Tpersistenta, ff puternica..

Tpersistenta, ff puternica.. | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor..Iustin iar e racit..de fapt nu racit ci are o raceala la plamani..a avut si in ianuarie dar am tratat-o cu antibiotic..pe urma dupa aproape 3 saptamani de mers continuu la cresa iar s-a imbolnavit..aceleasi simptome..adica tuse seaca..fara febra, fara muci..doar o tuse persistenta si chinuitoare...Daca in ianuarie am fost la un medic care a considerat ca antibioticul e ultima scapare fara a incerca altceva acum am mers la alta doctorita..una la care nu mai fusesem..aceasta ne-a spus ca atat timp cat nu face febra nu are rost sa ii dam antibiotic, ne-a recomandat Flavamed pt tuse, panadol de 3 ori/zi si Isoprinosine de 2 ori/zi...am urmat tratamentul asta 5 zile si nimik...nicio ameliorare..aseara am fost la un alt medic si acelasi lucru..nu-i nevoie de antibiotic doar ca ne-a schimbat tratamentul..in loc de Flavamed ii dam Ambroxol 20 pic de 3 ori/zi (ambroxolul; e doar substanta activa pt Flavamed deci eu zic ca e tot aia), Bronho Vaxom si Vitamina C...Azi a tusit toata ziua,...acum a inceput sa ii curga si nasul..ce sa fac oare? Sa astept sa vad cum evolueaza sau sa merg la alt medic..zau am incercat toti medici din Focsani...habar n-am ce sa fac...Ni s-a recomandat sa i facem un examen ORL cand se insanatoseste pt ca medicul il suspecteaza de polipi..de aici si imbolnavirile dese..numai ca tusea asta nu inceteaza..cu toate ca maine se face 1 saptamana de cand ii dau sirop..nu l-am mai scos nicaieri, nu l-am dus la cresa, dar nu se vede nicio ameliorare..mi-e teama sa nu i afecteze plamani tusea asta..ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu as zice sa nu mai duci copilul din medic in medic. Mergi la unul singur si, daca tratamentul dat de el, nu da rezultate, intoarce-te si spune-i. Fiecare medic are schema lui, metodele lui, de aceea e bine sa pastrezi doar unul. Du-te la ultimul medic si explica-i cum se simte copilul. Va sti ce trimiteri sau tratament sa ii dea.
Sanatate copilasului.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Tusea poate persista si 3 (trei) saptamani dupa un episod mai serios de bronsita/viroza etc. Dragos a tusit, cred, si-o luna intreaga, timp in care a mers la gradinita. De ce sa-l fi tinut acasa? Febra nu, diaree nu. Am terminat in acest rastimp 3 sticle de humex expectorant si 2 de ambroxol. Tusea a trecut pe nesimtite. Nu i-am dat nimic de imunitate (contrar a ceea ce predic zi-de-zi ) si nici vitamina C.

Rabdare, lichide calde, tapotament pe spinarea copilului (sa se desprinda mucusul de pe bronhii) si aspirat extraordinar de bine nasul, eu zic ca este suficient.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Deci sa inteleg ca se poate trata si fara antibiotic tusea puternica...? Eu una urasc numai cuvantul antibiotic d-apoi sa ii dau copilului, dar mi-e teama ca starea sa nu se agraveze si sa nu ramana sensibil la plamani..offf nu stiu de loc ce sa fac..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Oana, antibioticele NU trateaza tusea, trateaza infectiile bacteriene. Doi medici au confirmat ca nu e o infectie ( vreo pneumonie), e doar tuse care se trateaza cu ce ti-au dat ei. In plus poti incerrca:
-ceai de cimbrisor
-sirop de ridiche neagra - foarte eficient: iei o ridiche neagra din piata, e f ieftina, o speli, o scobesti si in scobitura presari putin zahar. Acolo se formeaza un sirop pe care i-l dai copilului inainte de mese ( in general tratamentele naturiste se dau pe stomacul gol ca sa fie mai eficiente). Cand nu mai lasa prea multa zeama schimbi ridichea.
-sare calda pe piept: intr-o soseta veche, sau in doua, puse una in alta, pui sare grunjoasa, o legi si o incalzesti putin in cuptor. Apoi o pui pe pieptul copilului, cu soseta cu tot. ( in loc de soseta se poate folosi un saculet)
-aerosoli cu ser fiziologic daca ai aparat, de 3 ori pe zi cate 2.5 ml de ser

Din toate astea, incearca intai ridichea, e foarte eficienta, verificata si pe mine si pe fetita mea. De fapt toate sunt verificate. Bineinteles, continua si tratamentul doctorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Si Panadolul pentru ce ? daca nu fc febra....

