Intrebare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am cumparat cantarul pana la urma. Mai mult de teama ca poate a scazut fata in greutate si eu stau asa. Am imprumutat in prima faza unul dar era de-ala de pe vremea lui mamaie si nu ne-am descurcat, asa ca m-au apucat nervii si am cumparat unul.
Fata a luat 70 grame de vineri. deci in 4 zile. e putin rau???
Azi parca a mancat mai des dar tot asa mananca si doarme. Nu stiu daca are icter ca nu e palida deloc, nu are albul ochilor galben nimic. e rozalie asa... o fi si asta vreo forma...


& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Julia, sunt stiluri si stiluri. Eu prefer sa cantaresc ca sa am situatia sub control, ma simt mai sigura asa. Am vazut multe cazuri de mamici pe forum care nu si-au luat cantar ca sa nu se streseze apoi la o luna au constatat ca nu a prea luat bebe bine in greutate si au suplimentat cu lapte praf si apoi intarcat prematur. Bineinteles ca exista si cazul fericit si normal in care totul merge ca pe roate cum a fost la tine.

Ela, vineri v-ati externat? Atunci a fost cantarita la spital, pe alt cantar, poate dupa aceea a mai scazut, ca nimic nu garanteaza ca minimul a fost fix la externare. Oricum, daca are cu 70g in plus fata de atunci e bine, e clar ca ceva mananca.

Incearca sa cantaresti copilul cam la aceeasi ora, in pielea goala. Eu cantaresc bebe inainte de baita, o pun pe cantar si apoi direct la baie, astfel o prind in pielea goala si cu stomacelul gol ( nu-i fac baie cu burtica plina pt ca regurgiteaza mai mult). Deci noteaza pe un caiet data de azi si greutatea si cantareste-o cat de des crezi, in principiu o data pe saptamana. Trebuie sa-si atinga greutatea de la nastere cel tarziu la 14 zile si sa ia minim 150 g pe saptamana, minimorum 100, ideal 175 si peste. Primele doua saptamani nu se pun pt ca inca sunt de adaptare si reglare.

Incearca sa o alaptezi de minim 8 ori pe zi, acum in primele 2-3 saptamani, mai incolo dupa ce vezi ca ia bine in greutate lasa dupa ea ca stie mai bine

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, face pishu, kk?
Kk ce culoare are, a ajuns la galben sau inca e combinat cu meconiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ela, uite aici un subiect despre greutate http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156234&nm=Cresterea-in-greutate-dupa-LLL .

Daca tu iti simti acu la inceput inca sinii plini dupa ce alaptaezi, nu inseamna ca fetita nu bea suficient. De obicei dureaza pina cind productia se regleaza. Eu nu as judeca dupa asta. Daca are scutece pline, e semnul cel mai clar, pe linga cintarit. La mine moasa l-a cintarit in primele 3 saptamini zilnic, apoi numai o data pe saptamina. Pe urma desi a fost slabutz totdeauna, il cintaream doar la citeva saptamini. Era vioi, tot timpul in miscare, scutecele pline, sanatos. Si asta a fost mai important pt mine decit greutatea. Proba suptului nu am facut-o , pt ca la virsta asta mica sunt doar citeva zeci de grame, ceea ce multe cantare nu dau corect. Mie mi-a dat o data dupa supt mai putin decit inainte (cintarit cu acelasi scutec) sau la doua cintariri una dupa alta valori diferite, asa ca poti intr-adevar mai mult sa te panichezi.

Si eu zic ca la inceput e mai bine sa o scoli mai des, mai ales ca e asa mica. Cam tot inspre 7-8 ori pe zi as zice si eu dupa experienta mea. Dupa vreo 2-3 saptamini poti sa o lasi in pace si sa ii dai numai la cerere, mai ales daca esti multumita cu starea si dezvolatrea generala a lui bebe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Ela, face pishu, kk?
Kk ce culoare are, a ajuns la galben sau inca e combinat cu meconiu?



Face kk cam dupa fiecare masa. E ca boabele de mustar, galben. Dar face un pic... sau poate unde compar cu baiatul care facea mai mult....
si pipi face. Normal zic eu...
Nici nu cred ca pot sa o cantaresc in fiecare zi sau sa fac probe ca si asa cantaritul a fost un chin. Baiatul tragea de cantar sa se suie si el, fata incepuse sa planga ca era golasa, sotul se pierduse invartindu-se prin camera... ce sa mai, eram toti pe treaba noastra
Aschiutza, multumesc pt link. Am incercat ieri sa caut pe la prematuri cum e cu greutatatea dar nu am gasit nimic care sa ma ajute.




& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Daca face kk la fiecare masa la varsta ei e foarte normal. Si culoarea suna bine, deci inseamna ca isi ia ea ceva lapte!

Eu propuneam sa faci proba suptului o data, de doua ori, daca ti se pare ca nu a mancat nimic in jumatate de ora. Dar la cum zici probabil mananca ea ceva. Nu mereu, Doamne fereste!

Ca sa cantaresti fata raga-l pe sot sa stea el cu copilul in alta incapere, sa se joace, sa-i citeasca ceva, sa faca un puzzle, orice. Si i-ai rezolvat pe amandoi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Cred totusi ca intrebarea trebuia sa o pun la prematuri...
nu cred ca e la fel ca la cei nascuti la termen...sunt unele diferente... si cred ca si de alaptat.
Suge mai putin si nu asa des.
Doarme mai mult.
Ii trebuie o temperatura in camera mai ridicata. Tremura la frig la 22C.
Si cu luatul in greutate cred ca nu e asa usor ca la cei nascuti la termen.
Asta e parerea mea din ce am observat eu in cele cateva zile.
Nu pot si nici nu vreau sa fac proba cantarului.
O sa astept pana vineri cand facem o saptamana de cand suntem acasa si daca nu ia cel putin 100gr o sa bag o masa de lapte praf pe zi.
Am inceput sa o trezesc sa-i dau sa manance dar suge parca si mai putin, mai des e drept, dar e si mai frustrant. Pt ca imi ia 30min sa o trezesc si suge 10 min si numai reusesc sa o trezesc... parca e un cerc vicios...Nu cred ca e o idee buna. Sugea mai bine cand se trezea singura.
Se aude cand suge

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ela, eu zic sa iei contactul cu un specialist in alaptare si sa nu te apuci de experimente cu LP si alaptat impreuna dupa ureche. Tocmai pt ca e vorba de un prematur. Prin introducerea de LP ai cele mai mari sanse sa zici pa pa la alaptare, tocmai pt ca fetitei ii va fii mai usor cu laptele praf.

Cind alaptezi, trebuie sa ai rabdare sa se faca legatura intre tine si bebe si sa va cunoasteti. Depinde de tine aici. Nu iti pierde rabdarea asa de usor! Fiul meu a fost in primul an pe linia de jos din tabelele de crestere la greutate si la mijloc pt inaltime. Mi-a trebuit sa string din dinti si sa ma incapatinez, noroc ca m-a ajutat moasa, ca doctorita era de moda veche si numai ce s-a uitat la mine a decretat ca nu am lapte suficient .

Fetita ta fiind asa de mica, poate nici nu are loc in stomacel cit un bebe nascut normal, asa ca e posibil sa nu ai in greutate la fel de repede.

Dupa parerea moasei mele, un bebe suge defapt efectiv numai 10-15 minute, asa ca faptul ca suge numai 10 minute nu ar fii problema in ochii mei. De ce nu incerci 2-3 zile asa sa vezi daca ai mai mare succes? Dupa aia te poti intoarce la sistemul de pina acum daca a avut rezultate mai bune. Nu te grabii sa bati totul in cuie dupa o zi sau doua de incercari.

Bineinteles tu iti cunosti fetita cel mai bine si pe tine cit rezisti sa nu o vezi punind greutatea pe acre tu o consideri dezirabila. Eu tot te-as indruma insa sa iei mai intii contact cu un specialist in alaptat, nu numai cu pediatrul fetei.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Aschiutza, asa cum spuneam fata refuza biberonul. Asta insemnand ca trebuie sa-i dau la lingurita.
Am vorbit cu neonatologul care a urmarito din prima zi. Mi-a recomandat un lapte praf. pre-nan. cica e special pt prematuri... nici nu stiam ca exista asa ceva.
Apoi am reusit sa dau si de doctora noastra. A zis sa mai astept ca in prima saptamana multi prematuri nu i-au prea mult in greutate. Si sa congelez ce ma mulg. Nici nu stiu in ce sa-l pun... am un singur biberon. L-am bagat in congelator...si asa e ne folositor. M-am muls 100 ml
curge ca la robinet...cred ca fata nici nu trebuie sa traga...tot ce are de facut e sa tina gura deschisa

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, de ce sa-i dai lapte praf cand tu ai lapte? Mulge laptele tau si da-i-l cu biberonul daca nu are forta sa suga, pentru un prematur este si mai important sa primeasca lapte de mama decat pentru un bebe la termen!

Mergi la inceput