Intrebare

Intrebare | Autor: ela_04

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce sa fac... copila asta a mea de 5 zile nascuta, suge f putin.
BB are in jur la 2300 deci e prematura si doarme f mult.
Problema e ca nu are decat 4 mese pe zi si una de noapte in care suge f putin.
Eu am lapte ca la balamuc. Ma tot mulg si il pun in biberon dar il bea asta mai mare de 2 ani
BB nu a vrut biberon iar baiatul la cerut el... nu am putut sa-i spun nu.
Nu ma mulg mult. Doar cand incep sa curga sanii.
Intrebare:
1. e normal sa suga atat de putin?
Baiatul nascut la termen si la 3.300 manca de rupea...
2. are ceva daca ce e in plus ii dau baiatului?


& fetita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

ela,tzi-am remarcat absentza d epe forum si chiar ma gindeam ...oare nu ai nascut?

sa va traisca si sa va aduca fericire,sa aiba parte de noroc si multe sanatate!

La subiect nu stiu ce sa spun ca eu n-am alaptat si al meu a fost mare fomist,minca dupa ceas din 3 in 3 ore!

tu ai o fetitza insa,delicataca orice demoiselle,asa ca poate ea suge in ritmul ei,si atit cit are nevoie!

felicitari si recuperare usoara!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ela,bine ai revenit...sa fie sanatoasa fetita si sa te bucuri de ea...sa fiti fericiti ......

Si eu aveam lapte ca la balamuc....curgea dupa mine prin casa,ma poreclisera "baltata romaneasca"...dar Eva..nu vroia.

Se invinetea de furie cand incercam sa-i dau sanul.

Eu cred ca,avand in vedere faptul ca micuta nu prea are putere,ar trebui sa-i dai cat de des posibil....foarte des,pentru ca poti s-o umpli de putere doar cu laptele tau.Eva s-a nascut de 4 kile si manca nu gluma..dar ..asta e parerea mea...pune copila cat poti de des,mie imi pare rau ca nu am insistat.

Nu stiu ce sa spun de baiat..daca-i place..lasa-l sa bea..iaca na,doar e al tau...

Nu te lasa,iubita.
Multi pupici.Patru mese e cam putin pentru un bebe mic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc mult!
e tare frustrant sa o vezi asa de mititica si ca nu mananca.
mai mult doarme... poate unde o fi asa mica.
Doctora noastra abia maine o sa vina in tara asa ca banuiesc ca poimaine cel mai devreme o sa vina si la noi.
ufff credeam ca la cat am citit pe aici si dupa baiat am ceva experienta dar e tare diferit totul...
Stau si cate o ora cu ea la san dar degeaba, adoarme. am incercat si cu masat picior, gadilat ureche, nas...nimic nu o mai trezeste.
Mada eu la baiat nu aveam lapte cat manca el...

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ela, cum ai constatat tu ca suge putin? Prin cintarit copilul sau pampersii? La incepit copii tind sa manince putin. Iti da impresia ca e multzumita sau tipa mult? Daca nu vrea biberon, nu o forta, sa nu cumva sa nu mai vrea sinul.

Cind ii dai sa suga? Cind incepe sa plinga sau cind se trezeste? Cit timp sta la sin la o masa? A fixat ea cele 4 + 1 mese? Pt ca daca suge putin la o masa, e bine sa suga mai des.

Al meu, desi nascut normal, 3500 g, a supt si el putin la inceput si a luat tare greu in greutate. Moasa m-a invatat sa nu las in timpul zilei mai mult de 2:30 h intre mese, sa ii dau un sin, sa schimb scutecul (cica ajuta la trezire ) si apoi sa ii dau celalalt. Noaptea sa il las sa doarma 4 ore daca vrea. In total cel putin 7 mese pe zi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Doctora nu poate sa vina saptamana asta... sunt tare suparata. si pe mine si pe ea.
Baiatul dupa ce era agitat cu venirea noului membru acum a si racit.
Cea mica ne avand 2500 kg nu i-au facut nici vaccinul bcg.

