MONTIGNAC (184)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Ninha, Liviu, sunteti the best cum se topesc kg la voi

Brandusiko, eu zic ca e suficient monti strict ca sa incepem sa dam jos. Problema la mine e ca m-am cam obisnuit sa mananc de faza 2 si asa nu merge Dar sunt de acord si ca reducerea portiilor porneste cantarul. A se vedea Ninha care mananca cat o pasarica

Dana, cred ca grisul e de la Sanovita.

Meniu ieri:
MD: salam, tofu
P: piept de pui la gratar cu sote de ciuperci
C: quinoa cu http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/29992/Piept-de-pui-cu-ardei-si-dovlecei/ ( eu am pus si sos de soia)

Azi:
MD: wassa cu magiun de prune
G: placinta cu branza
P: salata cu rosii cherry, telina, salata verde, ou si tofu
C: branzeturi si o jumatate de pahar de vin rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

seara buna!
am fost la medic sa se uite la "alergia" mea si mi-a zis ca mai degraba pare a fi o arsura locala, probabil de la oxidant, caci nu a fost afectata pielea capului sau a fetzei, ci doar la ceafa si in spatele urechilor, unde e pielea mai fina. Si mai ales ca nu am avut nicio reactie la testul alergenic facut cu 2 zile inainte. mi-a recomandat sa folosesc un oxidant mai slab si/sau sa stau mai putin data viitoare cu smacul in cap si mai ales, valabil la toate vopsirile de acum inainte indiferent cu ce, sa ma ung bine cu o crema grasa sau cu ulei pe zona de contur a parului si pe urechi. ptiiii! am facut-o si pe asta!

in rest, e de bine, azi nu-mi venea sa cred cand am vazut ca am 60.7 kg. am topait de bucurie in jurul cantarului . Sper sa si tina "scorul" asta, ca am mai vazut eu saptamana trecuta 60.8 si s-a razgandit repede.

Meniul meu de azi:
md: suc de minole indoit cu apa si putin lapte de cocos (a vrut piciul cocktail si nu am putut sa rezist sa nu-l ajut :)))
pranz: sufleu de conopida, masline si ciuperci si 2-3 linguri de varza, plus supa de legume
cina: ricotta in care am pus fulgi de drojdie, sos de ardei si seminte de susan...interesanta creatie culinara

si ca sa fim motivate sa slabim, asa, de 8 martie, am un cadou pt voi, fetele. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=ypG7REVo6FI&feature=related


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns big_boy spune:

Nu vreau sa jignesc, mai ales in luna Martie :>

Parerea mea e ca "dieta" hipocalorica este o prostie. Iti furi singur caciula, in cartea lui Montignac e explicat asta foarte clar. Efectul de a pune depozitele la loc e f.intens si in cateva zile pui la loc tot ce ai dat jos cu "foamea in gat".

Personal sunt pentru post negru (obligatoriu si exclusiv cu apa) in loc de alimentatie hipocalorica. Un post iti ofera posibilitatatea de a te echilibra automat. Pur si simplu incepi sa functionezi la alti parametri, totul e mult mai clar. Problemele dispar, mintea e mult mai limpede. Strict referitor la topic, in post organismul arunca peste bord tot ceea ce e "balast", secretul e sa ai rabdare si timp/vointa. Daca il lasi sa isi faca treaba rezultatele sunt mai bune ca orice dieta, inclusiv Montignac. Am experimentat de zeci de ori posturi de la 7 pana la 14 zile, stiu despre ce vorbesc. De curand am tinut un post de numai 6 zile (intrerupt pt ca mi-a murit tatal) si am depasit blocajul cantarului de la 117kg. Ulterior, fiind echilibrat interior, organismul a dat jos foarte mult. Eu cand dau de greu ma refugiez in post, cel putin la mine functioneaza de fiecare data.

Am pacatuit in trecut printr-o alimentatie aiurea si efectul s-a vazut prin greutate aberanta. OK, eu am si o confirmatie de endomorf ....

Nu stiu daca voi reusi, dar eu mi-am propus ca sa renunt complet pentru o luuunga perioada de timp la zahar/fainoase/cartof/lactate. E cam hardcore, dar voi face mici/f.rare exceptii: miere (am cativa stupi), paine (rar de tot) doar din grau complet rasnit in casa, iaurt. Accentul va fi pe "buruieni" (le consum fara ulei, doar un pic de lamaie), fructe si peste/berbec/pui/oua. Mi-am propus sa renunt complet la porc, baza va fi peste/berbec. Consum zilnic suc fresh si imi face bine.

In seara asta cred ca am calcat un pic stramb. Am consumat cateva linguri de naut fiert (cred ca e glucidic), apoi clasica salata si ulterior am simtit nevoia sa consum nise drojdie (glucido/lipidic ?). Am facut-o fara sa clipesc, daca organismul cere cu adevarat trebuie servit.

Daca Monti nu devine obicei "pe viata", ai garantat un efect de yoyo. E pacat ca dupa scaderea in greutate sa revii la vechiul obicei alimentar in speranta obtinerii unor rezultate diferite. Eu am incercat si nu a mers. Daca tii Monti trebuie sa o faci toata viata. Practic dupa greseli, m-am intors spasit la "calea cea dreapta".

Sa fiti fericite, va urez un 8 Martie plin de dragoste alaturi de cei dragi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

liviu multumesc pentru urarea de 8 Martie...

in ce priveste "postul negru"...i mean..really? chiar si cu mintea mea nedormita...cred ca spui numai prostii cu "vezi totul mult mai clar"..sau ca "problemele dispar" si "mintea e mult mai limpede" ...cand esti pe hipocaloric...faci foamea..da cand nu mananci deloc...foamea dispare asha prin minune??be serious really!

da, la postul negru consumi din rezervele organismului..care nu inseamna numai FAT ci inseamna multe altele..minerale, vitamine, glucoza, proteine..care toate astea alcatuiesc sistemul nostru imunitar..dupa o sapt de detox...sistemul tau imunitar scade enorm....

postul negru este aprobat numai in anumite boli si alea ff sevedere...cum e pancreatita cred...si nici acolo nu stai cu saptamani nemancat...si daca stai ai perfuzii cu diverse din cate tin minte

citeam acum (din impuls dat de mesajul tau!) si am gasit un articol in care spune ca tratamentul de cancer poate fi mai eficient cu perioade de post negru (ca si asa chimioterapia inseamna aducerea imunitatii la zero!)...oamenii pot muri de la infometare dupa 3 sapt si tu vroiai sa tii 2? cred ca inca nu facem bine diferenta intre ce e dispus cineva sa faca pentru a slabi si cat de tare e dispus sa-si riste sanatatea pentru asta

imi pare rau daca te-am jignit intr-un fel sau altul cu mesajul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

acum am vazut ca ma intreba andanii ce-i cu ceaiul verde. eu retin apa...probabil pe fond hormonal si ma simt ca un burete, mai ales la maini, picioare si fata. si ceaiul verde este diuretic si ma ajuta sa o elimin. eu si beau ffff multa apa, cam 3-4 l pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns big_boy spune:

brindusik, eu vorbesc numai din experienta personala. Nu vreau sa pornesc o discutie in contradictoriu, insa imi pastrez opinia. Iar referitor la hipocaloric, Monti a explicat foarte clar deficientele metodei. Din punctul meu de vedere am inchis subiectul, nu mai revin pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Big boy, depinde si de ce intelege fiecare prin hipocalorica...Pentru ca una este sa mananci Monti, sau orice alta dieta echilibrata, si sa scazi sa zicem de la 1500 kcal la 1200, si alta e sa scazi la 7-800 manacand 2 mere si o o friptura.Echilibrul si moderatia sunt cheia succesului.Daca le combini si cu putina miscare, mai multa decat drumul din casa la masina, iti iese sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Neata,

La multi ani mamici!!! a fost urarea baietelului meu azi dimineata, asa ca o repet!

Ariel super filmuletul.
Eu deja mi-am scos adidasii, iar maine voi fi activa in parc cu kinderii( profit ca nu lucrez)

Asa cum va spuneam si ieri voi tine si eu, alaturi de mama o cura de dezintoxicare( profit ca au aparut verdeturile).

Meniul de azi:
MD:fulgi ovaz; iaurt 0%,cafea
G:ceai
P: mancare de ciuperci cu carne de curcan
C: o friptura cu salata(sper)+un pahar vin rosu( ies cu mamicile si directoarea gradinitei la restaurant).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

Montigirls sa fi-ti iubite si fericite si sa vi se citeasca mereu bucuria in sclipirea ochilor


caress excelent raspuns..nici eu nu o puteam spunea mai bine

carmen ar fi ceva nu sa avem si noi biciclete din alea in parc nu?
ai facut supa?ti-a placut?

ariel e beau ceai verde si iau si niste suplimente cu ceai verde si crom...nu vad deloc efectul cum se vede la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

La multi ani !!!!!!!!!!!! multa fericire, sanatate, noroc , cadouri, flori si tot ce va doriti
distractie faina azi

Mergi la inceput