INSEMINARE 95 - Felicitari MariaBcf, Alice12

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Georgia22 spune:

Ana, imi pare rau sa aud asta... Multa bafta sa reusesti fie natural (situatia ideala), fie cu FIV! Iti inteleg frustrarea, eu sunt la a doua IA, am testat azi Z11 si e negativ...mai incerc in 2-3 zile din nou. E greu sa stai luna de luna sa faci IA, sa faci tratamente, si apoi sa ti se naruie toate sperantele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Ana eu am CM la 30 zile. Am inceput testarea in ziua 13, faceam testul pe la 11. Mi-a iesit testul de ovulatie pozitiv in ziua 15 , am prestat in ziua 15,16,17. Am facut pauza la ziua 13,14. sa se formeze mai multi si sa fie ok.

Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Maria tu la ce hematolog ai mers?
Astazi mi-au venit rezultatele la trombofilii si am 2

Am primit mai inainte si rezultatul oficial al trombofiliilor, suna cam asa cu recomandarile aferente care din partea mea au fost respectate intocmai, acid folic am luat cu 6-7 luni inainte de sarcina iar aspenter dupa ovulatie.

Rezultat:
1. Mutatia Factor V Leiden – NEGATIV
2. Mutatia Factor V 4070 A>G (haplotipul HR2) - NEGATIV
3. Mutatia Factor II (protrombina) G20210A – NEGATIV
4. Mutatia Factor XIII Val34Leu – NEGATIV
5. Mutatia PAI-1- pozitiv (genotip heterozigot)
6. Mutatia MTHFR C677T – NEGATIV
7. Mutatia MTHFR A1298C – pozitiv (genotip heterozigot)
8. Mutatia Fibrinogen -455 G>A – NEGATIV
9. Mutatia GP IIb/IIIa L33P – NEGATIV

Recomandari:
1. Aspenter 75 mg/zi preconceptional si pe parcursul sarcinii, pe seama genotipului
heterozigot pentru mutatia PAI-1.
2. Acid folic 1tb de 5mg/zi cel putin 3 luni preconceptional si in primul trimestru al
sarcinii, datorita genotipului heterozigot pentru mutatia MTHFR A1298C.

in seara asta am fost si eco ca m-am panicat ieri dupa ce mi-a facut o alta doctorita eco, bebelusul meu este mai mare cu 2 zile decat trebuie, are 9 saptamani si 5 zile si 29-30 mm deci nici poveste cat l-a masurat cealalta ginecoloaga, medicul a zis ca probabil dr. de ieri l-a prins intr-o pozitie gresita si nu l-a masurat tot, azi mi-a facut si poze 3 D, are capusor, si membre, a miscat din piciorus, are cord bun, a zis ca vizual a apreciat ca nu-i indicat sa puna dopplerul pe el ca il fragilizeaza la varsta asta, am zis si eu ca doar de curiozitate sa vad cate batai are pe minut nu-l mai chinuim cu dopllerul daca el zice ca-i ok.

Cu trombofiliile a zis ca din experienta pe care o are el in sarcini cu trombofilii sunt ok recomandarile geneticianei adica asa cum am luat si pana acum, aspenter si celelalte vitamine, mi-a zis ca daca vreau inca o parere ma trimite la dr. Avram care e o hematoloaga f buna si ca da daca ii scriu la Uscatescu e f probabil sa-mi dea clexane dar lui dr. Avram i se pare mai competenta si sa merg pe mana ei, daca ea zice Clexane atunci sa fac dar el nu crede ca imi va da ca 40% din populatie are Pai heterozigot si 33% cealalta pe care o am eu, s-a uitat insa atent la celelate sa vada daca-s negative, factor V si inca careva nu-mi mai amintesc care.

Deci deocamdata se pare ca totu-i ok, a zis ca e o sarcina la care n-are ce sa-i reproseze deocamdata.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Bety ma bucur ca sunteti bine. La Hematolog am fost la Dr Nicorici la Spitalul Clujana( este o Dr foarte ok, ea mi-a spus ca la mutatiile pe care le am nu ar necesita Clexane, dar faptul ca am pierdut 2 sarcini Clexanul este foarte indicat) .daca vrei iti dau PM cu nr ei de tel .

Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Bety las-o mai incet cu eco la tine la clinica , pt ca te stresezi aiurea. Eu. M-am hotarat sa nu ma duc la eco pana la 7 saptamni, in 3 Ianuarie si o sa ma duc la Conf Dr Mihu Dan in Gine 2 ( mama lucreaza acolo) tot Dr mi-a dat si tratamentul cu utrogestan din ziua 16-25.

Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Multumesc mult Maria, te rog da-mi nr. dr. Nicorici si daca stii cum as putea da si de dr. Avram, Iuga zicea ca e cea mai buna din zona si el o apreciaza mai mult si decat pe dr. Uscatescu.

Abia astept ziua de 3 ianuarie si eu merg in 3 la masuratorile complete ale bebelusului, atunci e unul din momentele importante ... wau ce emotii ...

