Clubul "babelor" FIV-oase 63

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Lara pana am scris eu ai postat tu si uite ca ratam povestea cu dusul o mica greata matinala, indifent de cauza, face bine la moral in perioada asta.
Uleiul de avocado era de la o firma din Sibiu parca, ii gasiti la uleideavocado.ro. mi-a dat o carte de vizita si de la o tanti colaboratoare, o firma din Buc.
Gugulosenia e in continuare cu penele in cadere ... e never ending parca. Faceam o pilota si 2 perne pana acum. Azi dimineata nu mai avea rabdare sa termin de spalat in balcon si cand am deschis usa de la bacatarie sa spal si langa prag, m-am si speriat cand a dat navala peste mop si s-a dus glont in coltul de sub colivii (unde si-a facut si el "cuib") si dai si canta. Si pe jos era inca ud . E disperat cand vede usi inchise, mai ales cand i se restrictioneaza accesul la locurile dragi lui - sta lipit de ele sa nu rateze mometul deschiderii. Acum am o noua grija - a cucerit politele de sub colivii - parter, etaj si mansarda. la mansarda doarme, la parter se baga in colt, unde e spatiu inchis ca are cutia fostul cuib) in fata si acolo isi piteste ce mai gaseste prin balcon - o frunza uscata, niste betisoare etc. De fiecare data cand fac curat si ii schimb "cearceafurile" am grija sa ii pun "jucariile " inapoi. Azi daca a dat navala ca tatarii, nu era aranjat coltul, cutia era ridicata - nu va spun ce nedumerit era ca nu mai are coltul secret. A trebuit sa patinez si eu pe gresia uda sa ma duc sa ii aranjez coltul - cu el incurcandu-mi-se printre picioare/maini.
Eu inca ma intreb cum de nu zic vecinii nimic, ca se baga acolo sau sub dulapior si vuvuzeste cu ecou de iti vine sa ii faci vant pe geam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Lara, m-am abtinut sa nu scriu asta...dar nu mai pooot...
Zilele trecut ai mai avut stari de voma? Ai zis ca dimineata ti-a venit sa decartezi...Zici tu ca ti se intampla des, dar o fi intamplator ca e la cateva zile bune de la evenimentul cu pricina??
Nu cred in coincidente, nici in cea cu temperatura, nici in cea cu starea de voma.

Btw, cu temperatura, la un moment dat, fiind satula de luat temperatura, am facut un studiu si am observat ca temperatura bazala masurata vaginal dimineata, este cam aceeasi cu cea din timpul zilei, luata clasic, la subrat. Bine, e clar ca cea luata la subrat e f influentata de temperatura mediului, etc., dar totusi e de bine daca e peste 37. Mie imi era suficient sa stiu ca este peste 37, nu imi trebuiau date f exacte.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna dragelor
MeAlex cred ca poti lua antibiotic pina in ovulatie fara probleme, eu am luat si la fiv in primele 5 zile . Iti ramasesem datoare cu un raspuns la de ce "scartai" .... pai de luna trecuta stiam ca sunt probleme la rinichiul drept, luna asta am mai adaugat o anemie urata ( desi iau fier, prenatale, vitamine cu pumnul), iar cireasa de pe tort incepe sa cedeze si ficatul ( intr-o luna si ceva transaminazele au depasit frumusel intervalul normal)... Din pacate nu prea pot face multe pentru a mai remedia situatia, doar sa ma rog sa nu avanseze toate f rapid si sa duc sarcina cit mai mult. Dupa cum vedeti tot ce inghitim sau injectam nu iarta la un mom dat
Elly cm-ul tau a venit ceas domnita , la 14 zile de la punctie. Cred ca raspunsul cu ce vei face mai departe e undeva in sufletul tau
Aadina ma bucur pentru vestile bune, sa o tineti tot asa
Anaasta bine ca nu te-ai lovit mai rau draga mea cum mai este cu acel beta ?
Lara sa stii ca nu ai ce sa simti mai special in perioada asta; iar greata poate insemna multe, cu sau fara nici o legatura cu o sarcina. Ramai asa cum esti inca citeva zile si poate primim o veste buna
Aristica fata mea draga

Mergi la inceput

Ady, multumesc pentru raspuns, asa zic si eu.
Ce probleme ai la rinichiul drept?
Anemia se corecteaza cel mai eficient prin alimentatie, dar depinde de care tip este: prin carenta de fier sau de hemoglobina?
Stiu ca e normal sa creasca transaminazele, colesterolul, VSH-ul, leucocitele in sarcina. Cat de mult au crescut transaminazele?
Ai dreptate cu tratamentele care ne afecteaza dar sunt si fete care nu fac tratamente dar tot au probleme...mai depinde si de ce mostenire avem...
Ai risc de preeclampsie sau diabet gestational?
Cate saptamani ai acum?
Hai ca incet-incet, zi dupa zi, ajungem la termen!

