Dereglari de somn ale bebelusului

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

alyx, i-am raspuns izabellei care intreba de ce nu e bun ceaiul. Ok, rectific: 'baby drink e o porcarie egipteana", dar raman la parerea ca are mult prea mult zahar.
Prospect: "Baby Drink pentru sugari si copii contine 4% extract natural de musetel, salvie, cimbru si menta intr-un sirop de glucoza si sucroza" (restul de 96% probabil).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:


De acord Laura, dar cam toate produsele pentru copii sunt indulcite tocmai pentru a putea fi tolerate de copii (si siropurile de tuse si antitermicele si chiar si antibioticelesub forma de suspensie prala). Ce facem in cazul acesta? Nu le mai dam nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

alyx, tu pui in balanta niste medicamente pe care le dai de nevoie, pt ca e copilul bolnav, cu ceiucul turnat benevol pe gatul copilului in loc de lapte (din diverse motive si sub diverse pretexte) ?!?! In cazul medicamentelor e clar ca beneficiile sunt mult mai mari decat efectele negative, altfel nu s-ar mai numi medicamente.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

alyx, tu pui in balanta niste medicamente pe care le dai de nevoie, pt ca e copilul bolnav, cu ceiucul turnat benevol pe gatul copilului in loc de lapte (din diverse motive si sub diverse pretexte) ?!?! In cazul medicamentelor e clar ca beneficiile sunt mult mai mari decat efectele negative, altfel nu s-ar mai numi medicamente.




'Cos what I feel is the only truth for me


Ai inteles gresit ceea ce am spus eu.Nici o secunda nu am afirmat ca baby drink se poate turna pe gat copiilor benevol. Cum am spus, eu stiu ca baby drink se recomanda PT COLICI. Nu de sete, nu ca inlocuitor al laptelui, nu de amorul artei, nu ca somnifer.Pana la urma, e tot un remediu la fel ca si medicamentele. Nu am afirmat nicaieri ca se recomanda beblusului in orice situatie.
Dar nici nu am sustinut ca e doar o porcarie chinezeasca (pentru ca nu stiu daca e porcarie sau nu, dar in situatia in care chiar este, inseamna ca o foarte mare parte a pediatrilor sunt dusi rau cu capul daca il recomanda). Hai sa nu rastalmacim cu rea credinta doar pentru ca nu e toata lumea de acord cu ideile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Alyx antibioticele, siropul de tuse si alte medicamente se dau pentru a trata simptomele sau chiar cauzele unei boli reale ce nu poate fi tratata altfel. Pentru colici exista o gramada de alte solutii, inclusiv ceai de anason, chimen si fenicul simplu neindulcit, ceai de colici (tot asa amestec de plante la pliculet)baute fie de mama fie de copil, nu e obligatoriu sa dai prafuri pline de zahar si chimicale.
In plus discutia a pornit de la afirmatia unei mame cum ca a scos mesele de noapte ale copilului de 5 saptamani inlocuindu-le cu ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:


Lillo, multumesc de lamurire. Stiu de la ce a pornit discutia ca am urmarit subiectul. Am spus ca nu sustin nicicum practica mamicii care a inlocuit laptele de noapte al copilului cu ceaiul.

Doar ca nu mi se pare corect sa etichetam orice produs drept porcarie si sa dam cu pietre, numai pentru simplul fapt ca nu suntem de acord cu ceva ce face o persoana. Si pentru ca aici fiecare povesteste din propriile experiente (sau cel putin asa stiu eu ca se face),am spus ceea ce stiu eu despre acest produs. Eu i-am dat copilului cand a avut colici,il calma la momentul respectiv si nu am vazut sa aibe urmari negative asupra copilului. Acesta s-a dezvoltat normal si a fost si este sanatos, multumesc Domnului.

Este foarte posibil sa fie si cum spune Laura sau cum spui tu, dar, cum spuneam, ce merge la copilul meu nu merge la altul si invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Mamica " minune" i -a dat ceai bebelinei,de cum a venit de la maternintate,din prima saptamana .Cititi mesajul ei la pg 5.
Nu de la 5 saptamani.....probabil la 5 saptamani nici macar ceiut nu ii mai dadea,ca stomacelul era "dresat" sa se multumeasca cu mese de seara full sibdimineata la prima masa sa manance ca un caine hamesit.
Izabella,daca cumva D-zeu se mai indura de tine si iti mai da un copil,sa nu mai repeti asemenea tampenii,chit ca in curte ti-or creste balariile pana sub ferestre si porcii vor fi acordeoane .
Si eu stau la curte,nu am avut si nu am ajutor de la nimeni,sotul munceste si cand ajunge la 7 seara acasa e sarbatoare,mananca si intr-o ora culc copiii,asta in aul in care nu ne gaseste deja la somn.Si nici macar nu am visat sa fac ceea ce zici tu ca ai facut cu bebelina ta.
La primul copil,pana pe la 5 luni nu stiam cand e noapte si cand e zi,eram un zombie ambulant,orice metoda de calmare as fi folosit,era degeaba.Si iacata-ma,aacum am 3 copilasi ,si eu sunt alive ..am alaptat pitica pana la 2 ani si 2 luni,inclusiv noptile si de 5-7-9-n ori si a doa zi toata trupa ma lua de noua.Daca cineva mi-ar fi sugerat macar sa fac ceea ce ai facut tu de la bun inceput cu bebelina ta,....cred ca il opaream cu apa clocotita

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Desaga Mosului,plina de surprize,va asteapta cu mare drag ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

ma minunez si eu de ce s-a intamplat cu topicul lui carmenstar
,doar pentru ca am povestit(nu sfatuit sau bagat pe gat cuiva) experienta mea cu fetita.(a nu se citi experiment)
deci:
-nu sunt de acord cu baby-drink-ul,nu l-as bea nici eu...in momentul in care am gustat "minunea",am hotarat sa-l schimb cu baby calm de la fares,pentru ca deja se obisnuise cu ceai.mi s-a recomandat baby drink,de catre medici,asistente,pentru colici,dar ulterior am folosit espumisan,care nu mi-a dat impresia ca functioneaza(de la 5-6 seara pana la 7-8 avea concert bb-le.
-sfatul soacrei cu apa dupa baita a fost urmat cateva seri,dar fetita refuza,soacra insista,eu nu eram sigura de utilitate si am renuntat dupa o scurta perioada.la fel si cu hranitul DOAR dupa baita(tot soacra),copilul urla de ma stiau vecinii pana ii faceam baie...dupa cateva zile am facut ca mine,ii dadeam putin laptic inainte de baie,ne bucuram amandoua de balaceala si dupa,facea ravagii si dormeasoacra a concis pana la urma ca e mai bine asa
-stiam ca laptele matern are functie dubla,de apa initial,apoi de hrana,dar nu stiam ce rau pot face alte lichide.din pacate,nu am reusit sa alaptez(la cerere) decat 2 saptamani,dupa care au intervenit probleme si o luna de zile m-am chinuit sa opresc lactatia,cu medicatie,scutec ud legat strans(sfat babesc,dar alina durerea si fierbinteala din sani),mancare-doar strictul necesar...acum sa nu intelegeti ca am vrut sa am companie in dieta pe fetita mea
-nu am nimic cu atasamentul copilului fata de plushuri,paturici sau altele,e liber sa aiba un "ceva" al lui preferat,ca nu ma simt detronata
-si eu consider cartea lui capraru depasita in unele privinte(alimentatie,in primul rand),dar observatia unei fete,cum ca e barbat si nu are el habar despre copii,e irelevanta.foarte multe dintre noi am nascut cu ginecologi barbati si ne lasam copii,cu incredere,pe mana unor pediatri,tot barbati
-pomenea cineva de copii subnutriti,cu gastrita,lesinati de foame si lasati sa urle toaaata noaptea???
va asigur ca nu a fost cazul nostru:mergeam regulat la medic(pediatrul "nebun" sau doctorul de familie,o femeie "normala") unde era,evident,cantarita si,se incadra perfect in norme(nu la limita inferioara).iar "ochiometrul" celor din jur nu da gres,toti ziceau ca e foarte bine dezvoltata(am inceput diversificarea la 5 luni si o saptamana,nu cu sarmale si ficatei)
ma repet,poza de la avatar e facuta fix de ziua ei,la 2 luni,dupa 20 de zile de la instaurarea "holocaustului" ,iar poza anterioara,cu trandafirasul roz langa ea,la 9 zile dupa...
cat despre urlatul toata noaptea,nici gand,ca nu rezistam nici 2 nopti.a acceptat destul de tacit schimbarea si,de fel,ea era foarte galagioasa cand avea vre-un "of".
-si da,sper sa se indure Dumnezeu de mine sa imi dea si alt copilas,pe care o sa il crestem si educam asa cum vom considera noi(eu si sotul) la momentul respectiv si in functie de puiutzul mic(adica,daca nu o sa accepte ceai noaptea,dupa 2-3 zile o sa renunt,acceptand faptul ca nu toti copii sunt la fel)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Citat:
citat din mesajul lui izabela88
-si da,sper sa se indure Dumnezeu de mine sa imi dea si alt copilas,pe care o sa il crestem si educam asa cum vom considera noi(eu si sotul) la momentul respectiv si in functie de puiutzul mic(adica,daca nu o sa accepte ceai noaptea,dupa 2-3 zile o sa renunt,acceptand faptul ca nu toti copii sunt la fel)



Bietul pui...Tare mi-as dori sa vezi si tu cum e sa iti fie foame si sa primesti doar apa care sa iti umple burta.
Si eu am facut o gramada de greseli la primul copil dar macar am acceptat ca am gresit si am invatat ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Acum multi ani, cand nici nu se auzise de conceptul alaptatului la cerere, toti pediatrii recomandau ceai de chimen si anason in cursul noptii.Recomandarea generala era sa se faca o pauza de alaptat de minim 5 ore in cursul noptii-adica baita si lapte la 8.3o-9.00, masa la 12.00 si apoi pana la 5 dimineata doar ceai.Dar absolut nimeni nu considera normal ca un sugar de 5 saptamani sa nu manance lapte de la 10 pana dimineata!Izabela, iti spun si eu ,pentru a suta oara probabil,ori ai inteles tu gresit ori medicul respectiv chiar are o problema...

Si btw,scrii la ore destul de mici,deci nu esti chiar genul care la 10 doarme...

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput