M-am hotarat........adoptie(partea a-9-a)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Buna la toate mamicile!!!!
Nu sunt inca mamica,dar vreau sa va spun si eu o poveste: mama mea este de peste 5 ani asistent maternal. am 25 ani, sora mea 21 ani. Totul a inceput cand sora mea a mers cu clasa la leagan pt. a duce copiilor cadouri. acolo toti se imbulzeau pe ei, dar atentia i-a fost atrasa de o fetita- Daniela ,care la cei 2 anisori ai ei nu mergea in picioare, nu vorbea. A impresionat-o asa de mult, incat am mers si restul fam sa o vedem.Era asa dulce... Cu ajutorul "relatiilor" am reusit sa o luam acasa o zi pe sapt. si pe urma pe weekend. Ne-am atasat toti de ea, iar singura solutie era ca mama sa-si depuna dosra pt. asistent maternal (fetita nu era declarata abandonata). Mama a intrat in randul asistentilor maternali, iar pe cand sa-i de- a Pe daniela, surpriza... fetita era intr-un program si nu putea fi data decat peste cateva luni. Asa ca i-au dat un baietel de 5 ani. eram dezamagiti total. dar cand l-am vazut, nici nu va pot descrie: unde-l puneai acolo statea, parca ii era frica sa se miste prin casa. L-am indragit rapid, ne-a intrat sub piele.
Dupa cateva luni, inainte de Craciun, Silviu (baietelul) s-a dus cu maica-mea la leagan sa o ia pe Daniela sa petreaca sarbatorile cu noi. L-a colindat pe directorul leaganului, iar acesta i-a dat-o. Am avut o mare surpriza cand am aflat ca programul Danielei s-a terminat si nu a mai plecat de la noi. S.-a ingrasat, ainceput sa vorbeasca, a inflorit sub ochii nostri. Nu uit nici acum vorbele bunicii: pai de ce ati adus fata asta? daca va moare? nu vedeti ce amarata este?
De atunci nu au mai parasit casa noastra, s-au integrat perfect, cu toate ca amandoi stiu ca nu sunt ai parintilor mei (ii viziteaza parintii, dar fff rar). Silviu este acum in clasa a 2-a si este printre primii din clasa. Daniela este in ultimul an la gradinita, foarte frumoasa, increzuta si desteapta.
S-au integrat perfect: au bunici, unchi, matusi, nasi, care ii iubesc extrem de mult si care sufera de fiecare data cand primim vreo veste ca ar putea fi luati.
Silviu nu era botezat, asa ca l-am botezat eu.
nici nu va imaginati cata bucurie ne aduc copii astea. Mama are 48 anide infiat nu-i poate caci nici acum nu sunt declarati abandonati. de cate ori afla ca o sa-i ia in alta fam. sau ca-i vor da parintilor (care nu au nici cea mai minima conditie de a creste un copil), ne necajim toti, plangem... . Este o situatie foarte grea. La noi au de toate, le trimite sora mea tot ce vor din Italia, stiu sa foloseasca un calculator, limba engleza, etc.
Sper din suflet ca nu v-am plictisit cu povestea mea. Si acum, dupa atatea ani, imi tremura mainile si ma pufneste plansul cand imi amintesc.
Sincer, nu stiu ce se va intampla cu noi, daca acesti copii vor parasi fam. noastra.
pupici la toate, multa sanatate si sa aveti parte de frumosii copii nevinovati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kkk spune:

Salutare!Dupa un somn bun informatia s-a asezat si acum o luam cu pasi mici si sigur o sa ajungen unde trebuie!
irina_ina2000 multumesc pt. incurajari o sa ma duc cat de curand la o policlinica, oi vedea eu la care, sa-mi rezolv si problema asta.
Giova va doresc succes si sa ne tii la curent cu ce se intampla.
Uite aici va scriu ceva dragut sa va descreteasca fruntile!!!
P.S. cu poze era si mai dragut dar nu am reusit sa le copiez si pe ele.



Alegoria broscutelor

Lectia Nr. 1 pentru viata




A fost odata un grup de broscute...
… care voiau sa se ia la intrecere.
Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.


Se adunasera deja multi spectatori,
pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.

Cursa urma sa inceapa...



Totusi...
Dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului.
Tot ce se auzea era exclamatii de genul:
„Oh, ce obositor!!!
Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“
sau:
„Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!“


Broscutele incepura se abandoneze
...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...

Spectatorii continuau sa strige:
„E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“


Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... ...Doar una singura se catara consecvent mai departe...
Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!



In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului!
Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!


Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.


Asa se afla ca...

Broscuta invingatoare era SURDA !!!



Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti...
…fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!


Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor,
caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!

Deci:




Fii MEREU …




OPTIMIST!



Si mai ales
Fii pur si simplu SURD cind cineva iti spune
ca nu-ti poti realiza visurile!






Gindeste-te:
Poti reusi in viata daca vrei cu adevarat!

Trimite acest mesaj la 5 persoane care-ti sint dragi.
Le vei face si lor curaj!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

KKK,
Mie mi-au spus Certificat medical tip Ministerul Sanatatii si anume "TIP A 5", cu parafa de medic generalist, medic psihiatru si testul HIV.Nu stiu mai multe amanunte,dar saptamana viitoare ma duc la doctor si iti dau date mai exacte, pentru ca ei trebuie sa stie ce certificate se elibereaza in aceste cazuri,ce analize se cer.Cred ca trebuie sa intrebi medicul de familie, daca poti.
In ceea ce priveste Caracterizarile, la subiectul "Cine ne poate ajuta?..." am primit niste idei foarte bune de la fete ( pentru care le multumesc).Citeste acolo ideile referitoare la ce trebuie sa contina, poate te ajuta si pe tine.
Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, cu casa, anume nu suntem PROPRIETARI nici eu, nici sotul meu, dar locuim in una din casele parintilor mei.
Noi , care suntem in aceasta situatie, am inteles ca trebuie sa facem dovada ca ii putem asigura copilului o locuinta stabila in care sa creasca.
Prin urmare eu voi depune la dosar un document intocmit la notariat(nu iti pot spune forma acum, vom decide impreuna cu notarul-testament,act de donatie, comodat pana la sfarsitul vietii mele,etc., in fine, sunt forme si aspecte juridice pe care notarul le stie), document din care sa rezulte ca eu , in calitate de unic copil voi intra in posesia proprietatilor respective dupa decesul parintilor mei, ei obligandu-se sa nu vanda aceste proprietati pe durata vietii lor.Nu stiu daca ti-am explicat foarte clar, ideea e ce fiind unic copil la parinti, amandoi se obliga sa nu vanda in timpul vietii si totul sa-mi ramana mie, atfel incat copilul sa aiba o locuinta asigurata, in care va creste.
La mine e un caz fericit din doua puncte de vedere:am niste parinti minunati, care sunt de acord sa incheie acest act si nu am frati sau surori.La sotul meu, de exemplu nu prea tine, pentru ca sunt teri frati pe o casa .
Asa ca poate ti-am dat o idee, daca vreunul din voi e "unic mostenitor al averii neamului..." si daca parintii sunt de acord sa incheie astfel de documente..., va doresc succes.
Domnisoara de la sectorul 3 mi-a spus ca e bine sa vin cu cat mai mult documente cu care sa demonstrez ca ca am posibilitati financiare sa ii asigur o casa, ca am masina, eventual case de vacanta, terenuri, etc.
Cred ca ideea e ca sa demonstrezi ca ai bunuri mobile sau imobile, pe care la o adica sa le poti vinde ca sa cumperi o casa in care sa locuiasca copilul.
BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Daca prevederile in ceea ce priveste locuinta nu s-au schimbat foarte mult, atunci este admis la dosar orice act care dovedeste un contract intre locatari si proprietari, plus o declaratie notariala din partea proprietarului (proprietarilor) locuintei ca nu vor intrerupe unilateral contractul de inchiriere, comodat (...) in perioada procedurilor de adoptie.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Salutare la toate mamicile si viitoarele mamici!!!!
Noi am avut ieri termen pentru tribunal. Asa cum era de asteptat am fost rechemati pe data de 10 martie pentru ca de la dosar lipseste nu stiu ce hartie care trebuia sa vina de la CRA si Oficiul de adoptii inca nu s-a organizat si nu a preluat obligatiile CRA in asa masura incat sa puna la punct toata birocratia de rigoare. Cert este ca am iesit de acolo - dupa 1 minut de la intrare - un pachet de nervi. Si am simtit nevoia acuta sa ma iau de cineva. Iar cel mai la indemana era juristul de la sectorul 3. L-am intrebat noi pentru ce am mai venit pana acolo si ne-am mai agitat cu caziere si toate celelalte chestii in conditiile in care se stia clar care va fi rezultatul. Sau, macar ar fi putut sa ne spuna: Oameni buni, veti fi reprogramati pentru o data ulterioara pentru ca ... . Dar, trebuie sa veniti pentru ca asa este legea si trebuie sa va prezentati intr-un anumit termen la tribunal. Dar el - Nu!! Cand am ajuns acolo ne-a spus ce trebuie sa spunem si cum o sa decurga totul, ca si cum totul era in ordine, dosarul complet si nu aveam nici un motiv sa fim reprogramati.
In concluzie ... cineva pe undeva nu isi face treaba!!!! Dar cum sa aflu eu despre cine este vorba si sa ma duc sa ii dau una in cap ... asta nu mai stiu!!!!

Giova - sper sa nu te descurajeze ce iti spun eu acuma dar ... e bine sa fiti pregatiti pentru orice fel de situatii. Soacra mea a fost asistenta maternala pentru o fetita timp de 4 ani, dupa care i-au luat fetita si au ... "reintegrat-o in familie"!!! Nu pot sa iti spun cum o duce acuma!!!! Sta la tara, intr-o casa de paianta cu doua incaperi, cu mama, tata, surioara mai mica si cei doi stra-bunici materni. Spunea soacra-mea ca e murdara, slaba si vesnic trista. Cand a ajuns la soacra mea avea 1 an si 4 luni, iar cand a plecat avea aproape 5. Sunt convinsa ca ce iti spun eu te intristeaza dar ... cred ca e mai bine sa fiti pregatiti in oarecare masura pentru orice situatie.
Soacra mea o invatase ca Viorel este fratele ei si cumnata-mea este sora ei. Eu ii eram cumnata. Eu una nu am incurajat-o niciodata in chestia asta. Parca am stiut ca ceva nu va fi asa cum trebuie!!! Si macar daca ar fi plecat in adoptie!!! Dar asa ... e vai de ea!!
KKK - eu sper din tot sufletul sa schimbe legea si eventual sa o faca intr-un timp cat mai scurt cu putinta!!!! Ceea ce este acuma este cu totul impotriva copiilor. Parca e facuta ca sa incurajeze aparitia a cat mai multor copii ai strazii si a indesirii caminelor si orfelinatelor. E o bataie de joc!!! Noi vrem ca la sfarsitul anului acesta sa o pornim din nou pe calea adoptiei. Am vrea tare mult o surioara pentru Eric.
Aissa - sanatate multa Alexandrei. Imi pare tare rau de ceea ce am citit!!! Pe noi ne-a ocolit pana acuma raceala si sper sa o faca si in continuare. Poti sa ii desfunzi nasucul si daca pui in camera o candela din acelea cu esenta si pui esenta de menta sau eucalipt. Desfunda nasul fff bine. Si ai grija sa ai un vas cu apa pe calorifer pentru ca in mod sigur ei i se usuca mucoasele chiar mai mult decat de obicei. Inca o data sanatate si sa fiti cumintele ca sa va treaca repede.
Va pupam pe toate,

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

OANA MM- MERSI - mersi pt. sfaturi. oricum e prea tarziu. Daca e sa se intample... vom suferii mult de tot, dar asta e. Cel mare se apropie de varsta cand trebuie sa decida cu cine vrea sa stea si normal ca va zice la ai mei. In schimb daca pe Daniela o va lua maica-sa va fi vai si amar de ea. Are niste conditii groaznice.La noi sunt tinuti in puf (toalete peste toalete). Sunt invatati cu un stil de viata bun. Vor avea si ei groaznic de suferit, ca sunt mari si pricep. Vom vedea ce va vrea Dumnezeu. Oricum va voi tine la curent.
Pupici si bafta la toate!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Aissa ce-ti mai face fetita ?E mai bine ? Va doresc multa sanatate !
Fetelor ,voi mai stiti ceva despre cum se vor desfasura adoptiile incepute anul trecut ? Noi n-am mai reusit sa aflam mare lucru .Am refacut dosarul dar ne-au spus cei de la Dpc ca acum Dpc nu are personalitate juridica si deocamdata nu poate trimite dosarul in instanta .Cat mai asteptam habar n-am.Suntem in ceata .Va rog mult sa-mi spune-ti daca stiti ceva in plus !

nc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Florypop,foarte frumoase pozele cu Andrei ,ce mai nu am cuvinte e tare dulce si a crescut ceva de cind nu am mai vazut poze cu el,sa mai intri si sa ne mai lasi ceva vesti despre voi,chiar am cauta sa vad daca ai lasa ceva mesaj mai nou.Toate cele bune sanatate si creste mare .Iar la celalalte fete tot ce va doriti sa vi se implineasca cit de curind fiecaruia.

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumesc pentru urarile de sanatate, dar din pacate nu am fost prea bine zilele astea...
Lunea trecuta ne-am internat cu bronsiolita. Miercuri ne-a dat drumul acasa urmand sa continuam tratamentul ambulator si mergeam dimineata si seara la tratament. Vineri, ca sa fie tacamul complet, mi-a facut 10 scaune si febra de 2 ori. Asa ca sambata ne-a reinternat. Am inceput "tratament" cu morcovei si acum suntem la a 3-a zi de combinatii morcov/lapte. Chestia e ca sunt mai mult decat sigura ca diareea a luat-o de acolo din spital pentru ca sambata si eu am facut febra, iar duminica m-am mutat in toaleta, urmand ca, firesc, de ieri sa treaca prin aceleasi stari si sotul meu... Prin urmare, suntem toti bolnavi, ma chinui sa ma tin pe picioare ca sa am cat de cat grija de ce trebuie, totul e dat peste cap in casa, sunt speriata de mor, ma oftic ca trebuie sa trec prin asta, pentru ca altfel raceala era pe calea cea buna. Dar, asa e in Romania, te internezi pentru ceva si iesi cu altceva...ce sa mai zic. Plus ca, desi in mod normal ar fi fost un motiv de mandrie, majoritatea mamelor internate de pe acolo veneau si se minunau de fata mea, si se jucau cu ea si o scuipau ca ce frumoasa e si ce seamana cu mine. Dar avand in vedere ca fiecare avea copilul bolnav de altceva, nu stiu exact de unde ni se trage dar eu asa banuiesc, ca s-a luat din spital un virus ceva. Nu stiu exact cum suna ce am scris, sunt cam nauca, dar simteam nevoia sa ma descarc.
Noilor fete care au luat acest drum le urez succes!
Iar fetelor care acum aveti piedici in calea finalizarii actelor, o sa trecem peste ele cu toatele. Cred ca trebuie sa ne cam luam de cineva sa se trezeasca si sa puna ordine in legea asta, doar nu o sa trenam asa pana le vine lor mintea la cap.



Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kkk spune:

aissa imi pare tare rau de ce aud.Lasa o sa vezi ca dupa futuna vine si soare o sa vezi.Daca crezi ca te-am putea ajuta cu ceva scrie-ne.Sa sti ca va tin pumnii.Sa ai grija de tine si puiut!

Mergi la inceput