Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati?(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Analiza testeaza nivelul de minerale la nivelul celulei si in functie de ce dezechilibre se gasesc se completeaza cu medicamente care contin mineralele respective.
Analiza iti spune si predispozitia organismului la anumite afectiuni.
Deficitul de atentie este cauzat de alte substante pe care organismul nu le secreta la nivelul creierului si care pt un motiv necunoscut se regleaza pina la maturitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, ma scuzati ca intreb, da nu acelasi lucru ne poate spune si o analiza completa de sange? Bine , inafara ca analiza firului de par nu e traumatizanta pentru copil, cum e sa-l supui luarii de sange , ce altceva in plus putem afla pe baza acestei analize.M-ar interesa si pe mine , de aceea intreb.Multumesc mult pentru un eventual raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Roxy, cica una e nivelul mineralelor in sange, care poate fi de moment in functie de ce ai mancat ieri si alta e nivelul de minerale acumulat la nivelul celulei, care e ceva mai permanent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

multumesc Oana pentru raspuns.Sunt si eu curioasa in legatura cu aceasta analiza, as dori sa i-o fac baiatului meu cel mare, care are niste probleme (parul meu vopsit nu cred ca se preteaza la asa o analiza , sau cine stie...).
Am tot cautat pe internet detalii si am dat in Wickipedia de asta :
"In hair analysis the levels of minerals and metals in the hair sample are analyzed.[4] Alternative medicine advocates state that this allows them to diagnose mineral deficiencies, heavy metal poisoning, and that patients afflicted by conditions such as autism have anomalous hair test results.[5]"
Pun aici linkul pentru cine e interesat

http://en.wikipedia.org/wiki/Hair_analysis_(alternative_medicine)

am sa intreb doctorita noastra homeopata daca stie despre aceasta analiza, pentru ca am inteles ca medicina traditionala e mai reticenta cu aceste analize.
Am inteles din ce am gasit pe net, ca aici in germanica ar fi aproape 100 € aceasta analiza, dar daca mi-ar fi de folos as da fara sa clipesc.La cat am dat ce mai conteaza...scopul e cel mai important.Multa sanatate la toti va doresc si o zi buna.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teosica spune:

Aici puteti citi un articol documentat de un medic care studiaza de ceva ani adhd-ul si autismul
http://drlwilson.com/articles/attention_deficit.htm
alte informatii aici:
http://healingautismandadhd.wordpress.com/2011/09/08/my-favorite-mineral-magnesium/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Sunt destul de suparata, bulversata nici nu mai stiu exact cum sa spun. Ieri am fost la medic cu copilul si neuropsihiatrul care o vede mi a recomnadat profesor de sprijin. Desi nu cunosc foarte multe despre ceea ce face un prof de sprijin, nu prea imi este pe plac.
Mi se pare ca imi eticheteaza fata.

Cine stie ce face exact un profesor de sprijin? Este in beneficul copilului sau este o eticheta in plus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Gândeste la rece: ce te intereseaza mai mult, eticheta copilului sau sansa de a primi ajutor la scoala? Daca i-a fost recomandat înseamna ca are nevie, acum totul e sa dati peste un profesor de sprijin ok care sa o ajute sa gaseasca tehnici de învatare si sa nu faca lucrul în locul ei. Bafta multa!

Fiul meu are un acompaniant 12 ore pe saptamâna. Tipa a gasit o tehnica de motivare inedita: daca isi termina fisa, il lasa sa se joace cu telefonul ei. Al meu se simte super privilegiat, asa ca termina rapid si bine fisele ca sa se poata juca la telefon 5 minute Partea buna a fost ca asta nu a deranjat invatatoarea de anul trecut si nici pe cel de anul asta, au înteleg ca asa functioneaza el si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Anna (anuscha2009)profesorul de sprijin nu e ceva de speriat.Este bine daca ti se ofera pentru copil aceasta alternativa, pentru ca o poti incadra intr-o scoala normala ca sa zic asa, si nu trebuie sa o duci la o scoala speciala.Considera ca i se ofera o protectie pentru lumea din viata scolara, ceea ce nu poate fi decat pozitiv.Problema este daca invatatoarea va dori sa accepte in clasa acest profesor de sprijin, nu stiu daca poate fi obligata , dar ar fi bine sa fie si ea cooperanta.Spun asta pentru ca nu este ceva foarte uzitat in scoala din Romania.Nu stiu exact ce probleme are copilul tau, va doresc numai bine, dar stii conteaza enorm unghiul din care privesti problema.Este ca si in cazul cu paharul pe jumatate plin sau gol.Si nu vorbesc prostii, ci e ceea ce ma confrunt si eu zi de zi.Stiu ca in Romania etichetarea e mai ceva ca un stigmat si vorbirea pe la colturi e sport national.Dar incearca sa vezi doar binele si interesul copilului tau si nimic altceva.Sa nu-ti pese de nimeni si de nimic, daca asta e ceea ce poate sa iti ajute copilul sa invinga in lupta asta pentru viata.Aceasta lupta este mai complicata in cazul acestor copii, cum sunt ai nostrii, decat in cazul copiilor sa zic asa normali, de aceea orice ajutor conteaza. Incearca sa vezi aceasta posibilitate pe care vi se ofera ca un sprijin si nu ca pe o caramida data in cap.
Acum clar la obiect, poti citi aici daca nu ai fcut-o deja

http://legestart.ro/Metodologia-2011-organizarea-serviciilor-sprijin-educational-copiii-elevii-tinerii-cerinte-educationale-speciale-integrati-invatamantul-masa-(NTk0NTA1).htm


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Anna, mai intai spune-ne de ce a zis asta doctorul si cum a ajuns la concluzia asta. Pai daca nu a avut profesor de sprijin in clasa 1 si 2 nu inteleg rostul intr-a 3-a, mai ales ca fata ta din cate am inteles are probleme doar la evaluari. Profesorul de sprijin e un psiholog care sta langa copil in clasa si-l ajuta sa raspunda la ora, sa lucreze fise, sa scrie, etc.
Noi pe 11 decembrie avem programare pt obtinerea unei curricule adaptate. Se face un dosar si se duce copilul la o evaluare.
Si inca ceva, daca doctorul asta a mai vazut-o si stie copilul de ce nu s-a sesizat pana acum?
Tratament ceva i-a recomandat, pt mentinerea atentiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

mULTUMESC pentru sfaturi
Roxy sa stii ca nu am putut sa deschid link-ul care trebuie.


Sa stiti ca ma simt deprimata si vinovata.

Ma simt de vina, cred ca nu fac tot ce trebuie pentru ea ca a ajuns aici si ca nu face fata singura sarcinilor scolare.
pOATE daca am fi lucrat mai mult, daca nu as avea doua job uri as fi putut sa fac mai multe pentru ea.

Mergi la inceput