probleme cu fratele...din nou...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

XIO, daca am retinut eu bine din alte postari mai vechi, parintii lui Nikol24 nu mai sunt. Poate retin eu gresit (asa sper, cel putin)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Da asa este parintii nu mai sunt,de fapt mama pt ca mami ne a crescut singura pe amandoi.Probabil ca si din cauza asta ma simt intr un fel responsabila de soarta lui pt ca inafara de mine nu mai are pe nimeni,dar uite ca el nu constientizeaza asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Si vrei ca peste 15 ani sa-ti reproseze copilul tau ca ai pus interesele ei pe al doilea loc?

Nu va puteti muta impreuna cu socrii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Normal ca face crize si ameninta ca da foc la casa; unde mai sta si mananca gratis ?
Ia fa-i tu o reclamatie la politie si da-l si afara.
Daca el are o scuza ca este iresponsabil, tu nu ai nicio scuza : ai propria ta familie, pe care trebuie sa o protejezi de astfel de intrusi, care va destabilizeaza financiar si emotional.
Da, va iesi urat, ca asa scapi de paraziti : cu tratamente soc.




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Allinta, nu e realist ce ii propui. Si nici moral. Sunt amandoi mostenitorii acestei garsoniere indiferent cine e trecut pe acte.

Nikol, in lumina ultimelor postari, imi pare rau pentru tine dar se pare ca nu ai incotro decat sa vinzi si sa te duci mancand norii. Atata doar ca ti-am spus care e riscul. Trebuie sa te schimbi tu in primul rand si sa nu mai accepti chiar orice mizerie din partea fratelui tau. Daca isi va papa partea de bani si va pica iar in spinarea ta nu te vad bine. Spune-i si lui ca daca continua asa banii aia se vor duce foarte repede, iar tu a doua oara nu il mai primesti ca sa te paraziteze ca ai alte responsabilitati iar el e adult isi poate purta de grija. Si chiar sa nu-l mai primesti. Dar daca tot cedezi si cedezi in fata lui ti-am zis nu te vad bine, vei munci vesnic si pentru el si chiar nu e corect. Stii vorba aia "cum iti asterni asa dormi"? E foarte adevarata atat pentru tine cat si pentru fratele tau.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Androix, este cat se poate de realist. De cand lumea si pamantul unii frati se cearta si se sicaneaza, altii se inteleg unii cu altii. Nikole si fratele fac parte din prima categorie.
Tu nu ai auzit de procese de frate contra frate, pe mostenire ? Daca Nikole are dovezi fizice ( chitante sau martori ) ca fratele nu contribuie la cheltuielile casei, va fi si bun de plata.
Dar persoanele care se lasa parazitate la nesfarsit nu vor intelege niciodata cat rau isi fac lor insele.




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Si vrei ca peste 15 ani sa-ti reproseze copilul tau ca ai pus interesele ei pe al doilea loc?


Sau sa-i zica fratele ca el a crescut-o...ca am mai auzit si din astea! Ca datorita lui a avut copilul unde creste, o casa...si ca cine stie ce mai zice...tu la asta trebuie sa te gandesti, fiindca daca el a zis ce a zis referitor al cumparatul mancarii si la cresterea copilului, cine stie ce impresii mai are el in cap. Fratele tau daca nu reuseste sa iasa din pasivitatea asta, e posibil sa-i zica peste ani si ani lucruri de genul asta, pentru a-ti face copilul dator fata de el, sa se lipeasca sa mai paraziteze si pe spatele lui in virtutea a ceea ce am scris mai sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

Citat:
garsoniera este trecuta pe numele meu pt ca el are datorii la banca si cand m am certat cu el alaltaieri si la nervi,repet,numai pt ca eram nervoasa,ca sa il sperii i am zis ca il dau afara si ma scoate din casa cu ordin judecatoresc a inebunit si mi a zis ca da foc la casa
Nu pot sa il dau afara si nici nu voi face,constiinta nu ma lasa sa afc asta.I am propus sa inchiriem si sa impartim chiria si nu a fost de acord,i am propus sa se mute el ca eu am copil mic si mi ar fi greu si il ajut eu sa platesca jumate di chirie si el jumate si nici asta nu a vrut.Din cauza asta zic ca am epuizat toate metodele
Vreau sa vand cat mai repede si sa scap.O sa stau cu chirie pana mai strang bani,mai stau pe la socrii daca pot...nu stiu gasesc eu o solutie.
Aici e vb de rautate in stare pura ,e atat de pornit impotriva mea,nu recunoaste nimic nimic din ce am facut pt el.Si e de un egoism extraordinar.Am fost plecata 2 zile la soacra mea si a facut piata si a cumparat mancare gata preparat din auchan si cat ma fost acasa nu a cumparat o paine de 1 leu.Ma uimeste



nikol, bineinteles ca fratelui tau n-o sa-i convina niciuna din propunerile tale. Nimic din ce spui tu nu se compara cu actuala situatie: el are locuinta gratis (inclusiv facturile platite), mancare gratis, nicio obligatie, isi cheltuieste banii cu cine si pe ce vrea... El cunoaste foarte bine slabiciunea ta pentru el, faptul ca ati ramas singuri si ca tie iti e greu sa iei masuri radicale fata de el. Si te manipuleaza si se foloseste de tine. Iar fara anumite masuri radicale din partea ta, nu vad ce anume s-ar putea intampla ca sa te scoata din situatia asta.

