Ce se intampla cu lumea asta?!!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citesc si ma cutremur cit de multi sunt dispusi sa accepte incalcarea drepturilor persoanei pentru o cauza (edit: ma refer aici evident la sustinatorii sterilizarii fortate).

Elle seb nu crezi ca ar fi putin ridicol sa se astepte cu consilirea pina persoana abandoneaza 2 copii ??? In rest, daca n-ai fi scris de tigari si bere, chiar ti-as fi aprobat mesajul.

Ca tot intreba cineva ce se intimpla in alte tari, o sa scriu cite ceva despre Germania in legatura cu aceasta tema. Aici exista asa numitele "Babbyklappe" http://de.wikipedia.org/wiki/Babyklappe. Mamele au posibilitatea de a introduce copilul anonim prin clapa, intr-un pat incalzit pentru nou nascuti. Dupa citeva minute (timp dat mamei sa dispara) se declanseaza alarma si copilul este preluat de personalul institutiei care preia copilul.

Conform articolului, in Hamburg au fost abandonati astfel intre 2000 si 2009 38 de copii, dintre care 14 au fost luati inapoi de catre parinti.O alta modalitate care favorizeaza abandonul este nasterea anonima care se practica in unele spitale.
Articolul vorbeste si despre faptul ca aceaste proceduri (sustinute de multe organizatii de sustinere a femeilor gravide, copiilor si tinerilor precum si de spitale) sunt la limita legii, in sensul ca favorizeaza incalcarea dreptului personal al copilului de a-si cunoaste parintii. In cazul nasterii anonime, mama poate beneficia (daca doreste) de consultanta in ceea ce priveste modalitatile alternative (adoptie, plasament sau alte modalitati de ajutor). Consiliul german pentru etica recomanda organizatiilor care practica metoda renuntarea la ea si consolidarea metodelor de ajutorare a femeilor aflate in situatii extreme prin care drepturile copilului referitoare la cunoasterea originii nu sunt incalcate.

In link este si o lista a tarilor in care se practica metoda, de remarcat ca in Marea Britanie este interzisa.

Off topic: legat de adoptie, cred ca se stie ca in Germania este foarte greu sa adopti un copil. In schimb, functioneaza bine sistemul de plasament. Insa scopul lui este acela de a sustine, in masura posibilitatii, reintegrarea copilului in familia de origine. Deciziile sunt de multe ori greu de luat, tema fiind extrem de sensibila. Renuntarea totala la contactul cu parintele biologic se practica doar in situatii extreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Catrina naste un copi , familia nu are destul spatiu sa o acomodeze si nici resurse sa o intretina , Nu are unde locui cu copilul , nimeni nu-i plateste chiria sau cheltuielile , nu are bonuri lapte si alimente pentru copil ,nu beneficiaza de asistenta medicala daca nu plateste o asigurare, societatea o condamna .
Catrina se hotaraste sa abandoneze copilul .
Toti o condamna.

Kate , naste un copil ,sau 2 , sau 3. Numarul nu are importanta .Este prea tanara sau nu are posibilitati materiale. Familia o sustine sa-si duca sarcina pana la capat. Consiliul ii cauta cu disperare o casa pentru ea si bebelusul ei. Asistenta medicala , medicamentele , tratamente la dentist , intrarea la sala de spotr , bazin de innot sunt gratuite , primeste bonuri pentru lapte la copil , e prea tanara sau ia anumite medicamente si nu poate alapta .

Kate e FERICITA , datorita copilului si-a implinit visul de a fi independenta .

Nimeni nu o condamna.

Legenda spune ca dupa ce a depasit dificultatile Kate alege sa-si continue studiile , sa munceasca si sa plateasca societatii o parte din ce i-a fost oferit sau continua sa considere copiii un bilet pentru supravietuire.

Concluzia: Daca ar fi fost in locul lui Kate , Catrina nu ar mai fi fost niciodata considerata o criminala , nenorocita , jegoasa , imputita , purtatoare de gene stricate , propusa pentru sterilizare , incarcerareintr-un camp de munca fortata.

Orice societate are oamenii pe care ii merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb
- o mama care isi abandoneaza copilul in spital si nu si-l revendica intr-un anumit interval de timp (scurt) si nu-si asuma rasponsabilitatea cresterii lui, as steriliza-o. Punct. Nu exista drepturile omului pentru o persoana care nu stie sa respecte drepturile copilului sau nascut.

Cate rosii mi-am luat cand am indraznit sa spun acelasi lucru, acum vreun an...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Citesc si ma cutremur cit de multi sunt dispusi sa accepte incalcarea drepturilor persoanei pentru o cauza (edit: ma refer aici evident la sustinatorii sterilizarii fortate).


Cred ca majoritatea constientizeaza ca nu se poate face sterilizare fortata. Cu toate acestea, cel putin in ce ma priveste, am un profund dispret pentru parintii care isi abandoneaza pruncii, punandu-le viata in pericol si da, tot in ceea ce ma priveste, daca as fi o autoritate in domeniu (si din pacate nu sunt), as face toate demersurile sa o conving pe mama sa accepte de buna voie sa-si lege trompele daca este in situatia de a ramane gravida over and over, fara sa-si doreasca copiii. Am nuantat-o. vezi? In Germania, cu programul Babbyklappe, nou-nascutii au o sansa la viata, in Romania, pruncii abandonati deseori mor de frig si de foame. Acest lucru este expresia unei societati bolnave de nepasare si indiferenta fata de viata copilului, pornind de la mama care-l pune in pericol, pornind de la tatal care nu-si asuma responsabilitatea procrearii, si terminand cu societatea civila (mai exact cu lipsa reactiei ei) si cu autoritatile preocupate de orice altceva decat de binele copilului.

Citat:
Elle seb nu crezi ca ar fi putin ridicol sa se astepte cu consilirea pina persoana abandoneaza 2 copii ???


Da este ridicol, am crezut ca a reiesit asta si din postarile anterioare, am si specificat ca educatia porneste din scoli.

Citat:
Off topic: legat de adoptie, cred ca se stie ca in Germania este foarte greu sa adopti un copil. In schimb, functioneaza bine sistemul de plasament.


Nu este tot aia in definitiv? Copilul este plasat pana la urma intr-o familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey
[

Concluzia: Daca ar fi fost in locul lui Kate , Catrina nu ar mai fi fost niciodata considerata o criminala , nenorocita , jegoasa , imputita , purtatoare de gene stricate , propusa pentru sterilizare , incarcerareintr-un camp de munca fortata.

Orice societate are oamenii pe care ii merita.


Oricit de induiosator se vrea a fi mesajul tau ,situatziile sunt diferite.Complet!

Kate a ta ,nu va fugi niciodata din spital fara sa-si declare identitatea,Kate a ta va lua anticonceptzionale,si chiar si pe Kate a ta o vomtzine(si pe ea si pe copil/ii atita timp cit nu munceste)din banii nostri.

Catrina isi va urma instinctele animalice in continuare,va turna copii pe banda rulanta,pentru ca nu o trage nimeni la raspundere(Kate in momentul in care isi va face o situatzie,se va pune pe picioare,va palti statului inapoi ceea ce i s-a dat),nu are nicio obligatzie,ca doar n-a miscat un ac in viatza ei,nu stie ce-.i aia munca,responsabilitate sociala.

Nu oricine isi abandoneaza copiii,nu vorbim aici de cazuri rare ,ci de astiea care fac copii pe banda rulanta.

Si eu sutzin sterilizarea in momentul in care tzi-ai abandonat cel putzin 2 copii.Pentru ce sa sufere copiii aia,doar pentru ca mama/tata si-au satisfacut placeri animalice?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

E doar o chestie de razbunare. Cum rezolvi situatia copilului sterilizand mama. Fapta e consumata .
Putem noi sa fim umani si cu un copil al societatii nu numai cu cei proprii?
Mai decent ar fi ca odata abandonat copilul sa ia drumul adoptiei ,fara drept de apel.
Fara intoarcere.
Pentru bebelusii abandonati comunitatile de calugarite ar trebui sa asigure o zona tampon intre spital si familia in care va fi adoptat copilul. Nu poti lasa un copil sa locuiasca luni intregi intr-un spital pentru ca nu are unde sa fie plasat. Statul ar trebui sa reglementeze situatia cu foarte mare atentie .
Bebelusii sunt cei mai usor adoptabili , procedura ar trebui sa decurga rapid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey


E doar o chestie de razbunare. Cum rezolvi situatia copilului sterilizand mama. Fapta e consumata .



Nuuu.nu e chestie de razbunare,insa mie stat,imi este mai usor(iar copiiilor le este muuult mai bine)sa ma ocup de 20 de copii(exemplu aleator),decit 2000 de copii.

Cei 20 de copii ar avea conditzii mult mai bune,pregatirea mai buna,decit 2000 de copii.

Decit 2000 de nefericitzi si lispsitzi de orice perspectiva,mai bine 20 de nefericitzi insa cu perspective mult mai bune si mai sigure.

edit .Cu adoptzia sunt de acord cu voi,dar asta e statul roman,mai catolic decit papa si plin d eparanoia uneori.(stie cineva concret,cu "documente"sa spun asa,de ce s-a stopat adoptzia internatzionala?Nu ma intereseaza vorbe,radio santz si presupuneri)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Hai mey...e Kate a ta ,din mesajul tau,ca doar ma duce capul ca nu e "a ta"!

Tonul e cum vrea sa intzeleaga fiecare,eu am scris exact ce gindesc!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

De ce ar dori o femeie saraca, fara perspective, cu 3-4 copii, sa mai faca alti 3-4? Cand n-au ce manca, n-au haine, copiii nu merg la scoala, merg la cersit. Eu am 2 si am spus stop. Atat pot. Ea de ce n-ar constientiza si sa spuna stop? Daca nu poate, ii oferim solutii: contraceptia temporara sau definitiva, asa cum fac si eu, si nu m-am considerat persecutata. Singurul motiv care-mi vine in minte si pentru care refuza sunt banii din alocatii.
Drepturile unei persoane nu se opresc la a face copii pe banda rulanta. Persoana respectiva poate nu stie ca are si alte drepturi. De a invata, de a merge la munca, de a nu fi 20 ani gravida si lehuza, de a nu fi sclava unui barbat betiv etc.
Sau poate sunt femei care considera contraceptia un pacat. Atunci sa le sprijine biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

Catrina naste un copi , familia nu are destul spatiu sa o acomodeze si nici resurse sa o intretina , Nu are unde locui cu copilul , nimeni nu-i plateste chiria sau cheltuielile , nu are bonuri lapte si alimente pentru copil ,nu beneficiaza de asistenta medicala daca nu plateste o asigurare, societatea o condamna .
Catrina se hotaraste sa abandoneze copilul .
Toti o condamna.

Kate , naste un copil ,sau 2 , sau 3. Numarul nu are importanta .Este prea tanara sau nu are posibilitati materiale. Familia o sustine sa-si duca sarcina pana la capat. Consiliul ii cauta cu disperare o casa pentru ea si bebelusul ei. Asistenta medicala , medicamentele , tratamente la dentist , intrarea la sala de spotr , bazin de innot sunt gratuite , primeste bonuri pentru lapte la copil , e prea tanara sau ia anumite medicamente si nu poate alapta .

Kate e FERICITA , datorita copilului si-a implinit visul de a fi independenta .

Nimeni nu o condamna.

Legenda spune ca dupa ce a depasit dificultatile Kate alege sa-si continue studiile , sa munceasca si sa plateasca societatii o parte din ce i-a fost oferit sau continua sa considere copiii un bilet pentru supravietuire.

Concluzia: Daca ar fi fost in locul lui Kate , Catrina nu ar mai fi fost niciodata considerata o criminala , nenorocita , jegoasa , imputita , purtatoare de gene stricate , propusa pentru sterilizare , incarcerare intr-un camp de munca fortata.

Orice societate are oamenii pe care ii merita.


A lasa copilul intr-un centru de plasament (deci a nu-i pune viata in pericol abandonandu-l in padure) este un act net superior din pdv moral si uman. Cu toate acestea, parintii respectivi, deopotriva mama si tatal, vor trebui intr-un fel sau altul sa PARTICIPE si sa fie IMPLICATI in cresterea copilului. Atat mama care nu-l poate creste, cat si tatal care s-a spalat pe maini de responsabilitate trebuie OBLIGATI sa participe la cheltuielile de intretinere a copilului pe care l-au abandonat. Este de bun simt ca ei sa faca macar atata lucru. De ce intr-un caz de divort, daca tatal nu mai plateste pensia alimentara, este constrans cu proces penal si cu puscarie, iar intr-un caz de abandol la nastere, deodata parintii aia nu mai trebuie sa-si mai asume nici o responsabilitate? Care dintre cei 2 copii este intr-o situatie mai delicata? Copilul care are totusi o mama care-l creste intr-o familie si intr-un mediu normal, sau copilul care este abandonat la nastere si care este din start condamnat la o viata ... nici nu stiu cum sa o descriu...?
Este inacceptabil ca parintii care-si abandoneaza copiii sa fie declinati de orice responsabilitate. Tocmai de aici pornesc toate: li se permite orice fara nici un fel de consecinta. Si atunci, daca nu exista nici un fel de consecinta pentru abandonul lor, de ce sa nu o faca, intr-un numar din ce in ce mai mare, cu fiecare an care trece?

Prin alte galaxii (a se citi pe planeta tarilor evoluate), orice fapta are si rasplata. Ai aruncat mizerii pe strada, esti taxat. Ai avut tupeul sau neinspirarea sa te certi cu unul in trafic, esti reclamat imediat si taxat, ti-ai pierdut cumpatul si ti-ai batut nevasta, esti taxat. Asa se creeaza civilizatia, prin constrangere si nu doar atat, prin educatie din frageda pruncie.
Divagand un pic de la subiect: in Canada, am fost uimita si placut surprinsa sa vad in marea majoritate a locatiilor publice, prin toalete si prin alte locuri de afisaj, postere mari si multe care transmiteau mesaje clare: "NU abuzurilor, NU violentei in familie". Cu mesaje clare, "daca esti victima unui abuz, suna la numarul"... "raporteaza fapta", etc... cu organizatii de suport si tot tacamul. Deci un sistem pus la punct care sa vina in ajutorul celor aflati in nevoie. Aici exista asa ceva? NU. Exista in Romania o metodologie de aplicare a legii daca ai aruncat mizerie in strada? NU. Exista in Romania reactie din parte autoritatilor cand un copil este aruncat in ghena sau o femeie batuta in casa de catre sot? NU. Exista o societate civila care sa reactioneze vehement si suficient de dur la adresa autoritatilor, incat sa forteze o schimbare? NU.

Cand vor lua autoritatile atitudine? Este o intrebare la care inca asteptam un raspuns. Si doar asteptam.

Mergi la inceput