M-am hotarat............adoptie(partea a-8-a)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu, eu am zis de Baron, dar nu de rau.... Vroiam sa incurajez oamenii pe aici.
Are Oana o poza unde sta Baron langa Eric, parca pe o canapea si e un decalaj asa mare intre ei ca m-a pufnit rasul cand am vazut poza.
Eu iubesc cateii, la mama am o lupoaica care e fata familiei. A dat licenta cu mine (eu o tineam pe picioare cand invatam), era sufletul meu inainte de Alexandra. Si acum o iubesc, dar nemaistand impreuna.... si as fi luat-o la mine dar din pacate am dezvoltat o stare alergica si a trebuit sa nu mai stau bot in bot cu ea. Sunt pe deplin de acord ca un copil se dezvolta mai bine daca are un caine in apropiere. Am inteles ca sunt mai dezghetati, vorbesc mai repede, nu sunt rusinosi fata de alti copii...



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

Sa presupunem ca avem urmatoarea situatie:avem atestatul,gasim bebelusul intr-o maternitate,in certificatul de nastere este trecuta numai mama care i-si lasa toate datele despre ea legale si reale.
Putem lua bebelusul acasa in plasament chiar daca nu au trecut cele 60+30 de zile? urmind ca apoi sa facem demersurile pentru adoptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Micha, in plasamaent ai putea sa-l iei dar abia acum incepe dansul.Stii ca nu-l vrea, ca o sa-si dea acordul dupa cele 60 de zile si-o sa-si mentina pozitia apoi? Poate ca ar trebui sa vorbesti intai cu cei de la DPC fiindca ei trebuie sa faca investigatii si in legatura cu familia largita. Certitudini nu ai niciodata dar macar sa fie mai mari de 50% sansele ca totul va decurge asa cu vreti voi.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Ieri Otilia a implinit 11 luni iar pe 30 implinim 4 luni de cand a intrat in casa noastra!
Am vorbit azi cu asistenta noastra si inca nu stie nimic. Nu au primit decat o hartie prin care erau anuntati sa nu trimita nici un dosar pentru ca ei sunt in reorganizare( sau poate vroiau sa spuna dezorganizare ).
Ca la noi in Romania, legea este aparuta de mai bine de jumatate de an si ei nu sunt pregatiti cu nimic. Asistenta era foarte derutata pentru ca nimic nu se misca cu noua lege. Imi spunea ca au un copil abandonat in spital de 5 zile si nu stiu ce sa faca cu el pentru ca nu-l pot duce intr-o institutie pentru ca nu au voie dar nici asistent maternal care sa-si asume raspunderea nu gasesc. Bietii copilasi ,ei nu au gresit cu nimic.
Ce se va intampla oare cu acesti copii ?

carmen
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

ultumesc mult pentru raspuns.Bineinteles ca sunt constienta de riscuri dar primul copilas care acum are trei ani l-am luat in plasament cind avea doua saptamini.Si atunci erau riscuri dar tot timpul m-am gindit ca nu ni se poate intimpla tocmai noua,nu am ignorat riscurile pur si simplu am considerat ca nu ma vor atinge.
Cred ca daca as fi asteptat sa devina copilul adoptabil as fi regretat pierderea acelei particele din viata lui .De aceea sunt gata sa pornesc pe acelas drum ca acum trei ani,dar nu stiam daca se mai poate primi copilul in plasament.Raspunsul tau m-a linistit din acest punct de vedere.
Inca o intrebare:Nu-i asa ca membrii familiei extise nu i-si exprima
vointa de a lua sau nu copilul in fata instantei ci de acest lucru se ocupa DPC-ul,asistentul social desemnat care ulterior prezinta acest lucru instantei?
(eu asa am inteles tin textul legii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Asa am auzit si eu Mihaela, de la asistenta Otiliei, ca vor trebui sa umble ei, cei de la DPC, sa obtina in scris de la membri familiei extinse daca vor sau nu sa ia copilul. Imi aduc aminte ca o intrebam ce face in cazul unei familii numeroase de la tara si tipa a glumit ca va convoca sedinta la consiliu.

carmen
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Carmens, in concluzie tu esti in stand by cu dosarul pana la noi ordine? Ce tampiti pot fi! Si cum e, ce statut ai? Pe mine ma obsedeaza gandul ca nu stiu daca se prelungeste incredintarea pana la pasii urmatori...
Numai la noi poate fi asa, sa ai dosare in regula si sa nu stii ce sa faci cu ele...
Nu-l apreciez eu pe Mircea Badea, dar isi incheie emisiunea cu o fraza de genul: "Traim in Romania. Si asta ne ocupa tot timpul" Mi se pare elocventa.



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mai Aissa, cu febra si tot m-am ridicat din pat sa ma iau de tine! Pai ti-am pus citatul din noua lege cum ca perioada de incredintare in vederea adoptiei se prelungeste de drept pana la pronuntarea sentinei. De ce nu ma crezi tu pe mine? Hai ca ma duc inapoi in pat ca ma prinde Mihai! Pupici tuturor!! Revin cand oi putea sta vertical

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Rozi, cand o sa ne cunoastem in realitate (sper cat mai curand) ai sa vezi ca sunt stresata rau, da' rau de tot. Om mai nebun ca mine, mai neincrezator n-ai sa vezi. Eu pana nu vad semnat si stampilat nu ma cred nici pe mine.
Nu e vorba ca nu am incredere in tine, dar, asa sunt eu, mai prapastioasa. Tot timpul pun un "daca" in fata. Am impresia ca daca am luat in calcul tot ce ar putea merge prost am sanse sa nu mearga rau deloc.
In alta ordine de idei, ce patisi fetita? Cum de facusi febra? Ai grija de Victoras si tine-l departe de tine. Eu ziceam ca ai treaba cu munca nu ca zaci la pat. Pai e frumos?
Gata, sanatate multa tie si bebeului, fa-te bine si nu-ti face griji de mine, asa sunt eu, zapacita de fel.



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Catinel, catinel am ajuns din nou la pag. 10. Asa ca voi deschide o noua parte.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput