M--am hotarat.....adoptie(partea a 10-a)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Multumesc mult!Suntem atat de fericiti ca nici macar nu realizam ca in sfarsit Razvanel e fiul nostru si cu acte nu numai in suflet.

O veste mare!Azi Razvanel a facut 3 pasi singur si fara sa il chem eu!am crezut ca nu va merge niciodata singurel ca deja are 1an si o luna si toata lumea se mira ca nu merge singur.

Liliana noi suntem doar la primul copil si va urma cel putin inca unul .Asa ca are cine sa mai scrie.
Poate ca lumea se mai da pe brazda si incepe sa adopte copii si nu o sa mai fie o ciudatenie adoptia.
Stanca
http://community.webshots.com/user/ubi19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by liliana csaki

Hai mai Rozi, daca nu te-ai enerva asa pt. fiecare maruntis, nu te-ai mai bucura atat de mult cand reusesti sa mai faci un pas.
Felicitari Asi, s-aveti parte numai de bucurii impreuna. Uite-asa, incet-incet terminati. Si cine-o sa mai scrie aici pe urma?
va pup,

Pozele noastre
Poze noi


Lili, Nu te prind eu la baby expo si de nu ti-l pup pe david de sa vad cat rezisti!!! (de gelozie!)
Pai cum frate sa nu ma-nervez, dr zice ca ma costa 100 mii hartia. Iau hartia, ii da Mihai 200 (se gandea ca imparte cu asistenta), hartia nu e buna, refacut, dr: "pai va costa 200.000"! Hai nu zau! Mihai a fost calm si a vb frumos, dar eu cred ca scoteam flacari pe nari!
Ca sa nu mai spun ca nimeni nu mi-a spus ca analizele se pot face gratis. Abia dupa ce mi-a scris Briantis am inceput sa ma interesez si se pare ca medicii de familie fac contracte cu laboratoare medicale (ex Medicover) si te trimit acolo si nu platesti. Da' va-nchipuiti ca dr lui Victoras mi-a dat vreodata de facut analize (nici alea anuale)? N-ai sa vezi!

Si sa stiti ca de mine nu scapati, am sa povestesc aici si cand s-o insura fiu-meu si cand or face nepotii primii pasi. Poate pana atunci uit si sa vaintreb din nou: cum amesteci laptele in biberon fara sa sara pe pereti?! Si apoi, daca o vrea si Dumnezeu, si noi ne-am dori o surioara pt Victoras, asa ca tot aici o sa scriem, na!



Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Buna,
Am fost la DPC si am luat lista cu actele necesare pentru a obtine atestatul de familie adoptatoare.
O singura nelamurire am. Mi-au cerut doua analize mari si tari: HIV si testul psihiatric apoi medicul specialist(inca nu stiu care este acela) imi elibereaza un certificat tip ministerul sanatatii.
Unde pot gasi un medic psihiatru?
Va tin la curent cu etapele pe care le parcurg insa parca sunt mai aproape de a avea un bb, acum ca am inceput sa alerg dupa acte.
va dati seama ca pana pun in ordine toate actele, trebuie sa fiu ca o
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Bine ai venit Irina !
Medicul pshilog il gasesti la DPC, de fapt ele iti fac programarea la psiholog, cel putin asa a fost la noi. Si noi eram derutati la inceput pentru ca ne dadusera pe lista si examen psihologic si nu stiam unde sa mergem asa ca am inceput sa intrebam in stanga si dreapta, am gasit si cand m-am dus la DPC mi-au spus ca nu mergem la psihologul care vrem noi ci la cel care ni-l spun ei. Pana la urma a fost cel care il alesesem noi, dar asta e o alta poveste.
Asa ca ar trebui sa intrebi asistenta sociala.
Sper sa nu ma insel pentru ca vad ca la Bucuresti sunt alte reguli, dar sigur iti vor raspunde si fetele din Bucuresti.
Iti urez mult succes !



carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Eu cred ca vrei sa afli informatii despre examenul psihiatric nu psihologic. La psihiatru poti merge la orice policlinica sau la policlinica de care apartii.

