M-am hotarat.......adoptie(partea a 12-a)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Aissa, e 15 martie 2004 data nasterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Saptamina viitoare imi depun si eu dosarul la DPC, am strins aproape toate actele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Buna seara tuturor,
l-amvazut pe daniel inca o data si e simpatic foc, insa nu stiu cum am putea face ca sa-l luam mai repede acasa. Am inteles din descriuerea ta SILVIA PUI ca l-ai luat imediat in plasament. Noi am fost la DPC si ne-a pus o fisa medicala in fata pe care o fac incepand de luni. As fi vrut sa-l am acasa mai repede sa se obisnuiasca cu noi, dar vad ca nu se poate. una dintre asistente spunea ca il da acasa de vineri ca sa plece si mama, iar astazi imi spune ca peste 0 saptamana. Si noi il asteptam cu tot ce trebuie, chltuiala nu gluma si agitatie, iar ei mai lasa copilul acolo. Ma streseaza ce spune: cat mai repede sa plece mama acasa si apoi ca m,ai dureaza. Stiu ca este un risc pt plasament, dar dosarul este in instanta.
Si ca sa vedeti o chestie de natura romaneasca pura: la inceput cand l-am vazut ne-a spus ca pruncul are 2 luni si jum. Astazi cand am luat fisa medicala, imi spune ca este nascut pe 16 ian deci 4-5 luni. Asa se fac treburile la noi. Ma gandesc oare cate greseli vor mai fi pana avem toata documentatia???
Cu Dumnezeu inainte, caci Daniel- Iustin este o lucrare de a Lui si ne va ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Valiburu, esti abia la inceput....
Ma rog, ciudat ca au gresit varsta cu 2 luni. Si daca are 4 luni jumate de unde sa plece mama, ca nu inteleg? De fapt si daca avea 2 luni....Unde e copilul acum?
Oricum, ai grija, fa cerere ceva (daca iti dau voie, ca eu tot nu pricep cum iti acorda plasament fara a fi atestati, dar difera mult practica intre judete, sectoare) si nu cheltui mai mult pana nu stii sigur ceva clar, sa nu ai surprize.
Doamne Ajuta sa fie bine!


Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Aissa, copilul sta cu mama lui naturala intr-un centru de plasamnet din GL. Si va sta pana il vom lua noi acasa pe copil. Cei de la DPC spuneau ca se poate sa-l lase in baza cererii pe copil la noi ca mama sa se intoarca cat mai repede in familia ei ca mai are un copil de 7-8 ani acasa. In rest la noi dosarul este depus cu toate actele pt atestat, iar la plasament am inteles ca este o comisie care se pronunta. In fine...cu siguranta sunt lucruri care difera!
Am o fisa medicala care tb facuta. El nu are nimic facut pana acum si este stupid. Ma gandeam ca atunci cand copilul este in maternitate la nou-nascuti, i se face macar Hiv si sifilis ca sa intre intr-o baza de date a celor bolnavi (daca este cazul) sau a celor sanatosi. La noi in Romania probabil se fac analize in maternitati, numai celor care "pluseaza" cu ceva anume!
Se poate intampla ca tu sa te atasezi de copil, asa cum a fost si cu noi, iar cand se fac analizele sa iasa ceva de rau si sa cauti alti copii. La asta ma gandeam in principiu: analizele poate ar fi tb facute inainte de ei si noi ca parinti adoptatori doar sa facem un control de rutina
Va fi bine pana la urma, astea sunt asa, cateva ganduri, framantari...!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Valiburu, sper sa fie bine....

Si eu credeam ca li se face macar HIV-ul celor abandonati, dar iata ca nu. Noua, am mai zis, nu ne-au cerut analize la copil, de fapt nici pentru noi in afara de psihiatrie. Si la 3 saptamani dupa ce o aveam acasa, m-a luat pe mine un val si m-am dus eu si i-am facut HIV, fara sa ma puna cineva, doar ca sa stiu eu cum stau. Am vorbit la maternitate si mi s-a spus ca i s-a facut acolo analiza pentru sifilis, dar ar fi trebuit sa ajung acolo sa iau rezultatul, insa mi-a trecut valul si am lasat-o moarta. Asta nu e un copil bolnav, asa ca nu mai stau sa ma gandesc la tampenii, mai ales ca HIV-ul a iesit negativ.....deci restul e tratabil orice ar fi.

Iti urez mult succes si sa rezolvati cat mai repede ca sa te trec in lista de sus


Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Irina si Valiburu, hai sa continuam aici cu atestatele si actele.
Atestarea adoptatorului sau a familiei adoptatoare
..."ART. 19 din Legea 273/2004
....(1) Evaluarea garanțiilor morale și a condițiilor materiale ale adoptatorului sau familiei adoptatoare se face, pe baza solicitării lor, de către direcția de la domiciliul acestora și trebuie să aibă în vedere:
a) personalitatea, starea sănătății și situația economică a adoptatorului sau familiei adoptatoare, viața familială, condițiile de locuit, aptitudinea de educare a unui copil;
b) motivele pentru care adoptatorul sau familia adoptatoare dorește să adopte;
c) motivele pentru care, în cazul în care numai unul dintre cei doi soți solicită să adopte un copil, celălalt soț nu se asociază la cerere;
d) impedimente de orice natură relevante pentru capacitatea de a adopta.
(2) Pe baza rezultatelor evaluării prevăzute la alin. (1), direcția în a cărei rază teritorială se află domiciliul adoptatorului sau familiei adoptatoare decide, în termen de 60 de zile de la data depunerii cererii de evaluare de către adoptator sau familia adoptatoare, dacă acesta sau aceștia sunt sau nu apți să adopte. În cazul unui rezultat favorabil al evaluării, direcția va elibera atestatul de persoană sau familie aptă să adopte."....
Deci in termen de(maxim) 60 zile de LA DATA DEPUNERII CERERIII DE EVALUARE cei de la DPC au obligatia sa organizeze intalnirile(6) si sa va comunice daca vi se da sau nu atestatul.
Nu stiu ce proceduri au in Galati....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Valiburu ,Aissa ,se fac analize copiilor abandonati ,dar cred ca numai cand vor sa-i dea in asistenta maternala .Andrei avea niste analize facute ,dar nu tot ce trebuia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Da , eu l-am luat pe Stefanut cand avea 10 zile si pentru ca era inca adoptabil l-am luat in plasament . Mama solicitase deja masura adoptiei pentru copil . Si la noi a fost asa o nebunie , dupa ce ce ce pusasera ochii pe puiul meu si-au dat seama ca nu au sanse mi s-a spus ca il voi putea lua imediat ce face 2500 g . Luni mi-au spus de la DPC ca are 2300 g si marti m-au sunat sa ma pregatesc ca miercuri sa il iau acasa . M-am si mirat cum a ajuns asa repede la 2500g ( si a avut 2420g la externare ). Pentru mine insa a fost cea mai mare bucurie si puiul meu este acum un grasunel mic , are 4800g la 10 saptamani .
Ieri deja s-a linistit dupa vaccin iar azi noapte a dormit asa de bine ca mami nici nu mai tine minte de cand nu a mai dormit atat .

Silvia si bebe Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Puiul meu se numeste Teodor-Stefanut . Ne-am gandit noi sa il schimbam in Stefan( pentru ca asta era dorinta noastra Teodor Stefan ) , dar am inteles ca dureaza mai mult , si pana la urma el va fi mereu Stefanutul mamei .

Silvia si bebe Stefanut

Mergi la inceput