Tpersistenta, ff puternica..

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Ralu, merci din suflet pt promptitudine..Sunt asa de suparata..off..ma gandeam la Babyhaler..si la improvizatia de care aminteai..oare nu e ok daca in loc de sticla de plastic folosim direct masca de la aerosol? zic si eu..??..Oricum nu am cum sa folosesc pt ca nu am recomandare de la medic si nu stiu sa administrez..eu ii mai faceam prin somn..dupa ce adormea bine puneam aparatul de aerosol si il tineam sa bata spre nasul lui, dar la o distanta de 20-25 cm cam asa..dar medicul mi-a zis ca ii fac degeaba asa ca u are efect..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Ralu, merci din suflet pt promptitudine..Sunt asa de suparata..off..ma gandeam la Babyhaler..si la improvizatia de care aminteai..oare nu e ok daca in loc de sticla de plastic folosim direct masca de la aerosol? zic si eu..??..Oricum nu am cum sa folosesc pt ca nu am recomandare de la medic si nu stiu sa administrez..eu ii mai faceam prin somn..dupa ce adormea bine puneam aparatul de aerosol si il tineam sa bata spre nasul lui, dar la o distanta de 20-25 cm cam asa..dar medicul mi-a zis ca ii fac degeaba asa ca u are efect..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Da, nici eu nu cred ca are efect asa.
Pai, nu prea cred ca ar merge cu masca de la aerosol, pt ca are gaurile alea,nu ar trb sa iasa si bruma aia de puf, ar trb inhalat tot...
Noi nu am cumparat babyhaler, am folosit mereu sticla.
Oricum, in momentul de fata nu te ajuta. Dar ti-am zis ca idee...poate data viitoare cand mergi la medic, daca iti recomanda aerosli, poate poti sugera cumva (depinde si de medic acum, nah, sa nu se supere), sa iti dea puff-uri in loc de aerosoli.

Si zic si eu ca si fetele, incearca sa mergi pe cat posibil la un singur medic...cel putin pentru o boala, un episod. Nu reactioneaza la tratament, mergi inapoi la el...el stie ce-a vazut prima data, de la ce a pornit, cum a evoluat, ce tratament i-a dat, si ce a luat in considerare cand a dat tratamentul respectiv...lasa-l tot pe el sa continue. Zic si eu, nu stiu...asa mi se pare cel mai corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Merci mult de sfaturi Ralu, ai mare dreptate, in legatura cu medicii, eu sunt foarte panicara din fire..stau tot timpul cu teama..mi-e frica sa nu se agraveze boala..si cred ca din teama asta exagerata gresesc..poate as vrea rezultate mai rapide..dar cine nu vrea..mai ales cand isi vede copilul chinuindu-se..Eu imi recunosc vina..stiu ca multe din fetele de aici au dreptate cand imi critica deciziile..poate nu par o mama buna pt ca sunt ff stresata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Oana, eu te inteleg f bine...oare ma intreci la panica?
Eu la teorie sunt buna, dar cand sunt in situatie...ma panichez rau de tot. Si n-am avut un copil bolnavicios, dar la primul muc deja simt (inca!!!) cum mai ia cu valuri de caldura...

Totusi in 6 ani si jumatate, parca m-am mai educat un pic.
Diferenta dintre noi ar fi, ca de la nasterea fetitei mergem (cu mare incredere), pe cat posibil, la acelasi medic.

, si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Inainte sa ne cumparam aparat de aerosoli, foloseam pentru fluidizarea secretiilor pliculete de ACC 100. Dizolvam praful in apa sau ceai si ii dadeam baiatului sa bea.
Pentru tuse am folosit la un moment dat, cu oarece succes sirop TusEnd, pe baza de plante.
De asemenea, am folost si oscilococcinum (nu stiu daca a avut vreun efect minune sau nu, dar cu siguranta rau nu i-a facut).

