La "Human body" ducem si copii?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eu am vazut aceasta expozitie aici, la München in 2003 si mi-a placut f mult,am gasit-o educativa,plina de detalii si amanunte interesante si foarte bine organizata .Atunci fetita mea era f mica dar daca ar fi avut spre 6 ani, as fi dus-o cu placere...avem acasa atlase cu corpul uman,avem schelete,muschi, etc de la niste reviste pt copii care au fost pe piata din Ro in ultimii ani.Bine,eu sunt absolventa de medicina si sunt familiarizata cu ce e pe-acolo...nu stiu ce comparatie din registrul horror ati fi scris daca ati fi participat doar o ora la laboratoarele nostre de disectie .
Comunicatul muzeului Antipa mi se pare obiectiv si just .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui greieras

Este o linie de demarcatie foarte fina intre ce este etic si ce nu. Si noi mergem frecvent la un muzeu unde au ceva asemanator expus. Este o expozitie permanenta a unui muzeu renumit din SUA, dar nu si-au permis sa expuna asa ceva. Totul este strict educational, simplu si nu jigneste valorile morale ale nimanui. Nu cred ca este nevoie de ceea ce am vazut in imaginile postate de cineva mai devreme, pentru a invata ceva. Nici un copil, adolescent sau adult normal, care nu studiaza medicina, nu are nevoie de astfel de exponate. Se pot folosi la fel de bine animale pentru a studia muschii. Parerea mea. Deci nu m-as duce, si nu mi-as duce nici copilul la ceva ce mi se pare ca batjocoreste sacralitatea omului. Plus ca nu asa cum a zis si Tora, nu voi avea cum sa evit nenumaratele intrebari pe care mi le va pune copilul, fara a o minti.


Inteleg ca e mai etic sa desfacem un animal in doua si sa ne uitam la maruntaiele lui, decat sa ne uitam la cele ale unui om

Inteleg ca "valorile morale" stau inchise in interiorul corpului, care desigur trebuie neaparat acoperit cu haine ... incheiate pana la gat.

Inteleg ca e ok a ne uita la cum arata inima, plamanii, uterul, pacreasul, sistemul nervos, muschii ... penisul ...etc intr-o poza, dar este foarte imoral sa le vedem in realitate ...

De fapt probabil ca este imoral sa avem curiozitatea de a cunoaste corpul uman pe interior ... asta este numai treaba doctorilor, numai ei sunt scuzati ...

Eu ma recunosc o imorala, plina de curiozitate si in mod sigur aceasta expozitie este pentru cei ca mine ... partea cea mai revoltatoare este ca ma simt si bine in pielea mea .


Problema mea nu este cu sistemul nervos, muschii, penisul... ci cu faptul ca exponatele acelea au o provenienta dubioasa pe care nu o sustin. Tu te uiti la ele si vezi muschi, eu ma uit si vad un om. Este o chestie morala. La fel cum nu cumpar sau folosesc lucruri despre care banuiesc ca au fost furate si nu obtinute pe cale cinstita.

Ti-am spus deja, dar se pare ca ai trecut cu vederea, ca am si vazut ceva asemanator, dar nu era SHOW, era pur educational, simplu si a fost chiar foarte interesant.

Si eu ma simt foarte bine in pielea mea, chiar si fara sa fi vazut aceasta expozitie. Eu nu te consider imorala ca te duci, nu incerca sa ma scoti pe mine "ingusta la minte" ca nu ma duc. Pur si simplu avem repere diferite.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Total de acord cu tine...exponatele au avut candva ganduri,dorinte,vise,chiar daca unii sunt criminali.Nu toti....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

De ce credeti ca "human body" au fost criminali?

E asa de utopica ideea ca oamenii aceia si-au dat acordul pentru a li se folosi corpul dupa ce vor fi murit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunny71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Total de acord cu tine...exponatele au avut candva ganduri,dorinte,vise,chiar daca unii sunt criminali.Nu toti....

Madalina


Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Si cadavrele pe care fac practica studentii de la medicina au avut candva ganduri, visuri...etc, dar sunt cusuti/desfacuti si rascusuti si au invatat cu ajutorul lor generatii de medici, unii dintre ei chirurgi f buni.Asta cu "vaaaaiii ce oroare" ,e asa cum era acum cativa ani cand ii spuneai cuiva despre donarea de organe si te lua la afurisenii.
Adica daca vad un schelet de plastic e mai bine , dar daca e real e aiurea.Baiatul meu a fost foarte incantat de expozitie , a spus ca a inteles mult mai bine anumite informatii pe care le avea despre anatomie si s-ar mai duce odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07
E asa de utopica ideea ca oamenii aceia si-au dat acordul pentru a li se folosi corpul dupa ce vor fi murit?

Nu-i utopica. Este cinica.
Familiei unui sarantoc decedat i se ofera cate un blid de orez de fiecare urmas. Cel care le-a oferit blidul castiga apoi cateva milioane de dolari de pe urma plimbarii cadavrului prin fata curiosilor. Un american sau un neamt ar fi cerut drepturi banesti echivalente drepturilor de autor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sunny71
Si cadavrele pe care fac practica studentii de la medicina au avut candva ganduri, visuri...etc, dar sunt cusuti/desfacuti si rascusuti si au invatat cu ajutorul lor generatii de medici, unii dintre ei chirurgi f buni.

Medicina este un scop nobil.
Satisfacerea curiozitatii publicului nespecialist si umplerea buzunarelor unor oportunisti, nu.
Citat:

a inteles mult mai bine anumite informatii pe care le avea despre anatomie.

Exact acelasi rezultat educational se poate obtine vizionand mulaje.
Exista si tehnologie ultimul racnet, ce permite de exemplu crearea tridimensionala a rinichilor in structura lor complexa fractala. Nu este nevoie de cadavre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Baiatul meu a fost ieri la aceasta expozitie si I-a placut foarte mult. I s-a parut ceva fantastic de interesant !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Eu acum am vazut subiectul. Eu am fost. Nu e deloc odios, sunt mai scarboase stirile de pe la TV.
Cred ca decizia daca te duci sau nu, daca iti duci copilul sau nu, apartine fiecaruia dintre noi, cunoscanduse-se pe sine si pe propriul copil.
Argumentele de genul non-etic sau cele legate de acordul dat de cadavru (pe vremea cand era inca viu) sau de rudele aceluia nu-s neaparat credibile atata vreme cat sunt preluari din presa sau din diverse surse de informare. Daca eu sunt pro, o sa gasesc o mie de referinte pro. Daca sunt contra, tot o mie de referinte contra gasesc. Discutam discutii.
Accept insa argumentele de genul: eu sunt mai sensibila, nu rezist. Asta clar e un argument real, corect, in cunostiinta de cauza. Dar sa nu ne erijam in activisti fara o cauza reala.
Fiecare isi stie copilul. Eu o duc pe Maria, Are 10 ani, e interesata de corpul uman, are muuulte intrebari si pentru ca am fost si am vazut la ce o expun, nu ma simt deranjata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ranena08 spune:

Si noi am fost astazi la "the Human Body".

Copilul de 4 ani si jumatate a fost foarte interesat, a ascultat toate explicatiile pe care le-am putut da sau citi, a vazut ceea ca in realitate nu ar putea sa vada decat cand si daca ar ajunge doctor.
A luat totul a niste informatii noi. Nici urma de oroare, frica sau stres. Noi avem acasa un schelet uman cu toate organele interne (bineinteles de jucarie) pe care el l-a ansamblat cu 2 zile in urma si asa a facut analogiile intre ce facuse acasa si ce vedea acum in marime reala. Eu una ma bucur ca aceasta expozitie exista si am avut ocazia sa o vad.


Mergi la inceput