Bebelus de 1 luna plange incontinuu, zi si noapte!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Kytana cred ca asa este el mai plangacios.Fata mea a inceput cu plansul de cand a iesit din mine si nu s-a oprit nici acum.Plange foarte usor din orice ,incep sa-i curga niste lacrimi mari pe obraz de ti se face mila de ea.Trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca asa e el.Bine ca-i sanatos si papa tzitzi si ia bine in greutate!
La al doil-lea vei vedea ca totul ti se va parea usor.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Inteleg ca este plangacios, nu asta ar fi problema, dar de ce nu doarme? Mai nou nu mai adoarme nici la san. SUnt la capatul puterilor. Adormea la san si il puneam sa doarma pe zgomot de foen (ziua ma refer) acum nu mai adoarme nici la san.

Este treaz de la 2 dimineata. Nu mai doarme deloc nici noaptea. Nu stiu ce sa ii mai fac. Va rog, ajutati-ma cu cateva rasppunsuri, e normal sa nu doarma?!

Dr de fam (care este pediatru) zice ca e vina mea ca l-am invatat prost. Vina mea la ce, din moment ce orice as face el nu adoarme!!!
Noaptea de obicei dupa ce manca tzitzi, scoteam aerul si adormea. Azi noapte nu a vrut sub nicio forma sa mai adoarma. Nici leganat, nici pe cantece de leagan, nici liniste, nici la piept, in niciun fel...

ZIua cum vad ca i se face un pic somn, casca sau da cu manutele la ochisori, il pun in patut/pat. Niciun rezultat in secunda doi incepe si tipa. Nu mai stiu ce sa ii fac. Deja uit de la mana pana la gura ce am facut si ce am zis, nu mai functionez. Ma ingrijoreaza f mult faptul ca efectiv nu doarme si citesc ca ar trebui in 24h sa doarma cel putin 10h! El in ultimele 12h a prins 1h40 min de somn, nu mi se pare deloc normal si nici nu stiu la ce doctori sa ma mai duc.

Va rog, orice sfat este binevenit. Incerc sa citesc cartea The No Cry Sleep Solution dar nu am cand sa o citesc...



Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Katya, iti recomand Alinan anticolici. Are extract de flori de tei si il mai calmeaza. Si dute si la un alt pediatru sa vezi ce iti recomanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

kytana, pe perioada sarcinii ai luat si alte medicamente/suplimente, pe langa vitaminele prenatale ? ceva pentru sustinerea sarcinii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

salutare KYTANA!!
In primul rand vreau sa va doresc multa sanatate,fericire si sa aveti parte numai de impliniri din partea celui micut!!
Acum revenind la subiect-iti zic ca si eu am un baietel de 1an si 8luni acuma dar ca si tine am trecut prin niste momente ingrozitoare cu el cand era mic mic din cauza colicilor...
Deasta te inteleg perfect si sper sa nu te sperii cu ceaa ce iti voi zice--la noi colicile au durat 6luni si numa cu plansete zi si noapte...aveam zile,nopti cand plangeam si eu cu el din cauza ca nu stiam ce sa-i fac sai fie lui bn...aveam si momente cand imi venea sa-l dau "de toti peretii(poate ma credeti nebuna dar sigur cunoasteti sentimentul)"...Doamne si acu imi vine sa plang numa la gundul asta!!crede-ma ca am incercat tot ce se putea in privinta medicamentelor,siropurilor atat in Italia cat si din RO..si nu au dat nici un fel de rezultate..am incercat (dat de pediatra)si un medicament mai tare dar fara prea mari rezultate(cel mult30min)si am renuntat la el...si eu mergeam la doct cu el si imi zicea ca nu am ce sa-i fac nu exista ceva sigur cu care sa opresti aceste dureri doar sa le mai atenuezi putin...eu la recomandarea pediatrei am introdus suzeta mai mult fortat si a durat cam 2 sapt.pana a acceptat-o...pt.ca si al meu lua fff bn in greutate,chiar mai mult dar tocmai MANCATUL foarte des ii dadea aceste colici pt.ca el nu reusea sa digere mancarea si atunci mia zis sa nu-i mai dau decat la interval de 3-4ore nu mai mult daca plangea ii dadeam suzeta sau ceai de fenicul si sa stii ca asa am reusit sa mai atenuam urletele...
--si inca ceva ce stiu ca o sa zici ca e greu si ca nu sunt normala la cap dar iti zic din experienta mea si sfatul primit de la pediatra...ea mi-a zis asa:"daca plange este normal sa-l iei in brate sa-l calmezi sau sa te plimbi cu el...dar ATENTIE MARE ca ei sunt"smecherasi"de mici si se invata"..
--si asa eu il luam in brate cand plangea il calmam cu muzica,cantece,poezii etc si il puneam ori in pat sau in patut...daca incepea sa planga incercam sa-l linistesc in pat fara sa-l mai iau in brate la fiecare minut si plus ca el era fff greu....
--de dormit il adormeam tinand-ul cu burta pe burta mea si capusorul pe san fara sa suga..si cu cantecele...muzica etc..ce se putea..si dupaia il puneam in patut sau carucior..
cam asta este povestea noastra
sfatul meu este sa ai fffffffffff multa rabdare si sa stii ca va trece perioada asta chiar daca acum nu pare asa
pupici la micut si o imbratisare tie
sanatate multa va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Nu am.luat niciun alt medicament in afarade Femibion. Am mancat sanatos, doar sucuri proaspete facute in casa,mancare gatita in casa, salate etc. Rar dulciuri si f rar un kfc.

