Soacra ii face poze copilului cu orice ocazie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si soacra-mea e la fel cu pozele.
La nunta si la botez asta a fost cel mai important: "sa facem poze, daca ne intreaba lumea sa avem si noi ce arata".
Pe fiica-mea o poza de fiecare data cand mergeam in vizita (ca ea e prea comoda sa vina). Pe mine nu ma deranja ca ii facea poze ci ca se vedea clar ca pe fata o irita lucrul acesta (am un copil caruia nu i place sa fie fotografiat) si totusi soacra insista. In ultimul timp s-au rarit episoadele deoarece Erica ii spune clar ca nu vrea poze si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Savvy, eu cred ca ai o problema cu soacra, alta decat pozatul. Pentru ca vezi tu, pana la urma nu-i bai ca pozezeaza, dar sa se dea bunica devotata la prieteni...asta nu-ti convine. Si ma intreb de ce.
In mesajele tale, o sa enumar:
-soacra face poze copilului
-trimite pozele cunoscutilor si se lauda ce bunica iubitoare este
-din asta mai reiese ca si cu nora are o relatie buna (lucru cu care nu esti de acord)
-nepotul il vede cand vrea ea, cand nu vrea se eschiveaza
-pentru scopurile ei foloseste copilul

Si vrei sa spui ca toate astea ti se trag de la facut poze?
Ca daca nu mai face sau "o lasa mai moale" cu pozatul, o sa fiti prietene?

PS: nimeni nu rade de tine. Ai pus o problema care te roade si meriti daca nu o rezolvare macar ceva pareri sincere.


Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Pai nu o sa fie musai prietene, dar macar nici nu pretinde ca ar fi asa de ochii lumii.
Si daca o enerveaza ca ii face poze, o enerveaza si asta e.
Uneori ne enerveaza chestii aparent nesemnificative la cineva, de exemplu mancatul zgomotos. Da, poti sa treci cu vederea, dar te zgarie pe creieri si la un moment dat chiar devine o problema, mai ales daca nu iti faci curaj sa o abordezi.



Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu personal nu vad nici o problema in facutul de poze. Ca sa usuram anumite impedimente tehnologice, i-am facut noi un calendar soacrei cu cate o poza pe luna pt primul an de viata al copilului, plus niste DvDuri (in care din nefericire s-a incurcat)
Inteleg ca te frustreaza laudatul nu pentru gest in sine ci pentru ca o banuiesti de ipocrizie (corecteaza-ma daca interpretez gresit)
Insa nu cred ca pozeaza in ceva mai bun, nu stiu cum sa zic. Nu cred ca zice "uite, asta e nepotelul meu alaturi de care stau noapte si zi" etc.
Poate daca este intrebata :si il vedeti des?" raspunde "saptamanal" etc.

E normal sa se laude si sa se bucure. E normal si sa incerce sa pastreze aparentele unei relatii bune, desi stiu ca e sacaitor. Dar asa am si eu frecusurile mele cu soacra, cu tatal uneori, alteori cu sotul, alteori cu vreun coleg.
Si totusi cand vorbesc despre ei unor terte persoane vorbesc frumos despre ei si nu incerc sa dezvalui mai stiu eu ce haraieli din trecut.

Spune-i ce te deranjeaza, dar inainte de asta stai si intreaba-te daca te deranjeaza actul in sine sau persoana.

Daca eu as fi prietena ta si ne-am intelege bine, te-ai supara pe mine in aceeasi situatie?
Daca fratele sau sora sau (introdu aici o ruda cu care te intelegi bine) ar face asta, tot te-ar deranja?

Daca da, atunci ok, te deranjeaza pozatul in sine, asta e, spune-i.
Daca nu, atunci te deranjeaza soacra in sine si nu-i mai spune. Ce sa faca, sa faca implozie? Ata ete.

Rezonez si eu partial, soacra intra in vrie daca avem cunoscuti si incearca sa il scoata pe Alex ca pe urs la lume. Capata si un ton militaros: "Alex...ALEX! ALEX! ZI MAMA! MAMA! eiii se alinta, tata ziua zice mama, acu nu vrea...ALEX ZI MAMA!"

Insa eu i-o tai brusc de obicei, iau copilul (smulg copilul, de fapt :)), surad gratios, zic "o sa zica daca vrea si cui vrea" si aia e.