Uite ce am gasit pe un site
http://www.natalvit.ro/patologia_02_04_anemia.html :

Anemia relativa.

Nu este o reala scadere a masei eritrocitare sau a hemoglobinei, ci este explicata prin hemodilutia de sarcina – maxima la 16-22 SA, realizata de:

* Cresterea volumului plasmatic – de la 6 SA pana la 26 SA (45-55 %), cu valori constante apoi;
* Cresterea masei eritrocitare – disproportionata, mai tardiva (> 20 SA) si mai mica (20-35 %).

Scuze daca stiai deja toate astea.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna
Ari, pai ma duc aici la mine in oras la o piscina faina, cu bulbuci si cu aparate de fitness in apa: biciclete, eliptice, banda de alergat...toate in apa.
Lara, dimineta mananc paine Monti (de aia adevarata, ca am abonament la ei si mi-o aduce un nene) cu dulceata fara zahar (asta o schimb mereu, dar prefer fructe de padure) cateodata facuta si ea in casa si o cafea maaare, dar arabica, de care da voie Monti.
Da, ti-ar place la noi in familie...te adoptam...fac asa: 4 ore pe sapt de gym, 2 de aqyagym, 2 ore de tenis de camp(cu my better half), una de tenis de masa(cu aceasi jumatate), la care mai adaug bicicleta si tot ce ne mai trece prin cap... si sa stii ca nu sunt prea finutza, nici nu ai zice ca sunt asa de activa.
Cat despre filme, suntem amandoi innebuniti, am fost pana si la o avant-premiera pe Champs, la Twilight2 in prezenta actorilor (nah, avantajul de a avea abonament)
Elly, pai vezi ca s-au aranjat lucrurile!
Qiao, Gugu al tau sigur e pasare? el stie?

Si acum sa va zic de testul meu de ov: vin acasa pe fuga, umplu paharul destinat pt, bag batul bine si mi se pare ca l-am pus invers, asa ca il bag si cu manerul verde, apoi imi dau seama, scot repede si incep sa suflu. evident, ca a iesit rosu total.
Azi am intrunirea de gradul trei cu dr meu. Ce credeti ca ar trebui sa intreb in mod special? Eu deja am o lista cu IMSI, cu maturare in vitro, etc (si alti termeni pe care ii stiu numai in franceza)

Pup fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

helloooo,
I'm back

Alex, hunni, iubesc optimismul tau; eu sunt mai..mmmhhh..retinuta; nu am eu o rabdare atat de mare pe cat crezi tu..mi-e doar atat de teama de rezultatul binecunoscut de beta <1.2, de nici nu mai stiu cum sa explic..

stiu ca, s-a tot zis si scris..ca e mai rau sa pierzi o sarcina, sa ai SOE, sa ai o biochimica, sa..in fine..eu nu vreau sa zic neaparat altceva..dar, eu am ajuns la faza in care, as da orice pt un beta > 1.2..si nu cred ca e aiurea, pt ca, macar stiu si eu asa ca: SE POATE..inte'??? pt cineva care, never ever, si asta dupa 8 ET (ma rog, deocamdata 7 si unul in stand by), in conditii optime, cu date ok (endo, embii, analize, etc, zero efecte secundare so far, DD ajuta) nu a avut nici cea mai mica tentativa de implantare, devine, somewhat traumatizanta analiza asta..adica, parca iti ia vantul din vele, te descurajeaza, te rapune..
eu, sincer, as prefera sa fac parte din categ. femeilor care au fost pregnante (chiar daca, fara happy end) pt ca, atunci macar, as sta "linistita" ca, sub o forma sau alta o sa fiu si eu candva..embarazada
m-a intrebat qiao de curand: dar, ce te face sa crezi ca, ai putea reusi cu donate, de vreme ce nu embii sunt problema..chiar asa, ce m-ar face sa cred? absolut nimic!!
asa ca..vb lui elly, astept, astept si iar astept..
hm, nush daca cineva, care, stie ca poate avea o sarcina si-si doreste doar ca, aceasta sa fie una healthy pana la final, poate, sa inteleaga intrutotul..chiar nu stiu..dar sigur intelege, ari, sabi, poate velvet (desi eu zic ca vei reusi nature), elly..a zis ari ceva de gen, la un moment dat: te bucuri nemaipomenit de tare pt prietene, dar, in primul rand, vrei sa vezi si tu cum e la tine..
la donate, de ex (no offense), unele fete uita parca sa se bucure de minunatul lucru care li se-ntampla..sunt gravi!! unele, cu gemenashi, au bb tineri si fortzosi, hubby lor sunt happy, familiile in extaz...ar trebui sa fie on cloud 9..si, in loc sa, enjoy the moment, se pierd, de multe ori, in hatisuri de "bete" si maroneli, in eco si vizite la dr, analize peste analize, etc..va spun sincer, mi-e greu si sa mai citesc; nu vreau sa calc pe nimeni pe bataturi, no way..dar, come on..putea fi altfel..what if? nu toata lumea e obligatoriu sa reuseasca, indiferent de metoda (si ma gandesc la roadetot, ella, asia, lucia, misa si cate or mai fi..)
bine, normal ca, nu se poate generaliza; admir echilibrul looanei de exemplu, da capo a fine; calmul si maturitatea lui tusferi si, mai sunt multe..unele, recunosc, ma dispera
in fine..asta simt si e parerea mea;
cf. principiului tolerantei, mi-am permis sa mi-o si expun; dc cineva se simte in vreun fel deranjat de cele spuse, am rugamintea sa o ia strict ca pe o parere personala si atat;
suntem diferiti si simtim diferit; eu, asta simt..cel putin, acum;
sper, sa ajung sa simt si altceva vreodata..

le: imi dau seama ca, sunt cu siguranta, in minoritate..si e f.bine asa..inseamna ca, marea majoritate sunteti (sau, cu siguranta veti fi)..pregnante!!

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

buna fetele
adrianaady uff, ce s-au strans. azi mergi la morfo? te asteptam cu impresii
qiao, lyly v-am visat acum 2 nopti; erati amandoua gravi cu blonzi
va pup pe toate

Mergi la inceput

Lara, eu nu zic ca e mai bine ca n-ai avut niciodata test pozitiv...eu zic ca e rau in oricare dintre situatii, dar e omeneste sa ne gandim ca poate e mai bine cealalta tabara...Uneori ma gandesc si eu ca sunt un pic mai norocoasa. Te inteleg perfect si cu testul!
Ultima data am trecut prin asta si nu vroiam sa deschid mailul de la clinica...l-am deschis, my partner era la dus, am intrat peste el...i-am zis cred ca e pozitiv (valoarea era 11 si cum va mai ziceam, eram in 10 dpo)...nu am putut pronunta "gravida"...Apoi am fugit plangand de frica...
Nu-s deloc optimista, nici macar retinuta...doar pun cap la cap niste simptome pe care le expui, asa cum fac si la mine si intreb: "care e probabilitatea sa fie o intamplare?"...Desigur ca cineva se joaca oricum cu noi si uneori ne mai face si feste.
Din pacate, nici eu nu mai apuc sa ma bucur de sarcina, pentru ca mi-e prea frica si astea nu sunt doar vorbe, e vorba de o frica organica, paralizanta, care nu ma lasa sa dorm de multe ori si care imi da niste stari foarte ciudate. Pana acum am reusit sa ma bucur un pic de zilele respective dar niciodata nu m-am gandit la viitor, la ecografii de sarcina mai mare, la sexul copilului...niciodata...Mi-e frica sa cumpar haine de copii sau sa amenajez...Voluntar, ma gandesc cum va fi, cand va fi, dar apoi frica ma copleseste si tot ce reusesc sa fac e sa imi spun intr-una: "hai sa le luam incet si pe rand" si "ce o fi, o fi"...au ajuns o mantra pentru mine, ma linistesc cat de cat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

lara ai dreptate cu "macar se poate si la mine", acelasi sentiment il aveam si eu. ajunsem in punctul in care ma gandeam ca daca mai este nevoie de inca o operatie atunci scot tot ca oricum nu am nevoie ; in ceea ce priveste donatele sa stii ca nivelul foarte scazut de progesteron iti da simtome care iti pun creierii pe moate; asta nu inseamna ca trebuie sa-i pui pe bigudiuri si pe ai celorlalti ; hai curaj, te asteptam cu un beta mare mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuca83 spune:

Hello girls
Va citesc zilnic dar nu am mai intrat pentru ca noutati nu am....doar ca m-am saturat sa caut cauze si motive ale neimplatarii embrionilor..., fara mutatii, fara afectiune la glanda tiroida, analizele in grafic, uter perfect normal, endometru la fel, sotul normosepermie....si totusi...
Dupa fiv 4 esuat , am fost la o discutie cu dr si l-am intrebat daca eu am hidrosalpinx, pentru ca in luna iulie cu o luna inainte de fiv am facut histeroscopie si totul era perfect, eu de hidrosalpinx nu am intrebat....si el evident ca nu mai stia ce era pe acolo...dar daca era sa fie cred ca mi-ar fi spus...in fine... i-am propus scoaterea trompelor pe motivul ca daca se aduna lichid pe trompe si se elibereaza in uter omoara embrionii( nu stiu sigur daca este sau nu asa ) dar el mi-a propus sa le clipsam (sper ca am scris bine :) ) laparoscopic. Ce parere aveti fetelor s-o fac si pe asta, pt ca oricum trompele mele sunt f subtiri si infundate, deci sarcina pe natural nu am cum sa obtin ever...
Aaa si va mai intreb ceva... acum 3 ani tipa de la salon cand ma vopsea mi-a spus ca am psoriazis capilar doar in zona cefei...nu este extins, nu am nimik in alte zone....asta ar putea impiedica o sarcina???

Mergi la inceput