Clubul "babelor" FIV-oase 72

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

seara buna babute,
Velvet eu zic sa insisti,chiar sa ii zici ca nu-ti permiti sa mai faci si inseminari,trebuie sa inteleaga,iar tratamentul pentru stimulare ti-l da in functie de analizele pe care o sa le faci.Curaj,o sa vezi ca toate se aranjeaza

va pup fetelor,sa aveti un weekend frumos si calduros

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Fetelor nici eu nu am facut IA, am pornit la drum direct cu FIV.
Gaby, in cazul meu tratamentul de pornire au fost analizele hormonale, apoi din 2 in 2 zile echo.+ analize de sange, in functie de rezultate se ajustau dozele. Cred ca daca proful.imi propunea IA as fi facut, insa varsta nu imi mai permitea sa pierd timpul.
Eu stiu ca IA se face mai peste tot unde este un biolog si un dr.mai rasarit. Velvet nu stiu de unde esti, insa banuiesc ca din Ardeal daca cochetezi cu ideea de PK, , nu cred ca in Cluj sau Tg. Mure#537; nu se poate face IA intr-un spital de stat. Sa nu ma intelegi gresit, nu ma amestec in viata nimanui, insa riscul este mare, sa investesti atat intr-un FIV si sa fie negativ sau si mai rau, sa pierzi sarcina.
Am o prietena de la Odiseea lui Vlad care a nascut miercuri al2lea copil, baietel. Si fetitza, de varsta lui Vlad, si baietelul sunt obtinuti prin IA. Povestea ei nu este insa una extraordinara. La prima IA, a obtinut sarcina, pe care a pierdut-o pe la 7 sapt. Apoi a 2a IA a avut fetita iar între fetita si baiat a mai facut 5 IA . Ea spune ca din punct de vedere financiar a fost mai ok asa, chiar daca a fost stimulata ca un elefant, adica doze mari ca la un FIV si a facut in clinica privata. Am povestit toate astea ca poate te mai gandesti. Evident ca este de luat in calcul si partea masculina, daca acolo este buba, clar solutia este ICSI, punct lovit, punct ochit, la IA nu prea are ce sa le faca.

Dragele mele va apasat si va urez w-e placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

daniela mi-e rusine sa mai insist.i-am scris in al 2 lea mail ca nu dispunem de bani pt 3-4 IA.si mi-a scris ca asa e bine pt noi din punct de vedere medical.si ca numai cu recomandare din partea andrologului am incerca.deci chiar nu stiu ce sa fac.

many nu sunt din ardeal.sunt departe si de ardeal si de budapesta.dar acolo ma hotarasem.pierd timp si bani cu IA.nici cu spermograma nu stiu cum mai stam.in august se imbunatasise la nr in special.dar nu pt IA.adica si asa sunt sanse mici,dar si cu spermatozoizi mai putini....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Velvet, eu ziceam sa incerci IA in tara (nu fiv), asteptand fiv-ul din program. Eu inteleg si ce spune PK, exact ce spunea Gaby, ca trebuie sa stii/stie cum reactionezi la stimulari.
Dar faci cum crezi, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Fetelor, ma scuzati ca intervin in discutie. Nu cred ca PK cere IA-uri pentru ca vrea sa vada cum reactioneaza organismul la tratament (sa nu uitam ca se poate face inseminare si pe ciclu nestimulat!). Exista si situatii in care inseminarea este imposibila si se trece direct la FIV (cazuri de OATS severa sau de azoospermie), iar medicul nu are nicio problema in a stabili tratamentul de stimulare ovariana pe baza analizelor pacientei (vorbesc chiar din proprie experienta).
Eu cred ca, pe langa faptul ca asa cere protocolul clinicii respective in Ungaria pentru justificarea FIV-ului, inseminarea isi are rolul ei si poate reprezenta o sansa reala pentru anumite cupluri. Sa nu uitam ca stimulare pentru FIV este destul de agresiva in comparatie cu cea pentru o inseminare (bineinteles, exista si exceptii), iar procedura in sine este mult mai invaziva decat IA (punctie ovariana, anestezie generala) si implica riscuri mai mari pentru organism si pentru evolutia ulterioara (efecte adverse ale unui tratamentul hormonal destul de agresiv, posibila hiperstimulare cu toate complicatiile care decurg de aici, cultivarea embrionilor intr-un mediu nenatural etc.). Plus aspectul financiar.

Velvet
, eu nu vreau sa te influentez in vreun fel, dar gandeste-te ca poate ai avea sanse cu inseminarea, fara sa faci un efort financiar atat de mare si fara sa-ti supui organismul la un stres fiziologic atat de serios cum este la un FIV. E posibil ca prin inseminare sa rezolvi totusi probleme nu foarte complicate care impiedica in prezent obtinerea unei sarcini in mod natural (ma gandesc la o glera cervicala acida, de exemplu, sau la un canal cervical prea ingust, care nu permite ajungerea spermatozoizilor la destinatie). Si poate ti-ar parea rau sa ratezi o asemenea sansa. In plus, nu-ti garanteaza nimeni ca, daca nu reusesti prin inseminare, vei reusi in urma FIV-ului (si s-ar putea ca dezamagirea sa fie muuult mai mare in acest caz).

M-am intins cam mult cu mesajul, dar sper ca ai prins ideea. Stiu ca e foarte grea decizia si iti doresc multa intelepciune sa alegi ce e mai bine pentru tine si pentru sotul tau din toate punctele de vedere (financiar, emotional, fizic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Citat:
citat din mesajul lui many_bani
Gaby, in cazul meu tratamentul de pornire au fost analizele hormonale, apoi din 2 in 2 zile echo.+ analize de sange, in functie de rezultate se ajustau dozele.


Da si eu la toate IA-urile la fel am facut, din Z8 analize si eco, bine dozele nu prea mi le-a ajustat, dar pentru asta faceam analizele.

Acum eu nu stiu care sunt rezultatele la alte clinici, insa pe hartia de la clinica mea scrie asa: IA (1-4) 18-20% sanse reusita si FIV 1 36% reusita (astea in conditii ideale bineinteles, fara probleme prea mari de spermograme sau de raspuns gresit la ov. si altele) Cica abia la Fiv 3 ar fi sanse de 46%.
Nu mi se par prea mari sansele insa pe forumul de FF din alte tari (UK gen) am observat rate asemanatoare.

Velvet, sunt sigura ca vei alege ce este mai bine pt tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

neata fete

alex multumesc mult pt sfaturi

elbereth multumesc.eu mereu am refuzat IA,pt ca m-am gandit ca si asa sunt sanse mici,dar cu spermatozoizi mai putini...si am preferat sa strangem pt FIV,unde sunt sanse mai mari.stiu ca dezamagirea e mult mai mare in caz de esec.v-am citit continuu...sper sa reusesc sa fac ceva.

gaby multumesc mult si eu sper sa iau decizia cea mai buna.mi se pare ca stau in loc.si stau prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Salut, dragi babute! Vine iarasi iarna peste noi....


Fetelor, voi mai tineti minte cum il cheama pe endocrinologul din Budapesta la care a fost si Sabina parca?! Imre si nu mai stiu cum.... Am nevoie de numele lui si de niste date de contact si nu mai tin minte cam pe la ce pagina s-a vorbit despre asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

neata fete

sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Oops, Imre Bodo e hematolog, nu endocrinolog, am gresit....


Stiti cumva sau ati citit pe undeva de un endocrinolog bun in Budapesta sau Viena?!

Mergi la inceput