Tu cum te esti, cum te simti, ai greturi? Eu am scapat deocamdata f f usor cu greturile, le-am avut eu asa in surdina o perioada dar nu incat sa faca valuri, doar mai mult o stare de indispozitie.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Bety pe Dr Avram o gasesti la Regina Maria -vis-a-vis de Sp de Boli Infectioase. Eu nu am greturi, doar ca nu imi place nimic( am doar 4sapt si 2 zile, cred ca e cam devreme pt greturi) .

Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cumintzica12 spune:

buna, fetelor, sper sa ma primiti si pe mine aici!
povestea mea: acum 2 ani ne-am propus sa facem un bebe (trec peste povestea "nu credeam ca o sa ni se intample tocmai noua"!)...dupa vreo 6 luni, doctora la care mergeam mi-a vazut la eco 2 chisturi endometriozice (f mici, asa ca mi- recomandat sa mai incerc natural); dupa inca 6 luni mi-a recomandat laparo...au trecut inca 9 luni in care am vizitat inca 3 doctori specialisti in infertilitate...stiti si voi ce inseamna sa umbli din dr in dr...
sunt in prezent pacienta dr-lui Albu (chiar, nu-l vad la lista de dr care fac IA, desi am vazut cel putin inca o pacienta a dlui dr aici), iar in ianuarie ne pregatim pt IA...(am facut si laparo, dar pt hidrosalpinx; chisturile ovariene fiind f mici, au fost lasate in pace...dr mi-a explicat ca a umbla la peretele ovarian inseamna un risc pe care nu are rost sa ni-l asumam inca...sunt norocoasa ca, in afara de infertilitate ..., nu am simptomele specifice endometriozei - pot fi crunte, daca ati auzit de boala asta...).

stiu ca sansele IA sunt mici in general...iar la mine cu atat mai mici (o singura trompa functionala plus endometrioza), dar cine stie?
eu zic ca sunt pregatita pt orice: sa se intample minunea luna asta si sa nu mai ajungem la IA , sa trecem prin 2 IA (daca nu reuseste primul), dupa care ne vom indrepta spre fiv...

am ceva emotii...am tot sperat (si muncit ) sa se intample natural, asa ca nu sunt f bine documentata despre tratament (am protocolul si reteta in sertar), ma pun pe citit (inclusiv linkurile de la prima pagina ) si probabil ca o sa va mai intreb cate ceva...sunt convinsa ca o sa gasesc sprijin aici

o duminica frumoasa va doresc

---------------------------------------------
32 ani, nici o sarcina in 2 ani, endometrioza, laparoscopie in oct 2012 pt clipsarea unei trompe (hidrosalpinx)
dar in 2013 voi fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Betty de cand am avut si suspiciune de trombofilie, am inceput sa ma informez. Se pare ca cele mai tari in domeniu sunt Uscatescu (in Bucuresti) si Avram (Bucuresti si Cluj). DIn ce mi-am tras eu concluzia, Uscatescu merge si pe preventie, pe cand Avram te investigheaza bine si iti da medicamente numai daca e nevoie, daca nu, nu.
Am observat ca Uschi are un tratament general valabil pe care il da tuturor gravidelor. Schimba doar dozajul. Eu nu am luat tot ce mi-a prescris ea. O cunostiinta a ajuns la Uschi care i-a recomndat Clexane si apoi a ajuns la Avram. I-a mai facut niste investigatii si i-a taiat Clexane. Parerea mea este ca daca ai ajuns la Avram, fa ce zice ea si nu te mai incurca cu altii ca nu o sa stii ce sa faci. Unul zice ia, altul zice nu lua. Eu am ramas numai cu ce a zis Uschi. Mi-a fost frica sa ma mai duc pe alt dr sa ma intoarca si ala. Oricum tratamentul dat de hematolog se discuta cu gine care spune daca e de accord sau nu, daca mai taie sau nu. Mie mi-a taiat cate ceva, fix ce taisaem si eu din start.

cu 31+ .... si am intrat in luna a 8-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Dankutza asa a venit raspunsul tau ca un balsam pe rana. Te pup tare, ca zilele astea mi-am facut capul patrat, i-am scris email si la Uschi, am gasit nr celor 2 hematologi din Cluj dintre care unul Avram si maine demarez intalnirile. Ginecologul meu m-a indrumat catre Avram a zis ca lui i se pare cel mai competent hematolog din tara si ca Uscatescu desi e f f cunoscuta lui i se patre asa mai cu obloane ... asta-i parerea lui, nu stiu ce sa spun dar am o teama imensa sa nu cumva sa risc ceva, ma tem si pana la prima intrevedere cu Avram si cealalta sa nu risc ceva ... cred ca deja am dus prea departe temerile incerc sa ma linistesc ... multumesc tare mult de raspuns, sper sa fac in termen util tot ce e mai bine.


9+

Mergi la inceput