In fine...
De ce nu incerci aerosolul.....e foarte bun,eu scap,si am scapat de multe belele cu aerosolul,nimic antibiotic,iar spalaturi nazale iar sunt foarte eficiente la tuse,cu seringa.
Si noi suntem de Azi dimineata cu febra 39,,
Iam dat antitermic,aerosol,ca are aceeasi tuse,astea dupa vizita la pediatru.
Nu mananca bine,asa ca integratori in apa,multa apa,lichide,fructe stramba nasul.
Daca nu fc febra,da-i in continuare tratamentul.
Eu i-am pus salbutamol in aerosol,si da rezultate foarte bine....(nu sirop-picaturi pt aerosol)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Salbutamolul e el ok, dar numai si numai cu recomandarea si dozarea de la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Multumesc fetelor pt recomandari, problema e ca nu accepta aerosol..am aparat, am tot ce imi trebuie, plange pana vomita..nu vrea..am incercat in fel si chip..la fel si ridiche..nu vrea..nu stiu ce sa fac, zau..am sa continui tratamentul dat de medic..acum tusea e iar seaca si a inceput si nasul sa curga ff tare..offfsi de o saptamana sta acasa..parca e din ce in ce mai rau..recunosc ca pana acum 2 zile era ok, mai tusea rar si era spre bine, dupa ce i-am facut baie intr-o seara a inceput iar..dar e mult mai rau ca inainte..cu toate ca am cald in casa..23-24 grade cand i-am facut baie.in rest cam 22-23...nu stiu zau de ce nu se amelioreaza starea..o prietena imi zicea ca organismul lui find obisnuit cu antibiotic nu ii va mai trece fara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Cred ca asta a fost iarna tusei. Fiica-mea are 6 ani si jumatate, dar pana iarna asta ea nu a tuist, decat f putin, indiferent de cate viroze a facut. Insa acum, din noiembrie si pana pe la jum lui ianuarie a tusit si iar a tusit...se mai ameliora, iar o lua mai tare (vorba ta, parca dupa baie era mai rau..???, n-am mai patit asa ceva), in acest timp a vazut-o pediatrul ei de vreo 4 ori, in general a avut tratament cu pufuri de flixotide si ventolin , dar nu pot sa zic ca au facut mare diferenta.

(Apropos, zici ca nu suporta aparatul de aerosloi, unele substante cu care se fac aerosilii, exista si sub forma de spray care se inhaleaza cu ajutorul baby haler...dureaza doar cateva secunde, chit ca plange termini repede)

Pana la urma tot cumva de la sine a trecut. Dar era doar tusea, nimic altceva. Ultimele 2 sapt, i-am dat numai sirop de ridiche neagra facut cu miere. Si usor-usor s-a oprit. Incearca siropul de ridiche facut cu miere, are un gust mai bun, se aduna mai repede siropul, e mai spornic asa...si mai sanatos. Eventual nu-i arata ce ii dai. Pune intr-o sticluta de sirop, si da-i cu seringa de Panadol...

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si cam cat sirpo tre sa ii dau o data si de cate ori/ zi de asta de ridiche neagra?Ce e baby haler? n-am mai auzit? e aparat? se gaseste in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu ii dadeam de vreo 4 ori cred...cum imi aduceam aminte, asa...si ii dadeam cam 10 ml o data, poate. Nu am tinut strict la masura, sau la ora. Oricum, este f eficient. Eu de cate ori i-am dat a reactioanat imediat la el...dar trb dat pe termen mai lung...cum il raream cum incepea iar.

Babyhaler, e un tubulet cu care inhalarea substantelor din spray se face mai usor cand e vorba de copii. Da o cautare pe google, ai sa te lamuresti. Dar oricum, spray-urile le folosesti doar la indicatia medicului. Insa, pe noi medicul pediatru ne-a invatat sa facem o improvizatie in loc de babyhaler, care merge la fel de bine. Mai exact o sticla de plastic de 0,5 l, taiata la fund, cumva sa se potriveasca pe gura+nas, sa creeze un fel de masca...iar puful se da prin gura sticlei (fara capac, normal), si copilul sta vreo 20 de secunde si inhaleaza puful respectiv. Dar, cum spuneam, doar daca iti recomanda medicul. (de regula de da Ventolin (Salbutamol) si/sau Flixotide (cortizon). )

Mergi la inceput