Eu, de exemplu, am fost la Medicover cu toate ca nu ii suport dar aveam abonament la ei si am profitat. Examenul psihologic in schimb este de faptul testul psihologic pe care il dai la cel mai probabil la DPC.

Bafta multa si curaj si vei vedea ca vei fi cat de curand mamica.

Pupici,


Flory si Andrei (27 Nov 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florypop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Ai dreptate Flory, nu am citit cu atentie. Acum trebuie sa recunosc , noi cu analizele mai putin, am gasit o tanti amabila la policlinica care a zis ca ne ajuta pentru analizele la sange si la plamani pentru care trebuie sa platim 200.000 lei ( cu chitanta) asa ca i-am dat bucuroasa 300.000 lei ca ma scapa de stat la cozi. Dupa vreo doua ore ( intre timp ne dusesem la politie sa rezolvam cu cazierele) cand m-am dus sa iau rezultatele, fisele erau rezolvate, adica tipa fusese la toate cabinetele. I-am mai dat 200.000 lei sa dea la directorul policlinicii sa semneze si inca 100.000 lei pentru ea ca ne-a scutit de cateva zile de umblatura.
Nu e prea corect, dar atunci am fost super fericiti !

De aici confuzia mea, pentru ca eu nu am fost la nici un psihiatru.
Scuze!


carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pe noi ne-au pus sa luam certificatul de la policlinica de sector si cei de acolo ni l-au dat pe baza nei cereri facute de noi de mana cu care am fost la psihiatrul din acea policlinica. Deci eu zic sa intrebi unde poti sa scoti certificatul (la noi, pe lista data de DPC scria: "certificat medical eliberat de policlinica Malcoci").
HIV noua nu ne-au cerut, nici test psihologic.


Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Buna,
Oana, cand vorbeai de certificatele medicale care se fac in final la V.Babes si care costa cat ai spus, te refereai la analizele pe care le face viitoarea familie adoptatoare sau la analizele pe care le face bb-ul? Cine este Gomoiu de care vorbiti toate?
Aiuras, in raspunsul catre Rozi vorbeai de trimitere de la mediculde familie si copie xerox a fisei medicale impreuna cu incredintarea copilului. Vorbeai de momentul in care deja ai gasit copil sau de analizele pe care le face familia adoptatoare?
Cei de la DPC mi-au spus ca analiza HIV o pot face oriunde si nu imi trebuie trimitere de ma medicul de familie. Eu intentionez sa fac analiza HIV la Medsana. Mi-am mai facut analize la ei si, desi mi-e frica de injectii, am trecut cu brio adica nu m-a durut. Nu am simtit nimic.
Urati-mi succes pentru ca saptamana viitoare vreau sa string cat mai multe din actele cerute.Va tin la curent.
Mai am o intrebare: persoanele care dau referinte despre persoanele/familiile adoptatoare trebuie sa stie ca vrei sa adopti un bb sau nu? Asistenta sociala le va spune aceasta informatie sau este confidentiala?
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Buna Irina, Si noi numai ce am depus dosarul pt atestat. Fisa medicala o poti face la orice policlinica din Bucuresti contra cost asa cum a fost si la Galati.Sau la o policlinica unde ai o relatie sau munceste unul dintre voi
Certificatul medical este format A5 si este un model cu timbru fiscal de 5000lei. La noi s-a gasit f greu. Cei de la DPC spuneau ca are medicul de familie, medicul de familie spunea ca nu stie de asa ceva. L-am gasit la un birou de copiat acte de pe langa policlinica. In rest este simplu daca faci ce scrie acolo.
In mod normal am inteles ca datele despre Hiv sunt confidentiale si trebuie sa le duci numai fisa fara buletinul care-l primesti de la laborator. Oricum acolo se specifica: negativ sau pozitiv. Chiar daca ar fi pozitiv ar trebui sa scrie acolo negativ. Noi aici ne-am oprit. Asteptam telefon pt cele 6 vizite sau cate vor fi.
Cu Dumnezeu inainte!
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

valiburu,
Mersi pentru informatie. Inca nu am aflat daca informatia legata de dorinta mea de a adopta va fi adusa la cunostinta si persoanei(colega, sefa) care da referinte despre mine sau informatia este confidentiala.
Mersi

Mergi la inceput