In Italia (11)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna dimineata !!!

Monicutz asa cum am promis ieri sa iti dau niste paginute de citit. Uite www.itwg.com/showtext.php?id_page=2&type=C%25&sid=db300bfa7442aadc7745ea20431ec0f3#C2" target="_blank"> aici una cu ce poti vedea in Milano (in engleza). Apoi in primul nostru mesaj care se repeta la fiecare capitol sunt 2 discutii de anul trecut in care fetele care au fost in vacanta prin Italia povestesc ... e bine sa citesti ca sa iti faci o idee, despre hoteluri, ce ai putea sa vizitezi ... uite aici : alte discutii referitoare la Italia:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)(2)

Tot din discutiile astea mai vechi am gasit hotelul unde a stat Alina ( Germania ) si care a fost multumita. Uite aici adresa pagina web a hotelului www.emmeti.it/Welcome/Lombardia/Milano/Alberghi/Residenza/index.uk.html" target="_blank">La Residenza care are si garaj .... obligatoriu daca iti cauti hotel pe net sau prin agentie si vrei sa inchiziezi masina tb sa aiba garaj pt ca loc de parcare se gaseste greu ...cel putin in orasele mari.
In rest nu stiu ce sa iti recomand pt cazare. La Firenze am inteles ca sunt niste preturi infiorator de mari. Oricum hotelul in Italia e foarte scump ( la noi in sat care nu e obictiv turistic, si e la 28 km de oras o camera dubla costa acum 3 ani 98 euroi ... deci cam cit costa si intr-un oras.. chiar in orase poti gasi mai ieftin daca ai noroc. Nici pt Venetia nu stiu ce sa zic...
Sa alegi intre tren si masina ?!?!... eu as opta pt masina ...
Cu trenul ajungi destul de repede ... de la Milano la Firenze faci cam 4 ore ... e tren direct. De la Firenze la Venezia insa tb sa schimbi trenul ( daca nu ma insel .. adica vii pina in Bologna si de aici iei tren direct pt Venezia ) : 45 min pina la Bologna si alte 1:40 sa zicem pina la Venezia. Din cauza asta ti-as recomanda daca vei calatori cu trenul sa dormi la Bologna ... De la Milano ajungi la Bologna, te cazezi vizitezi orasul ( care frumos ... insa in citeva ore ai vazut tot centrul .. ca si la Firenze de altfel ... ), dimineata pleci cu trenul la Firenze .. te intorci seara ... si dimineata urmatoare pleci la Venezia ... De la Venezia cred ca ai tren spre Milano.
Insa cu masina ar fii mult mai comod. Ai putea sa gasesti cazare in orice coltisor din Firenze sau chiar afara in oras ... Poate ne zice Gabitza ceva despre cazarea in Firenze !!!
Imi permit sa iti sugerez un itinerariu in cazul ca vei prefera masina : Milano - Genova ( vezi www.acquario.ge.it/index.asp" target="_blank">acvariul !!)-La Spezia ( aici iesi din autostrada si te intorci putin inapoi pe strada de linga mare vizitind www.cinqueterre.it/en/index.asp" target="_blank">Cinque Terreunde te poti opri sa dormi. La Spezia - Pisa ( popas de vazut turnul din Pisa si o pornesti iar la drum)- Firenze ( aici ajungi dupa masa tocmai bine sa te cazezi si apoi sa vezi orasul in luminile serii, ziua urmatoare ai timp sa vezi tot ce iti propui- adica cam www.mega.it/eng/egui/hogui.htm" target="_blank">asta). Dupa ora 17 poti porni spre www.virtualveneto.it/pagine_html_english/VE/Venezia_provincia.htm" target="_blank">Venezia unde parerea mea ar fii sa alegi un hotel aproape de mare ( vezi ca la Cavallino deci dupa Venezia iesi din autostrada si o iei spre Trieste insa pe strada de linga mare SS14 via triestina de aici tot spre mare - daca vrei iti scanez ceva harti - gasesti multe localitati turistice cu hoteluri, campinguri, bungalow-uri .... care au legaturi strinse cu Venezia sprin linii de autobuze si mini vaporase ... poti profita sa faci si o baitza in mare seara si dimineata si ziua vezi Venezia) la Cavallino, Lido di Jesolo si altele... aici asteptam ajutor din partea Izei poate stie ea ceva locuri de cazare eu am fost numai la Cavallino cu cortul . Intoarcerea o faci pe autostrada Venezia - Verona- Milano... cu popas daca vrei la www.tourism.verona.it/eng/guida_turistica/verona/storia.cfm" target="_blank">Verona ( balconul julietei, arena din verona ), sau la Padova (basilica di san antonio www.basilicadelsanto.org/" target="_blank">aici ).

