Juniori de Iulie - August * 2004 * (111)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata!

Marina, imi pare rau ca ati trecut prin asta!
La noi o sa iasa scandal mare cu baietii care s-au taiat si mutarile astea...cel putin asa preconizez eu. Ce e mai grav este ca invatatorii sunt plini de orgolii si nu gandesc dincolo de ele.
N-a intrebat-o nimeni de sanatate pe invatatoarea care nu i-a supravegheat si ei au ajuns sa se taie...
Iar parintii celorlalti copii sunt subiectivi, evident...
Directorul vrea sa o scalde, sa nu ajunga problema la inspectorat...
Te gandesti cu groaza ca iti lasi copilul la scoala intreg si asa ar trebui sa-l iei de acolo si iata ca se intampla chestii din astea...

Kim, nasol! Si noi suntem fara salar' pe ianuarie si nu se vede luminita...
Mi-a placut si mie filmul! La fel si La piel que habito...sunt fan almodovar...pacat ca nu mai am timp sa ma uit

Daria, ma bucur ca Giulia e fericita...Maria nu se sinchiseste, ea a fost tot timpul mai baietoasa.

Dada, suparati mosii anul asta...

Sa avem o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza....parca vad ca iar trecem direct din iarna in varaeste o vreme la fel ca si vremurile....noi deja suntem la a doua micsorare de salariu pe anul astaodata ne-au marit norma din octombrie....iar acum din februarie ne-au adus salariile la minim,adica le-au scazut cu 20%...astfel incat situatia este neagra de tot
Mandra invata aseara o poezie frumoasa de pasti.....asa ca i s-a aprins beculetul ca trebuie sa se gandeasca ce sa-i aduca iepurasul
hai sa avem o zi faina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mey dar nu ziceu ca reconstitue salariile ca inainte de taierea lui Basescu? De ce va scad salariile?
E nasol asta cu salariile dar din pacate cred ca o sa fie din ce in ce mai rau daca nu se reformeaza sistemul de stat ( si nu ma refer la medici sau profesori). Sistemul privat din Ro nu e asa puternic sa sustina o tara intreaga si cu toate ajustarile lui o sa schioapete din ce in ce mai rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Marina eu sunt la privat..si patronul face ce vrea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

da face ca are motive sau el face bani garla si voi faceti munca patriotica? nu ca l-as intelege de ce nu plateste salariile la timp, asta mi se pare cel mai odios, oamenii muncesc si tu nu ii platesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

deci bani se fac..dar nu pentru noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Marina, ca sa intelegi care e situatia: spitalelel si clinicile private din romania profita de faptul ca posturile sunt blocate la stat si practic absolventii de medicina si proaspetii specialisti sunt someri din start. Nu au unde sa lucreze pentru ca nu sunt posturi, desi spitalele de stat sunt varza la capitolul personal.

In aceste conditii, spit private ofera doar putini bani peste salariul unui medic la stat in schimb solicita munca fix ca in multinationala.

Nu ai ce sa faci decat sa accepti sau sa iti iei lumea-n cap. Nu ai unde sa lucrezi decat daca faci ceva al tau, dar asta nu se pate face pe toate specialitatile.

Absolventii de dupa 2007 de obicei isi iau lumea in cap de la bun inceput, mai exact incep direct un rezidentiat afara, absolventii mai vechi, inca au niste conditionari in a obtine actele de la ministerul sanatatii pentru a putea pleca. Dar incet incet isi fac toti actele si pleaca, adica pleaca toti care nu au din ce altceva sa traiasca. Cam asta e problema iar privatii stiu povestea si profita evident.

Exemplu de salariu medic primar cu mai bine de 7 ani experienta in unul din spitalele de stat de top din bucuresti (nu mai spun de anii experienta in alte spitale): 2046 ron net. In Franta, un post similar si o experienta similara se plateste cu 6 mii euro bani fara garzi (cu garzi ajungi la peste 8 mii). Nu-ti spun cat a fost salariul de rezident si specialist ca incepi sa razi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sotia unui coleg de munca: medic primar medicina de familie, mai mult de 10 ani experienta, lucra pe post de medic medicina muncii si simultan director medical la clinica Medi**** din pipera. Salariu net in mana 3000 ron. Femeia aia tinea o clinica dpdv management medical in spate. A cerut o marire de salariu si i s-a dat cu flit, moment in care si-a luat un practice in Franta si dusa a fost.

Alta... viitor chirurg pediatru actualmente in rezidentiat ... mai mult de 6 luni - un an nu mai sta. Spital mare in Bucuresti, in fiecare week end e nevoita sa interneze cate 2 sau 3 copii pe pat si sa-i trateze cum se poate.

Altul... 15 ani de munca in Fundeni... super apreciat omul... si-a facut lichidarea in 2 luni si dus a fost. Ajunsese ca nu mai putea plati ratele la casa si in acelasi timp sa faca fata cheltuielilor? va vine sa credeti? Astia sunt oameni pe care eu ii cunosc personal si mai am exemple....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222

Liliana unde este linkul pt filmulet? Ca eu doar de la job pot sa vizionez filme.. nu si de acasa..si nu=l gasesc...


Uite-l aici.
http://www.goudy.cps.k12.il.us/index.html
E situl scolii, dar e pe prima pagina.
L-am sters ca banuiam ca nu mai intereseaza pe nimeni.

A, Ioana multumim de vizionare. Da, Adela arata ca de clasa a patra...si partea amuzanta este ca nu e cea mai inalta din clasa, vorbesc de fetite, mai sunt 2 mai inalte si vreo 3-4 de aceeasi inaltime cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

'neatza! Eu sunt in concediu medical de marti, m-a terminat raceala...
Liliana, am reusit si eu sa vad filmuletul, imi place ce dezinvolti sunt copiii!!

Va pup, o zi buna, vreau sa vina primavara!!!!

Mergi la inceput