Pentru dosaj trebuie intrebat medicul. Si poti intreba medicul daca ii poti da niste vitamina C (eventual picaturi).

Sanatate multa si nu te mai panica din orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Incepe cu siropul de ridiche neagra: 2lingurite de 3/zi, dat constiincios. Eu curat ridichea si de coaja ptr ca tot lasa o negreala ce nu-mi place, pun un praf de zahar si miere, cate 1lingurita in fiecare jumatate, las peste noapte, scurg siropul intr-un pahar si repet operatiunea pana se zbarceste ridichea de tot.

Aerosolul poti sa i-l faci in somn, asa fac si eu, dar pui masca pe fata copilului, daca ti-e teama ca se trezeste ai grija sa nu-l chiar atingi, dar sa fie la 1-2cm distanta.

Si da, tusea asta e pacatoasa si trece greu. Siropul de ridiche neagra este foarte bun, verificat, plus ca este si vitaminizant natural. Cand este sezonul poti sa-i dai si daca nu tuseste, doar asa ptr vitaminizare.

Si sa stii ca organismul se dezvata de antibiotic. Daca nu-i mai dai decat cand este nevoie organismul invata sa reactioneze si singur.

Sanatate va urez.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

poate fi o tuse reziduala?

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82
aceasta ne-a spus ca atat timp cat nu face febra nu are rost sa ii dam antibiotic
Sa astept sa vad cum evolueaza sau sa merg la alt medic..zau am incercat toti medici din Focsani...habar n-am ce sa fac... ce sa fac?

Exista posibilitatea ca un corp slabit de muuult antibiotic(chiar si administrat dupa analize) sa nu mai reactioneze(sa nu mai faca febra). Febra(ridicarea temperaturii) este un mecanism de aparare contra intrusilor. Antib. scade imunitatea. Cauta pe net si vezi ce inseamna pt. corp 7-10 zile de antib.

Analizele inflamatorii(la sange)?

Oana, sunt copii care rezista colectivitatii iar altii nu. Fiecare are sistemul imunitar dezvoltat diferit. Unii trec mai usor peste boala, altii nu - functie de n' factori. Pt. unii se recomanda retragerea din colectivitate. Se pune in balanta ce pierde prin retragerea din colectivitate si sanatatea pe termen lung. Se poate lucra acasa, poate socializa cu copii intr-un cerc restrans sau chiar fara copii. La viroze si altele usoare copilul devine rezistent. Dar daca administrezi antibiotic dupa antibiotic(chiar daca a fost necesar sau confirmat de analize)?

Ti-as recomanda sa vorbesti cu un alergo/imuno de generatie noua sau cu muuulti ani de experienta dar ce tine pasul cu tot ce inseamna nou.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Si noi am folosit sirop de ridiche neagra, recunosc ca nu am avut rabdarea de a-l prepara natural asa ca am cumparat de la Fares. L-am combinat insa si cu Ambroxol / Bromhexin, si aerosoli.

Dupa o viroza pacatoasa, cu muci, febra, si tuse, acu am ramas, dupa 3 saptamani cu tusea. Uneori productiva, uneori seaca. Asa ca alternez sirop de ridiche neagra / plantusin / coughend. Dintre cele 3, mi se pare ca la Coughend reactioneaza cel mai bine.

Noi facem aerosoli de 2 ori pe zi (pe la ora 17 si ora 20, pentru ca abia la 16 vine de la gradinita), in weekend ii fac si de 4 ori pe zi. Si sta si cate 20 de minute la tura, si pun ser / acc ba chiar si dexametazona, dar mai rar.
Sper sa treaca sezonul asta, sa vina caldura si vara mai repede.

In legatura cu panadol / nurofen, noi suntem cu polipii inflamati, din cauza de naz curgator de luni de zile, si mi s-a spus sa ii dau 2.5 ml de 2 ori pe zi de nurofen pentru efectul antiinflamator, in perioadele in care mi se pare ca respira mai greu noaptea, si la aspirat nu ies multi muci.

Iar cu antibioticul, daca face febra, iar mucii au puroi(sunt grosi, colorati), mi s-a recomandat si antibiotic(Lekoklar). A luat de 2 ori pana acum, o data Cedax 4 zile, o data Lekoklar 5 zile.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Multumesc fetelor pt recomandari, problema e ca nu accepta aerosol..am aparat, am tot ce imi trebuie, plange pana vomita..nu vrea..am incercat in fel si chip..la fel si ridiche..nu vrea..nu stiu ce sa fac, zau..am sa continui tratamentul dat de medic..acum tusea e iar seaca si a inceput si nasul sa curga ff tare..offfsi de o saptamana sta acasa..parca e din ce in ce mai rau..recunosc ca pana acum 2 zile era ok, mai tusea rar si era spre bine, dupa ce i-am facut baie intr-o seara a inceput iar..dar e mult mai rau ca inainte..cu toate ca am cald in casa..23-24 grade cand i-am facut baie.in rest cam 22-23...nu stiu zau de ce nu se amelioreaza starea..o prietena imi zicea ca organismul lui find obisnuit cu antibiotic nu ii va mai trece fara..


pentru tuse poti folosi siropul stodal, este homeopat, se recomanda atat pentru tusea productiva cat si pentru tusea seaca. ATENTIE insa la instructiunile de administrare din prospect, respecta-le intocmai, altfel nu prea isi face efectul.

cumpara vick vaporub, ii dai seara pe piept si pe spate (se pot face si inhalatii cu acest produs, dar la copilasi mai mari, cred - scrie in prospect ce si cum), si cand il apuca accesul de tuse din timpul noptii, ii mai dai un pic pe piept. eu ii tineam fetitei mana in apropierea gurii/nasului, dupa ce ii dadeam cu unguent, pentru ca unguentul ramas pe mana mea, sub actiunea caldurii corporale, emana acei vapori "mentolati" care ajutau la calmarea tusei si eliberarea nasului incarcat de secretii.

fii-mea nu sta la aerosoli. am incercat o singura data, la medic, avea vreo 2-3 anisori, s-a lasat cu crize. asa ca nici nu am mai incercat, nu am aparat. anul asta e primul in care racelile au fost extrem de usor depasite, fara complicatii, fara medicamente garla, samd. a mucit mai des, dar raceala/viroza nu a evoluat spre ceva mai grav.

un alt sirop bun pentru tuse este prospan. mai poti intreba la farmacie sau la plafar de siropuri pentru tuse seaca, pe baza de plante/compusi naturali. parca a aparut o gama noua de produse de la dacia plant...

sunt bune si capsulele cu ulei volatil, se picura pe o batista sau tampon demachiant si se pune batista/tamponul in apropierea capului/locului unde doarme copilul.

ai grija si cu aerul prea uscat din casa. din ce spui, e destul de cald la tine, dar ar fi bine sa pui vase cu apa pe calorifere sau un prosopel mic umezit. aerul uscat irita si mai rau mucoasele din nas gat, senzatia de uscaciune accentueaza tusea.

si acc (sirop sau pulbere in pliculete) este foarte bun. sau orice alt produs care contine acetilcisteina.

pediatra fetitei mele mi-a recomandat de fiecare data sa-i dau 2,5 ml ketof seara, pentru a preveni accesele de tuse din timpul noptii, iar copilul sa se poata odihni cat de cat. nu i-am dat de fiecare data, citisem aici pe forum ca e un medicament controversat. i-am dat doar cand a fost nevoie.

n-ar fi rau sa investighezi un pic si posibilitatea ca cel mic sa fie alergic la ceva - praf, acarieni, pene sau mai stiu eu ce.

incearca sa pui intrebarile si la sectiunea de pe forum unde raspund medicii pediatri de la regina maria. poate primesti mai multe recomandari privind tratamentul.

Mergi la inceput