curatenia in camera la copil de 5 ani

curatenia in camera la copil de 5 ani | Autor: roxanal

Link direct la acest mesaj

dragele mele, lamuriti-ma si pe mine, copii vostrii de 5 anisori isi fac ordine in camera dupa ce se joaca...Maria mea nu poate s-o faca, se straduieste insa nu se poate concentra s-o faca...si culmea este ca restul toate sunt ok..insa indiferent cat de tare o rog, sau o pedepsesc, face putin si pe urma nu mai poate...sunt eu exagerata? e prea mica sa faca asta?astept eu prea multe de la ea, mai ales ca are un program destul de incarcat? la voi cum este?

Roxana Lilea,mama Mariei 4 ani si ceva

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizup spune:

Draga Roxana,
Fetita mea de 5 ani nu face curatenie la ea in camera! nici vorba! doar cind insist cu pedeapsa sau stiu eu cu ce santaj reusesc sa stringa citeva jucarii! eu cred ca sint prea mici!astept sa se intimple minunea de a avea ea initiativa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

roxana, nici ionut nu face pina la capat daca se aduna o puzderie de jucarii si de obicei il mai ajutam noi da`de regula il pun sa le stringa pe parcurs daca vad ca nu se joaca cu toate si renunta la o parte din ele. in definitiv intentia conteaza, nu?

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Rebecca are aproape 7 ani si face de regula curat in dormitor,DAR cand ii fac eu observatie:
-Vezi ca iar a dat bomba atomica!

In schimb fratiorul ei mai mic(2 ani si 8 luni)cum vede ca ceva nu e la locul sau,il duce acolo unde trebuie ssa stea.

In schimb Rebecca este foarte ordonata cu hainele de scoala pe care le aseaza zilnic pe umeras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Baietelul meu are 6 ani si 4 luni si de pe la 2 ani isi duce singur jucariile la "culcare ",a pornit de la el ,e extrem de ordonat si de atent cu jucariile lui .In camera la el isi face ordine fara amenintari si santaje .Sper sa il tina si pe mai departe .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

mey, da` nici ionut nu e dezordonat da` daca-s prea multe insirate isi pierde rabdarea.

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Copii au nevoie de instructii specifice.
"Fa ordine in camera" - la un copil de 5 ani e prea amplu. Dar o instructie de genul: "acuma punem toate masinutele de pe jos in cutia asta" ar putea sa dea rezultate. Tine-ti si in consideratie ca un copil la 5 ani nu poate sa-si aduca aminte mai mult de 3-4 comenzi deodata.
Nu lasati copii sa se joace cu toate jucariile deodata. Baietii mei au toate jucariile in 3-4 cutii, pe categorii. Daca vor sa se joace cu Lego, toate jucariile celelalte trebuiesc puse deoparte, si nimic altceva pe jos.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

sarumana ptr raspunsuri..culmea este ca ea facea curatenie, dar acum are un program incarcat si nu mai reuseste, lasand asta pe ultima suta de metri si fiind deja obosita
cred ca o s-o mai las...pupicei cu lipicei

Roxana Lilea,mama Mariei 4 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Eu i-am obisnuit pe amindoi copiii de la virsta de 2 si jumatate 3 ani sa puna jucariile la loc(in ladite de plastic special amenajate de mine).Cum?
Nu a fost greu!Aici in Suedia cei mici la gradi,la cluburi de copii,oriunde se duc si se joaca sunt rugati sa le puna totul la loc dupa ce s-au jucat.Bineinteles si educatorii/parintii îi ajuta si indruma!

Le-am explicat cu rabdare ca asa cum fac la gradinita sau la club trebuie sa se intimple si acasa.Adesea fetitei ii place sa ma ajute sa ordonez lucrurile/hainele lor in dulap pe rafturi iar fratiorul mai mic ne urmeaza imediat!Uneori cind nu prea aveau chef de aranjat jucarii organizam "competitii" de "ordine",adica cine e mai rapid sa puna la loc!Mici premii de "incurajare" primesc amindoi,bineinteles!

Nu am avut nevoie sa-i pedepsesc vreodata sau sa ma supar pe ei din cauza asta.
In schimb,copii vecinilor care sunt exact de aceeasi virsta cu ai nostri(7 si respectiv 4 ani jumate)se pare ca sunt obisnuiti altfel acasa.Cind vin la noi in vizita risipesc jucariile prin toata casa desi le-am spus frumos de nenumarate ori ca la noi copii au 2 camere de joaca la dispozitie!

As zice ca daca perseverezi cu rabdare si calm,organizezi spatiul corespunzator si ii dai posibilitatea sa aranjeze dupa "gustul" ei,cea mica se va obisnui in curind sa-ti urmeze exemplul.Uite,eu intr-o zi le-am propus sa-si aranjeze camerele in felul in care le placea lor si a iesit bine!

Iti doresc succes

Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->2006



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Bianca isi face singura curat (in general), dar se intimpla cind ma roaga sa o mai ajut. Sia ici la gradi au fopst obisnuiti sa faca ordine dupa ce se joaca. In plus, daca e in vizita la vreo prietena, sau prim,este vizita vreunei colege, la sfirsit fac curat impreuna, pt ca impreuna sau jucat!

Nus tiu daca pedeapsa e o solutie, mai repede o lasi sa faca putin ea, dupa care intervii si tu sa o ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Nici Andrei al meu la cei aproape 5 ani (peste o saptamana) nu reuseste sa faca singurel..ne roaga pe noi sa il ajutam de cele mai multe ori. desi o data a reusit ca eu eram un pic racita in pat si tati trebuia sa dea cu aspiratorul..asa ca l-a rugat sa faca curatenie... si le-a strans pe taota in cutiile lor..ba le-a pus si in dulap. Deci sigur s-ar descurca singurel...
DAR e cu toane.. cand e harnic nevoie mare, cand trebuie sa te rogi de el..
Eventual un concurs cu premii: incepi impreuna cu el..pana la urma nu se lasa si le strange..tu te faci ca stangi 1, 2 jucarii in timp ce el le va strange pe toate sau mult mai multe decat tine si va fi rasplatit cu un premiu. Sau cine gaseste toate masinile, sau toate cuburile de o anumita culoare..poate in joaca merge..findca el va castiga cele mai multe si cu timpul le va face singur.

Monica

pozele noastre

Mergi la inceput