Consideri ca ai o datorie morala fata de el, avand in vedere ca nu va mai aveti decat unul pe altul. OK. Dar, in acest caz, si el are aceeasi datorie morala fata de tine. Chestia asta nu merge intr-un singur sens. Consideri ca garsoniera, desi e doar pe numele tau, e de fapt proprietatea amandurora si asta e foarte frumos din partea ta, ca intentionezi sa-i dai partea care i se cuvine si te gandesti la solutii prin care sa beneficieze si el in caz de inchiriere etc. El nu considera insa ca trebuie sa-ti dea ce-ti datoreaza, din punct de vedere material.

Eu vad aceasta situatie la modul urmator: probabil ai o stima de sine scazuta si, intr-un fel, facand ceea ce este corect ba chiar mult mai mult fata de el, asta te ajuta sa te vezi pe tine insati ca pe o persoana responsabila, buna, corecta... Dar, in acelasi timp, acest om te manipuleaza. Ba, mai mult, aceasta manipulare se rasfrange asupra familiei tale (vezi situatia financiara, cheltuielile la care el nu contribuie si se rasfrang asupra copilului si sotului tau, vezi faptul ca sotul tau a ajuns sa faca curatenie in urma lui, vezi raspunsurile obraznice primite de sot din partea fratelui tau cand a incercat sa discute cu el...) Serios, ai grija ca situatia cu fratele tau sa nu ajunga sa devina o mare problema intre tine si sotul tau, care in mod cert vede problema asta altfel decat tine!

Nu cred ca a vinde garsoniera e cea mai buna solutie in acest moment. Pe de o parte pentru ca preturile la apartamente sunt scazute, in acest moment. Pe de alta parte, o data ce nu esti in stare sa pui piciorul in prag in acest moment, ce te face sa crezi ca vei fi in stare sa-l refuzi daca va veni din nou la tine dupa ce a cheltuit partea lui din banii pe casa? Problema este numai la tine. Tu esti cea care trebuie sa faci o schimbare in atitudinea ta fata de el. Si asta poti s-o faci si acum, nu trebuie neaparat sa vinzi casa pentru asta. Aminteste-ti ca familia ta adevarata sunt acum sotul si copilul! Nu fratele, care e capabil sa munceasca si sa se intretina singur. Nu ai nicio obligatie morala sau de alta natura fata de el ca sa-l intretii, sa-i platesti facturile si mancarea.

La urma urmei tu pentru ce faci compromisurile astea? Ca sa nu se supere pe tine? Ca sa ai si tu pe cineva, un frate, la nevoie? Dar crezi ca omul asta o sa fie alaturi de tine la nevoie? Sau este, in momentul asta, cand te lasa sa te chinuiesti singura cu serviciul si profita de banii tai? Explica-i foarte clar ca nu-ti mai ajung banii pentru toate si trebuie sa inchiriati garsoniera si sa te muti o vreme la socrii tai pentru ca ai nevoie de banii pe chirie. Si el va primi jumatate din banii de chirie si gata! Iar daca nu i se par de ajuns si nu se descurca, are ca optiuni sa mearga sa munceasca in Romania, in Italia... Sincer, problema nu se va rezolva prin vanzarea casei. Problema se va rezolva in momentul in care tu iti vei stabili prioritatile si vei inceta sa te mai vezi raspunzatoare pentru actiunile unui adult cu doar 1 an si jumatate mai mic ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Faptul ca garsoniera e doar pe numele lui Nikole,duce la situatzia actuala!

El este neincrezator(are el motivele lui),se teme ca daca pleaca de acolo,Nikole poate face ce vrea fara sa aiba nevoie de acordul lui.

Asa ca sta acolo,indiferent ca ii e bine sau nu.infiferent ca o deranjeaza pe Nikole,indiferent de faptul ca ea are familie si de fapt stau claie peste gramada...insa el stie ca lEGAL ,daca pleaca de acolo,Nikole poate dispune de bunul respectiv dupa voia ei.

Daca el ar fi fost trecut in acte,poate(am spus POATE)situatzia ar fi fost alta,el ar fi avut un control asupra bunului...asa...nu aresi stie ca e la mina ei,singura sanasa sa aiba control e sa stea acolo.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

nikole, pana la urma tu vei lua decizia cea mai buna pentru tine si familia ta.
si eu consider ca vanzarea este cel mai bun lucru pentru ca de fapt acest obiect ( garsoniera ) este marul discordiei. in momentul cand acest obiect va fi impartit pe din doua ( si bine faci pentru ca asa vei sta cu constiinta ta impacata indiferent de ce se va intampla cu fratele tau ) marul discordiei nu mai exista.

chiar daca nu este momentul de piata cel mai potrivit pentru tranzactii imobiliare acum, linistea ta si a familiei tale este mult mai importanta decat o diferenta de bani. nu banii sunt importanti cat linistea locuintei voastre.

eu cred cu convingere in proverbul ca "tot raul e spre bine", va mutati cu chirie, poate intr-o locuinta mai buna pentru voi si copilul vostru, va puneti banii in banca si in viitor incercati sa adunati pentru un loc al vostru modest dar doar al vostru.
in momentul cand nu veti mai sta in acesta garsoniera unde tu consideri ca si fratele tau are dreptul la jumatate, vei avea puterea de nu il mai primi in casa, pentru ca acum fiecare are dreptul lui egal si fiecare va face ce considera cu el.

inainte de toate pacea si linistea pe care le regasesti "acasa" sunt cele mai importante in viata. daca le ai esti invincibil!


Mergi la inceput