Tu nu prea ai cum opri pozatul asa de simplu, din pacate :) Insa si eu ader la parerea majoritara ca te deranjeaza mai mult soacra decat pozele.



De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Pff.. Daca as avea si eu numai problema asta cu soacra din dotare....
Hai sa iti zic ca a mea nici macar o poza nu are cu Stefan,nu isi doreste sa stea cu el(l-am lasat 5 minute cu ea si cand m-am intors ea fuma si isi bea cafeluta si copilul se tavalea pe jos de plans si era tot transpirat si rosu la fata si ea imi spune: 'Eu nu am vazut copil asa ciudat ca asta Nu vrea nici sa bea,nici sa manace,nici sa se joace.').
Prima oara cand l-a vazut a fost la aproape 3 luni de la nastere(ca era plecata din tara-asta nu ii reprosez) si nu i-a adus nimic,nimic.Nu ca asteptam ceva de la ea,dar totusi.. Eu cand merg la cineva care stiu ca are bebe mic,chiar daca suntem numai prieteni,tot ii duc cate ceva,apoi ca Stefan era nepotelul ei.
I-a zis sotul 'Mama,socrii ne-au umplut casa de cadouri pentru bebe si tu nu i-ai adus nimic?' Si ea s-a bosumflat si mi-a reprosat mie ca eu i-as fi zis ceva sotului,ca sa il intorc impotriva ei.
Si la cateva zile s-a dus la magazin si i-a luat o caciulita(de nou-nascut-si el avea 3 luni).
Si vara asta i-a adus o masinuta cu 2 roti lipsa. cica 'am primit-o de la cineva,gasiti voi 2 roti sa ii puneti!'
Merg cu ea la magazin si uit portofelul acasa si o rog sa plateasca ea si cand ajungem acasa ii inapoiez contravaloarea cumparaturilor.Ok. Cumparasem 'jumatate din magazin' si zic 'Cineva trebuie sa se urce pe capota masinii ca nu mai e loc in masina'-in gluma.Nu zic ce scandal a pornit de la chestia asta.M-a acuzat ca vreau sa o omor si sa ii iau banii,ca sunt geloasa pe ea,ca sunt ne-educata,ca m-am casatorit cu fiul ei doar pentru bani(desi nu a avut si nu are nimic-la fel ca mine),ca sa o urc pe mama mea pe capota masinii,ca expres mi-am lasat portofelul acasa ca nu aveam de gand sa ii mai dau banii inapoi.
Si a 2-a zi i-am facut bagajul si am trimis-o de unde a venit! In momentul asta nu vorbim si nici nu am de gand sa ii mai vorbesc vreodata.Ma deranjeaza ca cel mai mult are de suferit din toata chestia asta,sotul meu.De asta l-am incurajat sa vorbeasca cu mama lui,ca e mama lui in fond si la urma urmei,desi recunosc ca ma deranjeaza cand aud ca a vorbit cu maica-sa.Dar m-am pus in locul lui si stiu sigur ca nu as accepta ca el sau altcineva sa imi interzica sa vorbesc cu mama mea,indiferent de ceea ce mi-a facut aceasta.

No,iar m-am lungiiit si sunt chiar off-topic!
Zic si eu ca fetele,nu facutul pozelor si trimisul lor mai departe e problema.
Si ai mei au casa plina de poze,de tot felul de amintiri cu Stefanut si nu rateaza nici o ocazie sa se laude cu ce nepotel frumos,destept,etc etc..au si chiar nu ma deranjeaza! Ma mandresc ca baietelul meu are macar doi bunici care se mandresc cu el si chiar il iubesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Si mama mea face la fel, le face poze nepoatelor si nici prin gand nu mi-a dat pana acum sa o vad ca pe o problema. Bine, poate pentru ca e vorba de mama, poate pentru ca ea are aparat cu film (dar totusi scaneaza pozele si le mai trimite catorva cunoscuti, ceea ce nu ma deranjeaza absolut deloc pentru ca si acei cunoscuti sunt bunici la randul lor si stiu sigur ca nu ar posta poze pe unde nu trebuie fara acordul nostru) sau poate pentru ca si-asa le vede foarte rar (cam de 2 ori pe an).
Sigur ca mi-as fi dorit si eu ca mama sa stea mai mult cu nepoatele si ma doare ca nu o face, dar e decizia ei si nu are niciun fel de obligatie sa stea cu ele. Singurii care au obligatii fata de ele suntem noi, parintii.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami_stefi

Pff.. Daca as avea si eu numai problema asta cu soacra din dotare....
Hai sa iti zic ca a mea nici macar o poza nu are cu Stefan,nu isi doreste sa stea cu el(l-am lasat 5 minute cu ea si cand m-am intors ea fuma si isi bea cafeluta si copilul se tavalea pe jos de plans si era tot transpirat si rosu la fata si ea imi spune: 'Eu nu am vazut copil asa ciudat ca asta Nu vrea nici sa bea,nici sa manace,nici sa se joace.').
...


