Contractul prenuptial

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ar fi culmea sa fie asa! Ce-i al meu, e al nostru, ce-i al lui e numai al lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai nu, Letitia. Ce e al tau dinainte (sau ma rog, fonduri dovedite ca au venit de la ai tai) poate fi declarat ca fiind al tau.

ce e al lui, dinainte, sau mostenit, sau cum o fi...cata vreme probeaza sursa banilor, are toate sansele sa-i revina integral lui.

Nu e nimic nedrept aici.

Contractul prenuptial din cate stiu eu se aplica la bunurile dobandite IN TIMPUL casatoriei (ce in mod normal sunt partajabile 50-50%). Cata vreme semnezi un astfel de acord, ce castigi in timpul casatoriei nu se partajeaza - adica fiecare cu bunul lui, cu castigul lui etc.

Dar ce e obtinut INAINTE de casatorie oricum ramane a celui care l-a dobandit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

In Elvetia mostenirea nu e bun comun (chiar daca apare in timpul casatoriei).

Aici insa de exemplu, daca divortezi, banii de la casa de pensii se impart intre soti (aici sistemul de pensii e mai complicat : exista pensia obtinuta de la stat-unde cotizeaza doar angajatul, la care se adauga banii de la casa de pensii-unde cotizeaza atat angajatul, cat si angajatorul, cat si o a 3-a suma, pe care o poti plati aditional - suma se poate scade de la veniturile anuale cand se stabilteste impozitul pe venit). Insa de suma respectiva beneficiezi doar la pensie sau daca vrei sa cumperi un imobil (in care sa stai efectiv). Sau daca sotii divorteaza si unul dintre ei nu munceste (ca e femeie sau barbat nu are importanta) celalalt sot este obligat sa-i plateasca fostului partener o anumita suma lunar, chiar daca nu au copii (daca exista si copii, va plati si pt ei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Caz concret: ea doua camere (ale parintilor), intalnit el; vandut parintii ap. 2 camere, facut un credit (ei) pentru diferenta, luat trei camere impreuna.
A cui e casa?

Cum a cui? A bancii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si in Ro mostenirea este bun propriu indiferent cand apare.
Problema e la vanzarea bunului... la noi facturi in alb gasesti la orice colt de strada. deci suntem inca tara tuturor posibilitatilor
Daca in momentul in care vinzi bunul propriu si cumperi un alt bun specifici acest lucru la notar in noul act de cumparare e ok...
Probleme e la noi in general o pudoare prost inteleasa (ca sa nu il sifonezi pe partener).
Si in cazul asta la divort toate investitiile facute in mostenire sau bunul rezultat in urma vanzarii acesteia se impart ca si cum ar fi bunuri comune.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Imi aduc aminte ca pe la 25 de ani aveam un prieten in gasca care spunea ca el nu se va casatori pana cand in Ro nu va exista un astfel de contract nu stiu daca s-a casatorit ca am pierdut legatura de ceva ani.
Pt mine insa e clar ca un astfel de contract nu a aparut pt cei care isi incep casnicia de la lingura si furculita...cum se spunea odata.
Oricum e bine venit. Era si cazul sa apara si la noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

mda stiu si eu un caz, el si ea locuiau in apartamentul parintilor lui, apartament cu chirie la icral, cand s-a nascut copilul, parintii ei au decis ca e cazul sa faca un gest uman fata de nepot si sa le celor doi bani sa cumpere apartamentul de la icral ...dupa x ani el s-a inamorat de alta, a "insarcinat-o si si-a asumat responsabilitatea divortand de prima nevasta...careia i-a cerut sa evacueze apartamentul de la parintii lui... dupa negocieri ea a reusit sa scoata de la el jumatate din suma achitata catre icral la momentul achizitiei apartamentului...sigur ca nu a putut sa probeze ca plata s-a facut cu banii de la parintii ei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

igia

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Caz concret: ea doua camere (ale parintilor), intalnit el; vandut parintii ap. 2 camere, facut un credit (ei) pentru diferenta, luat trei camere impreuna.
A cui e casa?

Cum a cui? A bancii!


clar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

sunt de acord cu Rufus, nu consider optiunile doar pentru milionari.
ci si pentru oameni cu mintea deschisa, care au trecut eventual printr-o casatorie (care nu a durat pentru toata viata), au copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Si in Ro mostenirea este bun propriu indiferent cand apare.



Ai dreptate. Confuzia a fost din exprimarea mea.
Am vrut sa exemplific altceva: mostenirea este bun comun in cazul decesului celui care mosteneste. In acest caz, mostenirea intra in masa succesorala, asa cum intra orice bun dobandit in comun.
Dar asta deja altceva.

Mergi la inceput