Eu zic ca acum nu mai sunt colicii de vina pt ca ii cunosc fetele de colici si tipetele aferente. Are cateva crize acum: 4 - 7 dim,celmai urat epidod,unul mic la 10 sila 13 apoi tot unul mai urat la 19.00.

Problema mea este ca nu mai reusesc sa il adorm nicicum. Inainte adormea la san, dar acukm nici macar asa. Voi v-ati confruntat cu nesomnul bebelusului? Pe toate siteurile scrie ca ar trebui sa doarma peste 10h iar el in ultimele 18h a dormit 6h cu indulgenta.



Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Buna. Imi cer scuze...scriu de pe telefon..si scriu mai telegrafic. Stiu si inteleg prin ce treci. Am avut aceeasi problema cu cea mare. Plangeam odata cu ea zilnic. Pe la 5 luni s-a oprit plansul...dar nu am aflat ce a fost decat dupa 5 ani cand am nascut-o pe cea mica. Ea era cat de cat ok...nu prea plangea...dar avea alte simptome...si anume sange in scaun. Am aflat ca este alergica la proteina din lapte si a trebuit ca eusa tin un regim fara lapte, derivati sau carne de bovina. Asa am reusit sa stopam simptomele care din cate am inteles in majoritatea cazurilor dispar pana intr-un an. Ceea ce voiam sa subliniez de fapt este ca, cautand info pe net despre asta am gasit ca de foarte multe ori plansul isteric si interminabil la bebelusi fara nici un alt simptom poate sa ascunda de fapt aceasta problema...si ca fetita mea cea mare ar fi putut sa scape de durerile ingrozitoare pe care le provoaca aceasta alergie daca as fi aflat atunci de asta si as fi tinut regim sau daca as fi trecut-o pe un lapte special. Nu spun ca poate fi neaparat si la voi aceeasi problema...doar ca merita incercat sa tiu regim....doar ca trebuie sa fii foarte atenta...nimic cu urme de lapte sau vita...verifica etichetele...iar simptomele pot dura inca cam 2 saptamani de la inceperea regimului. Incearca..poate vei gasi alinarea micutului. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Multumesc de raspuns, am gasit si eu asta pe internet, am sugerat-o pediatrilor dar toti au zis ca nu are cum...
Acum este deja treaz de 22h, cu doar un somn scurt de 1 1/2h.L-am mai pacalit cu sanul. Amincercat si LP. Nu il ia nici din biberon nici seringa nici lingurita. Deci foame nu ii e, dar cauta in disperare sanul. Acolo mai atipeste cateva minute.

E normal pentru un bebe de 6 saptamani sa nu doarma atat de mult?!



Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Pe cat de mult te stresezi tu din asta,pe atat de mult il vei agita si pe el.

Eu zic ca ai nevoie de cineva langa tine.Oricine,sot,rude,prieteni,etc.Care sa mai stea cu cel mic,sau sa vina pur si simplu sa stea de vorba cu tine.Sigur ai sa te mai destinzi si tu.Ai luat in calcul si o depresie postpartum?