Imi pare rau ca nu am putut sa iti spun nimic altecav despre hoteluri ( daca te vei opri in Bologna stiu citeva in centru curate si nu foare scumpe... )dar pt orice alta informatie scrie ca iti raspund.. si chiar si pt harti mai ales cele ale oraselor. Un ajutor pe care l-am avut noi cind am fost in Sicilia a fost Ghidul Michelin -Italia( e o carte rosie cu toate hotelurile si restaurantele ... cu adrese, numere de telefon si preturi - era in 2003 deci daca vrei ceva orientativ il iau la rasfoit ... ).

Iza am citit ca v-ati distrat la petrecere ... astept sa vad pozeeee cu tine.

Petro capul sus ... asa e la inceput ( dehhhh tu ai vrut la servici .. si stii cums e cheama ce isi face omul cu mina lui... ). Hai ca mai e putin pina la vara .. cind te vei obisnui cu programul si ce faci acolo o sa tb sa ramii iar acasa ..asta o sa fie naspa ... ca o sa iti lipseasca iar serviciul.

Nicoo ... Vioo ... Cristina (Stralucitoarea ).. Gabiiiiiii chiulangioaicelor!!!! si mai sunt citeva absente .... iar suntem ca in cintecel : Siamo rimasti in tre, tre sommari e tre briganti ...



Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Fetelor lunea dimineata e mai greu cu sculatul?????

Eu am fost deja prin sat... Intre doua trenuri adica vro' 40 minutele am facut si plati la banca, cumparaturi de o salata si abonament la biblioteca....Mi-am luat si o carte recomandata de o fata de pe celalalt forum ( ala cu romanii in it.) deci citesc "memoria di una ladra" tot de Maraini ... cred ca ma voi inscrie in fanclubul ei ( si dc nu exista il creeaz eu ). Asa ca o sa trag si eu chiulul de aici ca ma pun pe citit. Asta ca sa ma dau intelectuala ...mai am si un strop de cafea de azi dimineata asa ca ma duccc .

Pusi nu stiu daca mai intri pe aici sa citesti - sper sa o faci ca o sa te tin la curent cu vremea...
Eu ma duc acum sa pun la dulap geaca de iarna. M-am copt .... afara e soare si cald, lumea prin curti in pulover, copilashii ieri ( ca acum sunt pe la scoli si gradinite) erau numai in treninguri sau hanorace ... si eu ca tanti aglae ... cu geaca de iarna si ghete ... si pe astea le voi pune azi la dulap ... deci A VENIT PRIMAVARA !!!
.....




Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Bravo Cri, da-i tare cu lectura.
Si ai dreptate, e cald, si eu sunt cam ca tanti Aglae a ta, cu cizme si palton, chiar ma gandeam acum ca ar cam fi cazul sa trec la ceva mai subtire.

Azi ma simt mai "morcovita" = fara forte. O fi astenia de primavara?

Eu ma mai joc fazan si alte altea pe la "un ochi rade..."

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

daaaaaaaaaaa.. e astenia de primavara ... si mai e si faptul ca esti incotoshmanata in cizme si palton... ia sa te treci la tinuta de primavara , eventual sa mai dai o raita prin magazine la "clatit de ochishori" macar ... si sa vezi cum iti trec toate asteniile .

Eu nu reusesc sa ma duc la citit ca tot intra unu' altu' pe aici si eu stau cu urechea ciulita ... dar macar ma duc sa vad daca pot spala paltonu' ( e un piumino sau cum se cheama asta .. d-ala lung ... nu are fulgi in el asa ca il bag frumusel la 30 grade sa vedem ce iese ... profit ca e soare sa se si usuce...
asta asa ca sa fac si eu ceva ... si sa arunc si prinzul in cuptor ....

paaaaaaaaaaaaa... si vezi ce faci la fazan ... cu aviaria asta ...


Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Buongiorno!

Fetelor, am venit de la munca. Dar nu m-am vaitat eu ca nu-mi place sa ma duc la servici. Era doar putina oboseala si neobisnuinta programului asta, in rest, ma duc cu draga inima la munca. Si unde mai pui ca azi a fost San Paganino (zi de salariu), deci merg si mai motivata la servici ... nici nu am intrat bine in paine ca am si luat leafa, e bine asa!

iri - de acord cu invitatia la cinese. Cand mergem ? Offf, cu distantele astea!
Intr-un timp frecventam si eu fazanul si jocul cuvintelor, dar poate ne vom intalni si pe-acolo, ca sa te inchid, nu alta!

cri-cri - m-ai facut tare curioasa cu Daciana aia a ta. Atat de inversunata incat sa deschizi un fan club. Gata, promit ca voi citi si eu ceva de-al ei sa vad despre ce este vorba.

Sunt putin cam adormita dar trebuie sa ma duc sa calc.

O zi buna, ciaooooooooo !!!!!!!!!!!!!!



Petro



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

PETRO da....bun menul. Am sa-l tin minte asa daca a fi sa ma duc vreodata la vreun restaurant chinezesc sa nu ma fac de ras si sa stiu ce sa comand.

CRISTA eu eram treaza de mult dimineata. Dar eram la munca. Acum tot la munca sunt.M-au intrebat pacientii: dar tu nu ai mai plecat acasa? Tot aici esti? Ei da............si ma intorc si maine. C'est la vie.

Strig si eu: A venit primavaraaaaaaaaaaaaaa!!!

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta





POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

'neata....

Eu am intrat sa dau o ochiada pe aici si fug la citit,iar mai tirziu am program de munca prin casa ... si nici macar nu primesc salariu ca Petro sa fiu si eu motivata . Oricum, mai trec pe aici sa vad ce ati mai scris ...

Eu ieri nu am mai spalat paltonasul. Mi-a fost frica sa nu il stric. L-am sucit pe toate partile si parea curat - adevarul ca la cit de rar ies eu din casa nu am avut vreme sa il murdaresc. L-am scuturat, periat, aerisit si bagat la dulap!!






Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

CRISTA deja bagi paltonul la naftalina? Aici la mine azi e urat. Ploua marunt. E asa de dezolant. Azi m-am trezit la 13,15 din cauza la postas sau la distribuitorii aia de publicitate. Eram asa nervoasa!! Acum am facut ceva giruri si astept sa-mi vina moloseala ca sa ma duc sa ma culc . Pentru ca in seara aceasta sunt din nou de munca. Azi-noapte mi-a fost asa de somn....ca nu reuseam sa-mi tin ochii deschisi.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta





POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Alla fine nu am mai reusit sa dorm. Iar acum sunt la munca si ma simt extrem de obosita. In seara asta la mine a plouat cu galeata , a tunat si fulgerat. Brrr de mult nu am mai vazut asa o ploaie.

Ok va pup si sa ne "auzim" cu bine

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta





POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Dupa schimbul 3 - Angi, hop si eu cu noaptea'n cap. De cite ori ploua si e urit la Milano am observat ca la mine e cite o vijelie ... sufla vintul ieri dupa amiaza de ziceai ca vrea sa smulga casa. Sa speram insa ca azi o sa fie frumos ca asa au zis la meteo "cer senin in toata peninsula". Azi o sa fie eclipsa partiala de soare se vede la Catania 50% si la Torino 35 % parca. Asa ca poate se vede si la mine. Acum vreau sa caut la ce ora o sa fie ca sa stau cu nasul pe geam ...
Irinush nu esti singura care a capatat amenda ... la noi ieri au sosit 2 dintr-o lovitura la usa ... in centru nu se circula ziua insa dupa 20:00 noi credeam ca se circula .... si uite ca ne-a facut o poza la 19:59 - nu mergea bine ceasul lui Fabio si s-a aruncat - si una la 19:56 asta pe o strada despre care nu stim ca e inchisa si ea ... ne-am minunat noi ca erau numai taxiuri si autobuze dar era prea tirziu ... aveam poza "la dosar" ... Ne-a costat "distractia" asta cit avionul pina in Romania. Noi ne asteptam, caci am aflat pe urma de unul sarmanu' care a luat amenda asta de mai multe ori caci el isi cauta loc de parcare si deci dadea ture ... asa ca lui i-a facut acelasi aparat mai multe poze ...noi macar avem poze de la 2 aparate diverse...
Cam asta ...
o zi buna !!!

Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput