FIV-MAMA SUROGAT

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Valentina cate probleme iti faci!

E adevarat ca tu nu mai ai sangerare, pt ca nu mai ai endometrul pe care sa il elimini lunar, dar ciclul tau se desfasoara la nivelul ovarelor, exact ca la cele care au trompele infundate, dar ovuleaza lunar si ovocitele raman in cavitatea abdominala de unde se resorb.
Poti vedea daca ai ciclu fie ecografic, fie prin luarea temperaturii, zilnic intravaginal, la trezire inainte de a te da jos din pat.
In ziua in care temperatura bazala(de dimineata) iti creste brusc cu 0,5gr(de ex de la 36,5 la 37 inseamna ca se produce sau s-a produs ovulatia.
Dupa 13-14 zile poti sa iti faci analizele de zi 2-3; se accepta in general zilele 1-4, asa ca te vei incadra.
Obisnuit dupa pierderea unei sarcini ciclul/ovarele incep sa produca ovocite cam la o luna de la intrerupere/chiuretaj/avort.
La mine dupa fiecare sarcina pierduta mi-a venit cam la o luna dupa chiuretaj sau avort spontan.

Cand te decizi sa faci pasi pt FIV fa-ti ecografie saptamanal timp de 2-3 saptamani-e imposibil sa nu iti surprinda ovarele cu foliculi.
Dupa dimensiunea foliculilor se cam poate sti in ce zi a ciclului esti, iar dupa aceea vei putea calcula. (daca de ex foliculul are 18mm, mai ai 2-3 zile pana la ovulatie; daca foliculul e 21-22mm inseamna ca tb sa se produca ovulatia in ziua respectiva sau urmatoarea)

Daca iti doresti vei avea copii tai biologici intr-o zi, pentru ca varsta ta biologica si progresele medicale te ajuta in sensul asta, cu atat mai mult daca sotul are spermograma normala.
Stiu ca acum iti e mai greu sa crezi, pt ca simti ca daca nu mai ai uter nu poti face nimic; vei vedea insa ca in timp lucrurile iti vor parea altfel
Acordati-va acest timp si tie si sotului, ca au venit multe peste voi asa deodata...trebuie ca si sufletul si mintea si corpul vostru sa le "digere", inteleaga...

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Sandy multumesc de info. eu chiar intrebasem fetele de la donate daca a avut cineva exclusiva la cehi, daca nu si-au pus problema ca copilul mai are frati pe care ii poate intalni, posibil chiar in tara ... lumea e mica !
valentina Sandy are dreptate, sanse sa aveti un copil biologic exista, din pacate problema e mai mult financiara. legat de punctie, eu la ultimul FIV am facut punctia fara anestezie, aveam 2 foliculi, toti anestezistii erau in salile de operatie iar dr i-a fost teama sa nu pierdem ovocitele. mi s-a parut o procedura mult mai simpla, mai putin dureroasa decat ... histeroscopia, de ex, sau orice alta intervenie unde trebuie sa treaca de col - mie cel putin pasul ala imi creeaza cel mai mare disconfort.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Of, fetelor, multumesc mult pentru sfaturi si pentru incurajari.
Cate mai stiti si voi, dar cate am mai citit si eu si degeaba le-am invatat, k nu mi-au ajutat la nimic.
Mi-am monitorizat si eu TB timp de un an si jumatate. Am facut si stimulare, am facut ecografii si analize de mi-au iesit pe ochi. Eram pregatita sa fac si HSG, dar nu a mai fost nevoie pt k am avut test pozitiv...
Da,Qiao, problema e legata de partea financiara. Poate in cativa ani strangem, poate....
Acum nu am mai discutat pe aceasta tema pt k am pornit pe alt drum.
Sotul chiar se informase pe net, dar eu nu st deacord cu surogatul in Ro, pt k nu pot sti ce ganduri are cea care zice k ma ajuta....
Iar in alta tara precum Ucraina, e aproape imposibil, pt k face mai mult decat apartamentul nostru
Totusi, sper ca voi gasi pana la urma o varianta. Poate voi reusi cu staful tau , Sandy.
Oricum, fetelor aveti dreptate: trebuie sa nu ne pierdem speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Buna fetele va invit la o cafea tarzie

Qiao cu mare drag. Recunosc ca si eu mi-am pus si problema asta, dar e adevarat ca sansele de a se intalni sunt de 1 la peste 1mld asta in cazul in care se donatoarea este utilizata de 2-3 ori.
Totusi am zis sa intreb ca e mai sigur; pe de alta parte se poate intampla ca donataoarea sa colaboreze la un moment dat si cu alta clinica iar cei de la clinica respectiva nu au cum sa controleze asta;

Valentina asa cum am zis acordati-va timp ca nu sunteti la concurs de atletism viteza Aveti timp pana la 35 ani ai tai sa faceti si copilul biologic. E intradevar riscant sa iei de pe net surogata in Ro, dar poti face cu cineva apropiat de voi(familie sau nu) si in cazul asta cade si partea financiara si riscul de a nu iti da copilul. Pana atunci bafta cu adoptia.

Si noi vom intra in curand si in aceasta cursa.
S-a putea ca saptamana viitoare sa fie mai agitata pentru mine si sa intru mia rar dar voi fi cu gandul langa voi





Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa2012 spune:

Salutare fetelor! Sinteti cele mai luptatoare si mai perseverente femei pe care le cunosc. Inainte de a intra in gasca, nu mi-am imaginat ca femeile pot trece prin atitea situatii grele pentru a avea un copil.
Dupa 14 ore de mers cu masina pina la Kiev, o zi la clinica si 11 ore la intoarcere,am ajuns in sfirsit acasa. Nu va sfatuiesc sa mergeti cu masina decit daca nu va permiteti din pct de vedere financiar.Intr-adevar drumul a costat aprox 200 eur,dar daca mergeti cu o masina joasa sau sensibila, o faceti varza la cite gropi sint.
Din cauza exodului de italieni, nu am mai avut loc in vila lor si ne-au dus intr-un apartament unde mai era cazata inca o pereche.Nu ne-a placut acolo si ne-am mutat la un hotel din centru(50 eur/noapte,fara mic dejun si parcare).Am inteles de la alti romani care au stat in vila ca nici conditiile de acolo nu sint grozave,mai ales ca baile nu sint individuale.
Trist dar adevarat,m-au scos din schema cu donatoare.Aveam banuieli din Romania,ii tot intrebam pe cei din Cehia,insa acum m-am convins. Mi-au spus ca nici nu se gindesc sa imi faca tratament cu Estrofem atita vreme cit am mastoza,un prolaps congenital la inima si un endometru atit de mic care ar necesita triplarea dozei.Verdictul:risc de infarct si de neoplasm in cazul tratamentului cu Estrofem si Diphereline.
Au verificat toate analizele,m-au consultat amanuntit si mi-au explicat indelung la ce riscuri ma expun. Apoi am vorbit cu embrionologul,explicindu-i ca imi doresc foarte mult o fetita.Cei din Cehia m-au aburit spunindu-mi ca se poate.Ei, nu se poate decit daca faci o interventie invaziva cu risc asupra embrionului.
In sfirsit, am semnat contractul pt donatoare si mama purtatoare.Ei nu folosesc mama surogat ca sa nu se lege mama de copil, iar mama purtatoare nici nu vede copilul, dupa nastere este dat si gata.Sotul meu sta super ok la calitatea spermei asa ca am trecut pe cai si in 2-3 luni incepem treaba.
Cam asta ar fi deocamdata,daca mai vreti informatii va astept.
Pupici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Buna fetele incercate si luptatoare si o saptamana minunata sa aveti!

Raisa bine ai revenit si sa fie intr-un ceas bun!
Inseamna ca in urmatoarea perioada s-ar putea sa ne vedem la Kiev?
Ati ales si donatoarea?
Imi pare rau ca ai atatea probleme medicale, dar sper ca la anul pe vremea asta sa merite tot efortul pe care il faceti si sa aveti cel putin un bebe in brate.
Si noi pt. viitoarea vizita ne-am gandit sa mergem la un hotel aproape de clnica desi noi am fost la vila si a fost destul de OK, dar distanta si gropile nu ne-au placut deloc nici noua

Raisa draga, mama surogat si purtatoare sunt unul si acelasi lucru, adica o mama care poarta copilul altei familii. In engleza nici nu exista alt termen decat cel de mama surogat(doar noi suntem mai cu mot si avem 2 termeni).
Exista doar proceduri diferite de obtinere a sarcinii pe care o poarta mama surogat(dintre care una e cea mai veche cu ovocitele mamei surogat prin inseminare, dar nu prea se mai face tocmai pt. ca mama surogat sa nu se lege de copil).
Cat priveste procedura de alegere a sexului ea se poate realiza prin PGD si e destul de utilizata, dar e controversata mai mult religios si costa destul de mult. Aici cehii au avut dreptate.
De regula PGD se foloseste pt a exclude defectele genetice in cazul familiilor cu risc sau femeilor peste 38 ani care isi utilizeaza propriile ovocite.

Tu la cehi ai fost la Reprofit sau la Unica?

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa2012 spune:

Draga Sandy, la cehi am fost la Reprofit.Imi pare rau ca am pierdut atita timp, insa e tardiv acum....
Procedura o vom incepe in iunie.Asteptam sa vedem noua lor baza de date,caci intr-o luna se extind in toata Ucraina.Noi am cerut si am specificat in contract, ca donatoarea si putatoarea sa fie din Lvov, adica foarte departe de Cernobil.Mie imi este frica chiar si dupa atitia ani de urmarile de acolo(nu sint decit 140 km distanta de Kiev).
Voi incercati si varianta cu donate in prima faza?
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Raisa te pup si iti inteleg regretele, dar bine ca in curand lucrurile se vor schimba si veti fi parinti;
chiar sunt surprinsa ca cehii nu ti-au zis nimic sau ca nu te-a refuzat clar, mai ales ca ei cer si mamografie sau eco san la femeile peste 40 si consult de cardiologie si medicina interna.
Sper ca macar ti-au dat banii de avans inapoi?

Deci voi ati stabilit clar luna procedurii! V-au propus-o cei de clinica sau voi at stabilit-o atunci? Urmeaza sa selecteze donatoarea/surogata sau deja sunt selectate si urmeaza perioada de analize si potrivire a CM?







Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa2012 spune:

Sandy,le-am trimis la cehi ecografiile la sini dar cred ca nici nu s-au uitat.I-am intrebat daca trebuie sa fac mamografie si au spus ca nu.Ce e drept, nu am nimic grav,n-am chisti ci doar canalele galactofore inflamate. Cei de la Kiev au spus ca sint riscuri din cauza ca am endo foarte mic si ca ar trebui niste doze mamut de Estrofem care este f periculos. Dupa Diphereline cred sa s-a instalat si menopauza, deci nu mai sint protejata de hormoni impotriva afectiunilor cardiace. Astea ar fi concluziile.
Noi am stabilit perioada, insa oricum ar fi trebuit sa asteptam 2-3 luni pt a putea alege ceea ce ne dorim.
Pina la urma voi incercati cu donate, ca n-am inteles bine din mesajele anterioare?
Pupici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

raisa imi pare rau de situatia prin care treci. poate ca totusi varianta asta e cea mai sigura si asa poti sa ai un copil sanatos si sa te bucuri de ani multi si fericiti langa el.
suza-ma ca te intreb, dar cand zici endometru f mic, cat inseamna ? am si eu un stres cu el meu care nu vrea sa treaca de 7mm, se opreste pe la 6,xx eu la fiv-ul nr 2 am avut doze mari de estrogeni (cel putin mie asa mi s-a parut comparativ cu ce mai auzisem la fete si cu primul fiv) si tot asa a fost.


Mergi la inceput