Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

A adormit si al meu iubit mic.
I-am dat de capat cu km.Ne salveaza prunaaaaa.
Luni a facut kk cu pruna,azi dimineata i-am dat iar pruna si in jumatate de ora a facut.Cred ca totusi e constipat ca face f tare prima parte.

Scutece folosim Pampers nr4.Sunt oky.Ff rar il gasesc ud dimineata.Doar daca nu de pus correct.

Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Mirabela, ii dau intotdeauna sa pape cat vrea el, si dimineata si la pranz. Papam la ora 10.30 si pe la ora 14.00-15.00 (pt ca iesim afara pana atunci, ca are un somn pe la 12-13). Cand venim de afara odihniti, papam si mananca mereu cat vrea el, cam 100 g piure si 50 ml supa, ca o medie.

In ideea ca laptele, fie el lp sau lm, trebuie sa ramana alimentul de baza pana la un an, prefer sa mai astept cu diversificarea mesei de seara. Facem 7 luni peste 3 zile. Mai avem de introdus chestii noi dimi si la pranz. Desigur, vom incepe si cu masa de seara, dar inca nu, mai ales ca s-a constipat acuma, Prefer sa aleg lp care sa-l hidrateze pe seara. El seara dupa baita e f relaxat si nu mi-l vad mancand cu pofta solide. Aseara a baut doar 60 ml lp si a mai stat la san, dar doar pt confort, n-a supt mult. Si nu vreau sa-l fortez sa manance seara mult, daca el nu vrea. Am incercat cu cerealele si a fost mai rau. Cand ii bag masa de seara automat o sa scot lp Matei inca e indragostit de san, e genul care prefera sa-si termine masa cu san sau sa pape doar san. Am observat asta din experientele cu mesele de dimi si pranz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Gabi, m-am uitat pe site la filialele DM si nu e nimic in Otopeni.
Biscuiti nu i-am dat.
Din cate stiu Organix nu au zahar, doat gluten.
Pampersi folosesc Babylove nr 4 si nu am avut incidente decat o singura data cand l-am gasit desfacut, dar il banuiesc pe sot ca nu l-a prins bine.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Buna fetelor,

Am intrat si eu putin pe fuga. Va multumesc de aprecieri referitor la lucrarile mele. Nu sunt la zi ci am citit doar pagina 8.

Oana, multumesc de recomandare referitor la probiotice. Sa stii ca i-am dat linex de cand i-am dat sumetrolim. Chestia cu scaunele astea e ca dureaza de dinainte de antibiotic. Oricum, de 2 zile i-am dat alimente care constipa asa ca azi a facut doar de 3 ori. Deja e mai bine.
Stau si ma gandesc ca poate problema e si de la dinti. Mi se pare ca il dor gingiile desi nu se vede inca nimic. Dar asa roade pe suzeta si asa ma musca ca m-a pus pe ganduri. Maine cred ca ii cumpar gel de gingii sa probez.

In alta ordine de idei, vroiam sa va spun ca ma trezesc cateodata in gandurile mele (de exemplu cand culc copilul sau incerc sa adorm) ca vorbesc cu voi pe forum. Daca as avea internet si calculator in creier cred ca as scrie mesaje non stop.

Va pup si va urez o noapte cat mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata mamici!
mirabela multu' de raspuns, dupa 7 luni o sa-i dau si eu...
stella cum doarme matei?
carina ce dreptate ai! asa fac si eu, am raspunsurile in cap, ma gandisem de cateva ori ca ce bine ar fi sa pot dicta cuiva care sa le srie direct pe forum
andreea ce ma bucur c-ai gasit remediu...

david iar mi s-a blocat...de 4 zile de cand ii dau caise si pruna si hipp nu mai face kk :( ...a facut alaltaieri dupa clisma, iar in rest face doar "boabe de mazare" si astea rar, 1/zi...am vb cu pediatra sa mergem marti la control pentru putica si mi-a zis sa continui cu hipp, ca inca facem trecerea de la milupa...oricum continui, doar mi-am cumparat 3 cutii mari!
aseara a papat la 9 si a vrut doar 120ml (el papa 150-180ml) si a dormit foarte bine, s-a trezit abia azi-dimineata la 7!!! ...se confirma la noi inca odata ca daca papa mai putin seara doarme mai bine :)

o zi cu soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Corinuka - de ce mergi la control cu putzica? Ce ai vazut? sau care e motivul? Si mie imi spune pediatra sa decalotez dar pe site-ul pediatrucluj specialistul dr Surd zice NU NU decalotarii; in Franta si Anglia nu se fac decalotari nici daca rogi medicul...eu nu stiu cum sa procedez....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Neata,

Wow, Corina, ce bine a dormit!
Maya a fost super agitata aseara, s-a trezit cred ca de 5 ori si la 7.30 trezirea (fata de 9-10). Acum doarme din nou.
Eu, ca si Oana, ti-as recomanda laptele Topfer. Maya facea zilnic de 2-3 ori cand il bea. De nu mai vrea lp deloc a aparut si constipatia.

Nu mai stiu ce vroiam sa zic, ca sunt cam capie cu trezitul asta devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

norma am mai scris, scuze ca ma repet: nici noi n-am decalotat, insa dr de fam il decalota la fiecare control...n-am stiut ca daca decalotezi odata, trebuie s-o tot faci..si astfel s-a format acolo un tesut care strange si aproape a acoperit orificiul de pishu...am facut tratament cu elocom ung, s-a marit orificiul si nu stiu cum sa procedez in continuare, banuiesc ca trebuie sa decalotez...dr mi-a zis ca vrea sa-l vada..
cat despre hipp, mi-a zis ca a avut cazuri de bebei care faceau kk doar cu medicamente si cu hipp s-au reglat...scrie si pe cutie ca inmoaie scaunul...acuma la noi nu stiu de ce nu merge, o fi milupa care i-o dau inca?? habar n-am...poate are nevoie de o perioada de acomodare..
oli ce-i cu maya? de ce e asa de agitata?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

De decalotare....La David a facut tati incet, la fiecare baita. Adica curata bine acolo si tragea cate putin. David nici nu simtea durere si in timp s-a decalotat complet.
Am auzit de copii care a trebuit sa treaca prin interventie chirurgicala pentru ca se blocase de tot orificiul.
Deci cred ca e mai putin traumatizant daca se poate face putin cate putin la fiecare baita. David nu a dat niciodata semne ca l-ar deranja si pe la 1 an si ceva era decalotat complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neatza,

Aseara Matei a refuzat bibe de lp si s-a repezit la san :)) Deh, brotacul nu-si facuse ultimul somn ca lumea, era treaz de vreo 4 h si cand e obosit si plangacios nu accepta compromisuri Am incercat de vreo 2 ori sa-l adorm pana la baita, dar n-a vrut.

Corinuka, ce pot sa zic, noi dormim varza. (felicitari pt somnul lui David!) Adica aseara s-a culcat la 8.30, trezire la 9.30 (parca-i programat asa la o ora), apoi 23.30.. a adormit la 00.10, intai l-a legant sotul, apoi eu, urmatoarea trezire la 2.45, apoi 4.45, apoi 6 trrezire finala. Pana la 7 fara un sfert i-am dat sa pape, a facut kk destul de apos pt ca ieri din cauza racelii n-a papat piure de legume, doar de fructe. La cel de legume ii tot venea sa verse. Apoi l-a luat sotul si am mai dormit pana la 8.45.

Somnul asta atat de fragmentat e chiar varza, dar deh, nici nu mai am forta sa sper ca intr-o zi va fi bine, ma gandesc doar la noaptea viitoare si atat.

Acuma, ca ma gandeam la situatia ta Corinuka. Daviducu, cand ai incercat sa-i dai doar san noaptea se trezea des nopatea, dormea agitat cam ca Matei. Parca asa tin minte. Si cand ai inceput din nou cu lp a inceput sa doarma bine, sa lege multe ore de somn. Trecand peste oboseala mea, daca ii daunez cumva lui Matei? Nu stiu cum, poate si el ar avea nevoie sa doarma asa legat... Poate ar si face-o daca ar maca lp... Nu stiu, sunt obosita si am toate scenariile in cap, numai intrebari fara raspuns Sper doar sa nu intru in butoiul cu depresie, acuma cat va scriu ma podidesc si lacrimile... Singurul lucru care ma linisteste e ca Matei nu e plangacios, doar spre seara cand sper ca e de la oboseala, nu de la foame...

Legat de decalotare, eu nu ii fac nimic lui Matei, nici pediatra nu mi-a zis nimic. Sincera sa fiu, cazurile de pb pe care le stiu au fost la baietei la care s-a incercat decalotarea. Eu il las in pace si daca e sa faca ceva luam masuri. Dar acum orificiul lui e deschis, pare ok.

Mergi la inceput