Adoptii internationale in Romania

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mselseth spune:

Emilia,

Multumesc mult pentru ca esti dispusa sa investesti timpul tau.

Depinde cum este mai usor pentru tine.
Daca vrei pot sa-ti trimit un email pe PM sau pe forum cu textul de tradus. Spune-mi cum vrei. Imi raspunzi cu traducerea in limba Italiana, si apoi voi publica schimbarile.

Deocamdata nu este prea mult de tradus, dar este bine sa incepem traducerile ca sa arate profesional.

Deasemenea, sint interesata despre stiri in Italiana despre subiectul de adoptie din Romania. Ma ginsesc la cazul celor 105 copii care au fost adoptati in Italia recent si a cauzat in final oprirea adoptiilor internationale. Si stiri despre adotiile din Romania in general. Voi avea nevoie de linkurile respective.
As vrea sa pun aceste stiri pe site-ul in limba Italiana.
Poti sa ajuti cu stirile in limba Italiana?

Marinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mselseth spune:

Liliana,

In legatura cu intrebarea ta despre scopul acestui demers.
Este greu de stiut ce este mai bine de facut.

Am avut ceva timp sa ma gindesc.
Parerea mea este ca ar trebui incercat in paralel doua demersuri separate.

Un demers va fi legat in special de aprobarea adoptiilor internationale pentru cetateni Romani cu residenta in afara tarii.

Un alt demers in paralel, va fi pur si simplu de a deschide adoptiile internationale pentru oricine se califica.

De aceea vreau sa am site-ul tradus in numeroase limbi ca sa avem cit mai multa expunere.

Ce credeti,
Marinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mselseth spune:

Ultima data cind m-am uitat la textul de lege pentru constitutia Romaniei era ca mai jos. Asta a fost in Septembrie, mai precis pe 27.

Constitutia Romaniei Articolul 16:
--------------------------------------------------
Egalitatea in drepturi
(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
(3) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate de persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara.
-------------------------------------------------------------------

Azi m-am uitat si am vazut ca s-a schimbat:

-------------------------------------------------------
Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
(1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
(3) Funcțiile și demnitățile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condițiile legii, de persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară. Statul român garantează egalitatea de șanse între femei și bărbați pentru ocuparea acestor funcții și demnități.
(4) În condițiile aderării României la Uniunea Europeană, cetățenii Uniunii care îndeplinesc cerințele legii organice au dreptul de a alege și de a fi aleși în autoritățile administrației publice locale.
--------------------------------------------------

Se pare ca din cer a aparut numarul 4, si numarul 3) a fost modificat. Ce ziceti despre numarul 4 al articolului 16? Ma gindesc si ma ingrijorez ce altceva s-a mai schimbat?

Cind s-a schimbat constitutia Romaniei? Probabil recent din 27 Septembrie incoace. Care este procedura de schimbare a constitutiei?

In SUA, daca s-ar schimba constitutia s-ar vorbi despre acest lucru cel putin un an si oamenii ar avea un cuvint de spus.

Deci constitutia Romaniei s-a schimbat pentru a acomoda cerintele Comunitatii Europene. Ca urmare persoane din EU (implicit nu au residenta in Romania) vor putea detine functii politice si de stat in Romania. Pe de alta parte, un Cetatean Roman (cu residenta in afara tarii, dar nu in Comunitatea Europeana) care vrea sa adopte un copil din Romania nu poate adopta pentru ca adoptiile internationale sint interzise.
In plus, cetatenii din Uniune au aceleasi dreapturi ca cetatenii din Romania, deci vor putea adopta copii din Romania.

Marinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Marinela ,

Scuza-ma ca am vazut de abia astazi mesajul tau din 30-09 , despre constructia site-ului...De fapt , am vazut mesajul, dar nu l-am citit bine...

Sigur ca vreau sa fac traduceriile pt.limba olandeza.
Astept detalii , poate PM?

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Marinela,

Am vizitat site-ul. Felicitari. Este coerent si cu foarte multe informatii si articole, pagina de legislatie excelenta. As avea totusi un comentariu: sectiunea "adoption forums". Primele doua link-uri trimit direct la acest subiect, respectiv la aceasta sectiune a forumului www.desprecopii.com fara a fi insa precizat (explicit) lucrul acesta. Crezi ca se poate remedia? Oricat de mult as admira efortul tau si as aprecia demersul, imi fac datoria sa te anunt ca desprecopii.com este marca inregistrata in Romania si in Regatul Olandei.
Toate materialele de pe acest site internet si server sint proprietatea lui www.desprecopii.com. Fara acordarea anticipata a permisiunii, nu puteti copia, distribui sau transfera nici un material de pe acest site. Drepturile de copyright pentru materialele de pe acest site internet si server sunt protejate de Regatul Olandei, de Uniunea Europeana si de Legea Internationala a Copyright-ului si de legea romana. Orice cerere a permisiunii de a folosi aceaste materiale pot fi trimise prin email la adresa info@desprecopii.com. (sursa: www.desprecopii.com/info.asp?id=disclaimer" target="_blank">Disclaimer desprecopii.com)


Cu trespect pentru ceea ce faci,
Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mselseth spune:

Buna Gabriela (Qsar),

Deci daca www.desprecopii.com este propietate a Regatului Olandei, a Uniunei Europene si de Legea Internationala a Copyright-ului inseamna ca site-ul se traduce in Olandeza deasemenea?
S-au numai serverurile sint localizate undeva in Comunitatea Europeana?

Este interesant pentru mine ca forumul este sponsorizat de Comunitatea Europeana.
Un forum despre adoptiile internationale in Romania sponsorizat de Comunitatea Europeana, este ironic, nu credeti?

In orice caz, voi remedia situatia. Multumesc pentru atentionare.

Marinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Nu. Desprecopii este un site privat, nascut din initiativa si prin munca proprietarilor sai - persoane fizice (userii desprecopii si ADMIN) si imbogatit prin efortul comunitatii virtuale care s-a strans in jurul lor. Era vorba despre faptul ca desprecopii.com este marca inregistrata (atat in Regatul Olandei cat si in Romania) si ca numele, conceptul, continutul si-alte-cele ce-au legatura cu site-ul sunt protejate prin legea copyright-ului.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mselseth spune:

Gabriela,

OK. Am inteles acum la ce te referi. La sugestia ta, am trimis un mesaj la info@desprecopii.com si le-am cerut permisiunea. Nu am primit mesaj inca. Presupun ca nu sint ingrijorati.

Planuiesc sa mentionez wwww.desprecopii.com in linkuri, deci s-ar resolva problema. Voi publica schimbarea, in weekend.

Marinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Marinela,
scuze ptr raspunsul intarziat.
Astept sa imi trimiti pe e-mail (din profil, chiar daca nu e la vedere, il va trimite) textul, apoi in masura in care o sa reusesc, o sa iti trimit textul tradus, pe bucati, treptat. Deci continuam prin e-mail legatura.
Nu promit o promptitudine extraordinara, ptr ca am 2 fetite mici (2 ani jum. si 8 luni)... si imi ramane cam putin timp ptr activitati extra.
Dar tinand cont ca am o pasiune ptr domeniul traducerilor... vreau sa pun si eu o caramida la casa asta...
Astept mailul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

am si eu o intrebare mai specifica despre adoptiile internationale. sa zicem ca sunt 2 frati unul in ro si altul afara, cel din ro are copii si moare impreuna cu partenerul intr-un accident, fratele de afara poate adopta copiii?

Mergi la inceput