Clubul "babelor" FIV-oase 61
Raspunsuri - Pagina 18
aristica spune:
seminte cu miere (asta daca n-ai diabet)...m-a distrat comentariul asta. Partea cu rosiile am trait-o si eu cand am ajuns la afte bucale -dap, oribil sentiment. Eu gatesc vita (adica fac ciorba dintr-un rasol si o bucata mare de carne, de obicei "cubulete" - dar netaiate, ca le curat eu de cartilaje), vita la cuptor (dar ii iese mai bine sotului - dap nanne, stiu ca si tu gatesti mai bine ca mine :) ), peste la cuptor dupa reteta samirei. Acum suntem fani declarati ai gogosarilor din piete. Mancam de dimineata pana seara, cu oua fierte, sunca afumata de porc (e cam sleita, ca-i din februarie, dar inca poate fi consumata) si am pus acum ceapa si ridichii. Speram ca macar ceapa sa mancam din productie proprie. In rest mancam in oras sau la mama-soacra (sa-i dea Dumnezeu sanatate!) si mai avem icre de la tata (le fac dupa o reteta gasita pe net, cu paine si apa minerala), vinete si zacusca+tocana de legume de la mama (Doamneee cum realizez ca inca avem nevoie de parinti). iar cu puii - oooo, mancam pui la gratar. Mi se pare ca aripioarele au un farmec aparte pe gratar (si uite asa mi se deschide apetitul si inca nu-i pranzul).
Va pup, babute dragi
Eram aievea, printre ingeri, cand I-am cerut Bunului iubirea parentala. Mi-a oferit viata in bratele parintilor. Eram pierduta printre oameni, cand am ridicat privirea si I-am cerut Bunului dragostea arzatoarea. Mi-a oferit sotul. Sunt aidoma voua, ratacind printre doctori. Ridic privirea si-I cer Bunului daruirea completa neasemuita.
Sandy2707 spune:
Buna fetele,
Me Alex si eu imi pun de multe ori acceasi intrebare; si eu iau tot pui de unde ei tu si doar piept de pui. Mai aiu curcan tot piept, de la porc muschiulet, mai rar vita si iau peste dar sunt atenta sa nu fie de cultura ci salbatic.
Ref la legume aleg in general legumele mai mici si mai pipernicite ca sigur nu sunt asa stimulate. Ma feresc tare, tare de cele mari super frumoase ca alea sigur le-au iesit ochii din capt de fitosteroizii si chimicalele din ele. La rosii nu iau rosiile tuguiate si mari ca sigur sunt hormonate.
Va doresc o zi minunata si o zi excelenta la Budapesta
elly_me spune:
Amaradia - multumesc ff mult .. de principiu nu mananc carne din comert ...am doar carne de pui/curcan de tara
Am o bunica la curte si socrii la curte .. nici 100 km de Buc ... si ne aprovizioneaza cu carne de pui/ curcan .. oua .. branza ... lapte ...
Nu au ei vaca/oi .. dar ne cumpara de la sateni ...
De ppiu sunt grijulie cu ce mananc .. pt ca ma stiu cu mari probleme hormonale .. chisturi ovare, noduli sani ... acum noduli tiroida ....
Dar cand iesim undeva .. mai mananc .. nu vreau sa par figuranta .. asta este ....
Oricum nu mancam mezeluri - icre din comert ...
Mama sta langa mine si ne mai aduce mancarica gatita .. daca nu am eu timp .. si nu prea am
Nu sunt o mare mancatoare de carne .. dar mi s-a recomandat perioada aceasta .. si voi consuma ..
Saptamanile trecute ne gandeam sa investim intr-o crescatorie de prepelite .. pt uz intern .. avem neamu' mare
Am inteles ca se gasesc la obor .. si se inmultesc ff repede ... dar momentan nu am mai dezvoltat subiectul ...
Consum si lapte mult cu miere ... (si mierea naturala de la socri .. nu din comert\0 ... dar sincer tot ma doare stomacul...
Azi ma voi duce la dr. sa vad ce-mi spune ...
Momentan nu pot face nk .. as prefera sa-mi iau puii acasa ...
Dar nu stiu nk. de ei ... cati or mai fi .. cum s'or fi dezvoltat ...
Ufff .. ce emotii.
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
velvet spune:
alex
ari mie nu-mi place vita,sunt dusa cu capu creca ca stiu ca e cea mai sanatoasa,pe langa peste...
sandy
MeAlex spune:
Ariiii, seminte cu miere...nu suna rau si inca stau bine cu glicemia.
A fost rau, rau la mine, un rau general, stare de voma, probleme intestinale (ca sa fiu finutza si sa nu detaliez..) si dureri mari de cap.
As gati si eu vita, dar nu ii place domnului meu...dar inteleg, ca saracu' a bagat un an de zile cel putin numai carne de vita + alte chestii dietetice dupa o hepatita A.
Pai si cu pestele cica e o problema...daca e oceanic si vine din zona Japonia, Tailanda, pe acolo, e iradiat. Americanii au gasit conserve de peste importat din Tailanda iradiat (dupa Fukushima).
Asta imi doresc si eu, sa cultiva chestii de baza: ceva ceapa, cartofi, ce se mananca mai des, sa stiu macar ca e nechimizat.
Ca gratar prefer(am) porcul!
Am citit si sunt de acord cu chestia asta: toata chimizarea alimentelor, cosmeticalelor, detergentii, poluarea, radiatiile telefoanelor, etc au o influenta care inca nu s-a studiat. Practic, noi suntem expusi la toate astea dupa '89, dar si in afara, impactul mare s-a produs tot cam atunci...
A, si alta chestie interesant-alarmanta e ca s-a descoperit ca a disparut o specie de peste...au studiat ei, banuiesc ca tot americanii, si s-au prins ca disparusera masculii din cauza unei chimicale din pet-uri si detergenti care este estrogen-like...si uite asa, se duse dracului specia, ca erau doar pesti-fetite...
Si uite asa, se leaga si de ce a spus Amaradia de fetitele cu chisturi ovariene, dar si cu caractere sexuale ce apar devreme (si la fetite de 1 an)...baietei efeminati, etc.
Nu vreau sa par prapastioasa, dar asta e mediul in care traim, un mediu pro-cancerigen.
Eu sunt apropiata de domeniu, am studiat chimia (organica), dar cand am inteles ce si cum, am parasit domeniul...dar am ramas agatata de subiect.
Putem sa cumparam si noi de la vecinii socrului meu, din Olt care se ocupa intens cu agricultura...dar tocmai ca stiu ca nu poti avea incredere, nu iau. Ii intrebi daca au pus ceva...aaa, nuuuu, de unde, ca nu avem bani...mai insisti si iti spun: ei, ceva azotat, dar ala nu se pune, ca e ingrasamant...
Socrul meu are cancer de vezica urinara (descoperit in faza incipienta, operat anul trecut, face un tratament local cu instilatii, nu a fost nevoie de radioterapie sau citostatice)...Ne tot intrebam de ce oare. Raspunsul: poluare si chimicale...chimicalele se elimina prin rinichi si daca nu te hidratezi OK, problema se agraveaza pentru ca raman prea mult si in concentratie prea mare in corp. In general se intampla la fumatori, la cei care lucreaza cu benzina, solventi, vopseluri, dar nu e cazul lui. La el e probabil din cauza faptului ca a cumparat mereu legume de la prieteni...
Qiao, voi salva mesajul tau, mi se pare ca ai vorbit ca un psiholog, ca un calugar si ca un prieten, toate la un loc.
Ai atat de mare dreptate! Nu traim pentru un vis, traim pentru azi, pentru noi si pentru cei pe care ii iubim.
Si mai am eu o vorba care ma linisteste cand ma prabusesc: multumesc pentru ce am, nu regret ce nu am si mai ales, ce nu am avut niciodata!
Sandy, asa credeam si eu, ca legumele pipernicite nu au chimicale, dar nu e chiar asa. Legumele care sunt mici, dar coapte, sunt stimulate, ele ajung sa se coaca mai repede, dar uneori nu cresc prea mult. Eu il urmaresc/citesc pe prof. Mencinicopschi, director la Institutul de Crecetari Alimentare, si chiar el spunea multe din ce am scris, inclusiv partea cu legumele pipernicite si inca ceva: ca e mai safe sa cumparam legume si fructe din UE si nu de la tarani, pentru ca in UE se chimizeaza, dar au reglui stricte, pe cand la noi se chimizeaza cu sacul si lopata. Spunea ca a analizat 2 sfecle de aceeasi marime de la un producator: una era in regula, era departe de maximum acceptat de pesticide, dar cealalta depasea cu mult maximum. Explicatia, omul a aruncat cu lopata, unde a nimerit, neuniform.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
amaliaro spune:
Babutelor
Hai sa va spun ceva din viata mea nu am avut o viata prea roz pentru orice am acum in viata mea a trebuit sa muncesc sa sufar ca un ciine dar multumesc lui Dumnezeu pentru ce am un sot iubitor prieteni devotati sanatate si restu sunt maruntisuri ...
Cind l am intilnit pe sotul meu am stiut din prima ca el este tatal copiilor mei o sa imi ziceti care copii matusico ?!si hai sa va zic cind m am dus la primul medic si mi a zis ca nu se poatee decit cu donate nu l am crezut m am dus si la al 2 la al3 si am ajuns la al 10 deci este adevarat nu se poate decit cu donate sti ce au fauct pitici meinu a mai vrut sa fie cu omul pe care il iubesc ca pe dumnezeul meu dormim noaptea si ne trezim de mina si zimbim unul la altul eu nu mai vroiam sa fac dragoste cu el ca si daca faceam ce tot nu ramineam gravida si atunci ce rost are doar ca el iubitul meu a fost atit de cerebral incit m a facut sa cred ca el ma iubeste pe mine iubita lui cu copii sau fara, doamne e asa de greu cu cea ce traim noi cu neimplinirea acestiu vis care pentru alte femei este asa de firescm am intrebat de multe ori de ce EU cuce am gresit unde am gresit de ce eu care iubesc asa de mult copii si mi am imaginat toata viata ca voi avea o familie frumoasa cu un sot si cu copii cu o casa in care sa miroasa a bebelusi...sper ca nu v am intrisat dar ma regasesc asa mult in simtirile voastre babute dragi
amalia tsakoniati
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot C807 in stare heterozigota
elly_me spune:
Fetelor .. v-au apucat sentimentalismele .. nu ma faceti sa plang .. pt ca sunt sensibila la stomac ... si mai sunt si suparata ...
Amalia- conteaza ff mult ca persoana de langa tine sa te inteleaga si sa te iubeasca asa cum esti ..
Eu sunt de parere ca fiecare suntem speciale in felul nostru .. si daca cei de langa noi nu ne inteleg .. nu are rost sa mai stea langa noi ...
Dar asta este viata merge inainte ...
Nu vreau sa ma gandesc nici la trecut si nici la viitor ...
M-au sunat de la lab si ..
Azi Z3 .. cei 5 au evoluat cam incetisor ..
- 2 au 5 celule si sunt A-
- 3 nu prea mai evolueaza ... 3 celule .. B
Asta este ce-o vrea DD ...
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
adijo spune:
hello babutelor! nu v-am citit decat pe sarite, din lipsa de timp; deci nu sunt pusa la punct cu ultimele noutati dar sper sa recuperez.
Noilor burtici le doresc sa creasca cat mai mari, si babutelor care sunt in focuri mult noroc!
astept si eu sa treaca 3 cicluri de la avortul terapeutic sa pot face transferul embrionilor congelati ; sper sa am mai mult noroc de data asta. Aadina, scrie-mi , cand ai timp, protocolul care l-ai avut la Fet la Sibiu , sa-mi fac si eu o idee cum procedeaza ei si ce medicamente folosesc; din cate am mai citit samburelul tau creste bine, nu? sa stea cu tine 9 luni!
MeAlex spune:
Elly, fii barbata! Poate te doare stomacul...de emotii?? Eu cand am emotii foarte mari, ma doare rau. Ziceai ca ai luat Omez? Stiu ca e foarte bun, dar daca ai aciditate.
Lasa sentimentalismele, arunca un ochi pe geam, dar nu te uita in jos, uita-te la copaci, la oameni, la pasari...e chiar frumos afara!
Acu' daca o dam pe psihologeala: sotul ma iubeste asa cum sunt si pentru ceea ce sunt...problema e la mine...eu nu ma iubesc, sunt foarte dura cu mine, desi cu ceilalti sunt foarte toleranta si inteleg motivele pentru care au facut una sau alta, sunt empatica...dar cu mine, sunt zbir!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)