchiriezi o casa in aceeasi zona platesti cel putin 900 pe luna si de obicei casa e intr-o conditie mai asa si asa...deci e clar un avantaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca e util sa ai pe cineva care sa sfatuiasca in domeniul financiar.
Danutza, nu e numai pentru mortgage, stiu cum sa calculez cit ma costa. Am gasit si online informatiile astea. E vorba de investitii, asigurari, etc. Legat de casa, ideea e sa vad daca merita sa cumpar, in conditiile in care o casa nu creste aici mai mult de 3% pe an in valoare, iar bancile de exemplu ofera 5% sau peste.
Anamari, locuim intr-o townhouse si curentul nu a fost mai mult de $150 de exemplu. Unele dintre casele pe care le-am vazut au avut si $400 pe luna numai curentul. Aici nu avem treaba cu tunsul ierbii, dar la o casa devine responsabilitatea noastra. E doar un exemplu.
O parte din dobinda e "tax-deductible", dar nu stiu ce procentaj, cum se calculeaza.
Lucram cu un agent, mergem si la open-house, vizitam diferite cartiere in weekend. Ne familiarizam cu piata imobiliara, ca inca sintem noi pe aici.
Va multumesc pentru sfaturi. La NY stiam sigur ca investitia intr-o casa e cea mai buna, aici situatia e cu totul alta...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Ramona, intr-adevar cred ca merita sa vorbesti cu un financial advisor daca vrei mai multe sfaturi, dar incearca totusi la banca voastra, vezi ce va ofera ei si daca e free sau nu si porneste de acolo.
Succes la cules de informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sanzi dar asigurarea ta nu iti ofera serviciul asta?

Eu cred ca i ok sa tragi dar nu cu lant si nu pe free way. Eu am mai vazut aici asa ceva aveau un soi de bara intre cele doua masini.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Hai sa va povestesc despre prietena mea Michele. Sotul ei avocat, locuiau cu chirie in Coronado. Cu tot salariul lui de avocat, nu-si puteau permite sa se atinga de o casa in San Diego, si asta era acum 5 ani. S-au mutat, spre parerea mea de rau, in Las Vegas. Au cumparat o casa (dar ce casa ...) la 100 de mii - vila, nou construita in Summerland. Un an mai tarziu au vandut casa, cu un profit de 100 de mii. Si s-au mutat iara in Hawaii, de data asta. Si-au putut permite sa-si cumpere casa in Honolulu cu 100 de mii down payment.
Noroc? Poate.
Sant comunitati / orase care in ultimii ani real state creste enorm si ar fi avantajos sa investesti banii in casa. Asa a fost Phoenix si Las Vegas. Cine si-ar fi imaginat Phoenix - in mijlocul desertului si calduri insuportabile vara.
Acuma cred ca e Austin TX. Multi din San Diego isi vand casele si se muta in Austin, care are un climat asemanator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana


Stie cineva daca in US e permis sa tragi cu masina o alta masina (care e in pana) daca nu ai autorizatie sau nimic special???

[Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:[/b] varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii





Sanziana, atata vreme cat nu mergi pe freeway, eu zic ca se poate sa remorchezi o masina, fara sa folosesti towing service. Dar ar fii mai simplu daca ai gasi pe cineva cu AAA, ca ti-o remorcheaza ei pe gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

daca sunteti prin zona si va pricepeti, am si eu nevoie de un sfat gospodaresc, da' repede-repede, ca sunt cu lopata in mana : daca pun un strat de bark peste pamantul in care am pus bulbi, mai gasesc florile alea iesirea catre suprafata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Banuiesc ca bark ii zici la mulch, lemnul ala facut bucatele, nu? Daca ies buruienile stiu si florile sa iasa:)))
Singurul care le impiedica e plasa aia neagra. Daca nu ai pus d-aia ies fara probleme.

Oana_B

Donatii - Craciunul Bunicutilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Oana,
stiam eu ca-s destepte florile astea, nu se lasa ele cu una, cu doua.

Intre timp, am mai citit ce mai intrebati, Sanziana, poti sa citesti aici despre ceva legislatie in Florida: http://stateofflorida.com/Portal/DesktopDefault.aspx?tabid=215

AAA nu acopera decat primele cateva mile, nu mai sunt sigura cate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Ce misto de voi acolo in US,ce ieftine sint casele la voi...
Aici in Europa te costa enorm o casa,vrem sa ne cumparam acum una la aproape 500.La 100 nu gasesti nici un apartament nenorocit.Eh...ca ma mut in State

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput