FIV cu ovocite donate Cap.43

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wish42 spune:



am primit raspuns de la dna dr Uscatescu - imi spune sa intrerup clexanele pt 5 zile !!!!!

orice parere e binevenita,eu sunt in ceata !!!


9+
ITI MULTUMESC DOAMNE !


MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

Sandy mie mi-a venit ciclul pe 20,am trimis mail si astept sa-mi zica cand sa fac injectia,imi tot fac calcule si nu-mi iese nici cum pentru punctie pe 2 mai .Sa inteleg ca ne anunta si cand incepe donatoarea stimularea sau ne zice dupa.Tie ti-a dat si ceva detalii despre ea, de ex.varsta si daca a mai facut sau nu etc.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Stai linistita ca am vazurt ca in majoritatea cazurilor a iesit cum trebuie. La unele fete le-a dat Dyphereline din ziua 2-3 a ciclului dinainte si appoi le-a spus cand sa inceapa estrimax dar daca totusi ai nelamuriri trimite-i mail la dr care se ocupa de tine si sigur primesti raspuns ca sa stai linistita
Pupic si weekend placut

Wish oricum ce e clar de peste tot e ca doza de Clexane trebuie sa fie mica sau deloc.

Incearca sa stai acum cu ea redusa numai in pat, nu fa efort deloc si vezi cum te simti pana maine. Daca simti ca nu e OK il scoti cum zice Uscatescu.






Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Hello ladies,

Am intrat la voi pentru ca imi propun de cateva zile s-o felicit pe amalia pentru postul privind schimbul de generatii si mobilizarea pentru sprijin si suport reciproc! Si da, conteaza mult ca informatiile importante, benefice pentru toate fetele care trec prin proceduri ART sa se regaseasca aici si nu pe PM, sau YM. Asta trebuie sa fie scopul acestui forum si nu altul! Ceea ce am incercat eu mereu sa transmit, a fost cat de importanta este aceasta sursa de informatie si raspunsul la probleme, punctual si in timp real, mai ales pentru fetele din provincie, care, spre deosebire de cele din capitala, nu au posibilitatea de a face schimbul de info (clinici/meds/tratamente/preturi etc) in mod direct, din motive strict..geografice. Si da, cand cineva intra si pune in medie 10 intrebari/post si primeste raspuns de fiecare data, cu infinita rabdare, e frustrant sa vezi ca, atunci cand poate oferi ajutor, alege sa n-o faca.

Wish, te intrebasem si eu la un moment dat, firesc si politicos, numele hematoloagei tale din sistemul de stat, deoarece clujeanca fiind ca si tine, as fi avut nevoie de ajutorul ei, din motive nu atat medicale cat mai degraba..tehnice/formale (ti-am explicat in PM). Desi raspunsul a fost amplu (si faptul ca imi citezi mesajele denota ca, le-ai salvat, asadar informatiile pe care le-am prezentat, foarte probabil ti-au fost de ajutor) ai ales sa nu spui singurul lucru pe care te rugasem, din motive doar de tine stiute. Spre marea mea bucurie, o prietena din Buc.(!!) si alte doua clujence mi-au citit postarea si mi-au oferit, chiar si fara sa le solicit, absolut toate datele de care aveam nevoie, motiv pentru care doresc sa le multumesc (si) pe aceasta cale.

In pofida a ceea ce am scris mai sus, m-am hotarat sa-ti raspund intrebarilor, pentru ca, eu cred ca pot sa te ajut..acum, daca tu vei fi capabila sa si apreciezi acest lucru, asta deja e o alta poveste, care in cazul de fata, conteaza mai putin.
Asadar:

1. mutatiile de la semnatura ta, nu presupun tratament cu anticoagulant (heparina): MTHFR (ambele heterozigote) inseamna dificultatea organismului de a metaboliza acidul folic (!) iar ATPO pp o posibila problema autoimuna legata de implantare (spun posibila pt ca 'doar' cca 50% din femeile cu ATPO dezvolta si o activitate crescuta a celulelor NK, care pot crea probleme la implantare); tu nu ai facut FIV (nu ai avut o stimulare ovariana agresiva - la un fiv normal, nivelul estradiolului poate atinge si valori de > 3000) ci dimpotriva, ai facut un ET pe un ciclu inhibat!!! (ocazie cu care tin sa-ti spun ca, pregnylul pe care l-ai facut la ET in niciun caz nu ti-a "stimulat ovarele sa produca progesteron" asa cum in mod eronat consideri - ovarele tale fiind in repaos indus, arata ecografic ca cele ale unei femei aflate la menopauza). Varsta, ca factor singular, nu justifica tratamentul cu heparina.
2. Cel mai probabil, ti-ai dat peste cap tot sistemul de coagulare si te-ai supus unor riscuri inutile. Eu am dedus ca, ti-ai crescut doza de 0.4 la 0.6 de una singura, pentru ca toata lumea (si aici ma refer strict la medici) te-a sfatuit sa ramai la doza initiala sau sa opresti heparina. Hematomul, ulterior, a crescut, ceea ce, nu e de mirare. Acum, dincolo de explicatiile hematologice (formarea de trombi, etc) gineco mea mi-a explicat ca, formarea unui hematom in imediata vecinatate embrionara (uneori hematomul poate fi atat de mare incat, cuprinde intreg embrionul) este o reactie de respingere a organismului si indicatia ei in acest caz, este scaderea dozei de clexane (sau alternativ, 1 injectie la 2 zile) pana ce hematomul se resoarbe. Aceiasi indicatie, o da si PK, care dispune oprirea cu totul a clexane, pana la disparitia completa a hemoragiei! (si considera complet contraindicata, o crestere a dozei de clexane in caz de sangerare, deoarece riscul de hemoragie creste exponential).
3. Nu contest ca, sunt cazuri in care fete care au marit doza, au trecut cu bine peste evenimentul hemoragic sau, ca sunt medici (hematologi/ginecologi) care recomanda acest lucru (stiu ca dr. Uscatescu sustine ca nu e indicata oprirea heparinei - dar, in mod normal persoanele care fac acest tratament au mutatii (fact.V Leiden, fact II (Protrombina), PAI homozigot, etc.) care impun tratamentul cu clexane, deoarece acele(!) mutatii au un impact direct (negativ) asupra sarcinii..asadar, o logica si pentru o astfel de recomandare exista si ea trebuie facuta in mod specific, functie de particularitatile fiecarei sarcini/paciente si nu la modul general valabil.
4. Intr-o situatie ca si a ta, eu as merge pe mina ginecologului (conditia necesara fiind, ca acesta sa aiba o mare experienta in sarcini cu probleme, biembrionare si biviteline) pt ca, acela e specialistul in urmarirea sarcinii si trebuie sa ia deciziile astfel incat, bb-ii tai sa fie in regula si sa ajungi cu ei, sanatosi, cat mai aproape de termen! Acum, pentru a-ti putea face o recomandare, ar trebui sa te-ntreb care e gineco tau (de care, btw ziceai ca e specialist in fiv - cu toate ca, daca e specializat in fiv, nu urmareste sarcini) dar, mi-e ca (iar) nu-mi spui, asa ca ma abtin..
5. In concluzie, incearca sa-ti gasesti un medic (gineco) care sa-ti urmareasca sarcina si care are mare experienta in sarcini gemelare (din start definite high risk) si incearca sa ajungi (si) la Avram si sa-i explici clar ca, n-ai facut fiv (n-ai fost stimulata), care exact sunt mutatiile tale (strict MTHFR hetero si atat!), s-o rogi sa-ti faca pe loc analizele de coagulare si sa decida daca, in aceste conditii, intrerupi sau nu Clexane si treci pe aspirina, cel putin pana se resoarbe hematomul. Periodic apoi, v-a trebui sa repeti aceste analize si in functie de rezultat, medicul sa decida daca va fi cazul sa reintroduca clexane in luni mai mari de sarcina (in cazul in care-l scoti) avand in vedere ca, ai o sarcina gemelara.
Parerea mea, bineinteles!

Sandy, revin cu PM, doamna mea!
Amalia hai ca te perfectionezi, la capitolul asta n-am facut decat o mica-mica corectie (la link-ul capitolului trecut), deci ma astept ca urmatorul capitol sa-ti iasa perfect! Imi place ca, ai scos "maturoiul"!
Looana, ce frumos cresteti si ce mare e dein kleiner Prinz! (am vazut logo-ul de la patut) Ca de fiecare data, iti admir ZEN-ul si ma incarc cu buna dispozitie, citindu-te.
Miracol, sa fie cu succes pana la capat, de data asta!
Speranta, salutare (din nou) si multa bafta sa ai, pe drumul ales!
Va doresc tuturor, o seara frumoasa!

le: wish, acum am vazut, ce a spus dr. Uscatescu in cazul tau..well, ma bucur ca, parerea mea s-a dovedit a fi corecta! Sper ca, situatia ta se va remedia si chiar daca iti inteleg starea, iti promit ca, faptul ca te agiti intr-una nu are cum sa-ti faca bine, nici tie si nici bb-ilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wish42 spune:

Lara
Iti multumesc frumos pentru mesajul tau si apreciez sincer faptul ca ai intrat sa ma ajuti cu sfatul tau.Sa-ti dea Dumnezeu sarcina usoara si la termen!

Mesajul pe care l-ai postat mi s-a parut acid,sau din cauza neuronului meu gravidit cum ziceai,l-am perceput asa.Din dorinta de a nu intra in polemici,nu imi doresc asta absolut deloc,am considerat ca este mai bine sa nu raspund si ca raspunsul dat pe PM este relevant.Am considerat ca suntem doua gravidutze cu gemenasi si nu trebuie sa ne suparam desi sincer eu m-am suparat tare cand am citit mesajul tau.
Referitor la cunostintele mele despre fiv,ceea ce vroiam sa spun era ca aceste cunostinte ale mele (asa cum sunt si atatea cate sunt) se opresc la momentul instalarii sarcinii.Cred ca din measajul rau rezulta cu totul altceva.
Eu nu sunt din Cluj si medicul meu hematolog nu este din Cluj.
Facand fiv cu ovoite donate am ales sa nu furnizez informatii personale.
Ceea ce vreau sa spun este ca nu ti-am furnizat informatiile solicitate pentru ca nu iti ajutau la nimic (medicul meu nefiind clujean) si nu din rautate sau pentru ca n-am vrut.

Pentru mesajul preluat de la tine si postat de mine mi-am cerut scuze si nu ma asteptam sa mentionezi acest lucru din nou.

Ai absoluta dreptate in ce spui, doar ca marirea dozei de clexane am facut-o la indicatia hematologului meu,nu as fi facut asta de capul meu dupa cum nici scoaterea clexanului nu o faceam de capul meu.
Referitor la stresul meu stiu ca nu face absolut deloc bine bb-ilor dar se pare ca datorita lui am intrat in posesia informatiilor de la dr U.

Cred ca merg pe mana dnei dr Uscatescu,intrerup clexanele 3 zile pana luni cand o sa merg la eco.Daca e ok o sa continui si urmatoarele 2 zile fara clexane si apoi eco.



9+
ITI MULTUMESC DOAMNE !


MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Wish, e-n regula, daca imi spuneai lucrurile astea atunci pe PM si nu-mi insirai tot felul de lucruri in schimb, ma prindeam repede si totul era ok! (mey, eu te-ntrebasem numele hematoloagei, nu al tau, ca nu ma-ntere'). Da, am primit info necesare si voi merge la un dr. hemato din sistemul de stat, in Cj, la inceput de aprilie.

Dar, nu asta conteaza acum, deci nu te mai gandi, bine ca ne-am lamurit!

Da, am intrat sa te ajut (cu toate ca pic de oboseala) pt ca, asa cum ti-am mai spus, inteleg exact prin ce treci si chiar am incercat sa-ti spun, ceea ce stiu despre problema in cauza, de la dr. cu care am interactionat eu. E parerea mea sincera, bazata pe ceea ce mi-au spus medici pe care ii respect enorm profesional. Stiu ca e important sa-ntelegi si de ce, motiv pt care am si elaborat.
Te rog mult, sa te decizi si sa asculti parerea unui specialist (dr.U?) ca sa treci cu bine peste acest episod si sa poti apoi sa te bucuri in liniste de sarcina..si incearca sa te relaxezi neaparat, esti ca o bomba cu ceas!
Sfatul lui Sandy e excelent! Si al Amaliei! Hai, in patut la caldurica cu tine si vezi maine ce si cum! Daca vrei o recomandare pt medici din Cluj, cu experienta in sarcini gemelare, pentru control, pot sa-ti dau cateva nume (PM), unul de la fiecare clinica!
Numai bine iti doresc!

le: eu retinusem ca, hematologul tau, atunci cand l-ai sunat, ti-a spus sa ramai pe doza de 0.4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wish42 spune:

Lara
asa este , simt ca sunt foarte incordata.
Miercuri noaptea cand am aflat de hematom nu am dormit deloc.Este asa greu sa vezi ca bb-ii sunt bine si poti sa pierzi totul din cauza unui hematom
Trebuie sa vad din seara asta ce fac ca eu seara fac clexanele.
Iti multumesc,imi sunt de ajutor sfaturile tale.


9+
ITI MULTUMESC DOAMNE !


MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Wish, asta a fost si ideea si intentia, sa te ajut si sa te linistesti!

p.s.: eu as face ce-a zis dr. U la faza asta, ce-ar fi zis si PK in atari conditii, inclusiv gineco mea, dar, nu ma baga in seama, fa exact cum consideri tu, pareri (de specialisti=medici) ai destule!

O noapte linistita iti doresc si maine o zi cu vesti (mai) bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Lara, ma bucur tare mult ca ai intervenit sa o ajuti pe wish...sincer cand ii scriam azi mesajul ma gandeam la tine...ma gandeam la cineva cu cunostinte multe in domeniu care sa o poata sfatui si speram sa mai citesti pe la noi ca sa vezi mesajele. Asta inseamna cu adevarat sprijin/ sustinere...iar informatiile astea pot ajuta si alte fete care vor urma.
Sper ca tu si bebeii sunteti bine, iti doresc sa ai o sarcina usora si cu bebei cat mai aproape de termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Wish incearca te rog sa te linistesti, DD va fi langa voi si vei trece si peste asta dar incearca sa te mai linistesti putin ca starea asta nu face celoc bine bebeilor.
Gandeste te la ceva frumos, cauta pe net hainute/carucioare/mobila copii....nu stiu...incearca sa te detasezi putin de problema. Pune pe hartie toate opiniile dr-lor, da-ti explicatii logice singura si ia o hotarare, dar detensioneaza-te putin.
Nopate buna

Mergi la inceput