Aschiutza, dupa sani m-am luat ca sunt tari pietroi si dupa ce suge ea curg in continuare. Am inceput sa o mai trezesc si eu pt masa. Desi am cam ramas traumatizata de la baiat cu "din 3 in 3 ore"... eu zic ca am gresit atunci. trebuia sa-i dau copilului cand dorea nu dupa program.
In fine...nu am cantar si nici nu vreau sa cumpar ca sa nu am tendinta sa fac din greutatetea ei o obsesie.
La o masa stam ... cat vrea ea. pana adoarme si vad ca numai reusesc sa o trezesc neam.
Ea si-a fixat mesele. nu sunt la o ora anume.
Daca ii dau sa manance si o schimb intre sani sau imediat dupa varsa. nu stiu de ce dar de fiecare data cand am incercat si eu trucul asta a varsat.
Daca mai aveti vreun sfat, vreo idee...

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, in primul rand felicitari pentru nastere si sa va traiasca, sa fiti fericiti cu totii!

Apoi: este vital pentru ea sa- i dai sa suga cat mai des, cam la 2h. 30' ziua si noaptea3-4 ore daca nu se trezste. Trebuie sa aiba minim 8 mese in 24 de ore. Asta acum, primele 2-3 saptamani, apoi se va regla ea.

Sunteti intr-un cerc vicios: ea poate are si un pic de icter si e somnoroasa din cauza icterului si nu mananca pentru ca e somnoroasa si slabita. Din cauza ca nu mananca nici icterul nu-i trece si nici nu pronde puteri! Tu esti adultul, tu trebuie sa tragi de ea.

Eu zic sa-ti iei cantar, sa o urmaresti si sa iei acum masuri nu mai incolo cand o sa ajungi sa o pui pe lapte praf ( ca intre timp, daca nu stimulezi lactatia, o pierzi).

Fara niciun stres, ii faci proba suptului. O tii jumatate de ora ( sau 40 de minute daca vrei, in total la ambii sani) la san, o cantaresti inainte si dupa in aceleasi haine, fara sa umbli la scutec, apoi faci diferenta, daca nu a supt mare lucru, ii dai cu biberonul ce ai muls la masa precedenta si apoi te apuci sa mulgi laptele pt masa urmatoare si tot asa. Ia neaparat biberon cu tetina de 0 luni, nu mai mare, ca sa nu se invete la biberon.

Fina mea a nascut fetita de 2000g, tot asa la inceput nu avea putere sa suga, ea se mulgea la 3 ore si Ii dadea fetei cu biberonul; a folosit Avent cu tetina 0 luni. Dupa ce s-a mai intremat fata a trecut-o incet-incer la san si a renuntat la pompa de tot.

Cand suge nu trebuie doar sa molfaie, trebuie sa se auda cum inghite.

Cantar de bb noi ne-am luat in aprilie unul electronic Gorenje, a fost vreo 100 ron. Poate gasesti si deimprumut sau second.

Copilul cel mare nu pateste nimic daca bea laptele ( eu i-am dat un bibe de lapte muls si fetei de 6 ani) , dar in primul rand ii e necesar bebelusei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Inca ceva, de regurgitat si a mea regurgiteaza si a regurgitat si mijlocia. Le trece dupa ce incepi diversificarea. Trebuie ca dupa ce mananca sa o pui sa scoata aerul dar sa nu o agiti prea mult. Scosul aerului o mai ajuta sa se trezeasca.

Acum am citit ca nu vrea neam biberon, atunci incearca sa o trezesti obligatoriu la2 ore si jumatate si verifica cu cantarul ca suge. Somnolenta asta o sa-i cam treaca dupa 2 saptamani, dar e musai sa manance!

Tu continua sa scoti laptele ca sa mentii lactatia pentru cand va vrea sa suga mai mult.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Vad ca am primit un dezaprob la mesaj , ce sa zic, este treaba fiecaruia ce crede. Si eu imi alaptez copilul la cerere acum la 5 luni jumate, nu o trezesc, nu o bazai, ii dau cand vrea ea. asta vei putea sa faci si tu, Ela, peste cateva saptamani. Dar nu se aplica la un prematur de 2300 in primele zile cand e somnoros, nu se omoara cu mancatul si trebuie scos din starea asta.

