Clubul "babelor" FIV-oase 66

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

pleease, don't say plati internationale
ca platesc regulat in UK din Ro
aaa, stai asa ca acum imi pica o fisa: e posibil ca unele din comisioane sa fie provocate de diferenta de moneda??? (trimit EUR din cont ro de EUR in cont UK, fara sa zic nimic de suma in lire)
In DE am avut situatia de comisioane, doar cind am platit explicit in CZK in cont CZ.

si la o adica, daca as putea intelege comisioanele proprii bancilor, treaba cu BNR chiar ca n-o inteleg...

iar frustrarea mea era legata de faptul de ce bancile din strainate pot supravietui fara comisioane la orice miscare, iar cele din Ro nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

MeAlex mi-a picat fisa tarziu. O fosta sefa (care mi-a dat una din recomandari - au vrut parca 3) mi-a zis dupa ca trebuia sa mai fac si eu pe prostul, ca si-or fi simtit scaunul amenintat. Oricum, pe atunci inca mai traia mama care in loc sa ma incurajeze a inceput sa ma bata la cap cu "dar tu cand iti faci o familie, cand imi faci un nepot", plus ca mi-a zis ca ea nu vine cu mine ... asa ca mi-a taiat avantul, singura nu aveam cum sa o las aici (dovada ca in mai putin de un an s-a stins). Intre timp m-am maritat, copii nu am facut si trag matza de coada 9 ore (conf CCM) cu gratziosul pe scaun si cu ochii lipti de un monitor. Azi ma gandeam ca as putea sa ma apuc de crosetat, origami, insirat margeluse, martisoare ... orice altceva, numai sa ies din rutina asta care macina incet-incet.
bombi sorry, stiu ca nu ai vrut sa dai nastere la polemici, m-am refulat si eu pe aici Am o colega a carei sora e in "occident" si de cate ori are de facut vreo plata ne/se intreaba de ce lui sor'sa nu ii ia comision la plati . Toti gandim la fel ca prima reactie, eu uneori o mai am si pe a 2-a pe care am expus-o.
Ma duc ca imi da graul in foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Lara, am scris eu aiurea: a zis 20 mg de la inceputul ciclului, apoi Medrol, de la test pozitiv, dar nu a zis pana cand. Eu as lua pana la 12 s, cam atunci s-a termina perioada de cosmar (teoretic).

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

bombi asta ne intrebam si noi uneori (cei din birou) Posibil ca pe acolo alta sa fie situatia. lumea mai are depozite, banii plasati aduc bani, o merge creditarea mai bine decat la noi.
contul din UK e in lire sau in EUR ? pt ca daca tu platesti eur, banca RO nu iti va face in veci nici o conversie, cel mult banca primitoare daca vede ca i-au ajuns banii in alta valuta decat cea in care e deschis contul si posibil sa aplice si un comison pt "reparare". Noi am avut cazuri de la anumite banci de plati respinse pt ca valuta contului diferea de cea a platii. Dar totul depinde de banca - poti sa intrebi in UK de lista lor de comisioane.
Si inca o chestie, ce tip de comisionare alegi ? OUR (in sarcina ordonatorului) sau SHA (fiecare la banca lui) ? Daca ai ales OUR, tot de la tine se vor lua si comisioanele cerute de banca beneficiara, de bancile intermediare, pe langa cele ale bancii tale. Ca sa nu crezi ca bancile straine au vreo jena in a cere comisioane pt plati care le vin cu OUR, ca doar nu comisioneaza clientii lor. E lunga povestea si intortocheata, daca vrei putem sa vb pe PM sa vad daca pot sa iti gasesc o varianta mai ieftina.
Pt platile in RON pe teritoriu, BNR tine toti banii, decontarile se fac in mare parte prin Transfond care, normal, isi ia si el un comision, la care se mai adauga si cel al bancii platitorului. Pot varia daca plata e de mica sau mare valoare, urgenta sau spot (la 2 zile) (difera sistemul prin care e transmisa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

va pup si eu de noapte buna

Mergi la inceput

ma duc si eu sa vad cum imi culc torticolisul. apropo, azi am fost la masaj si m-am intors la fel de teapana (v-am zis deja ?!? m-a lasat neuronul si nu imi mi aduc aminte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Qiao, mai bine mergeai la ace, ca mereu spui ca rezolva problemele.

Noapte buna tuturor!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna
Abia pe seara am inceput si eu sa ma activez.
Apropo de banci si bani. Am trimis in din contul meu de Fr in contul meu de Ro - 150 eur. Ambele conturi in eur, dar am gresit adresa bancii din Ro...si mi-au returnat cei din Ro 137 eur cu motiv - adresa sucursala inexistenta. Cei de la mine de la banca, m-au chemat sa traduc motivul(trimis in romaneste)si cand au auzit, au depus contestatie pt comision ilegal. A doua zi am primit si restul de bani iar consiliera mi-a zis ca se inteleg ele bancile intre ele.
Qiao, ce faci cu graul de la fiert? Mi-e mie pofta de coliva...nu ca ar avea legatura
Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

YES WE CAN!!
it's twinkies!!!
double trouble!!

2 inimioare super strong, bine pozitionate (fara zone hiperecogene..), so alles gut!!
sorry, sorry, imi vine sa scriu totul double..am under shock!!!

_
finally, pregnant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Lara - FELICITARI !!!!!
Sa ai o sarcina usoara, bebelusi sanatosi, frumosi si destepti si nu in ultimul rand cuminti.
Ma bucur nespus ca mi-am inceput ziua cu o veste asa buna.

Mergi la inceput