Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati?(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Prefer sa stau sa explic de o mie de ori un lucru copilului pt ca stiu sigur ca pina la urma o sa-l inteleaga, decat sa ma mai justific doamnei.

Oana asta este atitudinea pe care trebuie sa o ai. Felicitari! O sa vezi ca lucrurile vor merge din ce in ce mai bine.

Citat:
facut numai cate 2-3 greseli la fiecare lucrare la lb romana dar nu a vazut mai mult de B-7,

Ra-mi-ella De unde ai tras concluzia ca B = -7??? Calificativele nu trebuiesc comparate cu notele. Chiar daca invatatoarele mai pun punctaje pe lucrari.
Asa cum am spus la stiinte al meu avea B, iar acum are numai 10, in conditiile in care materia este mult mai complicata si da lucrari din toata materia. La fel s-a intamplat si la alte materii... deci modul de acordare a calificativelor nu are legatura cu notele (cele pe care le stim noi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

La sedinta doamna a spus ca ea pune calificativele pentru ca asa cere legea, dar in paranteza langa calificativ vom gasi intotdeauna nota,ceea ce si face. Toate lucrarile se noteaza de la zero, nu exista un punct din oficiu, nu exista note pentru caiet, pentru asezarea in pagina, pentru scris frumos si aranjat. O greseala = un punct scazut si cand spun greseala ma refer la faptul ca lipsa caciulitei de la a tot greseala e.
In schimb in clasa a VII, la celalat copil, se pot pune note la caiet, pentru scrisul ingrijit, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Ra_mi_ella ...sincer, eu cred ca mai trebuie ignorate doamnele din cand in cand. Au atatea pretentii, sunt atat de perfecte si normal ca gasesc in clasa cetiva copii perfecti...ca ii deprima pe parintii cu copii nu chiar atat de perfecti pentru standarele ei.

Cum zice si filofteia..eu n-am auzit de B=7. Si atunci S=4? Cu S treci clasa, cu 4 nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Sunt foarte foarte deprimata, chiar daca o sa ziceti ca nu fac altceva decat sa ma plang, sunt terminata.


Am fost ieri dupa interpretarea evaluarii psihologice.
diagnostic:bradiplesie si recomandare profesor de sprijin. Are un QI foarte mic.

Ma ingrijorez foarte rau, pentru ca pana acum nu a avut acest diagnostic desi este in clasa treia si dificultati la invatat a avut din clasa intaia.

Am o stare foarte proasta si nu pot sa fac altceva decat sa ma vaicaresc.
Simt ca nu am facut tot ce trebuie pentru ea si nici nu mai am putere sa lupt pentru viitor.
I a dat un singur medicament Neuro maxx

si o gramada de hartogarie tre sa fac pentru profesor de sprijin.

Daca nimereste unul prost? Daca o eticheteaza doamna si colegii ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Anna, imi pare tare rau pentru voi, dar un diagnostic nu schimba cu nimic situatia voastra. Din pacate nu am reusit sa gasesc pe net nimic despre acest diagnostic, doar bradipsihie care inseamna incetinirea functiilor intelectuale. Evaluarea IQ-ului mai depinde si de cat de mult s-a concentrat ea cand a rezolvat acel test de evaluare IQ. La noi psiholoaga i-a dat scurte pauze de relaxare si a insitat f mult sa-i acapareze toata atentia in momentul in care ii punea intrebarile. Daca ea a reusit sa invete tabla inmultirii inseamna ca IQ-ul ei nu e asa de mic. Eu am vazut la Obreja un copil cu IQ f mic care facea a 3-a oara clasa 1 pt ca nu reusea nici macar sa invete literele dupa ce a facut de 2 ori clasa 1.
Pai si ce prgonostic ti-au dat? In genereal IQ-ul poate fi dezvoltat prin diverse metode.
In ceea ce priveste profesorul de sprijin tu esti cea mai in masura sa spui daca are sau nu nevoie. Daca nu reuseste sa scrie la scoala, nu reuseste sa rezolve teste, nu reuseste sa se concentreze sa raspunda cand e ascultata atunci poate ar fi bine sa incerci si profesor de sprijin. Sau poti doar sa-i ceri curicula adaptata daca e cazul dar acelasi dosar stufos o sa ai de pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Nu este ca nu s a concentrat pentru ca acelasi QI i a iesit si in 2010 cand am evaluat o prima data.
Nici eu nu stiu prea multe despre nimic, de exemplu am intrat pe CMBRAE unde trebuie sa ajung cu ea si mai rau m am intetosat.
Exact asta e cu fata mea: nu are tulburari de comportament, nu are are alte probleme decat ca este mai inceata si sistemul asta de invatamant cu mult mult mult, nu o ajuta foarte tare.

[Poate ar fi bine daca as da peste un bun specialist, sunt dispusa sa o meditez si in particular dar nu vreau sa i puna nimeni etichete gen,,inceata clasei''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Anuscha, încearca sa te linistesti! Eu dupa mine as incerca cu o programa adaptata daca ar fi cazul. Insa asa cum zice si Oana totusi daca a invatat tabla inmultirii unde multi copii fara probleme au dificultati, nu stiu ce sa zic.
Am ajuns la concluzia ca in clasele I-IV se cere mult mai mult si e mai mare exigenta decat in gimnaziu.
Eu am mai zis ca am o cunostinta care are o fata in clasa a VIII cu un IQ f mic si merge bine cu o programa adaptata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Primul soc mi a trecut si m am linistit subit pentru ca am sunat la CMBRAE si mi au spsu ca nu au profesori de sprijin disponibili asa ca.............munca este a noastra a parintilor.
Ramane partea cu curricula adaptata care, surpriza trebuie facuta de doamna invatatoare. Cred ca va fi foarte bucuroasa la aflarea vestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Anuscha, eu ma inteleg foarte bine cu psihologul din scoala fiului meu, care e si profesor de sprijin. Am vorbit de nenum#259;rate ori cu ea pe problema asta. Ea mi-a spus asa, ca invatatoarea (profesorul pentru invatamantul primar) are obligatia de a face o curicula adaptata pentru copiii cu probleme de felul acesta. Mi-a mai zis, de fata cu doamna, ca e obligata prin lege la chestia asta, chiar daca copilul nu a trecut prin o mie de comisii, atata timp cat se poate dovedi cu acte medicale si de la psiholog ca exista unele probleme si copilul nu ar putea tine ritmul. In nici un caz nu are dreptul sa refuze, pe motiv ca e prea ocupata sau nu are chef si sa iti lase copilul repetent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Anna eu pe 11 decembrie o sa ma duc la comisia de la Constanta si o sa-ti spun mai exact ce se face acolo si ce inseamna curicula adaptata.
Nu-ti face tu probleme din cauza doamnei invatatoare ca nu moare daca munceste putin mai mult. Tu trebuie sa te concentrezi pe ce solutii sunt pt problema ta si atit.

Mergi la inceput