Clubul "babelor" FIV-oase 66
Raspunsuri - Pagina 14
QiaoBing spune:
aristicule dar le-ai adunat si tu, soro, pe toate gramada, de acum sa nu te mai auzim ca mai scartai pe nicaieri, trebuie sa fresh bon-bon pt blonzi
chiar asa, am socilizat noi si iarna, daramite pe racoare
eu de cate ori am fost consemnata in casa am avut parte de cate o bormasina in creieri, cred ca as fi preferat alte activitati din partea vecinilor
Lara27 spune:
bombi, relax, te cred pe cuvant imi inchipui ca n-o fi Mrs. A. singura in abordarea asta, dar chiar n-o pot accepta; dc ma gandesc bine, si Strohmi tot asa mi-a zis (la Alex cred ca, a fost ultrasafe, l-o fi speriat cu istoricul ei)..am intalnit si la dr. Albu abordarea (nu ca regula, dar oricum)..anyway, niciunul nu poate garanta ca va fi ok asa! si faza cu eco saptamanal si reluam la nevoie, dc se constata retard de crestere sau placenta imbatranita (de ce sa repari, dc poti sa previi?)..nu cred ca as avea nervi de asa ceva..too risky business!
huh, eu sunt bancher de profesie dar, nu lucrez in domeniu si ai dreptate, bancile sunt sharks, care nu produc nimic, dar traiesc boiereste din banii altora (comisioane, investitii, etc) e cel mai smart business.. pacat ca, A+B+C (sau macar 2 din ei), nu au cont la ac banca, la transfer intrabancar (spre deosebire de interbancar) comisionul e ori zero ori infim, fct de banca;
le: si explicatia: PAI-ul meu homo da esec de implantare (btw, PK nu crede ca are vreo legatura) si SOE in primul trimestru (nah, tare incurajator, ce sa zic..), fact. XIII hetero nu conteaza ca-i..hetero si MTHFR-ul (dublu hetero) se trateaza oricum cu acid folic si nu conteaza atata timp cat homocisteina e buna - a mea e! (si dc nu e buna -> acid folic la greu (metafolin), doh)..deci, asta ar fi logica intregii teorii cu Clexane pana in trim.II si apoi stop, o cunosc
QiaoBing spune:
Si eu tot bancher "mis" (mai tehnic, asa) si chiar stiu ce inseama activitatea de palti, in schimb sunt 0 barat pe creditare. In primul rand ca sa fii in "business" trebuie sa investesti in aplicatii (unele impuse), aparatura (impusa de aplicatii), infrastructura (providerii de infrastuctura cam sunt impusi si ei si sunt doar vreo cativa agreati) - asta costa. Mentenantele la aplicatii sunt considerabile, plus facturile lunare pt trafic de mesaje (aici insemanad orice se comunica interbancar din ordinul clientului sau in numele bancii). Pe langa asta mai e salariul angajatilor (la noi in directie, de ex, sunt penibile fata de ce aud ca se vehiculeaza in folclorul oral. eu nu am mai vazut o marire de sal dinainte de criza, in schimb am vazut cum au fost concediati 1/3 din salariati intr-o perioada f scurta pt a supravietui, ca profit nu mai stim ce e ala) care sunt implicati in proces, scolarizarea lor - din sucursala, centrala (contabilitate, dep plati, tehnic etc). Bancile corespondente te taxeaza si ele pt orice miscare. Ca sa fie prezenta pe piata, o banca mai trebuie sa plateasca chirii si intretinere locatii (deloc mici, pe principiu e banca, lasa ca are de unde da), consumabile, curatenie etc. ... de undeva trebuie sa se acopere aceste costuri si, ca in orice afacere, trebuie sa iasa si un profit (ca doar actionarii/investitorii nu fac opere de caritate). Ah, am uitat, si daca faci cumva parte dintr-un grup mare si totul trece prin "mama", te mai jumuleste si "mama", ca doar de aia are copii (lucrat in astfel de sit, fugit mancand pamantul )
MeAlex spune:
Lara, e posibil, daca ne gandim ca mi-a recomandat 20 mg Prednison de la inceputul sarcinii ciclului...bine, cred ca s-a cam grabit...cat as putea lua 20 mg?? Si de la test pozitiv a zis sa trec pe Medrol...Ei, eu iau 10 mg deocamdata.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
Lara27 spune:
soro, s-a trezit bancherul din tine
mey, bombi zicea d.p.d.v. al clientului, care e sictirit de comisioane si nu-l intere' de factura de utilitati, pe buna dreptate..
acu', io dupa 5 ani de "eu banca", am ramas fan..mai ales ca, noi avem conditii preferentiale cu bancile partener..dar, am boscorodit si eu diverse comisioane (BNR), la plati internationale, cat m-au tinut plamanii..
auzi, propun sa ne angajam la una din bancile "too big to fail", unde si dc clacheaza intreaga economie americana/mondiala se platesc prime de zeci/sute milioane $: Goldman-Sachs; Bank of America, Citigroup, J.P. Morgan Chase, Wells Fargo & Co., etc..
btw, daca n-ai vazut, recomand filmul "Moral Hazard", must see pt orice bancher
hai, merg sa bucataresc
le: Alex, 20mg de la beta pozitiv, dar, pana cand?..hm..poate pana ce treci de "perioada" ta de cosmar, de "hop"? zic si eu..
_
MeAlex spune:
Eu am lucrat pe creditare.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
QiaoBing spune:
Lara si eu sunt si client si bomban in barba de fiecare data cand trebuie sa imi dau "darile" la banci (azi a fost una din acele zile )
Ca angajat mi-au picat ficatii, creierii si parul sa trec la noua versiune la inceputul anului (remember absenta motivata ?!?) cu shimbare de servere (pt ca tehnologia noua nu mai mergea pe cele vechi)- impusa, of course. nu treci pana la data de x, te mai acceptam cu versiunea veche inca 3 luni, dar te uscam la buzunar, pe urma out of the system. si cand ma gandesc ca am fost doar la un curs amarat de 1 zi de cateva sute de eur (300 parca) si m-am chinuit singura, in timp ce o mare parte a bancilor din ro au apelat la o firma (sunt doar 2 calificate, una in ro, alta in zona) sa faca toata treaba si au platit zeci de mii de eur. eu am primit totusi un "bravo" de la sefu'. Mda, m-as duce la unii asa cum zici tu, numa ca la interviul pe care l-am avut cu unii din Londra, banca mare, japoneza (am pus si eu cv intr-o noapte plina de nervi pe un site si a 2-a zi dim m-am trezit ca ma suna 3 banci tari), i-am lasat interzisi la cate ma pricep - pt ca de, banca mica, faci de toate, inveti de unul singur, banca mare - feliuta mica, specilizare strict pe bucatica ta. mi-au zis ca vor pe cineva mai putin specializat, ca bugetul alocat pt postul la care aplicasem nu acoperea calificarea mea Si nu erau decat 65.000 gbp pe an
MeAlex spune:
Qiao, deci stii ce ai de facut: restrangi aria de specializare si le servesti ce vor.
Lara, unde se semnatura frumoasa???