Crede-am ca stiu ce greu e,ce urata e aceasta perioada.Eu una nu cred ca o socteam la capat fara un ajutor.Si cand avea Stefan aproape 3 luni sotul a plecat.Noroc ca m-am mutat la mama,ca altfel nu stiu ce ma faceam.

Daca toti medicii iti zic ca bebe e sanatos,inseamna ca asa o fi si ca el e doar un mic mai sensibil.

Uite,altceva la ce poti fi atenta.Cate grade sunt in camera in care doarme el ? Nu e prea infofolit? Sau nu ii e prea rece? Camera lui e aerisita zilnic? Il scoti la plimbare zilnic ? Te joci cu el? Ii canti,ii vorbesti calm si linistitor? Cum incerci sa ii atragi atentia? La baita cum se comporta? Ii faci masaj dupa? Primeste vizite sau mergeti in vizita la cineva? In camera are o lumina difuza pe timpul noptii?


Mare grija la temperatura!! O prietena a mea a nascut in februarie si prin mai-iunie,desi erau cel putin 15-20 grade afara ea inca tinea centrala in casa la 24 grade si cand ieseau afara pe timpul verii cel mic avea body,caciulita subtire,pantalonasi subtiri lungi,pantalonasi peste,o bluzita si o gecuta subtire.Si il mai acoperea si cu o paturica subtirica.Rezultatul? In octombrie,la primele variatii de temperatura a facut saracul copil pneumonie. Au stat de 2 ori in spital pe injectii pana acum.De fiecare data cand il scoate afara incepe sa tuseasca sau sa ii curga nasucul.

Eu tin minte ca avea Stefan 1-2 luni(iulie-august) si il scoteam afara doar intr-un body,un tricou si sosetele subtiri si eventual daca era vant ii puneam o caciulita subtire.Toti se uitau la mine cu ochii cat cepele.Dar uite,acum am pornit centrala doar de 2 saptamani in casa,si o tinem la 16 grade(chiar si asa uneori noaptea transpira),nu e nevoie sa ii dau n-spe mii de haine pe el sa nu se mai poata misca.
Eu mereu am urat ideea aceea de caldura ca sa curga apele de pe tine.Nu ii vad rostul.Adica pe langa factura uriasa de la gaz,mai trebuie sa schimbi si lenjeria zilnic,mai trebuie sa fi mereu cu ochii pe cel mic sa nu transpire,sa nu il prinda raceala,plus ca nu stiu,fiecare face cum crede de cuviinta.

Sa vezi aici la mare vara copilasi de nici o luna,numai in body cu maneca scurta(sau chiar un simplu maieut si pampers)si un baticut pe cap. Si na,e vant,e umiditate si cu toate astea,parintii sunt f relaxati,copii la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Am rezolvat misterul. Eu sunt cauza agitatiei lui. Am ajuns la urgenta dupa 24h de nesomn si plans inconsolabil. Pediatruldespre care v-am spus mi-a prescris pt raceala parasinus, pe care l-am tot luat incepand cu 2nov. A facut micutul meu intoxicatie de la pseudoefedrina. L-au pus la incubator, se albise la fata, nu mai respira bine, febra si scaun diareic. Doua zile a papat doar apa de orez in timp ce eu il priveam cu cauta sanul in incubator si ma chema. Am plans ca nebuna, vazundu-l cum se zbate. La spital i-au dat calmante in prima instanta, a dormit 3h, dupa care alte 13h treaz. Dupa cele 13h de cosmar am avut voie sa ii dau tzitzi si mi-a adormit puiucul in brate, toata noaptea nu s-a dezlipit cu nasucul de mine.

De atunci incearca si el sa aiba un program normal, aseara a dormit 5.5h neintrerupt, astazi pe zi a avut 2 somnicuri scurte si unul lung de 4.5h. Acum doarme linistit.

Sa ne fereasca Dumnezeu de doctori ca cel peste care am dat eu... Si eu vinovata, desi pe prospect cu scrie clar ca este interzis in alaptare (doar in sarcina) trebuia sa nu fi racit si sa nu iau nimic...! De acum stiu lectia.

Multumesc pentru raspunsuri si pentru sustinere



Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput