FIV cu Dr. Dragos Albu 68

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELLAMIA31 spune:

QiaoBing: suport moral pentru toate fetele, ca de obicei! Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

sunt responsabila cu saculetul in care e praful de ZEN, trebuie sa am grija sa nu lipseasca de aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cumintzica12 spune:

fete curajoase care ati trecut/treceti prin FIV, puteti sa-mi spuneti pe scurt costul fiv: cost integral versus cost sponsorizat de stat?
vad, de exemplu, ca fiv clasic=7580 ron (fara medicatia din protocolul fiv banuiesc), cat suporta statul?

(imi imaginez ca s-a tot discutat subiectul ...dar abia acum ma gandesc ca e foarte probabil sa ajung si eu acolo...si, din mai multe motive, ma gandesc ca o voi face pe banii mei).

32 ani, nici o sarcina in 2 ani, endometrioza, laparoscopie in oct 2012 pt clipsarea unei trompe (hidrosalpinx)
dar in 2013 voi fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaE spune:

ElalMia fruntea sus, este nevoie sa ai o stare de bine astfel incat la intalnirea cu frumuseii acestia sa gaseasca un mediu super incantator in care sa-si doreasca sa-si petreaca urmatoarele 9 luni. Deci vorba lui Qiao, incearca sa te relaxezi, uita de stres ia-l pe sotiorul tau si petreceti o seara tare draguta, linistita .

Fete cunoscatoare - cum e la Dr W iti dau ei acolo inainte de ET un nospa ceva, sau e bine sa fii precauta si inainte de a pleca de-acasa sa iei un nospa, asa sa stea uterul mai relaxat, fara contractii?
Si intrebarea 2: ET se face concomitent cu o eco abdominala asa-i? Care este cantitatea de lichid pe care o recomandati?
LA primul FIV, stiu ca eram stresata sa fie totul ok, beam non stop apa, mergeam la peee.... iar beam apa,,, iar peeeee si tot asa vreo 3-4 ore pana m-au bagat la sala. A fost groaznica experienta ca ma abtineam cu greu sa nu-l stropesc pe medic in timpul ET. Mare greseala, ca eram mult prea incordata. Data viitoare cred ca o sa ma rezum la 500 ml apa si atat. Voi cum ati procedat?

Cumintzica vezi ca nu mai sunt valabile costurile de pe prima pagina. Eu (si alte fete) am primit un mail de la Lucia Vaduva cu noile preturi de la Medlife:

FIV clasic - 8040 lei (de la 01.10.2012)
FIV cu ICSI - 9130 (de la 01.10.2012)
Pachet de monitorizare a ovulatiei (4 ecografii transvaginale si 4 dozari de estradiol + progesteron) - 930 lei
Crioprezervare embrioni + stocare pe 1 an - 1775 lei (neschimbat)
Transfer de embrioni decongelati - 1705 lei (neschimbat)
FIV fara obtinere de ovocite - 825 lei (neschimbat)
FIV fara obtinere de embrioni - 1700 lei (neschimbat)
FIV pe ciclu natural - 4560 lei

Nu te pot ajuta cu intrebarea ref costuri suportate de stat. Poate fetele carora le-a fost acceptat dosarul si au trecut deja prin procedura iti pot da informatii.

Crystyne si apasat, fii optimista, suntem alaturi de tine

Mergi la inceput

EllaE
Sa o iau pe rand. O sa ti se dea indicatii ce medicamentatie ai de luat Dupa punctie ai Unidox, Flamexin si Utrogestan, inainte de ET cu 1 ora NoSpa, Uscosin, Flamexin. La punctie vezica goala, la ET plina, dar nu sa iti iasa ochii, asa cum am facut eu la primul. ET Albu nu face cu eco, vezica e bine sa fie plina pt un acces mai facil in uter. Eu la ultimul am baut 500 ml cu aprox o ora inainte. De regula se respecta ora, cu mici abateri, nu ai de asteptat 3-4 ore pt un ET. Dupa Et ramai pe masa vreo 20-30 min, dupa inca ceva in salon, am inteles ca noul embriolog a redus perioada de stat (la primul am stat 2 ore). Daca ai nevoie poti sa ceri plosca, oricum te intreaba. Dupa ET e bine sa nu stai cu vezica sa iti pocneasca si sa te tii, mai bine plosca.
Bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_b spune:

cumintzica, ai dreptate, suntem 4...mi-a dat cu virgula. cred ca de fericire.

angelica, ai fost azi la Dr. White? Ce a zis? Sunt tare curioasa. Sincera sa fiu, ma bazaie si pe mine ideea ta de a mai face un FIV inainte de cel subventionat.

Fetelor, voi m-ati facut sa realizez azi ca in 2013 as putea avea si eu burtica si un bebe drag si mult asteptat. Am fluturi in stomac de emotie... Va multumesc din suflet!

Angelica, Arabella, Rlk - cum ar fi sa incepem procedurile deodata?

Va pup cu drag pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaE spune:

QiaoBing multumesc. Acum imi suna totul mult mai profi decat a fost experienta mea anterioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liza79 spune:

Cumintzica, eu pot sa iti zic cat m-a costat pe mine FIV-ul facut prin program. Monitorizarea din timpul tratamentului era 1280 lei(parca) - eu avand card Medlife nu am platit analize, ci doar ecografii, deci m-a costa un pic mai putin. Apoi dupa ET am avut de achitat vreo 3100 de lei, in care a intrat si crioconservarea embrionilor ramasi (care a costat vreo 1700 de lei - conservare + stocare un an). Banii astia ii platesti pt anestezie, medicatia din timpul interventiilor, cazare in rezerva. Cam astea sunt costurile suplimentare.
EllaE, cum a zis si Qiao, cam jumatate de litru e suficient. Si eu atat am baut inainte de ET, dar fiind dimineata si avand emotii, am inceput sa elimin apa din organism mai mult decat bausem , deci am cerut plosca la 10 min dupa ET si inca o data dupa o ora. Mai bine bei mai putin ca sa poti sta relaxata.

ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie, 18+

Mergi la inceput

am actualizat pe prima pagina preturile spuse de EllaE, nu am gasit pe site modificarile, sunt inca cele vechi.
apropo de apica, la FIV 2, am facut ET pe nepregatite - adica eu stiam ca nu am ce transfera si m-am dus doar pt discutie. mi-am luat pastilele cu mine, sa fie. dupa 2 ore de asteptare pe hol timp in care nu am mancat, nu am baut, nu am fost la toaleta, am discutat cu dr si am intrat direct la ET. am baut atunci pe fuga inainte sa intru in sala pastilele cu o gura de apa si totul a descurs bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arabella34 spune:

Lumimultam,Doamne Ajuta,da,sunt vesela....daca as fi altfel,rezolv ceva?...Qiao,daaaaaa,varsa tot saculetul cu Zen...da,fetele,nici mie nu mi-a trecut euforia aprobarii,da,sper sa fimtoate 4...statul ''suporta'' doar procedura in sine ca si pret
fetele,bafta celor in focuri
Arabella,36 ani,viitoare mami sper de 2prin Fiv 2

Mergi la inceput