Opinia mea nu e inventata, am citit o carte a unei moase/ consultant de lactatie din America unde spune clar la capitolul privind primele zile ca bebe trebuie sa suga de minim 8 ori in 24 de ore si trebuie sa se auda cum inghite. De asemenea e bine sa fie cantarit copilul ca sa iti dai seama cum stai si sa poti lua masuri din timp. Daca il cataresti abia la o luna poti constata ca nu a luat in greutate si risti sa ajungi pe lapte praf ca majoritatea copiilor din Romania si e mare pacat.

In plus acelasi sfat l-am primit si eu de la dr Stanciu cand m-am dus cu fetita mijlocie la control la 8 zile, ca trebuie sa o hranesc des ca sa iasa din somnolenta datorata icterului. Am aplicat si a fost bine.

Sanii trebuie goliti si ei pt ca daca nu iti pierzi laptele!

Mai am o idee: mulge putin cu pompa cat sa nu mai fie tari ca piatra inainte de supt si cat sa pornesti fluxul de lapte. Un copil suge mai greu cand sanul e tare de tot si mai ales trebuie sa faca ceva efort pana porneste fluxul de lapte.

Apoi goleste-i dupa supt, e foarte important sa-ti golesti sanii de multe ori pe zi, altfel organismul crede ca nu exista cerere pt lapte si incet-incet ti-l pierzi si ar fi mae pacat.

Nu sunt usoare aceste prime zile dar vor trece.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Ela, sa-ti traiasca bebelina.

Fi-miu mic s-a nascut cu 3400gr, daaar avea icter (l-a avut vreo 6 saptamani) si la fel ca a ta sugea rar si f putin (asa mi se parea mie, raportandu-l la soru-sa) si dormea de rupea.

Eu n-am facut nimic, nu l-am trezit, nu l-am fortat, a mancat cand si cat a vrut, nu m-am muls decat cand sanii erau beton si atunci putin, ca sa nu-mi maresc cantitatea de lapte inutil si pana la urma totul a intrat in normal (acum la 1 an are 13 kile, mi-amintesc ca la 4 luni avea 8 doar din lapte de mama).

Acum, tu faci cum crezi, asta a fost experienta mea si mi-a fost bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Lavi, eu dezaprob insistenta pentru cumparatul cantarului, pentru ca, asa cum spune Ela, va fi un motiv de stres cantarirea, si-asa e Ela stresata ca fata nu mananca, are sanse sa o apuce paranoia dupa ce, la un supt de 30 minute(stat la piept, ma rog), ar vedea ca nu a supt decat 10 grame, de exemplu.
Toti ai mei nu au baut lp deloc, niciodata, am reusit sa-i alaptez si in tandem ( nu ma laud cu asta, ca as fi vrut eu sa-l dezvat pe cel mai mare, insa e dreptul lor, asa ca m-am impacat cu ideea), si nu am avut cantar in casa. Au crescut cu fluctuatii, fetita mea de 2 ani are 11 kg acum, cand trebuia sa aiba la 1 an greutatea asta, insa asa e ea, micuta, cu oase fine si usoare, si nu are sanse sa fie la fel de inalta ca ma-sa ( la 177 cm ai mei, am oase grele si constitutie atletica, asa ca nu am avut mai putin de 65 kg nici cand eram slaba bat, bolnava fiind).

Daca o cantareste o data pe saptamana si fetita totusi ia in greutate, cred ca nu e motiv de ingrijorare. Daca doarme, uda scutece si totusi sta la piept si suge, nu m-as alarma. Atat ii mai trebuie unei mame lauze, hormonal la pamant, sa o ia pe panta asta, a ingrijorarilor obsesive.Important e sa stea cu fetita la piept, sa se alimenteze si Ela coresponzator (ca, vorba unui medic, daca bei doar apa nu faci lapte, minunea cu schimbatul apei in vin e unica :)) ) si sa consulte si un pediatru bun, daca chiar e caz de ingrijorare.

Inca o data,Lavi, dezaprob mesajul, nu persoana, nu intrepreta personal, nu am nimic cu tine.

Mergi la inceput