Clubul cititoarelor (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Eu am terminat "french coca-cola" a claudiei golea, o carte f. draguta la inceput, dramatica mai pe urma,cand se intoarce in tara, care asa cum spuneam mai sus e o carte autobiografica.
eu sunt o amatoare de "memorii", iar cele ale lui neagu djuvara-"amintiri din pribegie" sunt savuroase, djuvara are un stil care-mi place f. mult si invat o multime de lucruri interesante din evocarile lui. m-a facut curioasa cu privire la identitatea printesei manda y., descendenta a unei familii de vita nobila, ea insasi pretinzand ca se trage din vlad tepes, care-spune djuvara- era invitata des la radio si tv dupa '89, ea venind de la paris; am dat eu o cautare pe google dupa "printesa manda", smaranda, ypsilanti etc, dar nu am gasit nimic si mi-e ciuda ca sotul meu isi aminteste ca a vazut-o la tv, dar nu i-a retinut numele. poate ma ajutati voi...


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Tocmai am terminat si eu Neagu Djuvara...aceeasi intrebare o aveam si eu in legatura cu Manda Y. Eu am facut insa o alta conexiune, in carte scria ca aceasta Manda a avut o fiica si ca dupa '89 a venit cu mama ei foarte in varsta in Romania, care in final a si murit aici. Ei si mi-am amintit eu o chestie...anume ca Briana Caragdea a avut o bunica pe care au adus-o in tara in '90, foarte in varsta, au vizitat si un orfelinat si i-au dat numele batranei doamnei. De aici m-am gandit ca aceasta Manda ar putea fi mama Brianei Caradgea...pe care cred ca o stiti, a aparut la tv de multe ori.Acu' e o simpla supozitie, dar mi s-a parut ca se leaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Iarina, sotul meu-cand i-am spus numele "Caradgea"- a zis ca asta e tanti pe care a vazut-o la tv, care se lauda ca descinde din Vlad Tepes(Djuvara ironizeaza acest amanunt). Pe google nu am gasit nimic, dar,cu doua marturii, cred ca s-a rezolvat misterul.

p.s.- sa mentionez ca Djuvara o face praf pe "biata" printesa, oportunista colaboratoare a Securitatii si femeie usoara; ma rog, el foloseste niste termeni pe care nu ii voi reproduce aici.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, recent am citit "Forest of the Pygmies" (2005) de Allende. Sincera sa fiu, am fost cam dezamagita. Mi s-a parut oarecum superficiala, in stilul romanelor care ma incantau in adolescenta. E laudabil efortul de a aduce realismul magic in scrierea ei, dar ceva scapa undeva, ceva nu se leaga. Bineinteles, am sa citesc si alte carti ale ei, sa vad daca a fost doar o impresie si sa vad care e stilul scrritoricesc general al lui Allende. Insa avand in vedere ca e una din cartile recente ale ei, ma gandeam ca poate stilul e mai rafinat decat in cartile de inceput. Dar daca stilul ei e acelasi si in cartile celelalte pe care planuiesc sa le citesc, o sa fiu tare dezamagita...

Si azi am terminat "The Time Traveller's Wife" de Audrey Niffenegger. E o carte interesanta, scrisa destul de bine, insa e destul de greu de urmarit, datorita subiectului si felului in care acesta e abordat. Sa va zic pe scurt: e vorba despre un tip care are o boala cromozomiala si nu poate sta in prezent, calatorind in diverse momente ale vietii - trecut sau viitor (asta mai rar). Asa isi intalneste sotia cand ea are 6 ani, el are 42 si in viata prezenta ei sunt casatoriti. Insa cand ea creste mare si in final se intalnesc, el nu o stie, ca in viata LUI reala el nu s-s intalnit cu ea. E un subiect interesant, abordat prin prisma celor 2 personaje principale: Henry si Claire, care scriu intamplarile ca intr-un jurnal. Insa nu e chiar cronologic. Personal recomand romanul, insa nu e pentru relaxare (eu verificam mereu datele din urma si uneori citeam anumite pasaje de mai multe ori, mai rar, ca sa fac legatura cu ce citisem deja).

Revenind la Allende, ca am eu acuma o problema... Mie mi-a placut de zeci de ori mai mult Jodie Picoult. Romanele ei mi s-au parut mult mai bine inchegate, mai bine scrise si nu mi-au dat senzatia de pierdere de vreme. Daca aveti timp si chef, incercati "Vanishing Acts" si "My Sister's Keeper". Nu o sa regretati...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Fetelor,va scriu ca sa va spun cat de mult va invidiez. Desi sunt filolog, nici nu mai tin minte cand am citit ultima data o carte de beletristica.
Bebe Rares are 9 luni, eu si sotul meu il crestem singuri, nu l-am lasat nici macar o zi cu altcineva, asa ca in putinul timp liber pe care il am lucrez la teza de doctorat care este pe Scoala Ardeleana. Va dati seama ce placere e sa citesti texte de pe la 1800 scrise in chirilica sau cu grafie etimologizanta! Mi-e atat de ciuda ca nu am mai avut timp sa pun mana pe o carte adevarata de nici nu va imaginati. Dar sigur o sa recuperez eu!
Asa ca vreau sa va spun s-o tineti tot asa si spor la lectura.
O sa va urmaresc sa fiu la curent cu ce se intampla si sa-mi achizitionez macar cartile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Teodora, daca si sotul tau isi aduce aminte de numele Caradgea, inseamna ca am rezolvat misterul...chiar eram curioasa si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salut!

Am vazut ca v-a placut tare de tot "Ca apa pentru ciocolata" si azi am reusit sa o termin si eu. Merita intr-adevar citita, pe mine cel putin m-a prins asa de tare ca nu am lasat-o jos pana nu am terminat-o. "La fel de iute ca dorinta" e scrisa in acelasi stil?

Intreba cineva ce am mai citit: saptamana asta am terminat "Clubul norocoaselor" de Amy Tan si saptamana trecuta Sophie Kinsella- "Cumparaturi la New-York"-sau ceva de genul . Daca pe prima o recomand si eu la randul meu , pe cea de-a doua ( a Sophiei Kinsella) nu. Am inteles ca a fost best seller , ca a fost super bine cotata, dar pe mine sincer nu m-a prins deloc deloc, ba chiar la un moment dat incepuse sa ma enerveze. Actiunea e trasa de par in multe locuri si e scrisa intr-un stil super lejer care mai mult m-a obosit decat m-a relaxat.

Acum m-am apucat de "O istorie scandaloasa a imparatilor romani " de Antony Blond. Stiu ca o mai citea cineva dar am vazut ca nu a mai scris nici o impresie de final.

Lectura placuta tuturor si sa stiti ca , desi de multe ori nu scriu va citesc cu mare placere si majoritatea cartilor le cumpar in urma recomandarilor voastre.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

desi s-a vehiculat ca subiectele despre carti sunt de genul care nu implica intelectul, sper sa nu va fie rusine sa veniti la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70773" target="_blank">partea a 4-a.

Ralucami, voi trece acolo mesajul tau.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput