Violenta in scoli - Masuri ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Liliana,
o situatie exact la fel o avem noi in clasa fetei mele. De mai bine de un an nu s-a facut nimic. Sintem in vest si deci cind zice cineva ca in alta tara nu s-ar fi intimplat lucruri de felul asta...nu are dreptate. Pot sa-ti confirm: situatie identica ca a ta. Nota mica la purtare nu i se poate pune ptr. ca e bolnav, de tratat nu se trateaza, pare ca are si un diagnostic in psihiatrie. Top secret, stii cum e cu "privacy". Faptul e ca si alti copii vad ce face el si au inceput sa faca la fel. S-au intimplat lucruri f. grave ptr. o clasa a II-a, dar pe de alta parte nici nu poti sa stii daca un copil care ti-a batut copilul sau a facut alte chestii grave a avut scaderea notei la purtare. Notele tot secrete sint.
Si asta de anul trecut si sincera sa fiu nu vad o iesire.
Violenta in scoli trebuie oprita. Trebuie facut ceva pentru siguranta tuturor.
O seara placuta tuturor.
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu cred ca vizita unui nene in uniforma (a unui politist) ar putea face minuni.

sigur ca nu cu frica se face treaba in general, dar daca s-au epuizat deja cateva metode, pana sa se ajunga la scaderea notei la purtare sau la exmatriculare, ar merita sa se incerce si varianta asta (eventual cu sprijinul scolii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Chiar astazi fata mea a fost luata in suturi in timp ce statea in banca ei, IN TIMPUL OREI CU INVATATOAREA DE FATA de un coleg. De acel coleg cu tulburari de comportament. I-a tras cu sutul in solduri si in coaste ptr. ca nu i-a dat solutia la tema care o faceau.
Incredibil !
Nu e prima oara. Am scris la inspectoare rugind-o sa intervina.
Dar stiu ca nu vor face nimic.
Dureaza de mai bine de un an si nu s-a schimbat nimic. Sint f. dezamagita si cred ca totusi in Romania nu se intimpla asa ceva si in timpul orelor. Adica majoritatea stau asezati in banca lor si unul se plimba printre banci cum ii vine si ia la bataie pe cine vrea. Sau ...se joaca cu masinutele telecomandate in timpul orei. Pai cum sa fie copiii astia atenti la invatatoare ?
Acum ce e mai nou le-a repermis sa vina la scoala cu jucarii cu care se pot juca in timpul orelor; cica e un proiect ca sa se evite violenta in scoli ?!?!
O seara placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Alba, e de mult chestia asta cu jucariile la scoala.
In scoli sunt si afise impotriva violentei, li se spun copiilor si diverse povesti.

Alba, vorbeste cu invatatoarea afla exact ce s-a intamplat si fa mai intai sesizare scrisa la directorul scolii. Cere sa se vorbeasca cu parintii copilului agresiv.
Cere apoi ca acel copil agresiv sa-i ceara scuze fetei in fata clasei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Alba mergi si fa plingere si la politie. Si vorbeste si la protectia copilului poate te ajuta cu vreo idee macar. Ceva trebuie sa poata fi facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Faptul ca a fata a fost luata in suturi mi-a fost confirmat si de ceilalti colegi. Invatatoarea in acel moment vorbea la catedra cu alti copii. Acest copil problematic nu sta niciodata in banca lui, continua sa mearga prin clasa si sa loveasca pe cine intilneste in cale.
E o problema veche, facem sedinte cu inspectoarea in mod regular ptr. cazul acestui copil. Vroiam sa ramina ceva scris, ptr. ca fata mea a fost dusa deja la doctor din cauza aceluiasi copil, am vorbit cu invatatoarea (ce poata sa-i faca ?) am vorbit cu mama lui care mi-a spus ca demult el nu o mai asculta si ca nu poate sa faca nimic. Faptul e ca nici pina in ziua de azi acea mama nu m-a intrebat care a fost rezultatul consultatiei la doctor si daca fata sta bine. Asa ca am decis sa fac ceva in scris care sa se adauge la numeroasele reclamatii facute de alti parinti. E prima oara in care fac o semnalare, dar nu cred ca se va rezolva nimic. La politie nu poti sa te duci fara un certificat medic. Ieri mi se parea un pic vinata, dar nici nu vreau sa-i fac o radiografie, sa o expun la radiatii, vazind ca astazi nu se mai vaita. Nu stiu daca a lovit-o in splina, ficat sau altceva. Sper sa nu fi fost lovita rau si datorita faptului ca stau in papuci in clasa. Daca ar fi avut cizmele sau bocancii o nenorocea. Am fost naiva ca data trecuta la doctor nu l-am pus sa scrie ceva. M-am multumit ca fata nu avea vreun os rupt si am lasat-o balta. Dar stiu de alti copii cu certificat medic iar raspunsul a fost: "sint copii, se mai intimpla"?!?!?
cam asta e pina acum
O zi buna
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Alba, poti reclama la politie faptul ca mama nu isi educa copilul si ca ridica din umeri atunci cand agreseaza alti copii. NU ai nevoie de niciun certicat medico-legal pt a reclama actiuni violente intre copii. In urma reclamatiei tale scrise, pt care vei cere numar de inregistrare, politia va veni la scoala si va investiga. Va discuta intai cu directorul si va cere sa vada toate reclamatiile parintilor impotriva acelui copil. Iti garantez ca, odata facuta interventia politiei, atitudinea indiferenta a mamei, se va schimba.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Allinta,
noi sintem in Elvetia si sintem cam noi pe aici. Sint in clasa alti parinti mult mai "suparati" si stiu ca au facut demersuri in mai multe directii. Fara rezultat. Pare ca aici mama trebuie sa dea consensul ca sa fie tratat copilul. Chiar daca acest copil e in evidenta la psihiatrie.

Cam asta e situatia.
o zi buna
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Alba, si in Romania mama trebuie sa isi dea acordul, in privinta mersului la specialist, al copilului sau. Eu vorbeam despre schimbarea atitudinii parintilor, care ridica din umeri. Odata ce intervine politia, lucrurile se pot rezolva altfel. Politia, ca institutie, poate anunta protectia copilului, pt a investiga ce se intampla in acea familie si, eventual, cauzele acelui comportament agresiv.
Scoala are psiholog ? A discutat vreodata cu acel copil ?



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

asta e reversul medaliei pt. ca s-a pus atata accent in ultimul timp pe integrare, nediscriminare. ok, copiii problema trebuie integrati, insa pe spinarea si pe durerea celorlalti copii, care impreuna tot nu il dovedesc pe cel problema.
oare e corect?
plus ca probabil de asta se si evita de catre cadrele didactice luarea unor masuri, pt. ca sa nu fie acuzati de discriminare...

Mergi la inceput