Alimentatia BIO - e importanta pentru copii?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Nu exista BIO 100% in supermarketuri cel putin la legume si fructe. Nu tin pe lantul logistic.
Eu am socrul agronom de mai bine de 40 de ani si printre alte culturi, acum are si niste culturi (putine) BIO (sere). Noi mancam de acolo cateodata si gustul e MULT diferit fata de orice leguma din supermarket. Dar multe din legumele acelea el nu apuca sa le trimita nicaieri mai departe de 12 ore transport si desfacere pentru ca se strica, in 12 ore ori le pui in frigider, ori le mananci, ori le faci conserve ori le arunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Si in frigider mai rezista inca 3, 4 zile maxim (timp in care se si zbarcesc) si gata.

Carnea cu hormoni si antibiotice... pai noi am ajuns sa putem deosebi aceasta carne de carnea fara hormoni. Oricum, orice pui/pasare/porc/vita(la vita mai putin) din comert provine din animale care au fost tratate cu antibiotice, profilactic. Singura carne pe care o poti manca cat de cat linistit e carnea de vitel, daca te agiti sa-si cumperi singur vitelul de la cineva. Puii de la crescatorie.. pai ai mei cumpara cate 40 de pui de 1kg sa spunem si ii pun in curte si le dau boabe... in 3 zile au slabit la 600g , ii mai tin 2-3 luni ca sa ajunga si ei niste pui ca lumea si cand ii tai peste 3 luni tot exista diferenta intre acesti pui cumparati si puii scosi de closca din batatura, dar tot trebuie sa cumperi ca n-ai de unde sa stii daca-ti cade gaina closca sau cate cad closca, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Lavi2, mersi de informatie. Nu am stiut.
Intr-adevar, m-am informat si eu. Deci sunt interzisi hormonii de crestere la pasarile din UE - nu stiu cum se poate verifica acest lucru in cazul gainilor care vin din USA sau restul lumii.

Dar, vad ca la vita, nu se interzic hormonii de crestere in UE.




nu se importa carne din America, tot din cauza hormonilor. S-au interzis importurile acum cativa nai.

si atunci americanii s-au suparat si au stopat si ei importurile de branza albastra din Franta...mai tarziu le-au dat ce cererea era mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunny71 spune:

Daaaaa...si cum cumpara oamenii care locuiesc la curte pui mici, mici sa-i creasca ei maaari...mari, "pentru copii ,sa manance si si pui de tara sanatosi, nu porcariile din magazine"si cum mai cumpara ei saci de concentrate de la aceleasi crescatorii de unde au luat puii, sa se faca puii mari!Si cum se bucura copiii si se lauda(sau se mint singuri )ca ei mananca pui de tara/bio/ecologici...daa
... si ce frumosi sunt puii...grasuti si plini de faina de oase ,hormoni de crestere si alte scarbosenii din concentratele alea...o splendoare dar nu in iarba...din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lavi, asa este, unele culturi - cum sunt rosiile, se maneaza usor daca nu sunt tratate. Sunt convinsa ca produsele destinate comercializarii sunt din aceasta categorie. Sunt anumite momente in dezvoltarea plantei cand se poate stropi, nu oricand si oricum. In acest context, cred ca este mult mai riscant sa consumam produse pe care cineva fara cunostinte in domeniu a aplicat tratamente dupa ureche decat cele de la o ferma unde cineva de specialitate s-a ocupat de chestia asta. Eu personal am facut aceasta alegere: cand nu am produse din surse sigura, prefer o varianta cat de cat controlata dpdv al gradului de toxicitate. Intre doua rele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

E bine pt un copil sa creasca cu o constiinta despre hrana sanatoasa predata prin parinti. Daca nu educam copiii in sensul alimentatiei sanatoase, nu vor alege drumul asta in viata, poate, deloc. Chiar daca se vor razvrati la o anumita varsta, tot vor reveni la valorile date acasa. Ce se pune la baza, nu se pierde. Eu ii spun baiatului meu de 6,5 ani ce boli se pot ivi si ii explic asa pe intelesul lui cum e cu celula, organele si legatura lor cu mediul inconjurator. Vitaminele care se gasesc in fructe si legume sunt 'luptatori' care ne apara iar bacteriile si virusii sunt 'dusmanii' care trebuiesc alungati cu ele. Adevarul e ca asta este si activitatea mea si este obisnuit cu tot felul de postere cu schelete lipite de perete si machete medicinale. Deja cunoaste harta reflexoterapiei la picior :-)Deci nu e asa de greu sa ii ofer informatii de genul asta.

Si da, cel mai sanatos este sa se consume legume si fructe din zona in care se traieste. Si pt faptul ca sunt mai proaspete dar si pt faptul ca organismul este obisnuit la clima, mediul in care creste si planta respectiva. Deci exista o rezonanta intre energii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Nu exista BIO 100% in supermarketuri cel putin la legume si fructe. Nu tin pe lantul logistic.
Eu am socrul agronom de mai bine de 40 de ani si printre alte culturi, acum are si niste culturi (putine) BIO (sere). Noi mancam de acolo cateodata si gustul e MULT diferit fata de orice leguma din supermarket. Dar multe din legumele acelea el nu apuca sa le trimita nicaieri mai departe de 12 ore transport si desfacere pentru ca se strica, in 12 ore ori le pui in frigider, ori le mananci, ori le faci conserve ori le arunci.

Andries

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!



Si al meu bunic e in "gasca" socrului tau.....
Si am experimentat legume ,fructe,carnea din productia propie, a buni....si cele de la categoria BIO dupa piazta ........asemanare? nici vorba!!!!!
Deci cum spunea bunicul,acum bio e doar un paravan comercial,si apoi vorba medicilor cu a manca sanatos altfel faci cancer,pai asa e....
Si uite asa s-au gandit sa faca o eticheta bio si sa o dea pe piatza ca mamele vor cumpara pt pui lor hrana sanatoasa...Da de unde ?
Trist...dar ce sa fc ,nu avem de ales prea mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Adriana, multumesc pt raspuns! Nu stiam ca sunt perioade in care se poate stropi si perioade in care nu. Ai dreptate, cel mai bine stie un specialist si de-asta, cel putin teoretic, legumele cultivate in ferme sunt de preferat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Pe cat posibil cumpar de pe la tarani, asta nu inseamna ca ma duc la piata am mai multe rude si cunostinte si merg si iau direct de la ei din curte. E f aiurea, consumator de timp si benzina, dar macar asta-vara am mancat o rosie buna cum nu mai mancasem de ani de zile.
La fel si cosmeticele pentru copii, in afara de sapunul pe care-l cumpar, totul e home made

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

De-as dispune de bani,as porni o afacere cu conserve bio.Stiti de ce:sunt foarte multe terenuri nelucrate in zona mea,nelucrate de ani de zile.C-o arenda modica as putea sa grupez 2-3 hectare.In pamantul acela nu s-au pompat chimicale din motive financiare.Insa eu,ca tot romanu,am rate ,am nevoie de locuinta din oras pentru a merge pruncu la o scoala buna si la antrenamentele pentru sportul ce-l practica de multi ani..
Asa ca le cumpar ca toata lumea.........
Taica-meu e veterinar de-o viata si cat inca locuiam in sat nu pricepeam de ce,el care vaccina toate gainile din sat nu le vaccina pe ale lui,la fel cu oile sau porcii.Stia el ce stia...

Subscriu la ce a zis Mirela(Desprecopii)...putem face ceva,insa la nivel de forum.

Mergi la inceput