Nici sa fumeze !


(pardon de off topic, dar nu ma pot abtine)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Savvy, cind face poze eu as ruga-o sa mi le trimita si mie.

Sunt de acord cu fetele, ea nu are obligatia sa vina cind ii spui tu, si face bine ca nu vine. Bunicii nu sunt obligati sa-si creasca nepotii si nici sa faca toanele parintilor. Pe de alta parte, nu cred ca i-ar face placere sa vada copilul si mama la pachet, .
Insa, poti sa-i propui sa iasa la plimbare numai cu nepotul ei. Ai profita de timpul asta sa-ti faci unghiile.


Pe de alta parte, ai noroc, isi manifesta oarece interes pentru nepot, sunt bunice care nu fac nici macar atit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Savvy

Va rog sa nu radeti de mine, poate am pasarele la cap, dar asta e:
ma deranjeaza ca aproape de fiecare data cand ne intalnim cu socrii mei, soacra-mea ii face poze copilului. Ma intreaba intai daca are voie, evident ca as parea zuzu sau fara bun-simt daca i-as zice ca nu, si dup-aia tzac-tzac cu aparatul foto (il aduce special).
Nu pare o mare problema, dar am descoperit ca apoi trimite aceste poze prin e-mail la diferiti cunoscuti/rude si se lauda cu nepotul, in plus reiesind ca are o foarte buna relatie cu nora, ceea ce... stiti voi.
Pe de alta parte, nepotul si-l vede cand si cand, pentru ca atunci cand o invit la plimbarile zilnice prin parc, ba se duce la doctor, ba la tara, ba la rude etc. Deci il vede cand vrea ea, poate o data pe saptamana sau mai rar, dar nu ezita sa pozeze in bunica iubitoare.
Chiar daca par deplasata, va rog, dati-mi o solutie, ceva sa-i pot spune, sa fiu si ferma, si civilizata si sa o lase mai moale cu pozatul. Multumesc!

Mami de Robert (07.07.11)


vorbeste cu sotul tau, explica-i ce te framanta, vezi ce parere are si el, si daca va fi cazul, sa vorbeasca el cu soacra ta, doar e fiul ei si stie cum sa puna problema. sotul tau se poate sfatui si cu tatal lui (socrul tau), poate va ajuta si el.

pe tine cred ca te deranjeaza de fapt presupusa ipocrizie a soacrei, faptul ca "pozeaza" in bunica si soacra perfecta cand de fapt nu este chiar asa, faptul ca-si vede nepotul doar atunci cand vrea/poate ea, nu cand o inviti tu. ia las-o mai moale cu invitatiile zilnice la plimbare, sa vedem, dupa cate zile te suna ea, sa te intrebe daca poate sa-ti faca o vizita, sa-si vada nepotul ?

si pana la urma de ce te deranjeaza ca ea vrea sa lase celorlalti acea impresie ? atata timp cat nu aveti nimic de impartit, nu sunteti certate sau mai stiu eu ce, las-o si pe ea sa aiba iluzia perfectiunii...poate ca, din perspectiva ei, chiar are impresia ca are o relatie foarte buna cu tine si ca este suficient cat isi vede nepotul, nu stiu daca ti-ar conveni tie varianta opusa, sa-ti stea pe cap toata ziua, sa vina neinvitata, sa se bage in tot si toate, sa-ti dea sfaturi de crestere si ingrijire copil, sa-ti "dirijeze" casa, etc.

io zic sa fii multumita cu ce ai, altele chiar au o relatie dezastruoasa cu soacrele sau nu au nici-un fel de relatie, sunt cu ambasadele retrase pe vecie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu am o intrebare:are poze cu baietelul tau si in casa?adica intr-o rama ceva..?sau doar pe calculator?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar in portmoneu?

Mergi la inceput