Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (18)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Fructele eu le rad pe razatoare de aia de plastic. Am luat in weekend din Kaufland,e vreo 4 ron una, dar e foarte de efect (ieri am reusit sa imi zdrelesc si un deget ).
Pastreaza bine zeama si iese bun piureul ala. Eu la blender nu am mai bagat acum fructele (la David asa i le faceam), dar vad ca Sophia le mananca asa. Ieri a fost a doua incercare cu fructe ''normale'' (prima incercare a fost acum vreo doua saptamani cand nu i-a placut marul ras - cred ca era cam acrisor, asa ca am tinut-o tot pe borcanele Hipp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Elfica e greu singura cu toate, neaparat ti-ar trebui un ajutor, eu nu cred ca m-as descurca cu 2 asa mici... sa ne spui si noua cum e mititica, ai mai intarcat-o pe Iulia? Cu mancarea sanatoasa o sa revin sa va spun cate ceva cand pot.

Calin papa f bine legumele, daca au dovlecel sau dovleac, dar nu numai. As putea spune ca fructele nu prea le mai papa, de asta vreau sa-i mai bag cate ceva ca s-o fi plictisit de mar, banana, avocado.

Ma gandeam la o chestie, sa incerc sa nu-i mai fac piureul de legume cu de toate, de ex, ieri i-am facut un coktail cu de toate: cartof dulce, dovleac, morcov, pastarnac, patrunjel verde, telina, ardel, ceapa, ultimele 3 nu le-am pasat, si sa-i fac meniuri cum mancam si noi, de ex. mazare cu carne, orez cu legume si carne, piure cu ou, etc. in ideea de a-i educa gustul ca si al nostru. Nu vreau sa-i dau prea mult timp doar papa de bb. Voi ce ziceti de asta, face cineva asa?

Altceva care ma "chinuie" - neuron plictisit - ce ziceti de mirodeniile naturale gen oregano, cimbru, patrunjel, marar, etc. care sa le schimbe gustul mancarii fara sare si sa accepte mai usor? Eu am inceput sa ma documentez despre asta pt ca sunt sanatoase, au vit. c, ajuta digestia, etc. Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata!

mirabela david si cand era constipat facea de cateva ori pe zi, doar ca tare...acum, de cand am crescut cantitatea de lapte face mai moale, normal...clisma nu i-a mai facut...eu continui sa sustin ca la noi era vorba de lipsa hidratarii corespunzatoare..david manca multe solide si putine lichide, ma incapatanam sa-i dau san, dar nu-i dadeam apa, ceai, lp suficient...
din pacate peste zi tot asa, nu prea vrea san, cu pompa nu prea mai iese si nu mai doarme asa bine noaptea, se trezeste des si suge...cred ca lapticul meu se duce, nu se mai satura noaptea...cand ma gandesc ca 4 luni i-am dat noaptea doar lp, ca-i "mai comod" m-apuca dracii...acuma i-as da si nu mai este...
mirabela eu cred ca pentru a-i da mazare cu carne ar trebui sa-l obisnuiesti intai cu gustul sucului de rosii, a celorlalte ingediente si apoi poti sa-i dai, zic eu..cat despre mirodenii eu citisem ca putem da, mai degraba patrunjel decat sare..
pe mine ma doare o masea de mor..mi-a facut figuri in sarcina de vreo 2 ori, acum m-a durut de-am zis ca ma tampesc..e ultima masea de jos, e umflata gingia, mi s-a umflat ganglionul, ma doare spre ureche..iau augmentin de 2 zile, aseara s-a spart o punga de puroi, nashpa rau.. azi merg la stoma, cu toata frica, sa vedem daca poate face ceva..eu fara anestezie nu stau, a zis dr ca sistemul imunitar e cam slabit din cauza alaptarii...dar tre' sa fac ceva, nu mai pot sta asa...
pupici, o zi faina!

p.s. eu aici am mai gasit retete bebe: http://mamaocupata.wordpress.com/category/alimentatie/retete-bebe/
si aici: http://www.homemade-baby-food-recipes.com/
*************************
Mami de David Gabriel 18.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Ola Ole,

Paul e inca mucos, dar de data asta reusesc sa il aspir mai bine si chiar se cunoaste, aseara a dormit f bine, de la 22 pana la 03,50 fara trezire (m-am trezit eu sa verific ca nu stiam ce e cu el). Sper sa ii treaca repede, in 2 sapt probabil ne cheama la vaccin.

Stela hai ca s-au gandit musafirii astia sa vina la amandoua odata ca sa nu putem consola una pe alta. La mine tot de dimineata, dupa 1 an si 5 luni , uitasem senzatiile.

Mirabela asa ma gandeam si eu sa hidratez prune uscate si sa fac piure dar de dimineata mi-am amintit ca am prune la congelator, le-am pus in toamna ca sa am pentru tarte.

Ieri i-am dat lui Paul avocado cu banana si s-a lins pe botic dupa el, imi lua lingurita cu manuta lui cand eu ma mai uitam dupa muste si nu eram pregatita de o alta sarja :))). Cu ocazia asta am vazut ca le place si celorlalti asa ca am sa cumpar mai mult de acum.

Mira nici eu nu am reusit sa fac la blenderul vertical marul, imi ramanea bucatele, s-a descurcat Paul cu ele dar mi-a luat mie 10 min si o caruta de nervi pana l-am facut. Poate nu am eu un blender bun, ca nu e PHILIPS, e ceva mai ieftin

Bob nu esti singura cu treziri multiple, Paul e la fel (noaptea trecuta a fost o exceptie) in rest are si el minim 2 treziri pe noapte pana la cea devinitiva de 06,30 sau 07 .

oana si eu mi-am luat razatoare clasica pentru fructe, ma descurc mai usor decat cu blenderul si intr-adevar ies mai zemoase.

Mirabela inca nu fac asa cum ai vrea tu dar mi se pare super OK ideea. Eu sunt la inceput dar dupa ce trec prin toate legumele ma gandesc si eu sa fac la fel. Nu stiu ce sa zic de condimente dar documenteaza-te si ne zici si noua .

Ma duc la pensat astazi .
Trebuie sa sun sa anulez programarea le gineco, daca mi-a venit astazi nu stiu cat va dura si vineri eram programata .

Stiti un remediu sanu mai cada parul, cade muuuuult


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

'Neata!
Unde sunteti fetelor, slaba activitatea.
La noi este o vreme oribila, ploua si este frig.
Mirabela, cred ca am facut sa mearga filmuletul, presupun ca nu mergea din cauza ca era distribuit doar pentru prieteni, dar acum l-am facut public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madanan spune:

Buna fetelor!
Nu am mai intrat de ceva timp, dar va citesc aproape zilnic. Astazi am fost la vaccinul de 4 luni, M. are 5 luni si jumatate, dar l-am facut cu intarziere. Nu am inceput diversificarea inca, doar strangem informatii momentan.
Ce aparate folositi pentru sucuri si pireuri? Cunoasteti vreun tip de aparat la care se poate face si suc si pireu(ambele la acelasi aparat), fara sa fie prea voluminos?
toate fetele si bebeii mancaciosi!

Dana mami de Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papelusca spune:

slaba tare activitatea, intr-adevar.

CARMEN, stiu eu o metoda 100% sigura! rade-te in cap
acum serios, am citit ca pot ajuta vitaminele. nu stiu care.

Stefan bodoganeste toata ziua, si face ca motocicleta si stropeste tot pe-o raza de juma' de metru. Azi-noapte a fost speciala... a dormit mult cu sanul in gura. Vai de capul meu si de coastele mele! se foia, v-am zis ca trebuie sa exerseze intorsul pe burta si apoi pe spate iar si de la capat prin somn, si incepe sa maraie. ii dadeam sanul, ca poate da sa se trezeasca sa pape, sugea si cand dadeam sa ma intorc si eu sa stau bine,incepea sa ma caute cu gura; iar se mufa, tragea de cateva ori si nu ma lasa sa plec. L-am lasat in pace sa stea cu sanu-n gura, ma gandesc ca-i e greu si lui. De doua zile roade tare, se prinde de hainele, mainile noastre si le roade, ma suge de fata etc. Poate i-or da dintii, ca se chinuie.

e agitat, va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Gabi, la noi fix astea au fost simptomele de la dinti, exact cum descrii, si marturie ne stau cei doi dintisori de jos, cat ne-am chinuit pt ei... acuma ne chinuim pt altii, se pare ca de sus, dupa cum isi roade degetele. Cel mai fericit e cand ii arat tubul de gengigel si ii masez gingiile. Poate sa si planga, cand vede tubul casca ochii si asteapta

Azi m-a surprins ca am vazut ca stie ce inseamna cuvantul sanuletz, plangea de fomica, ca veniseram de la vaccin si i-am zis "stai ca ma spal pe maini si te pun la sanuletz... instantaneu s-a oprit din plans, a marit ochisorii si a zambit usor, asa m-am topiiiit

La vaccin fuse bine, a plans pe final, dar s-a linistit repede. Faza e ca plange ori de cate ori incepem sa-l imbracam, deci mereu iesim din cabinet pe urlete, dar asta e. Macar in prima parte a vizitei chiar i-a zambit doctoritei si a bolborosit. L-a pus doctorita in fundic, pe burta si a remarcat ca e mult mai bine la capitolul fizic. Ne zisese data trecuta, inainte de 6 luni cu vreo 10 zile, ca e cam lenes si nelucrat, dar azi ne-a zis ca e totul bine... Hehe, puseele astea

In rest, avem 10 kg in cap, am stagnat cu greutatea de la ultima vizita, deci timp de 2 sapt n-a pus nimic... Acuma doctorita m-a avertizat ca el va avea o perioada de stagnare ptr ca a crescut f repede in primele luni, azi la fel ne-a zis ca e normal sa stagneze, ca doar n-o sa creasca copilul non stop, si sa aiba 15 kg la un an. In schimb s-a lungit, nu l-a mai masurat, dar ii vin fixe niste salopete care nu demult erau gigant pe langa el. Chiar, o sa-l masor maine.

Fetelor, voua v-au zis pediatrii sa nu faceti baita la bebei dupa vaccin? Eu totusi i-am facut o baie scurta, fara sa-l spal pe cap, doar l-am spalat la fundulet. Ideea e ca voiam sa se relaxeze, ca-n fiecare seara, n-am vrut sa sparg rutina, mai ales ca azi-noapte a dormit asa bine.

Carmen, sper sa doarma bine Paul la noapte si sa nu-l supere nasucul!

Alina, mai pui o data link-ul, ca sa nu mai dam in urma?

Corinuka, Daviducu e baiat mare, daca sanul nu-l satura, gandeste-te ca si-a luat ce are nevoie vizavi de anticorpi, dar el acuma are nevoie de o hidratare corespunzatoare, asa ca nu te simti aiurea ca-i dai lp sau ceai. Totul e sa-i fie lui bine, sa nu-i fie nici foame, nici sete, si sa doarma bine! Crede-ma ca daca Matei ar dormit bine cu lp i l-as da, inseamna ca ceva la sanul meu nu-i ajunge... Am incercat de doua ori cu cereale seara, de unde, a dormit mai ingrozitor ca de obicei... Noaptea de care va ziceam de alaltaieri a urmat dupa seara cu cereale... Am incercat de cateva ori sa-i dau lp in toiul noptii cand nu punea geana pe geana, dar nici nu voia sa auda... hai ca am deraiat, ideea e, daca stii ce e bine pt David, fa lucrul respectiv fara remuscari! Nu zic sa renunti la san, ca acolo isi gaseste el confortul, dar nu te axa numai pe asta, daca el plange de foame

Mirabela, sa stii ca si eu ma intrebam de condimente si m-am uitat in tabelul ala de diversificare si am vazut ca unele merg date de la 6 luni: chimen, chimion, leustean, vanilie... uite un articol despre mirodeniile permise la bebelusi:http://diversificare.ro/alimente/2011/02/mirodenii-pentru-cei-mici/ deci si pe mine ma tenteaza sa-i dau, mai ales pe cele cu multe beneficii.

Cat despre feluri de mancare, mi se pare ca mai e asa muuult pana acolo, inca tre sa-i introduc chestii noi, desi cred ca deja am inceput sa-i fac "retete". Ieri i-am dat un mix de piure mar cu dovlecel si un varf de galbenus de ou, care i-a placut tare mult.

Olivia, Kytanutz, Andreiutz, Simona, Ramonicile, ce mai faceti? Hai si restul fetelor sariti la raport cu bebelusii pufosi cu tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Mada, bine ai revenit in boboceilor! Eu am un mixer vertical cu care pot face piureuri, nu si sucuri. Eu, de exemplu, daca vreau sa-i fac suc de mar, ii fac piureul de mar cu mixerul si mai pun apa, cat e nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Buna fetelor,

si eu m-am tuns deja f scurt pt ca nu mai suportam sa vad numai fire de par prin casa; oricum eu in general am parul scurt, am vrut o schimbare si l-am lasat lung in sarcina si pe perioada alaptarii as fi vrut sa il mai tin dar l-am taiat .............evident ca tot cade dar e scurt si nu se mai vede numai par prin casa. Si eu cred ca solutia ideala e sa ne radem in cap pana isi revin hormonii .........
Azi e ziua 4 de diversificare...o luam cu incetisorul: in ziua 1,2,3 cateva lingurite de apa in care a fiert morcov si am adaugat putin ulei de masline, azi (ziua 4) am adaugat in apa si patrunjel radacina si am pasirat morcovul deci a fost o supica mai groasa. In primele trei zile nu a fost f incantat, a si dat mult afara, azi i-a placut mai mult: i-am dat si cu degetzelul si cu lingurita. De doua zile nu a mai facut kk si screme la cate o beshinutza desi inainte nu am avut probleme (morcovul asta.....). Maine adaug putin dovlecel.

Azi am avut parte si mai multe maraieli si bagat in gura mainile si tot ce prindea asa ca l-am facut si eu cu OSAgel si s-a calmat. Cred ca ne inscriem si noi la probleme cu dintzii desi nu vad inca nimic in gingie.

E in continuare f cuminte, are o singura trezire noaptea,de 20 minute, pt papa. Ziua are nevoie de atentie non stop dar pt asta stau acasa cu el.........Inca nu face chestii spectaculoase: nu zice mama, nu bate din palme, si nu mai vrea sau nu mai stie sa se intoarca de pe burta pe spate desi asta a fost prima achizitie. Cum il pun pe spate cum se intoarce pe burta, se roteste la 180 grade dupa cum aude voci, se intinde dupa jucarii, isi schimba singur melodiile la carusel cu piciorul si isi porneste sunetul la o jucarie care canta singur dar nu stiu daca apasa ca stie ca porneste sau doar il atrage ca e rosu si prinde de acolo.
Incearca sa se ridice, il ajut doar de o mana si cu cealalta se sprijina in cot, apoi pe palma si se ridica. Inca se balangane, nu poate sta mult in fund nesprijinit dar cred ca suntem pe drumul cel bun. De cateva zile isi tine putin capul inclinat intr-o parte dar nu mereu. A mai patit cineva asa?
M-am intins pre mult ......sorry...
Noapte buna.

Mergi la inceput